Robert Schuller - Hour of Power - Crystal Cathedral

Allmän information

Robert Harold Schuller, b. Alton, Iowa, Sept 16, 1926, pastor i Garden Grove gemenskapen kyrkan i Orange County, Kalifornien, är en av världens mest populära religiösa programföretag. Ordinerade (1950) en minister i den reformerta kyrkan i Amerika, Schuller flyttas till Garden Grove i 1955 och det lockade folk genom att predika i en lokal enhet - på teater till worshipers som lyssnat till honom från sina parkerade bilar. Under 1961 flyttade han till en närbelägen kyrka, men fortsatte att ge köra - i lokaler där medlemmar i församlingen kunde höra tjänsten på deras bilradioapparater.
TRO
Religiösa
Information
Källa
webbplats
Vår lista över 2300 religiösa Ämnesområden
E-post
Att uppmuntra människor att må bra om sig själva, Schuller blev en framgångsrik författare med sådana böcker som Guds väg mot det goda livet (1963), Du kan bli den person du vill bli (1973), Tryggt genom Möjlighet Thinking (1977), och Self - Esteem: Den nya reformationen (1982). Sedan 1970 har hans "Hour of Power" tv-program har setts av miljoner i USA, Kanada, Australien och Nya Zeeland. Hans Crystal Cathedral, en allt - glas kyrka i Garden Grove med plats för 4000 worshipers, designad av Philip Johnson och John Burgee, stod färdig 1980.


Redaktörens anmärkning: Vi har informerats av Crystal Cathedral att deras kapacitet är 2800 och inte 4000 som anges i den korta artikeln ovan.

De TROR Religious Information Källa webbsida inte står i förbindelse med den organisation som beskrivs i denna presentation. Det händer att vara en av de 1.000 religiösa ämnen som ingår i tro.

Vår lilla protestantiska kristna kyrkan, som skapat och upprätthåller TROR plats, har ingen kontakt med den organisation som beskrivs här, så vi kan inte hjälpa att ge kontakter och adresser. Dessutom, eftersom TROR inte "sälja" något vi inte kan hjälpa att finna böcker, ikoner eller souvenirer.


Denna fråga presenteras i den ursprungliga engelska språket


Skicka ett e-mail eller kommentar till oss: E-post

De viktigaste TROR web-sida (och indexet till personer) är
http://mb-soft.com/believe/belieswm.html'