Terminism

Advanced Information

Terminism är läran om att Gud har evigt fastställas en tidsfrist (terminus) i livet för den enskilde efter som han inte längre testamente konvertering och frälsning av denna person. Efter att Temne individen inte längre kan ångra sig och komma till tro. Terminism var en doktrin om vissa pietists och därför gick med på idén om människans fria vilja i andliga frågor.

Skillnaden mellan strikt terminism och andra doktriner är att den tid som är satt av Gud, inte av individens härdningsnormer eget hjärta. Terminism är inte heller en fråga om synd mot den heliga anden. Olika teologer har kombinerat dessa element med terminism på olika sätt. PIETISM i allmänhet inte kännetecknas av en hög grad av doktrinär enhällighet.

Som framgår av PIETIST JC Boese (d. 1700), terminism ledde till en kontrovers mellan pietists och den ortodoxa Lutherans i slutet sjuttonde och tidig artonde århundradena. Terminism är bäst anses en märklig utgångspunkt historiska PIETISM, även om en liknande idé har hållits av några kväkare.

I historien om filosofi, terminism används ibland att hänvisa till NOMINALISM.

TRO
Religiösa
Information
Källa
webbplats
Vår lista över 2300 religiösa Ämnesområden
E-post
JM Drickamer
(Elwell evangelisk Dictionary)


Denna fråga presenteras i den ursprungliga engelska språket


Skicka ett e-mail eller kommentar till oss: E-post

De viktigaste TROR web-sida (och indexet till personer) är
http://mb-soft.com/believe/belieswm.html'