Kristendom - Frälsning - Livets slut

Verkar det inte så mycket osannolikt, eftersom Herren ALREADY känner till alla detaljer iallt du någonsin har gjort? Skulle han (eller Gabriel eller Peter) tillbringa enorma mängder av sin tid att lyssna på berättelser från oändliga linjer människor, om saker de redan visste? Denna presentation tyder på ett mycket mer logiskt koncept, där Herren skulle fråga en enskild fråga om varje person, och genom svaren skulle han utan tvekan veta om personen skulle tillåtas eller vända sig bort. Inga verkliga "garantier" som många moderna protestantiska kyrkor verkar främja, men en mycket logisk struktur där alla kristna kan välja att leva sina liv. Min "framväxande ålder" har orsakat mig att ge en hel del tanke på ett specifikt ämne som jag aldrig riktigt har fokuserat på tidigare. Jag hade antagit att kristendomen nästan hade räknat ut det, men nu undrar jag om alla kyrkor har ett grundläggande begrepp "helt fel"!

Det verkar ganska "djupt" och det tog mig flera veckor att arbeta igenom alla konsekvenser (som jag kan förstå!)


Kyrkorna tycks alla anta att det finns någon form av "resultattavla" vid Himlens portar. Katoliker (och andra) insisterar på att "göra goda arbeten" bidrar till någon förmåga att komma in i himlen. Protestanter har olika attityder, men det verkar fortfarande vara en antagande att varje person kommer att bli skyldig att "lista upp de prestationer" som Herren kan bli imponerad av.

Men hur kan det vara sant? Herren vet ALDRIG "allt", eller hur? Varför skulle han behöva höra "sökande" som reciterar vad som liknar en "jobbintervju"?

Jag har kommit inse att hans intresse är nästan säkert ganska annorlunda än vad som alltid har antagits. Han skulle inte nödvändigtvis bry sig om vad du hade gjort, men vad du är nu, just nu. Kristna och kyrkor verkar erkänna det i ord men tycks ha en elak förståelse av vad det egentligen betyder.

Jag har kommit att tro att scenen vid himlens portar är extremt annorlunda än tidigare antagen! Jag tror nu att vi var och en kan bli frågade EN ENKEL FRÅGA, och genom vårt svar skulle hans beslut fattas!

Frågan?

"Berätta för mig de fem värsta sakerna du någonsin har gjort eller tänkt".

Nu är han Gud, Han vet redan alla de dåliga sakerna vi någonsin har gjort! Så han vet redan några svar du kan uttrycka! Men är "sökanden" beredd att "vara vilseledande eller evasiv till Gud"? Wow! Om så är fallet tenderar jag troligen att personen troligtvis skulle bli överlämnad!

Är "sökanden" "omedvetet" att ha gjort fruktansvärda saker? "Nej, Herre, jag har aldrig gjort några riktigt hemska saker i mitt liv." ) Förutom, vet han ALLTID om varje dålig sak som "sökanden" någonsin har gjort. Återigen tenderar jag att tänka "en spade".

Det finns många andra sätt att människor kan försöka "bli svåra" med Herren när det gäller att svara på en så hemskt svår och besvärlig fråga. (en spade).

Observera att detta inte bara avser att svär på någon eller stansa någon eller fuska på poker. Det innebär verkligen nödvändigtvis människans djupaste och mörkaste hemligheter. Tider när sökanden var ond utöver fantasi, eller där livsföränderliga lögner berättade, eller var liknande motbjudande saker gjordes. Att vara människor, vi har alla varit där, gjort det, men vi erkänner aldrig sådana saker för någon annan. De är helt privata minnen, eller hur? Vi skäms för att ha gjort sådana saker. Kan sökandena öppna upp för Herren? Många kunde förmodligen inte.

Men om personen var "brutalt ärlig" och uttryckte fem saker som han / hon trodde var det värsta som någonsin gjordes, det minnet att han hade syndat på fruktansvärda sätt, och att PERCEPTIONEN att ha helt misslyckats och HONESTY av att säga det verkar Mig det mest spektakulära (och koncisa) sättet att övertyga Herren om att "sökanden" ÖNSKADE att få lov att vara i Herrens närvaro för alltid.

Poängen här är att de faktiska synderna i huvudsak är irrelevanta! Det som verkligen är viktigt är vad personen presenterar för Herren och hur han / hon presenterar den. Kan du IMAGINE behöva berätta för Herren att du avsiktligt infekterade någon annan med aids, ur ren ondska, och därmed fullständigt förstör den personens liv? Hur många människor kunde hitta orden för att beskriva sådant personligt beteende för Herren själv? Jag undrar.

Upprepande, det är egentligen inte synderna själva som är viktiga. Det är i huvudsak om du senare blev en bättre person för att ha insett hur hemskt din handling eller tanke var och var noga med att inte upprepa det. Vi är alla bekanta med konceptet där människor bekänner synder på söndagen, där de då anses ha en tabula rasa , en ren skiffer, där de sedan känner sig fria att göra samma synder igen nästa vecka och nästa vecka. Finns det något slags antagande att Gud är blind eller dum? Han förlåtar förvisso den första gången vi gör en viss synd. Kanske även andra gången. Men många kristna verkar verkligen tro att de kan komma undan med extremt unkristna beteenden och tankar, så länge de är säkra på att gå till kyrkan för att bekänna dem varje vecka. Jag är djupt hoppfull att Herren INTE driver saker med dessa regler (eller brist på det!) Med andra ord, om du inte blir "en bättre person efter introspektion efter att ha begått en synd", hur kan då Herren förväntas Vara nöjd med dig?

Den "intressanta delen" är att varje person skulle troligen ha unika standarder för att bedöma vad som verkligen var hemska saker gjort. "Jag fick min lilla bror att bli flunked ur tredje klass och måste repetera det." "Jag lurade på min fru hundra gånger." "Jag rånade en butik och kom undan med det." "Jag orsakade att någon dödades i en antagen olycka."

Några av kyrkofädernas handlingar indikerar att de skulle betrakta det som en fruktansvärd synd om de missförstod ett enda ord för att recitera Herrens bön eller ett ord i massan, deras standarder är tydligen mycket högre än våra idag! En sådan Saint kan presentera en lista med fem saker som vi kanske ser så väldigt tämligen! Men Herren skulle se intensiteten i uttrycket av de olika erfarenheterna som betydligt viktigare än någon inneboende nivå av våld som berörs.

Å andra sidan, vad skulle en Saddam Hussein eller Josef Stalin eller en Adolph Hitler beskriva som hans fem värsta? Först skulle jag gissa att händelserna skulle vara grymt dåliga för de individerna. För det andra skulle jag misstänka att de männen hade gjort så många onda saker under deras liv att de inte ens skulle komma ihåg några specifika fasor som de begått. Sammantaget tenderar jag att tro att sådana människor skulle ha enorm svårighet att försöka komma in i himlen! Men vi har alla antagit det ändå! Detta kan utgöra en anledning att sådana människor inte kunde komma in i himlen. Det kan också klargöra en situation som har diskuterats ad nauseum där någon seriemördare ber en präst att bli kristen strax innan han blir verkställd. Exakt vilken lista av dåliga beteenden eller tankar skulle en sådan etablerad brottsling vara villig att erkänna till Herren? Tycker för mig att Herren skulle få veta ganska olika saker än vad han redan vet hade gjort, och "sökanden" kanske inte är för troligt att komma in i himlen. Men samtidigt verkar det finnas några FEJ som sådana brottslingar som verkar verkligen ha ånger för brott som de hade gjort, och kanske skulle de vara ärliga och öppna med Herren i sina svar, så kanske de kan komma in!

En punkt av detta är att varje person verkar troligen utvärderas INDIVIDUELT, och INTE på grundval av huruvida de uppfyller någon form av generella standarder. Det verkar vara en riktig skillnad med de flesta attityder mot situationen att försöka komma in i himlen! Med andra ord, om du har "utfört 23 bra gärningar" kan det vara irrelevant! Ingen "resultattavla" alls!

Jag har en misstanke om att de flesta av de beteenden som beskrivs för Herren skulle sannolikt vara de som direkt skadat eller försökte skada andra människor på ett eller annat sätt ekonomiskt, emotionellt, fysiskt, andligt. Men det finns säkert många alternativ, som om någon hade avsiktligt förorenat Chesapeake Bay och dödade miljontals fiskar. Vi människor verkar hitta många sätt att synda!


Jag kan bilda några människor som försöker använda "offerets mentalitet" på Herren! "Jo, herre, Satan gjorde mig ..." (försöker antyda att "det var inte mitt fel".) Det finns förmodligen många människor som skulle tro att en sådan cop-out kan fungera! Det handlar om mänskliga socialarbetare, eller hur? Förmodligen inte så mycket, runt Herren!


Detta är intressant eftersom många möjligheter kan vara väldigt olika från uppfattningen. "Döda någon i klart självförsvar"? Är det synd? "Abort, när barnet klart skulle bli född med extrema fosterskador"? Skulle det vara synd? Skulle dessa beteenden höra i "fem"? (Jag har ingen aning.)


En intressant aspekt av denna förutsättning är att vi var och en alltid kan "se hur vi kan göra", om vi vidarebefordrar under nästa minut! Låt inte någon annan se eller höra dina fem svar! De är helt privat, mellan dig och Herren och ingen annan.

Då kan du tänka på om Herren troligen skulle bli imponerad eller inte i din ånger för att ha gjort saker som var verkligen onda. Om du hävdar att du aldrig har gjort (eller tänkt) sådana saker kanske är ditt minne inte så bra. När du var en hormonfylld tonåring, önskade du inte en gång någon skulle dö efter att ha besvikit dig? Det är sant att du kanske inte faktiskt har handlat ut det, men är det inte en verkligt ond typ av tanke att ha om en annan person (eller djur)?


Du kanske tror att dessa kommentarer bryter mot saker som Bibeln säger, men det är inte fallet. Bibeln har faktiskt väldigt få verser som faktiskt även nämner processen för att komma in i himlen. De flesta verserna som brukar hänvisas måste ha olika antaganden som tillämpas för att de ska kunna tillämpas. Värre, många av dessa argument och antaganden är baserade på engelska översättningar av de ursprungliga grekiska texterna.

De synpunkter som presenteras här har noggrant kontrollerats mot den ursprungliga grekiska formuleringen, och de verkar vara i ännu bättre överensstämmelse än traditionella åsikter har varit!


Vår kyrka har länge presenterat ett liknande begrepp, en mildare version av den här, där en person är ombedd att "privata lista (alla) tio synder du har begått". Hemtexten på BELIEVE Religious Information Source-webbplatsen innehåller en diskussion om det här konceptet. Nästan alla skrattar först efter att bli frågad tiofrågan och säger att de har begått många fler synder än det, men i att försöka "skriva ner en lista med tio specifika synder" är det inte lika lätt som det låter. Men de tio tenderar att vara SENAST dåliga beteenden eller tankar, och i allmänhet inte av nivån på detta koncept som presenteras här.

Tydligen använder den katolska kyrkan ett liknande begrepp till vår tio fråga, involverad i något som de kallar "samvetsundersökning". Eller de Ignatiska övningarna.

DETTA koncept utökar dem till att (möjligen) representerar själva kärnan av vilken frälsning faktiskt är. Det är INTE om du kan recitera 27 goda handlingar du har gjort, eller kan ange något av de andra "intervjuerna" svaren.

Istället, mycket kortfattat, verkar det "presentera ditt djupaste varande, av det du är idag, avskräckt av all säkerhet, VET att dina svar (på något sätt) intimt kommer att bestämma ditt eviga öde!"

Med tanke på att "prestationsprestanda" kan jag lätt föreställa mig många människor "försöker minimera deras referenser till misslyckanden och till och med försöka" snurra "i någon självpromotion". Eller alla andra saker som vi människor verkar kunna göra när vi är hårt stressade i en kritisk situation. Överdrivning, bedrägeri, snurr, "kreativ historia", "Revisionist historia", till och med rättvist lögner.

Alla skulle vara riktigt dåliga idéer, med tanke på lyssnaren!


Huruvida detta kan vara den verkliga metoden som Herren kan använda vid det kritiska ögonblicket, verkar det fortfarande värt en del utökad tanke. Se hur du kan svara om Herren frågade dig den frågan en minut från nu!

En intressant aspekt av denna övning är att de svar som du kan formulera inte kommer att ge någon aning om vad Herren kan bestämma baserat på dem! Men om du tror att du är brutalt ärlig med extremt obehagliga minnen, kanske du är på rätt väg. Däremot, om du snabbt kan avfyra upp fem erfarenheter, är min misstanke om att Herren kanske anser det som en lama ansträngning, och INTE vara imponerad av att du faktiskt hade försökt försöka uppfylla det som han hade bett!

Så, i båda fallen, eller i något fall, skulle det verkligen tyckas vara ingen absolut garanti för att du antingen skulle komma in i himlen eller bli nekad tillträde. Denna övning skulle möjligen bara ge dig en allmän uppfattning om vad resultatet kan vara.

Denna presentation placerades först på Internet i november 2009.