Frälsningsarmén

Allmän information

Frälsningsarmén är en internationell kristen evangelisk organisation som grundades i London år 1865 av William Booth, en metodist minister och evangelistic predikanten. Som en religiös rörelse som ägnar sig åt sociala tjänster, armén har sedan starten gjort ett mål närmar sociologiskt problem med Christian oro.
TRO
Religiösa
Information
Källa
webbplats
Vår lista över 2300 religiösa Ämnesområden
E-post
I enlighet med sitt namn (antagen 1878), Frälsningsarmén drivs på ett militärt mönster. Ministrarna är tjänstemän med militär rang, och det allmänna, med huvudkontor i London, är arméns högsta internationella ledare. Församlingsmedlemmarna är soldater, de viktigaste centrum för dyrkan är kåren, och artiklarna i kriget är inloggad som en försäkran om tro som anmäler Salvationists. Både officerare och soldater har rätt, som missionärer till Gud, att bära armén enhetliga och att bära den symboliska röd sköld.

Grundläggande utbildning för varje tjänsteman efter ett krävs hög utbildning, är en 2 år - bosättning kurs på en Frälsningsarmén skola för Officersförbundet Training. Förutom formella studier, läroplanen ingår praktiskt fältarbete i kåren community centers och andra institutioner samt inriktning på alla möjliga områden för Frälsningsarméns tjänst.

De TROR Religious Information Källa webbsida inte står i förbindelse med den organisation som beskrivs i denna presentation. Det händer att vara en av de 1.000 religiösa ämnen som ingår i tro.

Vår lilla protestantiska kristna kyrkan, som skapat och upprätthåller TROR plats, har ingen kontakt med den organisation som beskrivs här, så vi kan inte hjälpa att ge kontakter och adresser. Dessutom, eftersom TROR inte "sälja" något vi inte kan hjälpa att finna böcker, ikoner eller souvenirer.

Frälsningsarméns bistånd ges utan hänsyn till ras, ålder, kön, religion, eller ett tillstånd. Bland dess många program Correctional tjänster för fångar och parolees, dagvård, senior klubbar och bostäder, sommarläger, akut och katastrof tjänster, saknade personer byråer, rehabilitering för alkoholism och drogmissbruk, familj rådgivning och VISITATION att institutionaliseras individer.

I ett försök att locka till sig dessa skrämde bort från kyrkan formalitet, Frälsningsarmén betonar musik snarare än sakramenten, musiken har blivit en integrerad del av dess verksamhet. Frälsningsarmén brass band, snören Combos och högljudda grupper finns över hela världen.

Frälsningsarmén har vuxit från en mans dröm under 1865 till ett internationellt fenomen med huvudkontor i 82 länder och cirka 25.000 tjänstemän predika evangeliet i 110 språk. Armén, med ett totalt medlemskap i mer än 2.500.000, driver mer än 3.600 sociala institutioner, sjukhus och myndigheter och nästan 17.000 evangeliska centers.

Paul S Kaiser

Bibliografi
C Barnes, Guds armé (1978), S Chesham, Born to Battle (1965), CW Kew, Frälsningsarmén (1976), R Sandall, The History of the Salvation Army (1947 - 73).


Frälsningsarmén - William Booth (1829 - 1912)

Advanced Information

Grundare av Frälsningsarmén. Född i Nottingham, han växte upp mitt i fattigdomen, blev en pantbank medhjälpare, omvandlades till femton, och blev därefter en metodist pastor. En saknas dimension i sin mission dock gjort honom rastlös. För Booth Herrens kraven förlora kedjor av orättvisa, befria bundna och förtryckta, dela mat och hem, kläder blotta, och genomför familjeansvar. Viktorianska England, å andra sidan upprätthålls Gud - utsett stationer, särskilt för de fattiga. William Booth hävdade att tala om GUDLIG fattigdom fanns inga tecken på att Gud godkända misär. För honom var detta ingen teologisk fråga: människor inte stannar dör i hopplöshet och snusk när teologer diskuterat trevlig punkter gudomlighet.

Med hjälp av den anmärkningsvärda Catherine, som han gifte sig 1855, han började den kristna mission som en räddningsaktion i Londons East End. Renamed Frälsningsarméns tretton år senare (1878) är det krig på en dubbel front mot nypa fattigdom och kraften i sin. huvudlinjer kyrkor avstånd från den nya rörelser, domare och poliser erbjuds lite skydd när mobs jeered, kastade stenar, krossade fönster, vandalized arméns egendom. Booth tryckte på och försöker castaways, utsätta vice ge bostäder och livsmedel, sysselsättning och sjukvård, förena familjer och ge ovälkommen reklam till fruktansvärda sociala villkor att ingen annan byrå skulle tackla.

På grund av att djävulen var en stolt anda som inte kunde bära att mocked, Booth identifierade honom som den främsta fienden, utmanas hans monopol på "alla de bästa låtar" och använde stora trumman för döv honom. Booth rädsla krig mot sådana samtida missförhållanden som svett butiker och flickor säljs till prostitution. År 1890 publicerade han i Darkest England och vägen ut, som angav tonen för armén ökande betoning på dess sociala program som, i stället för att budskapet i "blod och eld", en rörelse är mest känd i dag.

Hans armé spridas över hela världen, men Booth var alltid mycket kontroll. En författare skickas intervjua honom sa att han förväntas uppfylla en visionär och helgon, och fann istället astutest affärsman i staden London. Booth var ansvarig för ett helt nätverk av sociala och regenerativa organ, Lord Wolseley gång beskrivit honom som världens största arrangör.

Kritik kom eftersom hans armé observerades inga sakrament. Booth förnekade att han var emot dem. Kanske wranglings dessa hade orsakat i andra kyrkor inte uppmuntra honom att ändra sin uppfattning. Genom Temne århundradet stängd Booth hade vunnit sin kamp: Freeman of London, hedersdoktor i Oxford, gäst vid kröning av Edward VII och de USA senaten, där han inledde med bön. Under 1912 "Allmänna fastställs hans svärd", och människor i alla rankas bland de tusentals begravning sörjande.

JD Douglas

Bibliografi
H Begbie, Life of William Booth, SJ Ervine, Guds Soldier, R Collier, Allmänna Nästa till Gud, F Coutts, bröd för min granne och nr Ansvarsfrihet i detta krig, EH McKinley, marscherar till Glory.


Frälsningsarmén - doktriner

Allmän information

Vi tror att Skriften i Gamla och Nya Testamentet gavs genom inspiration av Gud, och att de endast utgör Divine regeln om kristen tro och praxis.

Vi tror att det bara finns en Gud, som är oändligt perfekt, Skaparen, Preserver och guvernör i alla ting, och som är den enda riktiga föremål för religiös dyrkan.

Vi anser att det finns tre personer i Gudomligheten-Fadern, Sonen och den Helige Ande, odelad i grunden och samtidigt lika i makt och härlighet.

Vi tror att personen Jesus Kristus den gudomliga och mänskliga naturen är förenade, så att han verkligen är och väl Gud och riktigt och korrekt man.

Vi tror att våra första föräldrar har skapats i ett tillstånd av innocency, men genom sin olydnad förlorade sin renhet och lycka, och att till följd av deras fall alla människor har blivit syndare, helt depraverat, och som sådana är rättvist utsatt för vrede av Gud.

Vi tror att Herren Jesus Kristus har genom Hans lidande och död som en Försoningsdagen för hela världen så att den som kommer kan sparas.

Vi anser att omvändelse till Gud, tro på vår Herre Jesus Kristus, och förnyelse genom den Helige Ande, är nödvändiga för frälsning.

Vi anser att vi är motiverade av nåd genom tron på vår Herre Jesus Kristus och att han som tror hath vittnet i sig själv.

Vi tror att fortgå i ett tillstånd av frälsning är beroende av fortsatt lydig tro på Kristus.

Vi anser att det är ett privilegium för alla troende att vara helt och helgade, och att hela sin ande och själ och kropp kan bevaras skuld åt kommande av vår Herre Jesus Kristus.

Vi tror på själens odödlighet, i kroppens uppståndelse, i den allmänna domen i slutet av världen, i den eviga lyckan av de rättfärdiga, och i den eviga straff för de onda.

(från Frälsningsarmén)


Denna fråga presenteras i den ursprungliga engelska språket


Skicka ett e-mail eller kommentar till oss: E-post

De viktigaste TROR web-sida (och indexet till personer) är
http://mb-soft.com/believe/belieswm.html'