TRO Klosterbroder Information Källa - för Missionärer

Vi känner att Herren inte kan vara nöjd med hur hatfyllda så många av hans anhängare är mot andra som inte håller med om deras åsikter eller övertygelser, särskilt andra troende i honom! Mer än hälften av alla de sju miljarder människor på vår planet tror på honom, den ende sanne Guden av Abraham (som omfattar kristna, judar, muslimer och andra), men de allra flesta av dem att känna extrem hat mot andra av hans anhängare. Varför? Eftersom var och en av de många olika religioner och valörer har gjort sina egna individuella antaganden om exakt vad han menade att lära oss, och därför var väljer att undervisa selektiv, och ibland förvrängd information om alla andra trossystem. Kan Herren vara nöjd med den här sortens beteende? Vi tror inte det.

Vi tror att han skulle önska Alla människor ska ha tillgång till och förståelse för korrekt och ärlig information om alla religiösa ämnen. kristna tror att han har installerat ett Indwelling Helige Ande i varje person så att personen har sedan gudomlig hjälp om Kräsna vad som är korrekt om det bästa sättet att Worshipping den ende sanne Herren. Religiösa system tenderar att försöka tvinga anhängare att acceptera bara vad de undervisar dem, och att vara döv eller ens kontradiktoriska saker någon annan kan säga. Det är inget fel med Tillförlitlig och efter din religiösa ledare, och faktiskt, Det är viktigt att göra det. Men det måste också vara något system för maktfördelning där Herrens sanna budskap kanske inte snedvrids.

Vi har nyligen insåg att om Jesus själv skulle komma fram till någon av tusentals kristna kyrkor, i hans dräkt och med sitt långa hår och allmänna utseende, skulle han säkert vara nekas tillträde till kyrkan! Vad säger det om vår moderna förståelse av vad han försökte lära oss?

Directory kristna Ämnen:

Siffror A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

4000 Early Christian manuskript

Directory Andra religioner:

A C H I J K M N R S T U

De olika religioner och valörer var absolut insisterar på att deras tolkning är överlägsen till alla andra. Är inte det arrogans, något som Herren önskade oss att undvika? Har han inte försöker lära oss ödmjukhet och tolerans för andra? Det förefaller oss att om en religion väljer att hänvisa till den ende sanne Guden av en något förvirrande samling av tre olika namn (Fader, Son och helig Ande) eller att se honom som mycket hårda (judiska) eller Loving (kristendomen), betyder nödvändigtvis att han är annorlunda? Förmodligen inte. Det kanske bara visar att vi människor inte är nästan lika smarta som vi ofta vill hävda, och att det finns många, många saker som vi bara vagt förstå. Det tycks faktiskt en trovärdig möjlighet att vi alla faktiskt att "tala samma språk av kärlek och tillbedjan för ende sanne Gud Abraham "men helt enkelt inte (ännu) inser det!

Varje religion uppmuntrar Passion om tro vad de tror. Fin. Men det finns ofta då hat mot främlingar som tror annorlunda än de själva. Det kan inte vara vad Herren hade i Sinne! Speciellt när dessa främlingar råkar också vara att försöka Tillbe mycket samme Herre! Det är sorgligt att tusentals olika grupper av kristna läsa engelska översättningar av exakt samma ursprungliga antika hebreiska och grekiska texter och tolka vad de läser annorlunda än Kyrkan ner på samma gata, och sedan hitta orsaker att utveckla förolämpningar och hat för grannar som deltar att kyrkan. Hur är det möjligt att vi är så grunt att hamna i sådana saker? Och den andra kyrkan lär samma arrogans när det gäller denna kyrka? är antingen av dessa kyrkor rätt i sådana ställningar överlägsenhet som kan verka ganska äckligt att observatörer? Did not Jesus undervisar ödmjukhet och inte Arrogans?

En central orsak till förekomsten av TROR resurs är att försöka ge bästa sådan information som vi kunde samla . Många av våra föremål presentationer inkluderar (separat) artiklar skrivna av protestantiska kristna forskare, katolska forskare, judiska akademiker, ortodoxa forskare, muslimska lärda, etc, för att försöka ge största möjliga hänsyn till ett ämne, genom att inkludera perspektiv från många olika ( vetenskapliga) riktningar. Vi har även utdrag från viktiga buddhistiska, hinduiska, muslimska och andra religiösa texter, som ofta verkar visa samma kärlek, vänlighet, tålamod och andra egenskaper som är välkända i nästan alla religioner.

Kyrkor varje tolka många olika saker att skapa sina egna idéer om hur en kyrka ska vara. Ett intressant exempel att fundera kan vara ett par stycken från en respekterad kristen lärd diskussion kring Jesu "självmedvetenhet" under hans jordiska verksamhet. Att forskare konstaterar att vid något tillfälle gjorde Jesus någonsin hänvisa till sig själv som Guds son eller som något mycket annorlunda jämfört med termer som används för judiska rabbiner i tiden, till exempel "min Herre". The Post-påsk kyrkan, efter att han hade dött, utvecklade nästan alla titlar genom vilka vi nu hänvisa till Jesus. Men moderna kristna och moderna kyrkor alla tror att de tillämpas på Jesus medan han levde på jorden. Det var inte fallet. Jesus insåg klart att han hade en unik och intim relation med Herren, men han aldrig innebar att han ansåg att det var lika Son eller någon annan gudomlig varelse! Det är möjligt att han gjort sådana synpunkter ett antagande, baserat på det faktum att varje gång som han begärt ett mirakel inträffade det! Verkligheten att han var ende sanne Guden av universum innebar att sådana mirakel skulle ske eftersom han ville dem! Men det gjorde han inte inser allt detta, och han trodde att han var tvungen att begära Miracles "från Fadern"! kyrkor har lärt århundraden att dessa saker var korrekta och sanna påståenden, men de verkar ha varit i första hand ÅSIKTER av ledarna för Post-påsk kyrkan som det utvecklas. (I de sista veckorna av sitt liv, ger Bibeln bevis för att Jesus började fullt inse hur unik han var! Tills dess, han kände behovet av att be Fadern för sådana saker som Miracles, och som ett resultat, både han och alla började annars hänvisa till honom som Son.) Vi anser att Herren önskar oss alla att veta den verkliga sanningen , och inte nödvändigtvis bara yttrandena från sanningen som innehas av ministrarna någon specifik kyrka. Gör inte som verkar det han vill?

TRO är för närvarande en samling med över 7000 artiklar av respekterade forskare på runt 2300 religiösa ämnen. protestantiska kristna kyrkor, den romersk-katolska kyrkan och den ortodoxa kyrkan, följer alla religioner som innebär hundratals enskilda ämnen, som var grundligt presenteras i TRO. Många av dessa ämnen är mycket viktiga för Faith, som Eskatologi, men som sällan presenteras i gudstjänster eller under bibelstudium. Andra är allmänt kända religiösa ämnen, såsom Frälsning eller Dopet, att vi bara presentera mer grundligt än vad som vanligen finns.

Ordspråksboken 4:5. Få vishet, sök förvärva förstånd, glöm det inte Ordspråksboken 1:7 Rädsla / Vördnad av Herren är början till kunskap, men dårar föraktar visdom och undervisning. Joh 5:39 Sök skrifterna 1 Thess. 5:21 Bevisa allt; hålla fast vid det som är bra. (alla KJAV) Även Prov. 2:3-5; Prov. 3:13; Prov. 15:14; Prov. 23:23; och 2Peter 1:5. Saint Clement av Alexandria kan ha beskrivit detta mest fullständigt, (ca 200 e.Kr.), i Stromata, Bok VIII Kapitel I.


Vi tror att du kanske tycker att det uppfriskande att vi har för avsikt att trycka in dig mot någon specifika attityder eller positioner. Vi har också för avsikt att försöka få dig att gillar eller ogillar någon särskild grupp eller Valör eller tro. (Vi hoppas att du kommer att fortsätta NÅGON Faith och viss metod för att tillbe Gud!) Vår avsikt är endast presentera dig med tillräckligt noggranna, opartisk information så att du kan göra din egen tankeväckande slutsats om något särskilt ämne. Om du har Tvivel om Gud, kristendomen, religion eller frågor, oro, tvivel, skepticism, du är förmodligen på rätt plats till få aktuell information om för att bilda egna slutsatser. Vi har försökt svårt att inte inkludera yttranden eller inte stöds logik. Vår inställning är att du måste hitta dina egna slutsatser (så länge du har korrekt information att arbeta med) och det är inte vår Placera att försöka dra dig överallt! Ett koncept som vi har försökt att tänka på i montering tror är: Vad du än gör, arbeta på det med hela ditt hjärta, som om du arbetade för Herren och inte för män. (Kol 3: 23) (NIV). I det avseendet har vi lagt nästan 4000 fullständiga texterna för Early Christian manuskript (översatt till engelska) Vi tror att cynikerna kan bli förvånad i bläddra igenom några av dem, som till exempel, den enda presentation på Diatessaron av Tatianos inkluderar över 3800 fotnoter! Ett tillträde till hela assemblage är: 4.000 Early Christian manuskript! Nivån av intellektuell omsorg och uppmärksamhet på noggrannheten är verkligen imponerande att Värdera en TROweb-sida:

Som ett resultat av tusentals mottagna e-post, jag känner att den helige Ande önskar mig att lägga till dessa länkar här till sidor som jag, redaktör för TRO, sammansatt, och som inte är faktiskt i TROR plats. Det har varit så många människor som verkar ha missuppfattningar om kristendomen i allmänhet eller vissa centralt viktiga delar av det, att det verkar nödvändigt att göra dessa två länkar som finns här. Ny Presentation av Kristendomen Kristna Arrogans, självgodhet är här en annan länk som kan anses värt en tanke Kristendomen - Salvation - End of Life

Det verkar som de flesta människor har en enorm missförstånd om vad en "vetenskaplig text" faktiskt är! Ett bra exempel skulle kunna vara vår presentation om Argument för Existensen av Guden. Om de flesta människor försökte komponera denna presentation, inklusive nästan alla kyrkan eller dess personal, skulle de samla det i "självklara" sätt. Och det skulle inte kunna kvalificera sig för att vara en "vetenskapligt arbete" oavsett hur briljant det var forskat och presenteras! Om man tittar på vår presentation länkad här , kommer du att se en framträdande skillnad som kvalificerar det som vetenskaplig. Direkt efter den inledande presentationen av argumenten för existensen av Gud, har upphovsmannen ett avsnitt som diskuterar argument mot existensen av guden! Mest Christian ministeriet verkar vara illvilligt mot bland annat sådana saker! Många har sagt till mig att jag är säker på att gå till helvetet för att tillåta sådana saker som skall ingå i TRO! Amazing! De insisterar på bara berätta sin sida av alla berättelser eller eventuella problem, uppenbarligen besluta att de var och lysande tillräckligt för att avgöra vad deras kyrka medlemmar bör tillåtas att höra och vad deras kyrkans medlemmar bör nekas hörsel! Inga verkliga forskare någonsin skulle göra det! Det anses mycket viktigt att alltid presentera båda sidor, alla sidor av varje fråga, logiskt och rättvist. Scholars sedan sällan faktiskt utvidga detta till att skapa slutsatser, utöver vad som fast grundar sig på de argument och kända fakta. Däremot finner vi det oerhört frustrerande att de flesta kristna böcker, artiklar och tal tenderar att bara ge SELEKTIV bevis som sedan visas att helt stödja vad slutsatser som (kristna) författare eller talare vill hävda. Vi hoppas att du ser skillnaden, eftersom det är verkligen mycket, mycket viktigt. När det gäller TRO, vi behöver inte nödvändigtvis vill presentera tankar och argument som tycks motsätta kristendomen eller någon kyrka, men i ett försök till att presentera skolas ärlighet, känner vi att det är oerhört viktigt att vi bara presentera artiklar av lärd-författare som anser alla sidor av varje fråga. Nästan varje argument och varje grupp har underbara tillgångar men också några vårtor! Vi tycker att det skulle vara potentiellt vilseledande om vi försökte ignorera förekomsten av dessa vårtor! Denna text klargör att vi har stort förtroende för hjärnan och personliga urskiljande av varje läsare, särskilt eftersom vi är övertygade om att Indwelling Helige Ande kommer att hjälpa varje person om det. Så vi har ingen oro vad det gäller det faktum att våra lärd-författare ibland diskutera frågor som kan tyckas oroande för kristna. Vi anser att detta är mycket bättre än det enda alternativet som vi är medvetna om, där vi skulle välja en enda synpunkt att försöka presentera alla våra besökare.

Flera av de viktigaste ämnena i TRO har presentationer som sträcker sig över 100 skärmbilder av text! Presentationen av Romersk-Katolska Kyrkan är mer än 30 skärmar i längd. Den ett om Gud är cirka 150 skärmar i längd. Den på Jesus som ett Barn är nästan 500 skärmar i längd! Även en allmänt obekant ämne som Supralapsarianism är ungefär fem skärmar i längd, med flera länkar till andra TROR sidor som är närstående till det ämnet. Några av de mer obskyra ämnen behandlas i bara en eller två skärmar.

Det finns säkert en mängd kristna och andra religiösa platser på Internet. Många av dem är informativa, men de verkar i allmänhet bara sin egen syn på vad ämnen de diskuterar. Det kan vara värdefullt, men det kan ofta orsaka en ofullständig förståelse av dessa frågor. Hur kan en student av kristendomen eller någon annan religion verkligen förstå vilket ämne om han / hon bara har tillgång till en smal synvinkel? Ja, Vi inser att det kan vara värdefullt ibland presenterar endast ett tillvägagångssätt, av att inte föra upp frågor som kan orsaka en del kristna att bli förvirrad eller osäker. Fine.

Vår icke-Denominational kristen kyrka anser att det i allmänhet är fel att konsekvent göra det. Hur kan en person utveckla en solid grund för tro om ofullständiga eller felaktiga eller förvrängd information är allt som finns? Vad händer om bara din första graderar lärare bestämde sig för att lära dig hennes favorit bokstäver i alfabetet och inte alla 26 av dem? Vår strategi är att försöka föreställa sig hur Jesus kunde ha present religiös information. Skulle han har bara lagt fram några fakta som stödde en punkt Han ville göra? Vi tvivlar på det! Skulle han har lagt fram något uttalande att han inte riktigt trodde att vara sant, eller att var annars ofullständiga eller felaktiga eller vilseledande eller bedrägliga? Vi tvivlar på det! Vi tror att han skulle ha tålmodigt satte sig ner med någon som hade frågor och Han skulle ha hjälpt varje person att till fullo förstå svaren på dessa frågor.

Vi anser ofta en verklig situation som fanns i den tidiga kyrkan. Hela Bibeln som vi vet att det var bara slutfört nästan 400 år efter Jesus levde. Vi anser ibland en passionerad kristen på omkring 80 e.Kr., som råkade inte ha en hel bibel men bara ett enda ark från ONE BREV av Paul. Vad kunde Herren ha förväntat av denna person? En omfattande förståelse av alla aspekter av kristendomen? Det skulle inte vara möjligt för honom! Men han skulle säkert läst den sidan varje dag och säkert ihåg det. Oavsett detaljerna som Paul kanske har diskuterat i den sidan, skulle man ha centrerat sitt liv på. Och vi känner att Herren skulle vara helt nöjd med honom för detta arbete. Märkligt nog när jag har fört den här historien upp till flera hundra andra ministrar under årens lopp, vid minst två hundra av dessa kristna Ministrarna berättade genast att den mannen gick till helvetet, för att inte ha fullt följt alla aspekter av kristendomen! Jag är alltid förvånad på hörsel Ministrarna säger det, och det skrämmer mig angående vad de skulle kunna undervisa i sina egna kyrkor! De är antingen okunniga eller förbise det faktum att hela Bibeln endast avvecklas omkring 390 e.Kr., men att de fortfarande kräver att tidigare kristna vara kunnig om en bibel som inte då ens existerar! tycks mig det att dessa moderna ministrar tror att kristendomen är helt Legalistic, där de inte måste ha läst de delar av Bibeln att klargöra Jesu attityd om sådana saker!

TRO är här med avsikt att tillåta våra besökare att komma åt alla (trovärdiga) perspektiv som vi är medvetna om av, i syfte att möjliggöra djupare tillgivenhet till Herren.

Ja, vi har en nackdel här! Vi är inte Jesus! Vi har inte Hans kunskap och förståelse! Så vi bara försöka det bästa vi kan för att leverera den mest korrekta, begriplig och fullständig information vi kan, var och en av dessa många ämnen. Det är i grunden kärnan orsaken till TRO Klosterbroder Information Källa web-site. Vi försöker att inte uttrycka sina åsikter utan bara lägga fram fakta och alla de allmänt vedertagna attityder i varje ämne.

Dessa artiklar skrivna av många Författare, världsberömda forskare inom sina specifika ämnen. Vi kände att dessa akademiker var den bästa tillgängliga myndigheterna i varje av de många ämnen. Vi är mycket medvetna om att det förmodligen har funnits miljontals artiklar skrivna av religiösa lärda under århundradena, och vi har bara kunnat (hittills) att granska en liten bråkdel av dem. Det innebär att denna TROR webbplats bör alltid vara en work-in-progress, och det kommer förhoppningsvis alltid bli bättre och bättre! Vi säger ibland att i ytterligare trettio år, kanske TRO börja likna något som Herren kan vara nöjd med!

I processen att välja 7,000+ artiklar som för närvarande ingår i TRO, undersökte vi över 50.000 artiklar som vi inte inkluderade. Om en artikel verkade vinklad eller ofullständig eller inte stabilt bygger på vedertagen lärda standarder, vi inte inkludera den. Det är vår förhoppning att de återstående artiklarna är användbar för besökare till denna webbplats.

Oavsett om ditt intresse är avslappnad nyfikenhet eller djupt filosofisk forskning, TRO borde verkligen vara till hjälp. Många av de föremål presentationer börja med en generaldirektörsnivå presentation av ämnet, som ofta följs av mycket omfattande Avancerat presentationen (s) för studerande och ministeriet forskning. Faktisk Skriften från Bibeln är i allmänhet inte ingår, men tusentals av bibliska referenser ingår, liksom omfattande bibliografier (för de flesta av de artiklar) för ytterligare undersökning.

Har du någonsin varit lite oklart när din Ministern hänvisar till Helg i en predikan? Eller Ultradispensationalism? Eller Dopet? Eller Infralapsarianism? Eller Frälsning? Tja, de flesta ministrar inte kommer att ens nämna två av dessa mycket viktiga aspekter av den kristna tron i sina predikningar! Men de skulle om de kunde! Eller kanske du ville veta mer om din väns Metodismen? Eller om Amish övertygelser ? Eller historien om Herrens Bön? Har du någonsin varit nyfiken på hur våra moderna tro på Jesus fick raffineras till där de är idag? Eller du ville djupare förståelse av några av hundratals andra intressanta religiösa ämnen?

Dessa är några skäl där kanske du vill bläddra igenom TRO!

Som nämnts ovan, har vi gått till stora ansträngningar för att eliminera bias från denna samling artiklar. Det är rimligt för de flesta författare att vara entusiastiska för sitt ämne, men om en författare visade en sådan extrem attityd som eventuell snedvridning av fakta som kan hända, lämnade vi SÅDANT ARTIKEL UT! TRO är tänkt som en informationskälla som har den mest "lika villkor" möjligt, så att läsarna kan räkna med att få användbar och rättvis och korrekt information. Det finns bara en betydande partiskhet som inte togs bort, att mot satanister, ateister, och liknande grupper. Vi ansåg bland annat några av sina egna uppgifter, att balansera några av de negativa kommentarer som en del av våra ingår upphovsmän göra, men vi beslutade att vi inte ville uppmuntra eller publicera eller stödja verksamheter eller övertygelse i sådana grupper.

Om du får ett intryck av att någon särskild presentation på detta bibliotek visar på betydande bias för eller mot någon grupp eller trossystem, vänligen meddela oss genom ett e-postmeddelande eller en post brev. Vi hoppas att alltid förbättra TRO, och du kan hjälpa!

Folk skickar regelbundet i manuskript och uppsatser som de hoppas ha inkom i vårt TRO plats. Tyvärr har de flesta av dem kan inte användas här. En egenskap insisterar vi på att ALLA perspektiv på ett ämne eller fråga vara lika och rättvist diskuteras, vilket är fallet i någon trovärdig akademiskt arbete. När de flesta människor känner sig motiverade att skriva en uppsats, är det för att de har mycket starka känslor när det gäller en viss syn på ämnet. I många platser, det är inget fel med det, i "främja" just perspektiv. Det är ännu ofta ett bra sätt att uppmuntra folk att acceptera att viss tro. Men tro är tänkt att presentera alla perspektiv så lika som möjligt, och så " försäljning platser "för någon ståndpunkt i allmänhet inte önskvärda här. I många fall kan en sådan uppsats vara ganska lätt utvidgas till att omfatta de motsatta synpunkter. Det har varit många underbara manuskript skickas in, som hade kunnat användas med en sådan ändring, men inte annars.

De individuella web-sida presentationer är alla utformade för att visas korrekt på alla hemdator. De är förhoppningsvis också förenligt med de föråldrade datorer och webbläsare som missionärer har ofta använda. (Filerna är varje gjorde absolut så små som de kan vara så att sådana missionärer kan få kortare Internet tider och kostnader.) TROR inte innehåller banners eller andra bilder som kan störa en sådan användning.

Om någon grundligt studerat hela innehållet i TRO (motsvarande över 10000 sidor maskinskriven text , över 30.000 skärmbilder) och även Bibeln, skulle den resulterande religiös kunskap vara mycket nära att en Divinity examen från ett seminarium! Vi inser att de flesta människor inte kommer att använda det som grundligt! Men om du håller den nedladdningsbara TRO program på din dators hårddisk, eller hålla ett bokmärke för denna webbplats i din webbläsare, kommer dess informationen vara snabbt tillgänglig, snabbare än du kunde hitta det i en uppslagsbok!

TRO har två parallella hemsidor, en med de ämnen som anges alfabetiskt och den andra med mer centrala ämnen i början av listan. (Ämnet listan är till höger, och en länk ovan kan få dig till andra listan.) Det sätt både föremål listor sätts upp uppmuntrar surfar. Du eller dina barn kan ha 15 minuter finns en dag. Du kan spela lite dataspel! Men om TRO är där, kan du lika gärna bestämma att lära sig lite om Arminianism eller om Evangelicalism. Du behöver inte begå ett stort block tid till det (men du kan!)

Även mycket hängivna kristna kommer förmodligen hitta många obekanta termer i listan till höger. Många protestantiska kristna inte inser att många saker som de ovan nämnda Arminianism förmodligen bidragit (på ett eller annat sätt) i ett betydande sätt i utvecklingen av övertygelse av kyrkan de deltar! Väldigt få kristna tycks veta att nästan alla moderna kristna kyrkorna är Semi-Sabbatshållande!

Vi har lagt främmande språk översättningar av alla TRO (exklusive de omfattande Early Christian manuskript ). Det är vår förhoppning att den franska versionen kan hjälpa missionsarbetet i många av de länder i Afrika där franska är en primär språk. På samma sätt hoppas vi att de spanska och portugisiska versionerna kan vara till hjälp för Missionärer i Sydamerika. Och vi hoppas att som kinesiska människor lär sig om "världen utanför", en del av dem kan finna värde i båda kinesiska versionen. Vi har också förhoppningar om att om arabiska människor har tillgång till korrekt information om världens olika religioner, kan de lära sig att vi är . betydligt mer lika än vad vi är annorlunda

Andra orsaker till förekomsten av TRO är:

För ministeriet TROR kan vara en användbar källa när pastorer för montering sina predikningar. Många av de teman är mycket omfattande diskussioner, särskilt avancerade artiklar.

TRO kan också vara till hjälp för ministeriet när en medlem församling ställer en fråga om en obskyr ämne. Uppfriskande att kunskapen om Photius i Divinity School kan snabbt gjort!

För vittnar om andra TRO är en användbar informationskälla när du är på väg att vittna om någon annan Faith. Artiklarna beskriver nästan alla världens trossystem ingår. Att veta något om vad en person närvarande tror kommer att hjälpa dig att på ett intelligent kommentera deras övertygelse, och sedan uttrycka fördelarna med din trossystem. Detta kan bidra till att utveckla respekt och trovärdighet i dig och Gör din presentation mer acceptabelt. Ofta när kristna vittne till andra, förbiser de varför personen bedömer för närvarande vad han / hon gör, som om det är irrelevant, ofta eftersom de vet mycket lite om den andra trossystem. Detta kommer ofta över som extremt förolämpande! Här är en chans att förbättra effekten av din bevittnar för andra, genom att visa respekt för dem av intelligent diskutera deras nuvarande övertygelser.

För att bekräfta eller förneka en tveksamt kommentar från en vän. Ibland hör du någon säga något religiös som bara låter konstigt! Normalt behöver du inte snabb tillgång till referens böcker till forskning i ämnet, eller om du bara inte vill investera timmar spåra sådan information. TRO förmodligen har användbar information om detta ämne, som finns på bara några sekunder. Veta detta kan du vara mer benägna att "checka ut!"

TRO först släpptes ut på Internet under våren 1997. Sedan dess har det varit en fantastisk antalet besökare till vår webbplats! Det verkar som de flesta webbplatser snabbt skryta om hur mycket trafiken kommer till en webbplats. Med tanke på innehållet i denna webbplats, anser vi att det skulle vara fel attityd. Ett stort antal är i huvudsak irrelevanta! Vårt intresse är (förhoppningsvis!) alltid i varje enskild besökare, med våra ansträngningar är att hjälpa den personen att bättre förstå Gud och religion och kristendomen. Om en person har möjlighet att komma närmare en punkt av bättre begå till Gud (och Jesus), då våra ansträngningar är framgångsrik! Så så långt vi är oroade, vi har haft en besökare, DIG! Och eftersom du är viktiga för Gud och Jesus, du är mycket viktig för oss. Vi tror att det är attityden Jesus vill att vi ska ha!

Dessutom inser vi att du kan vara intresserad av att veta mer om den organisation som skapades och verkar tro.

Vår kyrka är en Kristus Walk kyrkan en relativt normal protestantiska kristna kyrkan.

A Christ Walk KIyrkan är mycket lik den i de flesta protestantiska kyrkorna, även om det kan vara mer grundligt presenteras! Den mest märkbara skillnaden mellan vår kyrka och andra protestantiska kyrkor är vår särskilda fokus på alltid försöka lista ut vad Jesus skulle ha sagt eller gjort i varje situation, och sedan agera och tala korrekt. I grund och botten är ett resultat av detta att vår kyrka verkar ha mycket mindre dogm än många andra kyrkor. I stället för att tillämpa någon stel formulering av svar, vi tror att det är bättre att förstå och bemöta varje situation i livet individuellt. Detta uttalande bör göra hela existens tror att en hel del mer logisk, eftersom det verkligen passar in i konceptet. Varje besökare är en individ, till skillnad från någon annan. Det är vår övertygelse att om vi ger tillräcklig korrekt information, kommer varje besökare och hans / hennes inneboende helige Ande då kunna urskilja sanningen för den personen. Vi har en annan presentation som kan vara av intresse, där den grundläggande innebörden av kristendomen presenteras, som förstås av vår kyrka, på Vad är Kristendom, ändå? http://mb-soft.com/public2/ourchris.html. Vi har märkt att nyligen, är bumperstickers börjar dyka upp med "WWJD" (vad skulle Jesus gör?) på dem. Vi finner att underbart, mycket likt det som vår kyrka har alltid försökt göra och undervisa.

Vi är naturligtvis inte perfekt, och inte heller är att tro. I denna anda gör det förmodligen meningsfullt för oss att erkänna en betydande "partiskhet" som vi vet att vi har ! TRO närvarande innehåller EJ en presentation på "Collection Plate" eller "Donation" eller "Mammon" eftersom vi inte säker på att vi kunde "rättvist" lägga fram ett sådant ämne. Vi har lite ovanliga inställning till det ämnet!

Kort efter Redaktör för TRO räddades (vid 19 års ålder), var han på semester och deltog i en kyrka i Florida. "Nya" kristna är alla särskilt entusiastiska, och det var sant i detta fall. Men under en och en halv timme service, ministern passerade ! uppsamlingsplattan fem gånger Båda var för rimligen giltiga skäl: det normala Collection, en samling för att reparera kyrkans parkeringsplats och uppfart; en kollektion för ett byggprojekt mot att ha en söndagsskola; en kollektion för en gäst minister; och en samling för en kristen Music Group som spelas under tjänsten. Men sammantaget erfarenheten var kränkande för redaktören. Utan att kunna sätta fingret på exakt vad som var fel, bara verkade det som om något var annorlunda från hur Jesus skulle ha velat att det ska vara.

Som en följd av den erfarenheten, redaktören, och TRO, har en intensiv inställning om att hålla religiösa erfarenheter och lära så långt som möjligt från pengar frågor. Det är uppenbart att varje kyrka måste betala inteckningar och räkningar och personalens löner, så pengar måste nödvändigtvis finnas i drift varje kyrka. Men vi har alla sett exempel där något har gått fel och ministeriet flyger runt i personlig Learjets och rider runt i limousiner. Jag antar att vår inställning är att vi vill att timme eller två att vi varje aktie i Herrens hus varje vecka, att kunde helt inriktad på religiösa föreställningar, och att människor skulle göra sina erbjudanden till sina kyrkor utan att behöva "stack" av att det finns en samling tallrik! Men det är inte realistiskt! Vi hoppas bara att varje kyrka använder gott omdöme (och konsulterar sin Helige Ande!) om alla ämnen i samband med pengar, in eller ut.

Vi ser detta som en ganska betydande bias, och så att vi inte känner vi kunde ganska presentera en sida om ämnet! Det finns många anledningar till varför din lokala kyrkan behöver pengar från samlingen, så var generös mot dem.

Vi har nyligen fått kännedom om ännu en annan potentiell fördomar vi kan ha!

Vi får enorma mängder e- . post, och en del av det är kritisk post från andra protestantiska präster medlemmar I allmänhet sådana mail attacker oss för att lämna våra besökare att "vargar" (Matt 7:15; Apg 20:29). Deras ståndpunkt är att vi intensivt och uteslutande ska presentera våra perspektiv och föreställningar på många ämnen som ingår i TRO, och vi bör inte innehålla "alternativa" perspektiv alls! De tror att vi införa möjligheten till förvirring i våra besökare genom att presentera olika (till synes trovärdig) närmar sig på ämnen som är centralt viktigt att tro. De tror att vi begår direkt helgerån genom att öppet presentera katolska och ortodoxa och andra trosuppfattningar!

Tja, kan de vara rätt om det, så vi kan inte försvara vår åtgärder direkt till dem! De har ofta också berätta för oss att vi är ämnade för Helvetet som en följd av denna aspekt av TRO! Vi hoppas att de har fel om det!

Vi får också en hel del e-post applådera oss för vår "ekumeniska" tillvägagångssätt!

Vi tenderar att tro att ingen är helt korrekt, men för ett till synes ovanlig orsak! TRO skapades och presenteras av vår icke-konfessionella protestantiska kristna kyrkan, som är döpt en Kristus Walk kyrkan. Detta verkar vara viktiga i detta område. Vårt Kyrkan har en särskild betoning på kristen beteende tillsammans med alla vanliga kristna läran. Vi anser att Jesus visade och diskuterade många "riktiga beteenden" Utöver de orden i hans lära. Som en följd av detta, ser vår kyrka specifik betydelse i Slutresultatet av Christian ministeriet i grunden. skick hjärtan dem som lyssnar Enligt vår uppfattning, i stort sett den enda avgörande frågan i slutet är "Är ditt hjärta devoutly engagerad i Herren?" Vi tror att det är den enda fråga Jesus skulle vara intresserade av, vid punkten någon är på Gates of Heaven. Vi ser det som logiskt och vår ministeriet ser allt ministeriet i det ljuset. Naturligtvis vill vi anser att våra metoder för undervisning är giltiga, men vi inser att det kan finnas många andra sätt en människas hjärta kan ställas inför Devotion i Herren.

Vi har en "frågesport" för dig! Så gott som alla kristna tryggt känna att de är "IN" när de sparas. Vi tror att en del kan ! vara att vara "optimistisk" om detta Prova detta: som en mental övning, privat, lista tio gånger när du har låt Herren ner! Många kristna skratta åt detta, kommenterar att de faller kort tusentals gånger, men denna övning är mer utmanande än du kanske tror. Kom ihåg att du funderar på Herren, så anser dina "standarder".

En person skulle kunna tro att han / hon är hängiven, men utan en medvetenhet om de många gånger vi människor faller kort, det verkar sannolikheten av en icke-kristna arrogans. Vi tror att medvetenheten om en personlig lista med tio exempel på brister skulle bekräfta status för den personens hjärta. Den "skala" av dessa händelser skulle sannolikt variera mycket från individ till individ, och det skulle förbli en privatsak mellan personen och Herren.

Poängen med denna övning är att om du lyckas att tänka på tio olika specifika tidpunkter du låter Herren ner, är du förmodligen på rätt spår. Om du inte kan komma på något, eller kamp att tänka på ett par, kanske du vill överväga att lägga mer kraft på din tro!

Våra kritiker oeniga! De känner att en själ kommer att utvärderas av att ansluta sig till en hel mängd krav. Varje kyrkan verkar att undervisa sin egen lista över bara vad dessa krav. Många sedan absolut insistera på att endast deras kyrkan känner de "riktiga" Lärdomar, och därför att endast deras medlemmar någonsin kunde komma in himlen. En ny serie av kommunikation med en sådan något överraskat en protestantisk pastor mig när han otvetydigt att NO katolska någonsin i historien har någonsin fått till himlen! Hans Valör har ett par hundra tusen medlemmar, och han och de andra ministrarna i den Valör Undervisa som bara kunde de någonsin komma in himlen. När jag påpekade att det för närvarande nästan en miljard katoliker, och att många är mycket hängiven, han sade att det var tråkigt att så många människor var så vilselett! När jag nämnde anmärkningsvärt hängiven katolik Saints, som Saint Augustine, Saint Benedict, St Teresa av Avila, och Saint Dominic, återigen absolut insisterade han på att de är alla i helvetet, eftersom de följde "vargar".

Naturligtvis kan han vara rätt! Vi har ingen absolut sätt att bevisa honom fel! Och om Jesus verkligen köra Heaven där många strikta "regler för antagning" tillämpas , då, ja, de flesta av oss kommer att vara "out of luck" i händer att ha valt "fel" kyrkan att delta.

Vi ser två stora problem i den situationen. För det första verkar det innebära att Jesus är snarare "legalistiska" i vilka som får till himlen, och vi vet från när han var med oss att han var våldsamt mot judarna för att vara formalistisk i tillämpningen av "lag" i Gamla Testamentet (exempel: Lukas 13:14). För det andra, och vi tror, ​​ännu viktigare, är en annan implikation om Jesus. Vi tror att Jesus är kärlek och medkänsla, i huvudsak själva definitionen av orden! Så vår kyrka, med sin speciella inriktning på beteendemässiga problem, frågar "Skulle en compassionate Jesus delta i en himmel där extremt Fromma människor som tillbringat en livstid åtagit sig att Honom skulle nekas inresa till himlen? "Vår empatiska svar är att han inte skulle och kunde inte.

Ja, lär vi två protestantiska sakrament, dopet och nattvarden, och vi undervisar att Good Works våren från kristna tron i stället är nödvändigt att det, och vi döpa och har andra gemensamma övertygelser många protestantiska kyrkor. Men vi tror att det skulle vara mycket arrogant (alltså, icke-kristna) att hävda att vi ensam visste hur man förbereda personer för förekomst av Herren. Därför har vi öppet applådera ALLA Kyrkor som försöker att förbereda hjärtan deras anhängare för djupa hängivenhet till Herren, även när de följer metoder som vi kanske inte håller med.

Vi inte har någon bra förklaring till hur Herren behandlar denna mångfald i himlen, bara det, på grund av hans medkänsla, han gör det! Så, en hängiven katolik, som lärdes en central betydelse i att göra goda gärningar som en förutsättning för frälsning ( som vi protestanter tror är väldigt fel!) fortfarande skulle välkomnas med ett leende till himlen, om vi förstår varför! skulle Alla andra resultat tycks innebära en herre vars Medkänsla är inte vad vi vill tro det är.

Vår slutsats från allt detta är att, före begår ett liv till Herren, kan en person fritt besöka olika hus för tillbedjan. Tänk djupare innebörden av dopet. Vem har du för avsikt att påverka genom att bli döpt? Vi hoppas att det inte var för vänner eller familj . eller en kyrka ledarskap Vår förhoppning är att du (eventuellt även privat) blev frälsta (faktiskt, ser vi det som att döpt genom Anden), åtagit sig att Herren, och sedan var allmänt (vatten) döpt till endast ett syfte: Att säger Herren, "Jag är din, och jag kommer alltid visa min hängivenhet till dig av strikt följa Rites och övertygelser av detta (din) Kyrka." Från och med det ögonblicket, har varje troende strikt ansvar att följa den kyrkan. Du har i huvudsak berättade Herren "Judge mig av denna standard." Det finns INGEN spelrum. Inget utrymme för tolkning från din sida! Om du råkade ha valt en kyrka som kräver att du frågar "Hur högt?" när det talar om för dig att hoppa, då måste du, inte för kyrkan, men att hålla visar att Herren din totala Lydnad till honom. Bara för att en kyrka ner blocket inte kräver hopp, du har inget utrymme att klaga, och bara bättre få bra på att hoppa! Din personliga löfte till Herren är på linjen!

Från det ögonblick du är döpt, i ett visst KYRKA, då endast att kyrkans kristna Rites och övertygelser har verklig betydelse för dig. Förhoppningsvis har din kyrka giltiga övertygelser och riter. Övertygelser och förfaranden i vissa andra kyrkan kan vara mycket olika, och de kan till och med verka oförenliga med vad du måste följa. FÖR DIG, är det irrelevant vad de kristna i de andra kyrkorna måste göra. Men du bör uppmuntra dem till vara mycket hängiven i sitt följande av sina egna kyrkans riter och trosuppfattningar. Just nu de var döpt i de kyrkor, de gjorde sina egna högtidliga löfte till Herren att alltid visa sin tro till honom. (Undantaget är klart avvikande grupper som påstår sig vara kyrkor.)

Vissa människor har uttryckt oro över denna fråga om vad som skulle hända om de flyttar eller på annat besluta att delta i en annan kyrka, att dessa kommentarer kan tyckas antyda att Frälsning eller dopet inte längre skulle ha effekt! Nej, det är inte konceptet vi försökt att beskriva här! Vi tror att i sådana situationer, skulle en enkel och privat konversation med Herren meddela honom att du nu vill utvärderas av den nya uppsättning regler och beteenden hos den nya kyrkan.

Vi kanske har en annan möjlig analogi att använda här. När man gifter sig, man gör definitivt åtaganden gentemot en annan person, och vi ens då säga "evigt". Men det finns vissa individer som antingen omedelbart eller senare börja tänka och beter sig som om de hade aldrig gjort ett sådant åtagande, att de på något sätt fri att "göra upp sina egna regler" att följa. Det är helt klart oacceptabelt. Vi anser att det är av avgörande betydelse att en person inte har frihet att "besluta om vilka regler som måste följas när det gäller Herren. "Så vi insisterar på att den befintliga uppsättning regler för beteenden och attityder hos en befintlig kyrkan att följas i stället.

Så är att vårt koncept och vår enda försvar till de angripare som kritiserar oss för att vara i maskopi med vargarna! Många har direkt inneburit att vi kan lika gärna köpa skyfflar nu, som vi kommer att tillbringa evigheten underblåser ugnarna i helvetet! Och återigen, vi har ingen absolut möjlighet att veta eller bevisa att de har fel, utom vår tro på vad vi tror Herren att vara, och att han är kärlek och medkänsla.

Dessa par stycken kanske låter som en "kommersiell" från vår sida. De är inte avsedda som sådana. Men vi har fått ett antal sådana kritik, och ansåg det nödvändigt att tillåta läsare att känna både om den kritik och våra skäl för TRO att vara mycket "öppen" form som det är. I händelse av att detta är en "grundstabilitet" vi kände du bör veta om det!

En sista kommentar om "förvirring" vi som kan orsaka och / eller "vargar" business: En annan central tron i vår kyrka är att den helige Ande är rätt med varje besökare att tro, om kristna, Seeker eller skeptiker. Vår övertygelse är att den helige Ande kommer att ge vägledning till varje enskild besökare, när det gäller urskiljning av sanning. Därför anser vi att när vi presenterar olika kristna akademiker "allmänt accepterade synpunkter på våra många frågor, kommer den Helige Ande leder varje besökare att hitta" rätt "en för den personen. Detta är anledningen till att vi inte har reservationer om att presentera positioner som vår kyrka råkar inte håller med, och varför vi känner att vi kan presentera sådana synpunkter rättvist och ärligt sätt. Och som ett ansvar att Jesus, känner vi att vi är skyldiga att göra det !

Så om du ska hitta något i TROR att tycks vara oense med lärdomar din kyrka, rekommenderar vi att förlita sig på dessa lärdomar först, men möjligen be informeras frågor vid rätt tidpunkt och på rätt plats. De har förmodligen goda skäl för sin tro och lärdomar!

Nu, om vår inställning representerar en "ekumeniska" perspektiv vet vi inte. Resultatet är liknande, med en tolerans och acceptans av andra kyrkor, men vi ser det som ett ganska annorlunda skäl än de flesta ekumeniska ansträngningar initieras. Och vi ser inte behovet av "överensstämmelse" till några vanliga uppsättning av tro, utan snarare ett erkännande att Herren leenden på ALLA de olika kristna metoder. Vi erkänner att Guds plan för oss är långt bortom vår förmåga att helt förstå.

Vårt intryck är att kyrkorna i allmänhet koncentrera sig på specifika "betyder" mot att bli en kristen och vi tenderar att koncentrera sig mer på "slutet" av att faktiskt vara en hängiven kristen. Vi ser inte att det betyder att vi är oense , men bara att vi inte ser anledning att argumentera bland kyrkorna i hur de varje utföra det! Faktiskt, vi tenderar att se värdet i vilken en kyrka anser att det måste göra för att förbereda hjärtan sin Congregationmedlemmar, så vi är faktiskt en fan av (nästan) alla av dem!

Vi har en sida med ytterligare kommentarer om våra Enkla Kristna Tro.

TRO inkluderar även noggranna och rättvisa presentationer av alla de andra stora trossystem i världen. Återigen tänker på hur Jesus kan behandla sådana ämnen , tror vi att han skulle vara öppen och ärlig, med tro att kristendomen kan "hävda sig" när ärlig och fullständig information är tillgänglig om alla alternativ. Vi vill inte tro att han skulle ha varit "hemlig" att undvika diskuterar andra religioner och sina goda och dåliga sidor. Därför försöker vi följa hans bly i tro. Vi lägger dessa ämnen ner i botten av listan, separat från de kristna undersåtar.

Du anser förmodligen själv att vara en av de "Guds barn", inte du? Mer än så, ett barn av den Ende, Sanne Guden, Vem Abraham dyrkade och som kommunicerade med Moses att förse oss med vad vi vanligtvis kallar de tio budorden? Det finns en hel del människor som skulle göra dessa uttalanden! protestantiska kristna noggrant studera Bibeln (Gamla Testamentet och Nya Testamentet) för att lära sig att tillbe honom. romersk-katolska kristna använder en kombination av Bibeln och traditioner att göra detsamma. Judar använder bara Gamla testamentet, som de kallar Torah, i För att veta hur man tillber Gud. Muslimer använder en kombination av en del av samma gamla testamentet, som de kallar Taurah, tillsammans med deras Koranen, för att lära sig att tillbe samma Gud, som de kallar Allah. Alla dessa människor anser sig vara "Guds barn", den ende Abrahams Gud. Intressant? Men många av dessa Guds barn absolut insistera på att de andra är alla djävulsdyrkare och därför syndiga! Många kristna, som faktiskt vet nästan zilch om vad Muslimer tror, få ferociously ond på mig för att påpeka att Jesus, Fadern, Jehova, YHWH, Allah och många andra namn som Adonai ALL hänvisar till den ende sanne Guden Vem Abraham först tillbes. De har aldrig tillräckligt bakgrund att förklara varför eller hur Gud Abraham som vi tillber på något sätt precis motsatsen till Abrahams Gud att muslimer dyrkar många gånger varje dag!

Egentligen är vi misstänker att många kristna kommer att bli förvånad över att finna att muslimernas heliga Koranen berättar historier om Adam och Abraham och Israel och Moses och många andra på vem vår tro grundar sig på. Det verkar som om några kristna inse att deras Allah är en och samma Gud som Vem judarna kallar YHWH (Jahve, eller Jehova) och som vi kristna kallar Fadern. Visst, deras berättelser har skillnader från vår Bibeln, men de många likheterna är något att överväga! Återigen, vi vet att Jesus skulle vara helt övertygad om att kristna inte skulle ha sin tro försvagas av att lära sig om sådana saker, men det kan hjälpa oss alla att lära sig att umgås bättre tillsammans .

I själva verket kan vi konstatera att Gud förbjöd ursprungligen någon att ens säga hans namn! Det skulle förmodligen vara extremt friska om vi gjorde det i dag. En kristen skulle då säga att han / hon Dyrkar "den Ende, Sanne Guden av Abraham, Moses och Adam . "Vilket är exakt samma sak som judar och muslimer skulle säga! Den senare utseende som ende sanne Gud vandra jorden som Jesus, tenderar att förorsaka omfattande förvirring, både i många kristna och i de flesta icke-kristna. Många kristna är så fokuserat på Jesus att de glömmer att det första budordet gjort mycket klart att det faktiskt ende sanne Guden, som Jesus måste därför också vara! Idén om Guds son skulle vara en tröst, men det första budet klargör att det inte är tekniskt möjligt att Jesus var och är den samma ende sanne Guden, som Trinity Concept skapades (ca 200 år senare) för att försöka förklara! Icke-kristna (judar och muslimer) är mer fokuserade på Moses 'tio budorden och därför koncentrera sig på "ende sanne Guden" aspekt och tror att kristna dyrkar "någon annan" och därför mycket riktigt, finner fel i det som tycktes stå i strid med det första budet.

På denna punkt, koranen och islam håller Jesus mycket högt, väger honom en profet, och även förväntar honom till en dag Return! Det är vår misstanke om att Muhammad (initiativtagare till islam) missförstått det kristna begreppet Treenigheten. På flera ställen i sitt Koranen finns det uttalanden som tydligt visar att Muhammad trodde att kristna ansåg Jesus vara en ANDRA Gud, och Muhammed aggressivt försvarat det första budordet uttalande att det är ende sanne Gud (vilket alla muslimer upprepa minst fem gånger varje dag). Det är vår misstanke att om Muhammad hade förstått begreppet i treenigheten (En Gud) skulle han ha insett att den ende sanne Guden hade valt att vandra på jorden sexhundra år tidigare som Jesus! Med denna justering, kristendomen och islam blivit förvånansvärt lika i grundläggande övertygelse!

Deras trossystem verkar ha ett antal fel i det avseende kristendomen, såsom intryck av att den kristna Treenigheten är Fadern, Jesus och jungfru Maria! (Koranen Sura 5,116) Detta är intressant, eftersom muslimer tror att varje ord i Koranen är just exakt eftersom det kom direkt från Gud (Allah) till Muhammad. Vår poäng är att det är inte alls lika "främmande" som många tror.

Medan vi på denna tangent, skulle vi vilja fråga kristna läsare varför muslimer insisterar på inför Mekka för alla deras böner! Vet du? Det är på grund av en enda sak, en byggnad i Mecka, kallad Kaaba. Muslimer tror att Abraham (Japp, VÅR Abraham!) byggt Kaba, och de erkänner Abraham som den allra första "sanna" troende, eftersom han var villig att offra sin egen son för Herren. Vi finner att intressant! Varje person är fri att tolka sådana saker men de önskar!

Om detta intresserar dig, har vi skapat en liten presentation som är helt kompatibel med alla kristna tro och är också helt kompatibel med alla muslimska övertygelse. Det är på: Kompatibilitet.

Uppenbarligen dessa synpunkter inte innefattar militant terrorister muslimer, som har allvarliga fel i deras förståelse av sin egen islam. De verkar inte vara medveten om den överraskande fredliga tonen för vad islam försöker verkligen att undervisa. De verkar ignorera de många gånger då deras Koranen betonar broderskap med judar och kristna, som bror "troende av boken (Torah, de fem första böckerna i Bibeln)". Det är mycket tråkigt att den stora majoriteten av fredsälskande muslimer är målade att verka så ont genom insatser av ett litet antal extremt farliga människor. Det är förvisso sant att vi anser att muslimer har många felaktiga idéer och övertygelser, särskilt om Jesus, Maria och kristna. Men det är intressant att notera de många likheterna också.

Du kanske också vill besöka En Kristus Walk Kyrkan, vår Non-Denominational kristna kyrkan, vår kyrkans fullt funktionell, icke-konfessionell kyrkan presentation och tjänster på Internet. Miljön är tänkt att vara så lika som möjligt som i en konventionell kyrka. Det finns vecko tjänster. Ljud och musik är avsedda att vara en del av upplevelsen, som kommer att inneburit att uppmuntra sjunga med. Efter tjänsten, kan du gå med i pastor och andra i församlingen i ett (chattrum) diskussionsgrupp, att ha en avslappnad konversation om att veckans . ämne eller något annat på ditt sinne. Privat samtal är också möjligt

Information om Editor av TRO

här TRO Hemsida adress: belieswm.html

Ämnesöversikt

Kristna undersåtarCentrala Ämnen

Tio Budorden, Decalogue
Trettionio Artiklarna
4000 Tidiga Kristna Manuskript
Jesus på Korset, sju ord på korset


A
Abraham
Testament av Abraham
Apostlagärningarna
Adam
Adamiter
Adiafora, Adiaphorist
Antagande (Religiös)
Adoptionism, Adoptianism
Epistel Adrian
Advent
Adventism, Sjundedagsadvent
Helige Ande, Advokat
Dopet, Affusion (Hälla Dopet)
Agape Kärlek
Agnosticism
Agrapha Jesu
Foursquare Gospel Church, Aimee Semple McPherson
Alexandrinska Teologi
Patriarker av Alexandria
Amana Church Society
Amen
American Helighet Movement
Millenarianism, Amillennialism
Amish
Amoréernas
Bok Amos
Amyraldianism, Amyraldism, Amyraut
Skrifter av John Calvin
Anabaptisterna
Saint Andrew
Angel
Angelus
Anglican Communion
Anglo-Katolicismen
Saint Anne
Annihilationism
Anthropomorphism
Anthroposophy
Anticlericalism
Antinomianism
Antiochene Teologi
Patriarker av Antioch
Epistel av Antonius
Uppenbarelseboken, Uppenbarelseboken
Apocalypse av Peter
Apokryferna (Gamla Testamentet)
Nya Testamentet Apokryferna
Apollinarianism
Apologetics
Apostlarnas
Apostoliska Trosbekännelsen
Apostoliska Fäderna
Apostoliska Successionen
Summa Theologiae, Saint Thomas Aquinas
Gabriel Archangel
Argument för Existensen av Guden
Arianism
Uppkomsten av Jesus
Förbundsarken
Armeniska Kyrkan
Arminianism
Worldwide Church of God, Armstrongism
Aryan
Ascension of Jesus
Asketiska Teologi
Asceticism
Ash Onsdag
Asian Teologi
Dop, Aspersion (Bevattning Dop)
Övertagande av Mary
Athanasian Creed
Saint Athanasius
Försoningen
Atonement II
Augsburgska Bekännelsen
Saint Augustine av Hippo
Augusti
Epistel Aurelius till senaten
Church Regeringen. myndighet i kyrkan
Myndigheten i Kyrkans
Författare, Medverkande
Hail Mary, Ave Maria


B
Dop
Dop Troende
Dop Infant
Dop Lay
Dop Lägen
Dop Trine
Dop Treenige
Dop av Kristus
Saint John Dop
Baptister
London Baptist Confession of Faith
Southern Baptist Confessions of Faith
New Hampshire Baptist Confession
Epistel Barnabas
Sankt Bartolomeus
Bok Baruch
Rådets Basel
Dop Troendes
Beatitudes Kristi
Belgic Confession
Belgic Confession - text
Benedictines, Saint Benedict
Jewish Genesis (Advanced). Bereshit
Bibeln
Förord ​​till 1611 King James Auktoriserad Version Bible
Ofelbarhet, Bibel Ofelbarhet
Ordagrann översättning av Bibeln
Romanized Bibeltexten
översätta Bibeln
Biblisk Arkeologi
Myndigheten i Bibeln
Bibliska Kritik (text)
Kronologi av Bibeln. Sekvens av all viktig i kristendomen
Koptiska Versioner av Bibeln
Bibliska Teologi Rörelse
Födelsedatum Jesus, genom flera analysmetoder
Dominikaner, Black Friars
Bless Välsignelser
Jesuiterna, Bollandisterna
Konkordieboken
Bröder, Dunkers, Dunkards
Hutterian Brethren
Plymouth Brethren
Romersk-Katolska Breviaryen
British Israelitism
Ultradispensationalism, Bullingerism
Byzantineriten


C
Calendar
Religiösa Calendar Datum Converter
Calvary
John Calvin
Calvinism
Writings John Calvin
Bibel Innehåll, Canon i Bibeln
Tidiga Canon i Nya Testamentet
Canon i Gamla Testamentet
Canon i Nya Testamentet
Canon
Canon i Bibeln
Canon Law
Canonization
Canons av Dort
Canons av Dort - text
Karmelitorden
Katekes
Heidelberg Katekes
Heidelberg Katekes - text
Puritan Katekes
Romersk-Katolska Kyrkan
Katolska Påvar
Ekumeniska Kyrkoråd Katolska
Kalcedon
Karismatiska Rörelsen
Välja en Kyrka, Planen Valörer
Jesus som ett Barn
Adventism, Chiliasm
Bekräftelse, Chrismation
Jesus Kristus
Kristus
Sekventiell Jesu Liv, Från Evangelierna, Kristi liv
Mirakel Framförs av Jesus 39
Christadelphians, Thomasites
Dop, Christe
Bibeln (kristen)
4000 Tidiga Kristna Manuskript
Christian Brothers
Kristna Kyrkorna och Churches of Christ
Innebörden av ordet Christian (Practical Definition)
Vad Betyder det att vara Kristen?
Christian Humanism
Christian Musikhistoria
Christian Science
Christian View of Philosophy
Kristen Sionism
Kristendom
Kristendomen och Vetenskap är Kompatibla, otroligt
Genesis och Vetenskap är Kompatibla
Nationella Konferensen av Kristna och Judar
Kristo
Bok Chronicles
Sekventiell Jesu Liv, Från Evangelier, Kronologi av Jesu liv
Kronologi av Jesu Liv (katolska artikel)
Kronologi av Bibeln. Sekvens av all viktig ikristendomen
Saint Johannes Chrysostomos
Kyrka
Kyrka Regering
Church of England
Kristna Kyrkor och Churches of Christ
Church of the Nazarene
Churches of Christ
Cistercians
Epistel Clement - Corinthians
Introduktion till Clemens av Alexandria (153-217 e.Kr.)
uppmaning till hedning - Clemens av Alexandria
Instructor - Bok I - Clemens av Alexandria
Instructor - Bok II - Clemens av Alexandria
Instructor - Bok III - Clemens av Alexandria
Stromata eller Miscellanies - Bok I - Clemens av Alexandria
Stromata eller Miscellanies - Bok II - Clemens av Alexandria
Stromata eller Miscellanies - Boka III - Clemens av Alexandria
Stromata eller Miscellanies - Bok IV - Clemens av Alexandria
Stromata eller Miscellanies - Bok V - Clemens av Alexandria
Stromata eller Miscellanies - Bok VI - Clemens av Alexandria
Stromata eller Miscellanies - Bok VII - Clemens av Alexandria
Stromata eller Miscellanies - Boka VIII - Clemens av Alexandria
manuskript fragment av Clemens av Alexandria
På Frälsnings av rikeman - Clemens av Alexandria
Hexapla - Origen
Codex Vaticanus (B)
Codex Sinaiticus (aleph)
Codex Vaticanus (B)
Codex Sinaiticus (aleph)
Codex Alexandrinus ( A)
Codex Amiatinus (am)
Codex Bezae (D) Bezæ
Codex Ephraemi Rescriptus (C) Ephræmi
Codex, Codices
Kolosserbrevet
Helige Ande, Hjälparen
Bok of Common Order
Bok of Common Prayer
Kommunal
Eukaristin
kommReligionsbibel
Innehåll Böcker av Bibeln
Konkordieboken, Konkordieformeln
Confession, Confessions of Faith
Helvetic Confession
Helvetic Confession - text
Belgic Confession
Belgic Confession - text
Augsburgska Bekännelsen
puritanska Bikten av Tro
Westminster Bikten av Tro - text. Puritanska bikten text
Geneva Bikten av Tro
Westminster Bikten av Tro, London bikt
Westminster Bikten av Tro - text. London Confession text
London Baptist Confession of Faith
Episcopal Confession
Scottish Confession
Southern Baptist Confessions of Faith
Metodistkyrkan Artiklar av Religion, Free Methodist artiklar Religion
New Hampshire Baptist Confession
Reformerta Kyrkan övertygelser
Bekräftelse
Congregationalism
Conscience
Rådet Constance
Patriarker av Konstantin
Råden i Konstantinopel
Consubstantiation
Författare, Medverkande
Convent
Konvertering
Coptic Versioner av Bibeln
Koptiska Kyrkan
Korinthierbrevet
Ekumeniska Kyrkoråd Katolska
Ortodoxa Kyrkan Notering av Biskopssynoderna och råd
Rådets Basel
Rådets Chalcedon
Råd av Chalcedon. Fjärde ekumeniska råd.
Rådet Constance
Råden i Konstantinopel
Första Konciliet i Konstantinopel. Andra ekumeniska rådet.
Andra Konciliet i Konstantinopel. Femte ekumeniska rådet.
Tredje Konciliet i Konstantinopel. Sjätte ekumeniska råd.
Konciliet i Efesos. Tredje ekumeniska råd.
Konciliet i Efesos. Tredje ekumeniska råd.
Rådet av Ephesus (forts)
Rådet Ferrara-Florence
Laterano Råd
Konciliet i Lyon
Konciliet i Nicaea Nicea
Råd av Nicaea. Första ekumeniska rådet; Första rådet i Nice. Av
Konciliet i Nicaea. Första rådets möte i Nice (forts)
Andra Konciliet i Nicaea. Sjunde ekumeniska rådet. Andra rådets möte i Nice.
Andra Rådets Möte i Nice. (forts)
Rådet Trent
Första Vatikankonciliet
Andra Vatikankonciliet
Rådet Vienne
Motreformationen
Covenant
Covenant of Works
Borgmästar Grace
Covenant Teologi
Covenanters
Creed
Nicenska Trosbekännelsen
Apostoliska Trosbekännelsen
Athanasian Creed
Cross, Krucifix
Korsfästelse
Jesus på Korset
Stations of the Cross
Crypto-Calvinism
Hour of Power, Crystal Cathedral
Religiösa Kulter


D
John Damascene
Daniels Bok
Födelsedatum Jesus, genom flera analysmetoder
Kung David
Sin, sju dödssynderna
Guds Död Teologi
tiobudorden, Dekalogen
Innebörden av ordet Kristna
Deism
Faiths och Samfund
Denominationalism
Välja en Kyrka, Planen Valörer
Determinism
Apokryferna (Gamla Testamentet), Deuterokanoniska böckerna
Bok Mosebok
Disciples of Christ, Campbelli
Valla Movement, Lärjungaskap Movement
Dispens, Dispensationalism
Ultradispensationalism, Dispensationalism, Dispens
Progressive Dispensationalism
Divine Immanens
Divine Transcendence
Docetism
Läkare i Kyrkan
Doktrinen Man i Gamla Testamentet
Dogma
Dominikaner, Saint Dominic
Donatism
Canons av Dort
Canons av Dort - text
Predestination, Double Predestination
Filioque Tvist, Double Procession
Doxology
Dualism
Brethren, Dunkards, Dunkers


E
4000 Tidiga Kristna Manuskript
Påsk
kyrkan Calendar Calculator, påsk Automatic Calculator
Mellanöstern Kyrkan
östliga Ortodoxkyrkan
Eastern Rite Katolsk Kyrka
Eastern Rite Kyrkor, Uniate Kyrkor
Bok Predikaren
Ekumeniska Kyrkoråd Katolska
Edens Lustgård, Eve
Edenic Covenant
Edersheim Referenser
Verkningsfull Calling
Utvalt, Val
Church of England, Anglikanska Kyrkan
Enoch
Efesierbrevet
Rådet i Efesos
Episcopal Church
Episcopal Confession
Erastianism
Epistel
Eschatology
Esra Bok Esdras I och II
Bok Esdras I och II, b
Essenes
Fariséer, Sadduceerna och Essenes (avancerad)
Esters Bok
Evangelical United Brethren Church, EUB
Eukaristin
Eusebius av Caesarea
Monophysitism, Eutychianism
Evangelisation
Evangelicalism
Gospel, Evangelion
Edens Lustgård, Eve
Sekventiell Life of Jesus, från evangelierna, händelser i Jesu liv
Ex Opere Operato
Bok of Exodus
Bok Ezekiel
Esra


F
Faith
Sola Fide, Genom Tron Allena
Fasting
Fatalism, Fate
Saint Felicitas och Saint Perpetua
Martyrskap av Perpetua och Felicitas - Tertullian
Råd Ferrara-Florence
Filioque Tvist
Första Vatikankonciliet
Kristet Fisksymbol
Stigmata, Fem Sår
Konkordieboken, Konkordieformeln
Forty Martyrs
Fyra Andliga Lagar
Foursquare Gospel Church
Franciscans
Determinism, Frihet, Fri Vilja
Metodistkyrkan Varor av Religion
Frimureri
Friars
Augusti, Augusti Friars
Franciskanerna, Friars Minor, Gray Friars
dominikaner, Friars Preachers, Black Friars
Karmelitorden, vit Friars
Society of Friends - Quakers
OT Profetior Uppfylls av Jesus 100
Fundamentalism


G
Gabriel (Archangel)
Galaterbrevet
Gallicanism
Släktforskning Jesu
Bok Genesis
Judiska Genesis
Jewish Genesis (Advanced)
Genesis och Vetenskap är Kompatibel
Geneva Bikt av Tro
Getsemane
Andliga Gåvor
Glory, förhärliga
Glorification
Tungotalet, Glossolalia
Adiafora Gnesio-Lutheraner
Gnosticism
Gud, Jehova, Elohim, YHWH, Jahve, Adonai, Allahs
Namn av Gud, Jehova, Elohim, YHWH
Trinity, Gudomen
Gospel, Godspel, Godspell
Långfredagen
Goda Gärningar
Evangelium enligt Johannes
Evangelium enligt Lukas
Evangelium enligt Markus
Evangelium enligt Matteus
Sekventiell Jesu Liv, från evangelierna, harmonin av evangelierna
Evangelium Thomas
Grace
Covenant of Grace
Franciskanerna, Gray Friars
Stora Schismen
Tribulation, Stora Prövningen


H
Habackuk
Bok Haggai
Hagiography
Hail Mary
Christian Halo
Sekventiell Life of Jesus, från evangelierna, harmonin av evangelierna
Heaven
Hebreerbrevet
Trans av Hebreiska tecken
Hebron
Heidelberg Katekes
Heidelberg Katekes - text
Helvetic Confession
Helvetic Confession - text
Shepherd av Hermas
Introduktion till Shepherd (Pastor) i Hermas
Pastor Hermas - Första boken
Pastor Hermas - andra bok
Pastor Hermas - Tredje Book
Pastor Hermas - förtydliganden
Heresies som beskrivs av Andra ekumeniska rådet i 381 AD
Hexapla - Origen
Mass, High Mass
Uppkomsten av Jesus
Historisk Tvist över Sin
Historia Bibeln, Septuagint
Helighet
American Helighet Movement
Eukaristin, Nattvarden
Heliga Familjen
Heliga Innocents
Mässan, Helig Liturgy (ortodoxa)
Vigningen
Större Order
Helige Ande, Helige Ande
Stilla Veckan
Teologi av Hopp, Hopp Teologi
Book of Hosea
Hour of Power
Angelus, Timmar
Hushållens Salva
Hutterian Brethren


I
Iconoclasm
Idealism
Episteln Ignatius - Efesierbrevet
Epistel Ignatius - Magnesians
Epistel Ignatius - Trallians
Epistel Ignatius - Romans
Epistel Ignatius - Philadelphians
Epistel Ignatius - Smyrnaeans, Smyrnæans
Epistel Ignatius - Polycarp
Syrianska versioner - Ignatius
Ignatius - Övrigt. Epistlar
Epistles Ignatius - Saint John
Epistel av Ignatius till jungfru Maria (falsk)
Martyrskap av Ignatius
Falska Epistlarna av Ignatius
Obefläckade Avlelsen Marias
Gudomliga Immanens
Nära Förestående
Inkarnationen
Indiska Teologi
Indulgences
Ofelbarhet, Bibel Ofelbarhet
Ofelbarhet
Dop, Infant
Infralapsarianism
Räfsten
Ord Inskriven på Korset, INRI
Jesajas bok
Inspiration
Mot Heresies Bok I - Irenæus
mot Heresies Book II - Irenaeus
mot Heresies Book III - Irenæus
mot Heresies bok IV - Irenaeus
Mot Heresies Book V - Irenæus
Irenaeus fragment
Irenæus - Förtydligande
Isaac


J
Jacob
Jakobs Brev
St James
Protevangelium av James
Jansenism
Jehova
Jehovas Vittnen
Bok of Jeremiah
Saint Jerome
Jerusalem
Liturgi Jerusalem
Jesuiterna
Jesus Kristus
Sekventiell Life of Jesus, från evangelierna, Kronologi av Jesu liv
Tidiga Dokument Rörande Historia Jesu Liv
Mirakel Framförs av Jesus 39
Jesus som ett Barn
Jesus på Korset
Uppkomsten av Jesus
Dop av Kristus
OT Profetior Uppfylls av Jesus 100
Judiska Genesis
Saint Joachim
Jobs Bok
Bok Joel
Saint John
Johannes Döparen
Karmelitorden, Johannes av Korset
Saint John Dop
Evangelium enligt John
Epistlarna av John
Teologi av John
Boken om Jona
Saint Joseph
Josef från Arimatea, Arimatea
Josua
Feast Jubileums
Judas Iskariot
Epistel Jude
Saint Jude
Divine Dom
Domarboken
Book of Judith
Motivering


K
Bok of Kells, Illuminerade Manuskript
Kenotic Teologi, Kenosis
Kungaboken
Förord ​​till 1611 King James Auktoriserad Version Bibeln
Knights of Columbus


L
Bok Klagovisorna
Landmarkism
Domedagen
Nattvarden, Last Supper
Lateran Råd
Latitudinarianism
Mormon, Nutidaa Saints
Trosartiklarna av Mormonkyrkan, sista dagars heliga övertygelser
Dop Lay
Lent
Tredje Moseboken
Liberal Katolicism
Liberal Evangelicalism
Theological Liberalism
Befrielseteologin
Litany
Ordagrann översättning
Literalism
Liturgi
Liturgi Jerusalem
Hagiography liv i Saints
Logos
Westminster Bikten av Tro, London bikt
Westminster Bikten av Tro - text, London Confession text
London Baptist Confession of Faith
Herrens Bön
Herrens Nattvard
Agape Kärlek
Mass, låg Mass
Evangeliet enligt Lukas
Saint Luke
Teologi Luke
Martin Luther
Luthers Lilla Katekes
Luthers 95 Teser
Lutherska Kyrkan, Luther
Rådet Lyons
Historia Bibeln, LXX


M
Bok Maccabees
Machpela, Machpelah
Magi
Religiösa Ordnar
Större Order
Majoristic Controversy
Book of Malachi
Läran om Man i Gamla Testamentet
Manichaeism, Mani, Manikeismen
Manuskript av Bibeln
Marburg Colloquy
Mariology
Marist Brothers
Evangeliet Enligt Mark
Markus
Teologi Mark
Marrow Controversy
Första apologi Martyr
andra ursäkten av Martyr
Dialog - Martyr och Trypho
diskurs till grekerna - Martyr
Justin Martyr - Sole regering Gud
Justinus Martyren - Resurrection
Justinus Martyren Fragment
Martyrskap av Justinus Martyren
Episteln på Martyrskap - Polycarp
Jungfru Maria
Övertagande av Mary
obefläckade avlelse av Maria
Maria från Magdala
Mass
Epistel Mathetes - Diognetus
Evangelium enligt Matteus
Saint Matthew
Teologi Matteus
Saint Matthias
Skärtorsdagen
Foursquare Gospel Church, Aimee Semple McPherson
Mediating Teologi
Melchior, Melchiorites
Melchitesen
Menno Simons
Mennoniter
Mercers Teologi
Messiah
Metod
Metodistkyrkan Artiklar i Religion
Bok of Micah
Millenarianism, Millennialism
Adventism, Millerites
Ministry
Miracle
Mirakel Framförs av Jesus 39
Missiology
Monarchianism, Modalism
Teologiska Liberalism, Modernism
Dop, Lägen
Monarchianism
Monasticism
Monergism
Monism
Monophysitism
Monotheism
Monoteismen och World Religions
Monoteismen och Gamla Testamentet
Monoteismen och treenigheten
Monoteism och Nya testamentet
Moral Teologi
Monothelitism
Montanism
Moravian Church
Mormon, Mormonism
Trosartiklarna i Mormonkyrkan, Mormon övertygelser
Sin, Mortal Sin
Moses
Muratorian Canon, Muratori Fragment av Bibeln
Christian Musikhistoria
Mysticism


N
Book of Nahum
Namnger av Gud
Nathanael
Natural Theology
Naturalism
Church of the Nazarene
Nazareth Sten
Esra, Bok Nehemja
Neo-OLrtodoxi
Neo-Thomism
Nestorianism
New England Teologi
New Hampshire Baptist Confession
New Haven Teologi
New Light Schism
New School Teologi
Nya Testamentet Teologi
Konciliet i Nicaea Nicea
Nicene Creed
Nineveh
Nominalism
Non-Denominational Kristna Kyrkor
Novation Schism
Nya Testamentet Hänvisningar till Gamla testamentets skrifter
Bok of Numbers
Antal Kristna genom Historien
Nunnor


O
Bok of Obadiah
Oberlin Teologi
Mass, Erbjuder (ortodox)
Gamla Katoliker
Old School Theology
Jesus på Korset
Uppkomst av One-gud trossystem
Benedictines, Benediktinorden, OSB
Stora Order
Sakrament, Förordning
Oriental Ortodoxa Kyrkan
Origen
Hexapla - Origen
Ursprunget till Soul
Original Sin
Ortodoxa Kyrkan övertygelser
Östlig Ortodox Kyrka
Oriental Ortodoxa Kyrkan
Ortodoxa Kyrkan Notering av Biskopssynoderna och Råd
Ortodoxi
Oxfordrörelsen


P
Pacifism
Dop, PaedoBaptism, PædoBaptism
Palmsöndagen
Panenteism
Pantheism
Papacy
Helige Ande, Paraclete
Parker Society
Passion Week, Passion cyklar, Passion Play
Påsken
Monarchianism, Patripassianism
Patristic Era
Patron Saints
Saint Paul
Teologi Paul
Paulinism
Pelagianism
Penance
Pingst
Pentecostalism
Perfection, Perfektionism
Saint Felicitas och Saint Perpetua
Epistlar av Peter
Saint Peter
Apocalypse av Peter
Fariséerna
Fariséerna Sadduceerna och Essenes (avancerad)
Epistel till Philemon
Saint Philip
Filipperbrevet
Religionsfilosofi
Major World Filosofer
Filosofiska Villkor
Christian View of Philosophy
Photius
Pietism
Pontius Pilatus
Acta Pilati
Pilgrims
Christian Musikhistoria, Plainsong
Plymouth Brethren
Epistel Polycarp - Filipperbrevet
Epistel om martyrskapet - Polycarp
Romersk-Katolska Påvar
Positivt Tänkande
Bön
Predestination
Preexistens Kristi
Förord ​​till 1611 King James Auktoriserad Version Bible
Millenarianism Premillennialism, Postmillennialism
Presbyterianism
Prästadömet
Priscillian, Priscillianism
Process Theology
Progressiv Dispensationalism
Dispens, Progressiv Uppenbarelse
Profeten, Prophecy
OT Profetior Uppfylls av Jesus 100
Andel av Faith
Proselyte
Protestantiska Etiken
Protestantiska Reformationen
Protestantiska Reformationen - II
Protestant Scholasticism
Protestantism
Protevangelium James
Ordspråksboken
Providence
Psaltaren, Psaltery
Pseudepigrafi
Bestraffning
Purgatory
puritanism, Puritan
Puritan Katekes
puritanska Bikten av Tro
Westminster Bikten av Tro - text. Puritan bekännelse - text


Q
Society of Friends - Quakers
Kvietismen


R
Radical Reforma
Ransom
Rapture av Kyrkan
Rationalism
Realism
Omdop
Avstämning
Redemption, Redeemer
Reforma Protestantiska Reformationen
Reforma Protestantiska Reformationen
Reformationen och Confessions
Reformerta Kyrkan
Reformed Church övertygelser
Regeneration
Relativism
Religion
Stora Religioner i Världen
Faiths och Samfund, Religioner
Religiösa Kulter
Religiösa Orders
Större Order
Omvändelse
Resurrection
Resurrection of the Dead
Uppenbarelseboken
Revivalism
Rättfärdighet
Romersk-Katolska Kyrkan
Katolska Påvar
Romanized Bibel texten
Romarbrevet
Radband
Bok Ruth


S
Sabbath
Sabbatarian
Sabellianism
Sakrament
Sacrifice
Sadduceerna
Fariséerna Sadduceerna och Essenes (avancerad)
Saint
Saint Andrew
Saint Athanasius
Benedictines, Saint Benedict
Dominikaner, Saint Dominic
St James
Saint John
Karmelitorden, Johannes av Korset
Johannes döparen
Saint Jerome
Saint Joseph
Saint Jude
Saint Luke
Markus
Jungfru Maria
St Matthew
Saint Paul
St Peter
St Stephen
Karmelitorden, Saint Teresa av Avila
Saint Thomas
Saint Veronica

Frälsningsfrälsningsarmén
Hushållens Salva
Bok of Samuel
Helg
Sanctuary
Satan
Saint Paul, Saul
Stora Schismen
Scholasticism
Scholasticism Filosofi
Hour of Power, Robert Schuller
Genesis och Vetenskap är Kompatibla
Kristendomen och Vetenskap är Kompatibla, otroligt
Skotsk Realism
Scottish Confession
Skriften
Kristi återkomst
Vatikankonciliet Andra
Sect, Sekterism
Sekularism, Sekulär Humanism
Semiarianism
Semi-Pelagianism
Historia Bibeln, Septuagint
Bergspredikan
Ormen
Jesus på Korset, sju ord på korset
Sin, Sju Dödssynderna
Shakers
Valla Rörelse
Fettisdagen
Sibylline Oracles
Menno Simons
Sin
Historisk Tvist över Sin
Sin, Mortal Sin
Sin, sju dödssynderna
Shepherd av Hermas
Saint Simon Aposteln
Simony
Codex Sinaiticus
Codex Sinaiticus
Bok Sirach
Society of Friends - Quakers
Jesuiterna, Society of Jesus
Socinianism
Sola Fide, Solafidianism
Song of Solomon
Räddning, Soteriologi
Soul
Soul Sleep
Origin of the Soul
Southern Baptist Confessions of Faith
Inkvisitionen (Spanska)
Andliga Gåvor
Spiritualism
Stater Jesu Kristi
Statement of Faith (se de olika Confessions poster)
Trosartiklarna av Mormonkyrkan, Statement Mormontro av
Stationer av Korset
Saint Stephen
Stigmata, Fem Sår
Subordinationism
Infralapsarianism, Sublapsarianism
Summa Theologiae, Theologiae
Supralapsarianism
Swedenborgian Church
Synkretism
Synergism


T
Mount Tabor
Targum
Targum II
Temptation
tio Commandments
Karmelitorden, Saint Teresa
Terminism
Tertullian
Introduktion till Tertullianus (145-220 e.Kr.)
Ursäkt - Tertullian
På avgudadyrkan - Tertullianus
Visar eller de Spectaculis - Tertullian
Chaplet eller de Corona - Tertullian
Till Scapula - Tertullianus
annons Nationes - Bok I - Tertullianus
annons Nationes - Bok II - Tertullianus
annons Nationes - tillägg - Tertullianus>
Ett svar till judarna - Tertullian
Soul vittnesbörd - Tertullianus
avhandling om själen - Tertullian
införandet av den amerikanska Editor - Tertullianus
recept mot kättare - Tertullian
Introduktion till fem böcker mot Marcion - Tertullian
mot Marcion - Bok I - Tertullian
mot Marcion - bok II - Tertullian
mot Marcion - Boka III - Tertullian
mot Marcion - Boka IV - Tertullian
mot Marcion - Boka V - Tertullian
mot Hermogenes - Tertullianus
Mot Valenti - Tertullianus
På Flesh Kristi - Tertullianus
På Uppståndelsen av kött - Tertullian
mot Praxeas - Tertullian
Scorpiace - Tertullian
Tillägg: Mot alla heresier - Tertullianus
På omvändelse - Tertullianus
på dopet - Tertullianus
på bön - Tertullianus
ad Martyras - Tertullian
Martyrskap av Perpetua och Felicitas - Tertullianus
Tålamod - Tertullian
Namnger av Gud, Tetragrammaton
Theism
Theocracy
Theodore av Mopsuestia
Theodoret
Teologi
Teologi of Hope
Teologiska Liberalism
Teologi John
Teologi Matteus
Teologi Mark
Teologi Lukas
Teologi av Paul
Teologi Paulus II
Nya Testamentet Teologi
Alexandrinska Teologi
Antiochene Teologi
Asketiska Teologi
Asian Teologi
Bibliska Teologi Rörelsen
Covenant Teologi
Död Guds Teologiska
Indiska Teologi
Kenotic Teologi
Befrielse Teologin
Mediating Teologi
Mercers Teologi
Moral Teologi
Natural Teologi
New England Teologi
New Haven Teologi
New School Teologi
Oberlin Teologi
Old School Teologi
Process Theology
Teosofin
Brevet till Tessalonikerna
Trettionio Artiklarna
Saint Thomas
Thomas Evangeliet
Summa Theologiae, Saint Thomas Aquinas
Saint Thomas Aquinas
Saint Thomas Kristna
Thomism
Timotheos Brevet
Episteln till Titus
Bok Tobit
Tomb Jungfru Maria?
Tungotalet
Tongues
Traducianism
Divine Transcendence
Transcendentalism
Transfiguration
Historia Bibeln, översättningar av Bibeln
att översätta Bibeln
Transubstantiation
Trans av Hebreiska tecken
Trappists
råd Trent
Tribulation
Dop Trine
Trinity
Dop Treenige
Tübingen School
Tolv Stammar av Israel


U
Ultradispensationalism
Ultramontanism
Unitarism
Unity
United Church of Christ
Universalism
Utopism


V
Första Vatikankonciliet
Andra Vatikankonciliet
Codex Vaticanus
Codex Vaticanus
Saint Veronica
Historia Bibeln, versioner av Bibeln
Råd Vienne
Jungfrufödseln
Virgin Mary
Volunteers av Amerika
Vulgate


W
Waldenses
Way International
Wesley (John)
Wesleyan Tradition
Westminster Bikten av Tro
Westminster Bikten av Tro - text
Västra Schism
West-Syriska Rite
Karmelitorden, vit Friars
Book of Wisdom
Vittne, Bevittnar
Jesus på Korset, sju ord på korset
Ord Inskriven på Korset, INRI
Goda Gärningar
Borgmästar Works
Större Religioner i Världen
Worldwide Church of God


Y
Jehova, Jahve
Jehova, YHWH


Z
Bok Sakarja
Bok Sefanja
Sionismens
Kristen Sionism
Ulrich Zwingli


Andra religioner
(inledande text och Kristna undersåtar är ovan)


A - B
Abbasiderna
Abraham
Testament av Abraham
Abu Bakr
Ahmadi
Aisha
Ali
Allah
förfädersdyrkan
Animism
Antisemitism
Araber
Ashari (Sunni)
Ateism
Averroes
Avicenna
Ayyubids
Baha'i
Bar Mitzvah
judisk Genesis Bereshit
Jewish Genesis (Advanced) Bereshit
Black Muslims
Hinduism, Brahmanism
Buddhism
Zen Buddhism


C - G
Early Islamisk Historia Outline
Jämföra Bibelns Gamla Testamentet med Talmud
Konfucianismen Konfucius
Druser
Fatima
Fatimiderna (Shia)
Gemara


H
Hadiths
Uppenbarelse - Hadiths från bokar 1 av al-Bukhari
Tro - Hadiths från bokar 2 av al-Bukhari
Kunskap - Hadiths från bokar 3 av al-Bukhari
Tider av Böner - Hadiths från bokar 10 av al-Bukhari
Förkortning bönerna (På-Taqseer) - Hadiths från bokar 20 av al-Bukhari
Pilgrimsfärden (Hajj) - Hadiths från bokar 26 av al-Bukhari
Att slåss för orsaka av Allah (Jihad) - Hadiths av bokar 52 av al-Bukhari
ENHETEN UNIK AV ALLAH (TAWHEED) - Hadiths av bokar 93 av al-Bukhari
Haggada
Halakah
Hanafi (Sunni)
Hanbali (Sunni)
Hare Krishna
Hasidism
Hegira
Hizbollah
Hinduism


I
Imamerna (Shia)
Tidig Islamisk Historia Outline
Ishmael Ismail
Islam, Muhammad
Islamiska Kalendern
Ismailis (Shia)


J
Jafari (Shia)
Jainism
Judiska Trosartiklarna. Judiska övertygelse
Hebreiska Kalendern
Judar
Nationell Konferens för Kristna och Judar
Jihad
Feast Jubileums
Judendom


K - L
Kaba, Black Stone
Kabbalah
Khariji
Yom Kippur
Koranen
Lamaism
Lag Sabbaten
Lilith


M
Machpela, Machpelah
Mahayana Buddhism
Maliki (Sunni)
Mamelukesen
Maturidi (Sunni)
Mecca
Medina
Midrash
Mishnah
Mithraism
Enighetskyrkan, Moonies
Islam, Muhammad
Interactive Muslim Calendar
Mutazili Teologi


N - Q
Native American Church
Nusayri (Shia)
Ockult
Världslighet, Otherworldliness
Påsk
Pillars of Faith
Polyteism
Primitiv religion
Qarmati (Shia)


R
Ramadan
Rastafarians
Reinkarnation
Rosh Hashanah
Rosenkreuzarna


S
Lag Sabbaten
Sahih al-Bukhari
Saladin
Satanism
Scientologi
Seder
Seljuksen
Semiter
Shafi (Sunni)
shiiter, Shia
Shintoism
Sikher, Sikhism
Solipsism
Judiska Trosartiklarna. Uttalande av judisk tro
Sufism
Sunniter, Sunni


T
Talmud
Jämföra Bibelns Gamla testamentet med Talmud
Tantra
Taoismen
Theocracy
Teosofi
Theravada Buddism
Torah
Transcendental Meditation
Själavandringen
Basunhögtiden


U - Z
Umayyads
Enighetskyrkan
Untouchables
Upanishaderna
Vedas
Voodoo
Wahhabismen
Världslighet
Yom Kippur
Zaydi (Shia )
Zen Buddhism
Zoroastrianism