Vägen International

Advanced Information

Förresten, International är en dyrkan av organisationen grundades i mitten av 1950-talet av en tidigare evangeliska och reformerta minister, Victor Paul Wierwille. Vägen påståenden inte är en kyrka eller ett nominellt värde utan bara en "biblisk forskning och undervisning organisation."

Liksom de flesta dyrkan grupper, hur historia och teologi kretsar kring dess grundare och lång - Temne president. En examen från Princeton Theological Seminary, Wierwille innehar en doktorsexamen från en känd grad kvarn, Pike's Peak Seminary. Han första lärt sin makt för Rik levande "klass 1953 och började att dra till sig uppmärksamhet och anhängare under Jesus Movement i slutet av 1960-talet och 1970-talen. Klassen fortsätter att vara den primära medel genom vilka potentiella konvertiter införs till oortodoxa läror i rörelse, och har blivit en hörnsten i Vägen är doktrinär position.

TRO
Religiösa
Information
Källa
webbplats
Vår lista över 2300 religiösa Ämnesområden
E-post
Under 1958 Wierwille avgick från ämbetet, desillusionerad med institutionella kyrkan och fortsatte sina andliga sökning som en kyrkans ENSTÖRING. Han påstår sig ha haft ett liv - förändrade erfarenhet då Gud talade till honom hörbart och lovade att han skulle lära Wierwille Word eftersom det inte hade varit kända sedan det första århundradet.

Efter denna "uppenbarelse" möte med Gud, Wierwille eftersträvas en karriär skrivande, förkunnelse och undervisning som ingår förnekandet av treenigheten, den gudom av Jesus Kristus, och andra viktiga doktriner ortodoxa kristendomen. Han är Heliga som en profet av hans efterföljare och åsikter sig själv som en apostel, en som ger nytt ljus på hans generation. "

Wierwille s teologi är en konstig blandning av Unitarianism, dispensationalism, Pentecostalism och KALVINISM. Samtidigt som han påstår sig lära "rätta delas" Word på ett sätt som gick förlorad till kristendomen förrän han återupptäckte den Wierwille: s förutfattade teologi är en ansamling av antika heresies i modern klädsel kombineras med bibliska sanningen. Förresten, i verkligheten, är en organisation som är uppbyggd kring en människas tolkning av Bibeln.

Kritiker hävdar att Wierwille misdefines grekiska ord sysselsätter sämre studie verktyg, främjar falska principer texten kritik och rutinmässigt snedvrider biblisk undervisning. En presupposition bakom mycket av Wierwille är tveksamt BIBELTOLKNING är fokuseringen på arameiska. Way forskare hävdar att NT skrevs ursprungligen på arameiska och inte grekiska. De gör en omfattande hänvisning till syriska versioner och till Peshitta versionen översatt av George Lämsä, en sämre bibliska texten. Wierwille också manipulera Orientalisms att stärka sin egen föredragna doktrin.

Medlemmar av Way accepterar inte gudom av Kristus. Wierwille regelbundet hävdar, "Jesus Kristus är inte Gud, aldrig varit och aldrig kommer att bli." Vägen lär att Jesus är Guds Son, men han är inte Guds Son. I överensstämmelse med Wierwille s Unitariska monoteismen är hans förkastande av den Helige Ande som den tredje personen i gudomen. Han anser att den Helige Ande är Fadern (Gud) och bara ett annat namn för Gud. När orden "Helige Ande" är inte aktiverade, Wierwille refererar till en andlig förmåga makt. Därför, enligt Way teologi, den Helige Ande är inte en person, men en opersonlig makt eller Enablement.

Tala i tungor är centralt för Way: s teologi. Wierwille lär att tala i tungor är den sanna dyrkan av Gud och att praxis är en nödvändig indikator på den nya födelsen. Som en del av Power för Rik Leva naturligtvis Way medlemmar lära sig att tala i tungor, efter Wierwille ganska mekanisk instruktion.

Andra kringvandrande lära av hur omfatta tron att det finns ingen ära i döden och att de döda förblir döda tills den slutliga uppståndelsen ( "själ sömn"); undervisningen att vatten dop är inte kristna, och att tron är en andlig sak som man först efter Pingst och därför är det tron på Jesus Kristus som sparas, inte vår tro på Jesus.

Vägen International har huvudkontor i New Knoxville, Ohio. Dess uppsökande programmet inkluderar Word Under världen (WOW) Ambassadörskommittén, en ledarskapsutbildning program som kallas Vägen Corps, och offentliggörande av Way Magazine. Organisationen espouses en mycket konservativ politisk ideologi och har anklagats av vissa föräldrar sinnestillstånd manipulation och aggressiva rekrytering taktik.

RM Enroth
(Elwell evangelisk Dictionary)

Bibliografi
RM Enroth, ungdomsfrågor, hjärntvätt och de extremistiska sekter, J MacCollam, "Vägen", i A Guide to kulter och Nya Religioner, ed. RM Enroth, DV Morton och JC Juedes, integritet och tillförlitlighet när det gäller Way's Word, JL Williams, Victor Paul Wierwille och The Way International.


Vägen International

Brev från en läsare

Tack för denna hemsida! Jag tillhörde denna organisation för över 12 år och till sin splitter organisationer i flera år innan bryta bort helt och publicera en bok diskuterar sin doktrin. Vägen tog sanningen i Jesus Kristus och suddig det så illa sanningen och historien har förlorat hos tusentals människor.

S. Spencer

(OBS: TROR har fått över 150 liknande brev i år att vår presentation har funnits på Internet. Det har också förekommit om fyra bokstäver som har kommit in som stödde vägen, varav två från människor i sin organisation.) Vi Försök aldrig att presentera några fördomar eller företräde till någon synpunkt på någon religiös fråga. Denna skrivelse och denna hänvisning till andra bokstäver är bara avsedd som försöker vara informativa.


Denna fråga presenteras i den ursprungliga engelska språket


Skicka ett e-mail eller kommentar till oss: E-post

De viktigaste TROR web-sida (och indexet till personer) är
http://mb-soft.com/believe/belieswm.html'