Mercersburg Teologi

Advanced Information

Mercersburg Teologi är en romantisk reformerta teologi som under midnineteenth talet var motståndare till den viktigaste utvecklingen av amerikanska religiösa trodde. Den var ett verk av John Williamson Nevin (1803 - 86), en teolog och Philip Schaff (1819 - 93), en kyrka historiker, som undervisade på prästseminariet i tyska reformerta kyrkan i Mercersburg, Pennsylvania, på 1840-talet och 1850-talet .

Nevin hade examen från Presbyterian Princeton, hade föreläst det kort, och sedan lärde för ett decennium på en Presbyterian seminariet i Pittsburgh före Mercersburg under 1840. Han ingående teologiska pilgrimsfärd som undergirded han gå från Princeton form av KALVINISM i historia och Genius i Heidelberg Catechism, doktrinär standard i tyska Reformed, uppvisade reformationen vid sitt bäst före dess moderna nedgång i en RATIONALISTISK och mekaniska "puritanismen ". Nevin kritiserade ledning av amerikanska protestantismen i angelägna Bench (1843), ett arbete som attackeras revivalism för att vara alltför individualistisk, även känslomässiga, och för mycket som rör den "nya åtgärder" (som angelägen bänk för själar under övertygelse) som uppmärksammade mänskliga foibles och borta från arbetet i Kristus och kyrkan. För att råda bot på dessa missförhållanden Nevin föreslås en återgång till klassiska Reformed övertygelse om Kristus och hans arbete.

TRO
Religiösa
Information
Källa
webbplats
Vår lista över 2300 religiösa Ämnesområden
E-post
Den mystiska Presence (1846) hävdade att de åsikter reformvännerna, särskilt Calvin, förutsatt ett sätt att övervinna ytlig och subjectivistic protestantism. Det började med den dramatiska påstående att "kristendomen är förankrat i den levande union av den troende med den person som Kristus, och denna stora Faktum är eftertryck koncentrerad mysterium Lord's Supper". Mot bakgrund av kommunionen som en ren minnesmärke Nevin fram ett fall för "riktiga andliga närvaro." Gud, han lärde, kommer till kyrkan objektivt, men inte i väsentlig i Lord's Supper. De Supper i sin tur bör bli föremål för dyrkan, och dess presentation av incarnate Kristus mitt i teologi.

När Philip Schaff kom till Mercersburg år 1844 vid universitetet i Berlin, han förde längs en uppskattning för Tyskland nya idealistisk filosofi och dess pietistic kyrkans förnyelse också. Hans tidiga verk på Mercersburg uppmanade protestanter mot en mer fullständig förståelse av den kristna förflutna. På principen om protestantism (1844) föreslog han till exempel att reformationen fortsatte det bästa av medeltida katolicism. Och han såg fram emot den dag då reformerta, lutherska och även så småningom katolska troende skulle kunna delta i kristen union. Dessa synpunkter ledde till anklagelserna om kätteri, som Schaff rensas själv endast med svårighet.

Inverkan av Nevin och Schaff var liten på 1840-talet och 1850-talet. Amerikanska protestanter var illa till mods med invandrare och med någon som talade ett bra ord för någon aspekt av romersk katolicism. De var helt ägnas revivalism. De var upptagna med att göra upp planer för inte tillhör samarbete och inte ser vänligt på Mercersburg nya behandlingen av historien. Och USA: s dominerande protestantiska filosofi, commonsense realism, hade föga utrymme för utvecklingstoxicitet idéer Nevin och Schaff.

De två Mercersburg stalwarts kunde arbeta nära tillsammans för knappt ett decennium. Nevin, efter redigering av Mercersburg granskning från 1849 till 1853, har avgått på grund av sjukdom och besvikelse. Schaff vänster Mercersburg i 1863 för lärartjänster vid Andover och EU-seminarier, där han deltog aktivt i den allmänna evangeliska liv Amerika. Trots detta fungerar i Mercersburg män förbli en guide - efter för de kristna som delar sin övertygelse: att personen Kristus är nyckeln till kristendomen, att Herrens Nattvard, förstås i en klassisk Reformed bemärkelse, är hemligheten till det pågående livet av kyrkan, och att studiet av kyrkan förflutna ger bästa perspektivet för att styrka att stå på nu.

Mark A Noll
(Elwell evangelisk Dictionary)

Bibliografi
JH Nichols, romantik i amerikanska Teologi: Nevin och Schaff på Mercersburg och (red.) Den Mercersburg Teologi.


Denna fråga presenteras i den ursprungliga engelska språket


Skicka ett e-mail eller kommentar till oss: E-post

De viktigaste TROR web-sida (och indexet till personer) är
http://mb-soft.com/believe/belieswm.html'