Plymouth Brethren

Allmän information

Namnet Plymouth Brethren identifierar flera små kristna sekter av gemensamma ursprung - återfinns i Storbritannien, Europa och USA - som är konservativ i teologi och millenarian i Outlook. Rörelsen hade sin början i Irland och England på 1820-talet, Plymouth är en huvudsaklig mitten av aktivitet. De mest framträdande tidigt ledare var John Nelson Darby (1800 - 82), som lärde att Kristus skulle återvända när som helst och i en "hemlig hänryckning" skulle ta bort medlemmar av det sanna kyrkan för att gå in i himlen. De statsbildning i Plymouth bröder är Congregational efter Nya Testamentet modeller.

TRO
Religiösa
Information
Källa
webbplats
Vår lista över 2300 religiösa Ämnesområden
E-post
På deras tjänster finns det varken en ordförande minister eller en form av andakt. I avsaknad av centraliserad myndighet som har det förekommit återkommande splittring inom kroppen, främst i Exclusive Brethren och Öppen eller kristna bröder. Man uppskattar att deras medlemskap i USA, där sekten har varit verksamt sedan 1860-talet, är cirka 98.000.

Conrad Wright

Bibliografi
DJ Beattie, Brethren: Berättelsen om en Great Recovery Movement (1942), FR Coad, A History of the Brethren Movement (1968); HA Ironside, En historisk skiss av Brethren Movement (1985), HH Rowdon, ursprunget till bröder: 1825 - 1850 (1967).


Denna fråga presenteras i den ursprungliga engelska språket


Skicka ett e-mail eller kommentar till oss: E-post

De viktigaste TROR web-sida (och indexet till personer) är
http://mb-soft.com/believe/belieswm.html'