Melchior, Melchiorites

Advanced Information

Melchiorites är en term som används för efterföljare Melchior Hoffman (moderniserats i tyska som Hoffmann), reformatorn som transporteras evangeliet till Östersjön områden såsom Estland och Livland till Emden i Friesland, och Amsterdam. Hoffman var en individualistisk som inte förenas med det schweiziska bröder, och de i sin tur förkastade honom. Trots det gjorde han förenar sig med en marginell grupp Anabaptists i Strasbourg 1530. För en tid var han en luthersk, men Luther slutligen förkastade honom. Vid 1530s han rest omkring en hel del. Han höll på sådana Swiss Brethren läror som troende dop, nonresistance, förkastandet av eder, allvar discipleship till Kristus, och separationen av kyrka och stat. Han skrev många böcker, oftast på Eskatologi. Han gjorde mycket för dopet som ett förbund (se 1 Pet. 3:21 i Luther Bibeln), och hans anhängare var ofta kallas Brethren i konventionen eller "Covenanters."

Utöver de vanliga anabaptist doktriner Hoffman var besatt av Eskatologi, reveling i den förväntade apokalyptiska våldet mot de onda efter Kristi återkomst, och han var naivt dras till "särskilda avslöjanden" genom drömmar och visioner. Han höll också en excentrisk bakgrund av inkarnation där Mary var förstås bara en kanal genom vilken "himmelska kött av Kristus gjort sin entré till jorden." Som svar på en särskild uppenbarelse genom en Melchiorite han skyndade tillbaka till Strasbourg i 1533, greps och fängslades i förväntan att i sex månader Kristus skulle återvända.

TRO
Religiösa
Information
Källa
webbplats
Vår lista över 2300 religiösa Ämnesområden
E-post
Men Hoffman bestämmer i fängelse i tio långa år innan du dör i 1543. Hans reformationen i Låg Länder långsamt mognat till två vingar: (1) Fred Wing leds av januari Volkerts Trypmaker (martyr under 1531) och Jacob van Campen (martyr under 1535). Senare ledare i fred Wing i Friesland Obbe Philips, hans bror Dirk Philips och från 1536 Menno Simons. (2) Den apokalyptiska och revolutionerande Melchiorites leddes av den instabila januari Matthys, som inrättades en teokrati i Munster, Tyskland och dog våldsamt i 1534, och av skrupelfria "King" Jan van Leyden, som genomfördes efter 1534 -- 35 Munster "rike". Våldsamma Munsterite "ultra - Melchiorism" hölls vid liv kort från Jan van Batenburg (avrättades 1538) och David Joris, som flytt till Basel i 1544 under ett falskt namn och framgångsrikt ställdes för resten av sina dagar som en Zwinglian.

JC Wenger

(Elwell evangelisk Dictionary)

Bibliografi
Mennonite Encyclopedia, II, III.


Denna fråga presenteras i den ursprungliga engelska språket


Skicka ett e-mail eller kommentar till oss: E-post

De viktigaste TROR web-sida (och indexet till personer) är
http://mb-soft.com/believe/belieswm.html'