Karmelitorden

Discalced (Barefoot) Karmelitorden

Den heliga Teresa av Ávila, Johannes av Korset

White Friars

Allmän information

Karmelitorden är medlemmar i en katolsk religiös ordning etablerades under 12-talet av en grupp eremiter på berget Karmel (i dagens Israel).

De inspirerades tydligen av profeterna Elia och Elisa, som hade bott där, men mycket av deras tidiga historia är okänd.

I den 13: e talet flyttade de Karmelitorden till Europa, där de blev munkar.

Eftersom deras vana var en brun tunika och skulderblad med en riklig vit krage och huva, blev känd som de "vita tiggarmunkar."

Under den 16: e århundradet, mystiker Teresa av Ávila och Johannes av Korset hjälpt till att skapa en reformerad gren av den så kallade Discalced Karmelitorden. Today båda grenarna bedriva förkunnelse, retreat arbete och utbildning.

Karmelitern nunnorna lever instängt liv i bön.

Andra berömda Karmelitorden omfatta St Therese och renässanskonstnären Fra Filippo Lippi.

Den populära katolska hängivenhet of Our Lady of Mount Carmel bygger på avslöjandena om Simon Stock, och engelska Karmelitern sägs ha bott i den 13: e århundradet.

TRO
Religiösa
Information
Källa
webbplats
Vår lista över 2300 religiösa Ämnesområden
E-post
Cyprian Davis, OSB

Bibliografi


Rohrbach, Peter-Thomas, Journey to Carith: The Story of Karmelitern Order (1966).


Karmelitorden

Allmän information

Karmelitorden, folklig benämning på medlemmar i Order of Our Lady of Mount Carmel, en romersk-katolsk religiös ordning startade som ett community för eremiter i Palestina under 12-talet av den franska eremiten St Berthold.

Den ursprungliga regeln, skriven för dem under 1209 av det latinska patriarken av Jerusalem, Albert av Vercelli var allvarlig, förskrivning fattigdom, avstå från kött, och ensamhet. Den godkändes år 1226 av påven Honorius III.

Efter korstågen, den 13-talet engelsman St Simon Stock omorganiserades Karmelitorden som tiggare tiggarmunkar.

Enligt honom gjordes en ändring av regel för att underlätta en mer aktiv apostolat.

Avknoppning samhällen sprang snabbt upp i Cypern, Messina, Marseille, och delar av England, där de så kallade vita Friars.

Under 16th century två oberoende grenar av ordningen skapades: den Calced Karmelitorden, som var tillåtet att bära skor och följt mildrat regeln om St Simon Stock, och Discalced Karmelitorden, som gick utan skor som ett tecken på åtstramning och följde reformerna av den spanska mystikern Johannes av Korset.

Denna reform försökte återställa andan i den ursprungliga regeln om Albert av Vercelli.

Det huvudsakliga syftet med beslutet är kontemplation, missionsarbete, och teologi.

Bland flera beställningar av Carmelite nunnor, den mest kända är fastställande av Discalced Karmelitorden, grundades under det 16th århundradet som den spanska mystikern Teresa av Ávila. Livet av en karmelitnunna är helt kontemplativa, som består av bön, botgöring, hård arbete, och tystnad. Nunnorna är helt slutna, eller instängd, de aldrig äter kött, och från festen upphöjelse av Korset (September 14) fram till påsk, ingen mjölk, ost eller ägg är tillåtna på fredagar och under fastan , med undantag för de sjuka.

Ordern har producerat några av de största katolska mystiker.


Den heliga Teresa av Avila

Allmän information

(ah'-Vee-lah)

Den heliga Teresa av Avila, f.

28 mars 1515, d.

4 oktober 1582, var en spansk Carmelite och mystiker som förklarades en läkare av kyrkan 1970.

Dotter till en förnäm spansk familj, hon var ursprungligen namnet Teresa de Cespeda y Ahumada.

1535 Hon kom Karmelitern kloster inkarnationen på Avila, där nunnorna iakttagit reglerna i den ordning i en avslappnad ( "dämpas") sätt.

Efter en allvarlig sjukdom och en längre period av andlig apati Teresa erfarna (1555) en andlig återuppvaknande som övertygade henne om behovet av strikt iaktta sträng Karmelitern regeln.

Trots starkt motstånd, lyckades hon (1562) att öppna klostret i Saint Joseph i Avila, den första av de reformerade Karmelitern husen.

Fram till sin död har hon gått i spetsen för att reformera både manliga och kvinnliga grenar Karmelitern ordning.

Tillsammans med Johannes av Korset, anses hon grundare av Discalced ( "Shoeless") Karmelitorden.

Förutom sin verksamhet under ledning av reformen av hennes beslut, som innebar mycket resande och kommunikation med adel och tjänstemän kyrkan, skrev Teresa många verk, bland vilka är några av de största klassiker mystisk litteratur.

En mystiker av stora mått som uppnådde sällsynt tillstånd union kallad mystiska äktenskapet, skrev hon råd och riktlinjer för andra, särskilt hennes nunnor, med sällsynt skönhet och lika ovanligt praktisk visdom.

Hon anses vara en auktoritet på andlighet i västvärlden, och hennes skrifter läses och studeras i dag så mycket som någonsin.

Teresa mest kända verk är The Way of Perfection (1583), The Interior Castle (1588), The Book of Foundations (1610), och hennes liv (1611).

Festdag: 15 oktober.

Joan A. Range

Bibliografi


Beevers, John, Storm of Glory (1977); Hatzfeld, HA, Santa Teresa di Avila (1969).


Den heliga Teresa av Avila

Allmän information

Den heliga Teresa av Ávila (1515-82) var en spansk mystiker, inflytelserika författare och grundare av den religiösa storleksordningen Discalced eller Barfota, Karmelitorden, även känd som Teresa av Jesus.

Teresa de Cepeda y Ahumada föddes i Ávila den 28 mars 1515. Hon har studerat i ett augustinskt kloster, och omkring 1535, trädde den lokala Karmelitern Klostret i inkarnationen.

1555, efter många år präglats av allvarlig sjukdom och alltmer rigorösa religiösa övningar, upplevde hon en djup uppvaknande, med visioner om Jesus Kristus, helvete, änglar och demoner, hon ibland kände kraftiga smärtor att hon ansåg vara orsakade av spets an angel's Lance piercing hennes hjärta. Långa bekymrad över den slappa disciplin i vilken Karmelitorden hade återfall, fastställd hon att ägna sig åt reformen av ordern. Genom påvligt ingripande i hennes vägnar, övervann hon bittert motstånd från hennes närmaste kyrkliga överordnade och under 1562 lyckades grunda vid Ávila klostret St Joseph, den första gemenskap reformeras, eller Discalced, Karmelitern nunnor. Hon efterlevs strikt respekt för originalet, svår Karmelitern regler på klostret. Hennes reformer vann gillande av chefen för ordningen, och 1567 var hon tillstånd att upprätta liknande kloster för män.

Teresa organiserade ny gren av den gamla ordningen, med hjälp av t

Johannes av Korset, spansk mystiker och doktor i kyrkan. Trots att hon trakasserades i varje steg av mäktiga och fientliga kyrka tjänstemän, hjälpte hon till att skapa 16 stiftelser för kvinnor och 14 för män.

Två år före sin död Discalced Karmelitorden fick påvligt erkännande som en självständig monastiska organ. Teresa dog i Alba de Tormes den 4 oktober 1582.

Teresa var en begåvad organisatör utrustad med sunt förnuft, klokhet, intelligens, mod och humor, samt en mystiker extraordinära andligt djup.

Hon renas det religiösa livet i Spanien och i en period då protestantismen vunnit mark på andra håll i Europa, stärkt de krafter som reformerade den romersk-katolska kyrkan inifrån.

Teresa skrifter, är alla publicerade postumt, värderas som unikt bidrag till mystiska och andaktsböcker litteratur och som mästerverk av spansk prosa.

Bland hennes verk är en andlig självbiografi, The Way of Perfection (efter 1565), råd till hennes nunnor, The Interior Castle (1577), en talande beskrivning av det kontemplativa livet, och de stiftelser (1573-82), en redogörelse för Ursprunget till Discalced Karmelitorden.

Engelska översättningar av hennes samlade verk publicerades i tre volymer 1946.

Teresa blev kanoniserad, år 1622, hon utropades en doktor i kyrkan, den första kvinna som kallas så, 1970.

Hennes festdag är 15 oktober.


Johannes av Korset

Allmän information

Johannes av Korset, f.

24 juni 1542, d.

14 december 1591, en spansk mystiker och poet, anses av många den största västerländska myndigheten på mysticism och en av Spaniens bästa lyriska diktare.

Han gick in i en Carmelite kloster år 1563 och prästvigdes 1567.

Missnöjd med slappheten i ordning, började han arbeta för en reform av Karmelitorden.

Med heliga Teresa av Ávila, grundade han Discalced Karmelitorden.

Friktion med den rangordning som ledde till hans fängelsestraff (1577) i klostret i Toledo.

Han flydde i 1578 och senare tjänade som tidigare i Granada (1582-88) och i Segovia (1588-91).

Saint John kombinerat fantasi och känsligheten hos en poet med precision och djup teolog och filosof, utbildad i traditionen i Saint Thomas Aquinas.

Dessa två faktorer bidrog till att göra hans skrifter kraftfullt beskrivande och analytisk i den mystiska erfarenheten.

Hans viktigaste skrifter är den andliga Canticle, skriven under sin fängelsevistelse i 1578, The Ascent of Mt.

Kola och Dark Night of the Soul, skriven kort därefter, och The Living Flame of Love, som avslutas med 1583.

Dessa dikter handlar om rening av själen - genom lossnar och lidande - i dess mystiska färd mot Gud och ge en detaljerad beskrivning av de tre etapperna i mystisk förening: laxering, belysning, och facket.

Saint John blev kanoniserad 1726 och förklarades som Kyrkolärare 1926.

Festdag: 14 december.

Joan A. Range

Bibliografi


Brenan, Gerald, Johannes av Korset (1973), Collings, Ross, Johannes av Korset (1990).


Den heliga Teresa av Avila (1515-1582)

Avancerad information

Den heliga Teresa var en spansk mystiker, född Teresa de Cepeda y Ahumada i Avila den 28 mars, 1515.

Hennes mor dog när Teresa var tretton år.

Tre år senare, på äktenskapet mellan hennes äldsta syster, skickades hon till augustinska klostret i Avila, men sjukdom tvingade henne att lämna. Efter en långvarig andlig kamp, tillsammans med dålig hälsa, trädde hon Karmelitern Convent of inkarnationen på Avila den 2 november, 1535.

Här hon behandlades med aktning på grund av hennes personlighet och familjesituation.

Men år 1555, tog hennes andliga vallfärd en allvarligare vändning.

Denna andra konvertering, som det ibland kallas, präglades av "mental bön" och estatic visioner.

Några av hennes andliga rådgivare trodde hennes syner var djävulsk, men andra försäkrade henne att de var, faktiskt, från Herren.

Hon fann stöd från jesuiterna, särskilt hennes biktfader, Baltasar Alvarez.

År 1559 rapporterade Teresa en märklig vision som kallas "transverberation i hennes hjärta", där en ängel med brand-tipped lans genomborrade hennes hjärta.

Alltmer desillusionerad över sitt eget Carmelite ordning, Teresa kände sig tvingad att inleda en reformrörelse med Carmelite nunnor som skulle följa en sträng regel.

Hennes planer mötte hårt motstånd från ett antal källor, inklusive staden Avila.

Dock erbjöd rika vänner sitt stöd.

Trots stout motstånd, Teresa sökt och funnit godkännande från Paulus IV. Hennes kloster skulle bli liten, numrering inte mer än tretton, efter den regel som utarbetats av Fray Hugo 1248.

Alltså den 24 augusti 1562, grundade resolut nunnan klostret Discalced ( "Barfota") Carmelite nunnorna i Primitive artikel i St Joseph.

Efter ett besök av generalsekreterare Karmelitorden, uppmuntrades hon i sitt arbete och får lov att bilda andra hus i Discalced Karmelitorden, inte bara för nunnor, men för munkar också.

Med stöd av Philip II, lyckades hon undkomma inkvisitionen, och tillbringade resten av sitt liv om nya kloster över hela Spanien.

Teresa var en märklig person, som kombinerar mystisk kontemplation och ett brinnande aktivism med en litterär karriär.

Hon skrev två självbiografiska verk, liv och bok stiftelser.

Två var skriven för henne nunnor: The Way of Perfection och inlandet slott.

Det var hennes övertygelse att kontemplation bör leda till handling, inte letargi.

Trots en bräckliga kropp, besatt av fortsatta anfall av sjukdom, hon blev personifieringen av denna övertygelse.

Teresa blev kanoniserad av Gregorius XV år 1622.

WR Estep, Jr


(Elwell evangelikal ordbok)

Bibliografi


EA Peers, handboken till Life and Times of St Teresa och Johannes av Korset, "Teresa av Jesus, Saint," Catholic Encyclopedia, XIV.


Johannes av Korset

Avancerad information

(1542-1591)

Johannes av Korset var en av de ledande lärare i kristen kontemplation eller den mystiska sätt, samt en av grundarna av Discalced Karmelitern ordning.

Född Juan de Yepes y Álvarez i Gamla Kastilien, Spanien, för en fattig familj i ädel lager, trädde han Karmelitern ordning år 1563 och efter en undersökning i teologi vid Salamanca, prästvigdes 1567.

Vid denna tid disciplin Karmelitern Order var relativt låga och många av dess ledare gynnat mildras följs.

John, bekymrade över deras slappa agerande kom under inflytande från Teresa av Avila, och efter hennes råd, försökte att införa reformen i ordning. Visserligen in och ut ur kontoret och fängelse på grund av sin kombination av utmärkt förmåga och reformering nit (som hans misstros överordnade och fruktade), producerade han några av de största mystiska teologisk litteratur i kyrkans historia.

Själva ordern delas upp så småningom i Calced och Discalced grenar, såsom strängare gruppen drog sig 1578 under ledning av Teresa och Johannes.

Hans död var resultatet av försakelser led i dessa kamper.

Även Johannes av Korset är mest känd för sin Dark Night of the Soul, är att arbete, men den andra delen av Ascent of Mount Carmel.

Detta sistnämnda arbete behandlar laxativ sätt, medan den tidigare instruerar i är belysning och förenande sätt.

Genom successivt av laxering (natten av sinnena) och andlig tillväxt (natten till den anda) själen är förberedd för föreningen med Gud, som beskrivs i termer av äktenskap (The Living Flame of Love).

Medan John var en sträng kloster och en filosof i Thomistic tradition, och medan han utfodrats med Skriften, särskilt hårda ord av Jesus och Paulus, är hans poetiska mildhet tydligt i de andliga Canticle (som inleddes under tiden i fängelse), och hans visdom som en andlig guide och lyser rådgivare genom sitt arbete, vilket är viktigt för pastorer i många traditioner, men är ovärderlig för personer som är intresserade av mer mystisk andlig upplevelse av nonimaged typ.

PH Davids


(Elwell evangelikal ordbok)

Bibliografi


A. Cugno, Johannes av Korset, L. Christiani, Johannes av Korset, B. Frost, Johannes av Korset, EA Peers, Spirit of Flame och Handbook of the Life and Times of Saint Teresa och Johannes av Korset.


Karmelitern Order

Katolsk information

En av de tiggarordnarna.

Ursprung

Datumet för grundandet av Order of Our Lady of Mount Carmel har diskuterats från fjortonde århundradet till nutid, den ordning hävdar att dess stiftare profeterna Elias och Eliseus, medan moderna historiker, som börjar med Baronius, förneka dess existens tidigare till andra hälften av det tolfte århundradet.

Redan i tider av profeten Samuel fanns där i det heliga landet en samling människor som kallas Söner av profeterna, som i många avseenden liknade religiösa institut för senare tider.

De ledde ett slags samhällslivet, och även om inte tillhörde Levi stam, engagerat sig för att tjäna Gud, framför allt de var skyldiga att lyda vissa överordnade, den mest kända av dessa var Elias och hans Eliseus efterträdare, båda anslutna med Carmel, tidigare genom sitt möte med Baals profeter, den senare vid långvarig vistelse på det heliga berget.

Med undergången för konungariket Israels Söner profeternas försvinna ur historien.

I den tredje eller fjärde århundradet av vår tideräkning Carmel var en vallfartsort, vilket bevisas av ett stort antal grekiska inskriptioner på väggarna på School of the Prophets: "Kom ihåg Julianus, minns Germanicus", etc. Flera av kyrkofäderna, framför allt John Chrystostom, Basil, Gregory Nazianzen, och Jerome, representerar Elias och Eliseus som modeller för religiösa perfektion och beskyddare av eremiter och munkar.

Dessa obestridliga fakta har öppnat vägen för vissa gissningar.

Som St John the Baptist tillbringade nästan hela sitt liv i öknen, där han samlade omkring sig ett antal lärjungar, och som Kristus sade att han var begåvad med andan och enligt Elias, vissa författare tror att han återupplivade institutet av sönerna till profeterna.

Den glödande beskrivningar ges av Plinius, Flavius Josefus och Filon av det sätt på vilket liv Essenes och Therapeutes övertygat andra om att dessa sekter tillhörde samma företag, men tyvärr deras ortodoxi är öppen till tvivel.

Tacitus nämner en helgedom i Carmel, bestående "Inget av ett tempel, eller en idol, utan endast ett altare för gudomlig dyrkan", oberoende av dess ursprung kan ha varit, var det säkert när Vespasianus i händerna på en hednisk präst, Basilides.

Pythagoras (500 f.Kr.) representeras av Jamblikos (AD 300) ha tillbringat en tid i tyst bön i en liknande helgedom i Carmel, ett vittnesbörd om större kraft under tiden för Jambilichus själv än för den av Pythagoras.

Nikeforos Callistus (AD 1300) berättar att kejsarinnan Helena byggde en kyrka för att hedra St Elias på sluttningarna av en viss berg.

Denna bevisning är dock avvisas, eftersom Eusebius vittnar om att hon byggdes bara två kyrkor i det Heliga landet, i Betlehem och Jerusalem, inte tjugo, som Nikeforos säger, dessutom får orden i denna skribent visar tydligt att han hade för det grekiska klostret Mar Elias, ut över Jordandalen, och inte Carmel som vissa författare tror, Mar Elias, dock hör till det sjätte århundradet.

Dessa och andra missförstått citat har försvagad stället stärkt tradition av ordern, som menar att från tiden för de stora profeterna har det varit, om inte en oavbruten, åtminstone en moralisk rad eremiter i Carmel, först under Gamla Dispens efteråt i fullt dagsljus av kristendomen, fram till tiden för korstågen dessa eremiter blev organiserat efter mode i västra order.

Denna tradition är officiellt fastställts i författningarna av beslutet, nämns i flera påvliga Tjurar, liksom i kyrkans liturgi, och hålls fortfarande av många medlemmar i ordning.

Tystnaden Palestinas pilgrimer tidigare till AD 1150, av krönikörer, tidiga dokument, med ett ord negativa tecken i historien har lett till modern historiker att bortse från krav på ordning och sätta sin grund i eller omkring år 1155 när det först talas om i de dokument som utan tvekan äkthet.

Även om bevisen för att själv inte alltid var så tydlig.

Ett meddelande skrivna mellan 1247 och 1274 (mån. Hist. Carmelit., 1, 20, 267) uppger i allmänna ordalag att "från den tiden av Elias och Eliseus heliga fäderna i det gamla och den nya fördelningen bodde på berget Karmel, och att deras efterträdare efter inkarnationen byggt ett kapell för att hedra Jungfru Maria, varför de kallades i påvliga Bulls "Friars av Blessed Marias av berget Karmel". allmänna kapitel i 1287 (redigering) talar om ordning och med en plantering av den senaste tidens tillväxt (plantatio novell). Mer konkret är några skrifter av ungefär samma tid. Ett brev "om hur hans Order" som tillskrivs S: t Kyrillos av Konstantinopel, men skriven av en latinsk (förmodligen fransk) författare om år 1230, och boken "Den institution i den första munkar" Anslut ordning med profeterna i det gamla lagen. Detta sistnämnda arbete, nämns för första gången 1342, publicerades år 1370 och blev känd i England under ett halvt sekel senare. Det uppges vara skriven av John den fyrtiofjärde (mer exakt: fyrtiandra) biskop av Jerusalem (400 e.Kr.). Eftersom Gennadius och andra antika bibliographers inte nämna det bland Johannes skrifter, och som författaren tydligt var en latin, eftersom hela hans argumentation bygger på vissa texter av Vulgata skiljer sig mycket från motsvarande avsnitt i Septuaginta, och som han på många sätt visar hela sin okunnighet i det grekiska språket, och dessutom bud eller anspelar på författare i det tolfte århundradet, kan han inte ha levt tidigast i mitten av den trettonde. En tredje författare nämns ibland, Joseph, diakon i Antiokia, som Possevin tilldelar omkring år 130. Hans verk är förlorat, men dess titel , "Speculum perfectæ militæ primitivæ Ecclesiae", bevisar att han inte kan ha tillhört den apostoliska fäderna, vilket faktiskt han är helt okänd för patristic litteratur. Hans namn nämns inte innan det fjortonde århundradet, och med all sannolikhet att han inte bodde långt tidigare.

Traditionen av ordern, medan erkänt av många av de medeltida schoolmenna, ifrågasattes av inte så få författare.

Därför Karmelitern historiker försummat nästan helt historien om sin egen tid och spenderar all sin energi på kontroversiella skrifter, vilket framgår i verk av John Baconthorpe, John av Chimeneto, John av Hildesheim, Bernard Olerius, och många andra.

I 1374 en disputation hölls vid University of Cambridge mellan Dominikanska John Stokes och Karmelitern Johan av Horneby, den senare, vars argument togs huvudsakligen från den kanoniska rätten, inte av historien, förklarades segerrik och ledamöterna i universitetets förbjöds ifrågasätta antiken av Karmelitern Order.

Mot slutet av det femtonde århundradet Det var också skickligt försvarades av Tritheim (eller den som skrev under sitt namn), Bostius, Palæonydorus, och många andra som med en stor display för lärande strävade efter att stärka sin avhandling, fylla i luckor i historien av beslutet genom att påstå att det många gamla helgon.

Sts.

Eliseus och Kyrillos av Alexandria (1399), Basil (1411), Hilarion (1490) och Elias (på vissa ställen ca 1480, i hela beställningen från 1551) hade släppts ut på Karmelitern kalendern, det kapitel i 1564 till många fler, av vilka några var hoppade tjugo år senare i samband med en översyn av liturgin, men återinfördes 1609 när kardinal Bellarmine fungerat som granskare av Carmelite legender.

Också han godkänt med vissa reservationer legenden om festen för Vår Fru av berget Karmel, 16 juli, som hade inletts mellan 1376 och 1386 till minne av gillande av regeln av Honorius III, nu (1609) blev "skulderbladsbrosket fest", förklarade den viktigaste högtiden i ordning, och utvidgades till hela kyrkan år 1726.

Tendensen i anspråk för att helgonen och andra berömda personer av kristen och till och med antiken kom till en höjdpunkt i "Paradisus Carmelitici decoris" av MA Alegre de Casanate, publicerad 1639, fördöms av Sorbonne 1642, och släpps ut på Roman Index 1649. mycket som är okritiska kan också hittas i Annals of the beställning av J.-B.

de Lezana (1645-56) och i "Decor Carmeli" av Philip den heliga Treenigheten (1665). På offentliggjordes år 1668, den tredje volymen av mars Bollandists, där Daniel Papebroch hävdade att Karmelitern Ordningen grundades år 1155 av St

Berthold, uppstod en litterär krig trettio års studier och nästan motstycke våld.

Heliga stolen, vädjade till från båda sidor, avstod från att placera Bollandists om den romerska index, även om de hade lagts på den spanska index, men införde tystnad om båda parter (1698).

Å andra sidan är det tillåtet uppförande av en staty av St Elias i Peterskyrkan en av grundarna av order (1725), för den kostnad som (4064 scudi eller $ 3942) varje avsnitt i ordning bidragit kvart sidan.

För närvarande frågan om antiken av Karmelitern Order har knappast mer än akademisk intresse.

Stiftelser i Palestina

Den grekiska munken John Phocas som besökte det heliga landet under 1185 berättar att han träffade på Carmel en Kalabrien (dvs västerländska) munk som någon gång tidigare, hade i kraft av en uppenbarelse av profeten Elias, samlades omkring honom om tio eremiter med vem Han ledde ett religiöst liv i ett litet kloster i närheten av grottan av profeten.

Rabbi Benjamin de Tudela hade redan år 1163 rapporterade att de kristna hade byggt ett kapell för att hedra Elias.

Jacques de Vitry och flera andra författare i slutet av den tolfte och början av det trettonde århundraden ge liknande konton.

Det exakta datumet för grundandet av Eremitaget kan samlas in från liv Aymeric, patriark av Antiochia, en släkting till "Kalabrien" Monk, Berthold, i samband med en resa till Jerusalem på 1154 eller året därpå tycks har besökt dessa och hjälpte honom i upprättandet av det lilla samhället, det är dessutom rapporterat att när han återvände till Antiokia (c. 1160) tog han med sig några av eremiter, som grundade ett kloster i stan och en annan på en närliggande berg, båda förstördes under 1268.

Enligt Berthold efterträdare, Brocard, vissa tvivel uppstått angående lämplig form av liv Karmelitern eremiter.

Patriarken i Jerusalem, Albert de Vercelli, bosatt sedan på Tyre, fast det är svårt med att skriva ett kort regel, som delvis är bokstavligen tas från det att Augustinus (ca 1210).

The eremiter skulle välja en före vem de ska lova lydnad, de skulle leva i celler från varandra, där de hade att recitera den gudomliga byrån enligt riten av kyrkan av den heliga graven, eller vid förhinder läsa, vissa andra böner, och att tillbringa sin tid i fromma meditation varieras med kroppsarbete.

Varje morgon de träffades i kapellet för massa, och på söndagar också för kapitel.

De skulle ha någon egen egendom, sin mat skulle serveras i sina celler, men de skulle avstå från kött kött, utom i fall av stor nödvändighet, och de fick snabbt från mitten av september fram till påsk.

Tystnaden var inte delas mellan vesper och Terce av följande dag, medan från Terce till vesper de skulle skydda mot onödigt prat.

i förväg var att föregå med gott exempel genom ödmjukhet, och bröderna var att hedra honom som representant för Kristus.

Migrationen till Europa

Som framgår av denna korta abstrakta gavs ingen möjlighet för någon ytterligare organisation utanför gemenskapen på Carmel själv, varifrån måste slutsatsen dras att det fram till 1210 ingen annan grund hade gjorts utom vid och i närheten av Antiokia, som förmodligen föremål för patriark i den staden.

Efter detta datum nya samhällen växte upp i Saint Jean d'Acre, Tyre, Tripoli, Jerusalem, i quarantena, någonstans i Galiléen (Monasterium Valini), och i vissa andra orter som inte är kända, vilket i allt om femton.

De flesta av dessa förstördes nästan så snart de byggdes, och åtminstone två av dem några av bröderna dödades av saracenerna.

Flera gånger eremiter drevs från Carmel, men alltid funnit medel att återvända, utan även byggt ett nytt kloster år 1263 (i enlighet med den reviderade regeln) och en relativt stor kyrka, som fortfarande var synlig i slutet av det femtonde århundradet . hade dock situationen för kristna blivit så osäker att det kan medföra emigration nödvändigt.

Därför kolonier av eremiter sändes ut till Cypern, Sicilien, Marseille, och Valenciennes (ca 1238).

Några bröder till engelska nationalitet åtföljde Barons de Vescy och grått på sin återresa från expeditionen Rikard, earl av Cornwall (1241), och gjorde stiftelser på Hulne nära Alnwick i Northumberland, Bradmer (Norfolk), Aylesford och Newenden (Kent ).

St Louis, kung av Frankrike, besökte Mount Carmel 1254 och har sex franska eremiter till Charenton nära Paris där han gav dem ett kloster.

Mount Carmel togs av saracenerna 1291, bröderna, medan sjunger Salve Regina, gick till svärdet, och klostret brann.

Karaktär och namn

Med migrationen av Karmelitorden till Europa börjar en ny period i historien om ordern.

Lite mer än blotta namnen på de överordnade i den första perioden har kommit till oss: St Berthold, St Brocard, St Cyril, Berthold (eller Bartholomew), och Alan (1155-1247).

Vid det första kapitlet som hölls i Aylesford, St

Simon Stock valdes allmänt (1247-65).

Som den äldsta biografiska uppgifter om honom går tillbaka till 1430 och är inte särskilt tillförlitliga, måste vi döma mannen från hans verk.

Han befann sig i en svår situation.

Även om den regeln hade beviljats omkring 1210 och som hade fått påvens bifall år 1226, prelater många vägrade att erkänna beslutet, anser att de är grundade i strid med Laterankonciliet (1215) som förbjöd institutionen på orderingången.

I själva verket Karmelitern Order som sådan godkändes först av andra konciliet i Lyon (1274), men St Simon från Innocentius IV ett interimistiskt bifall, samt vissa ändringar av regeln (1247).

Hädanefter stiftelser inte längre begränsad till öknar, men kan göras i städer och förorter till städerna, det ensamma livet övergavs för samhällslivet, måltider skulle fattas gemensamt, den abstinens, men inte strykas, utfördes mindre stränga; tystnaden var begränsad till tiden mellan Completorium och premiärminister av följande dag, åsnor och mulor kan hållas för resor och transport av gods, och höns för behov i köket.

Således för längre eremitical och blev en av de tiggarordnarna.

Sin första titel, Fratres eremitæ de Monte Carmeli, och efter byggandet av ett kapell på Karmel i ära of Our Lady (ca 1220), Eremitæ Sanctae Mariae de Monte Carmeli, ändrades nu till Fratres Ordinis Beatissimæ Virginis Mariae de Monte Carmeli . Genom en förordning av den apostoliska Chancery 1477 var det förstärks ytterligare, Fratres Ordinis Beatissimæ Dei Genitricus semperque Virginis Mariae de Monte Carmeli, som titeln var bli obligatoriskt i den allmänna kapitel i 1680. Efter att ha fått lindring av regeln, St Simon Stock, som var helt för att det aktiva livet, öppnades hus i Cambridge (1249), Oxford (1253), London (ungefär samtidigt), York (1255), Paris (1259), Bologna (1260), Neapel ( datum osäkert), etc. Han ville särskilt att implantera ordning på universiteten, dels för att tillförsäkra den religiösa fördelarna med en högre utbildning, dels för att öka antalet yrken bland grundutbildningsstudenter. Även om zenit av tiggarordnarna hade redan passerade han var framgångsrik i båda avseendena.

Den snabba ökningen av kloster och nybörjare dock visat sig vara farlig, det normala är betydligt strängare än St Francis och St Dominic, missmod och missnöje grep många av bröderna, medan biskoparna och de trångsynta präster fortsatt att erbjuda motstånd mot utvecklingen av ordern.

Han dog en hundraåring innan freden återställdes helt. Med valet av Nicholas Gallicus (1265-71) en reaktion på, den nya allmänna, är mycket motsätter sig användning av det heliga ministerium, gynnade enbart kontemplativa livet.

I detta syfte skrev han ett långt brev med rubriken "lgnea Sagitta" (redigering) i vilket han fördömde i kraftigt överdrivna ordalag vad han kallade den farliga yrken av predikan och bekännelser hörsel.

Hans ord kvar ohörda, avgick han sitt ämbete, och det gjorde även hans efterträdare, Radulphus Alemannus (1271-74), som tillhörde samma skola.

Habit

The gillande av den ordning som andra konciliet i Lyon säkrade sin permanenta placering bland tiggarordnarna, sanktionerat utövandet av ett aktivt liv och ta bort alla hinder för dess utveckling, som numera gick med stormsteg.

Enligt Peter de Millaud (1274-94) en ändring gjordes för vana.

Hittills hade bestod av en tunika, gördel, skulderblad och huva i antingen svart, brun eller grå färg (färgen blev föremål för oräkneliga ändras beroende på olika underavdelningar och reformer av order), och en mantel som består av fyra vita och tre svarta vertikala streck eller strålning, varifrån tiggarmunkarna kallades populärt Fratres barrati eller virgulati, eller de Pica (skata).

I 1287 denna brokiga mantel var bytas mot en ren vit ull som fick dem att kallas Whitefriars.

Det trettonde århundradet

Förutom de generaler som redan nämnts, såg det trettonde århundradet två helgon av ordern, Angelus och Albert av Sicilien.

Mycket lite är känt om den förra, hans biografi som utger sig vara skriven av hans bror Enok, patriark av Jerusalem, är ett verk av det femtonde århundradet, i de delar där det kan kontrolleras av samtida bevis för det visade sig vara otillförlitliga , t.ex. om det medför en hel grekisk hierarki i Jerusalem under korstågen, eller när det ger de akter en apokryfisk rådets Alexandria tillsammans med namnen på sjuttio biskopar ska ha deltagit i den. Dessa och några andra uppgifter vara alldeles ohistoriskt, är det svårt att säga hur mycket tilltro som den förtjänar i andra frågor där det inte finns några oberoende bevis.

Det är dock värt att märka att BREVIARIUM lärdomar från 1458, då högtiden St Angelus första visas förrän 1579 företräda honom helt enkelt som en siciliansk från födseln och säger inget om hans judiska härkomst, hans födelse och konvertering i Jerusalem, etc. Det finns inte heller några positiva bevis för när han levde eller år och orsaken till hans martyrskap.

Enligt vissa källor var han dödad av heretiker (förmodligen Manichæans), men enligt senare författare, med en man som han offentligt hade förebrådde till stor skandal.

Igen, den äldsta Legends of St Francis and St Dominic säga något om ett möte mellan de tre heliga i Rom eller deras ömsesidiga profetior om stigmata, rosenkransen, och martyrskap.

The life of St Albert var också skrivit en lång tid efter hans död av en som inte hade några personliga minnen av honom och var mer angelägen om att uppbygga läsaren genom ett konto för många mirakel (ofta i överdrivna ordalag), än att ange nykter fakta.

Allt som kan sägas med säkerhet är att St Albert föddes på Sicilien, gick in i ordning mycket unga, till följd av ett löfte som hans föräldrar, som under en viss tid han ockuperade ställning provinsiella, och att han dog i doft av helighet den 7 augusti 1306.

Fastän han aldrig formellt kanoniserades, infördes hans fest 1411.

Stiftelser på de brittiska öarna

Den engelska provinsen, som de irländska och skotska husen tillhörde fram till 1305, gjorde snabba framsteg fram till omkring mitten av det fjortonde århundradet, varefter stiftelser blev färre, medan från tid till några av de mindre husen har gett upp.

The Karmelitorden åtnjutit förmån för kronan, vilket bidrog generöst till olika fonder, särskilt för Oxford, där det kungliga residenset överlämnades till ordern.

Platsen är numera innehas av Beaufort Hotel, men det kan fortfarande ses Friars "Walk, och den lilla kyrkan St Mary Magdalen som för en tid var betjänas av Karmelitorden.

Andra kungliga stiftelser var Hitchin, Marlborough, etc. John of Gaunt var en stor välgörare i ordning och valde hans bekännare bland sina medlemmar, House of Lancaster också nästan alltid haft Karmelitorden som kunglig bekännare, ett arbete som motsvarade i viss mån till att den kungliga kuratorn eller minister för offentlig dyrkan.

Dessa bekännare var i regel befordrats till små stiften i Irland eller Wales.

Ordern blev mycket populär bland folket.

Liv var en av djup fattigdom, vilket bevisas av olika lager av varor och andra handlingar som fortfarande existerar.

Under Wycliffite oroligheterna beslutet tog ledningen för katolska partiet, den första motståndare Wyclif är det Provincial av Karmelitorden, John Cunningham.

Thomas Walden anförtrodde Henry V med viktiga uppdrag i utlandet, och åtföljs Henry VI till Frankrike. Under krigen med Frankrike flera franska klostren knöts till det engelska landskapet, så att antalet engelska Karmelitorden steg till femtonhundra.

Men i slutändan återstod bara huset i Calais, som slogs ned av Henry VIII.

I slutet av det femtonde århundradet provinsen hade krympt ner till ungefär sex hundra religiösa.

Ingen av de olika reformerna tycks ha förts in i England, men Eugene IV och det allmänna, John Soreth, tog steg i denna riktning.

Det egendomliga konstitutioner i kraft i England, och den utmärkta organisationen av provinsen gjorde spridningen av missbruk mindre att frukta än någon annanstans.

I början av reformationen ett antal av de yngre religiösa, påverkas av den nya lära, lämnade turordningen, resten var tvungna att underteckna Act of Supremacy, som de uppenbarligen gjorde utan tvekan, vilket man inte mycket att undra på om man komma ihåg att kardinal Wolsey hade redan fått makten från Heliga stolen att besöka och reformera Karmelitern kloster, en åtgärd som lämnade inget annat alternativ än blind lydnad för den kungliga viljan eller förtryck. avskilt från resten av beställningen, Karmelitorden var för en tid utsatts för regeln om George Brown, allmän alla mendicants, men fick en jämförande självständighet under John Byrd, första regionala och sedan general i den engelska delen av ordern.

Vid tidpunkten för den slutliga undertryckande fanns trettionio hus, däribland från Calais.

Förtrycket papper är långt ifrån komplett, uppvisar namnen på bara ca 140 religiösa, och innehåller inventarier i mindre än ett dussin hus.

Dessa var i ett tillstånd av extrem fattigdom.

Vid Oxford tiggarmunkarna hade varit tvungen att sälja bänkarna i kyrkan och träd i vägen, och Commissioners uppgav att de snart skulle få sälja plattor från taket, för att köpa några limpor bröd.

Ännu en av noviserna, Anthony Foxton, ingenting avskräcks av denna försöka situation, flydde till Northallerton att fortsätta sin LÄROTID, därav några veckor senare blev han utvisad för andra gången.

Egendom ordern förslösat med samma hänsynslöshet som andra kyrkliga gods.

Biblioteket i London House, anses vara en av de finaste i England (detta gäller med all sannolikhet till byggnaden, inte dess innehåll, som inte har något förhållande till andra kloster bibliotek med samma period), kom i besittning av Dr Butt .

De övriga byggnaderna såldes i paket.

Endast två Karmelitorden är kända för att ha lidit döden, Lawrence Cook och Reginald Pecock, andra verkar ha tog tillbaka i fängelse.

Men eftersom nästan ingenting är känt om det öde som drabbat ett stort antal kloster, särskilt de i norr är det mer än troligt att det under olika uppror några brändes och deras fångar hängdes.

Bland de få resterna av den engelska Karmelitern klostren skall nämnas de två första grunderna, Hulne, numera en ruin, och Aylesford, i ett relativt gott skick, och också den vackra klostret i vad som nu är arbetsplats för manliga fattiglappar i Coventry .

Ett försök att återuppliva den engelska provinsen under drottning Maria Stuarts misslyckades.

Historien om irländska och skotska provinserna har aldrig varit uttömmande undersökts, främst på grund av förlusten av många dokument.

Det totala antalet irländska kloster är varierande som tjugofem eller twenty-åtta, men med största sannolikhet en del av dessa hade dock en kortvarig existens.

Det faktum att den allmänna kapitel gånger utsetts engelsmän som provinstrupperna för Irland tyder på att provinsen stördes ofta av splittring och missämja.

Vid en tidig epok i Dublin huset utsågs en Studium Generale, men eftersom det aldrig nämns som sådana i de officiella förteckningarna det förmodligen tjänade bara för den irländska studenter, utländska provinser som inte är skyldiga att skicka sina villkorade.

För att bedriva högre studier Särskilda fakulteter gavs till de irländska och skotska i London och på engelska universiteten.

Den irländska kloster föll utan undantag under järnhand av Henry VIII. Skotska provinsen numrerade på sin höjd tolv klostren, där de av South Queensferry vid foten av Forth Bridge är fortfarande bevarad.

Även här måste vi nöja oss med herrelösa meddelanden, som dock är det uppenbart att ordern var stor fördel med kronan.

Några Scottish Karmelitorden spelade en viktig roll vid universitetet i Paris, medan andra var bland de främsta förespråkarna för reformen av Albi.

Vid avskaffandet av engelska klostren många religiösa begav sig till Skottland, där kloster skulle få finnas så gott de kunde till och med 1564.

Konstitutioner

Den äldsta konstitutioner som har kommit till oss är daterade 1324, men det finns tecken på en tidigare samling börjat omkring 1256 för att komplettera den regel som fastställs endast vissa ledande principer.

I 1324 ordern var indelad i femton provinser som motsvarar de länder där den inrättades.

I spetsen för beslutet var det allmänna, som väljs i öppna scrutinium (omröstning) av allmänna kapitel, och vid varje efterföljande kapitlet han hade att göra en redovisning av sin förvaltning och om inga allvarliga klagomål gjorde han bekräftade i sitt arbete tills han togs bort genom utnämningen till en biskop eller död, eller tills han avgick på eget bevåg.

Han valde sin egen bostad som från 1472 var vanligtvis Rom.

Han fick två följeslagare (i allmänhet av eget val) att följa honom på hans resor och för att hjälpa honom med råd.

Hela ordning bidragit årligen ett fast belopp för underhåll av de allmänna och kostnaderna för administrationen.

I teorin åtminstone, var kraften i den allmänna nästan obegränsad, men i praktiken att han inte hade råd att bortse önskemål provinserna och provinstrupperna.

Den allmänna kapitlet ihop ganska regelbundet vart tredje år från 1247 till slutet av det fjortonde århundradet, men från den perioden och framåt pauserna blev mycket längre, sex, tio, och med sexton år. Kapitlen hade blivit en tung börda, inte bara för För utan även för de städer som tillerkänns dem gästfrihet.

Varje provins (deras antal ökade konstant) representerades av de provinsiella och två kompanjoner.

Utöver dessa fanns en samling herrar i gudomlighet och lovande studenter som höll teologiska disputationer, medan definitors diskuterade frågor av beslutet, som den Heliga Stolen beviljas normalt avlat med anledning av kapitel, predikstolar av domkyrkan och socken och konventionella kyrkor ockuperades flera gånger om dagen med talande predikanter, resor utförs till häst, sänds varje provins ett antal låg bröderna ta hand om hästarna.

Sålunda allmänna kapitel deltog alltid ett stort antal munkar, från femhundra till tusen och mer.

Som täcker kostnaderna i varje provinsiell var tvungen att fråga sin suveräna om bidrag, den engelska kronan i regel bidragande tio pounds, medan kost och logi för medlemmar i kapitlet fanns i andra kloster och bland invånarna.

I gengäld för att användas för att ge staden skrivelser av broderskap och att placera sitt skyddshelgonen på Karmelitern kalendern.

För valet av allmänna alla provinstrupperna och deras samlade kamrater, men den kvarvarande verksamheten överläts åt definitors, en för varje provins, dessa valdes på provinsnivå kapitlet på ett sådant sätt att ingen kunde agera i denna egenskap i två efterföljande kapitel.

En skyldighet för den definitors var att få rapporter om förvaltningen av de provinser och bekräfta provinstrupperna eller avsätta dem, och välja den årliga beskattningen, att utse dem som skulle föreläsa om Skriften och de straff vid universiteten, i synnerhet Paris, att bevilja tillstånd för mottagning av akademiska utmärkelser på bekostnad av hela verksamheten, att se över och tolka gällande lagar och lägga till nya, och slutligen att ge privilegier till förtjänta medlemmar, behandla dem som begått allvarliga brott genom Meting adekvat bestraffning, eller, om orsaken visades för förmånlig behandling, genom att mildra eller urskuldande tidigare meningar.

Detta gjort, hela kapitlet kallades åter tillsammans, han beslut definitors publicerades och lämnas skriftligen till varje provinsiell.

Av posterna i de tidigare kapitlen bara fragment som nu finns, men från 1318 handlingarna är kompletta och har delvis skrivits ut.

Provinsiella kapitlen hölls i regel en gång om året, men det fanns klagomål om att vissa provinstrupperna höll endast två av tre år.

Varje kloster företräddes av före eller kyrkoherden och en kamrat som väljs av Conventual kapitel ta klagomål mot tidigare.

Av de heltal capitulars fyra definitors valdes som tillsammans med provinsiell utföras mycket samma arbetsuppgifter på uppdrag av provinsen som gjorde definitory av allmänna kapitel som företrädare för hela beställningen.

Bland annat hade de full rätt att avsätta priorerna och välja nya, de valde också studenter som ska skickas till olika Studia Generalia och particularia och till universiteten, och vidtagit tillräckliga åtgärder för sina kostnader.

De beslutade - med förbehåll för godkännande av de allmänna och Heliga stolen - om grundandet av nya kloster.

De behandlas brottslingar.

Försök gjordes då och då för att begränsa den tid kontor provinstrupperna, men så länge den allmänna lagstiftningen om kyrkan tolererade en obestämd ämbetsperiod dessa strävanden i praktiken var fruktlösa.

Den överordnade till ett kloster var det tidigare, eller i hans frånvaro och under en vakans kyrkoherde.

Förhandstillståndet kontrollerades i hans administration av tre väktare som hade nycklarna till gemensamma bröstet och kontrasigneras räkningar och kontrakt. Klagomål mot föregående skickade var till provinsiell eller provinsiella kapitel.

Det fanns ingen gräns för Uppdraget i förväg, han kan komma att bekräftas år efter år för tjugo år eller mer.

När det gäller klostren i universitetsstäder, i synnerhet Paris och kurian (Avignon, efteråt Rom) Nomineringen tillhörde den allmänna eller den allmänna kapitel, och det tycks ha varit en oskriven lag att vid Cambridge, Louvain, och andra universitet den priorship skall fyllas av kandidaten som under året var att ta sin examen som Master i Divinity.

Från omkring mitten av det fjortonde århundradet blev det vanligt att fylla kontor allmänna, regionala och tidigare (åtminstone i de större klostren) endast med dem som tagit examen.

Nästan den enda systematiska undantag från denna regel finns i provinsen Övre Tyskland.

Källor Medlemsförmåner

När den helige Simon Stock etablerade kloster i universitetsstäder han naturligtvis räknas på studenter som framtida rekryter av ordern, och han var inte bedragen i sina förväntningar.

Visserligen hade den tid förbi då på en dag sextio eller fler studenter med sina professorer flockades till Dominikanska klostret i Paris för att få vana ur händerna på Blessed Jordanien.

Men det fanns fortfarande många sökande, trots den allvarliga stadgar av universiteten som reglerar mottagandet av studenter i TIGGAR kloster.

Det var kanske framför allt de fattiga forskare som genom att delta i en av dessa order säkrade för själva lifsförnödenheter samt medel för utbildning.

Inte bara i samband med St

Simon men även långt senare en hel del problem har orsakats av dessa unga män, som nyligen hade utbytte gratis och enkelt liv lärd för disciplin i klostret.

I många kloster vi hitta många fall där familjemedlemmar grundare och förste välgörare blir conventuals, i vissa fall förhållandet mellan morbror och systerson kan spåras flera hundra år, precis som prebenden katedraler och kollegiala kyrkor ofta var den gåva av grundaren och hans familj och var i arv från generation till generation, desto mer ödmjuk cellerna i ett Carmelite kloster förblev ofta i händerna på en och samma familj som tyckte sin plikt, liksom deras rätt att någonsin företrädas av vid Minst en ledamot. Återigen, hände det ofta att en far som önskar reglera sin son i livet köpt eller försett en cell för honom i ett kloster.

Det var troligen på grund av den glödande fromhet från förr och den noggranna bevarande av farliga samhället att sådana tillfälliga samtal mogna till fast yrken.

På platser där Karmelitorden hade offentliga eller halvoffentliga skolor de hittade lite svårt att välja lämpliga pojkar.

Men det var en bra många kloster i små orter, där rekryteringen var tydligen inte så lätt och där med en minskande antalet fångar en farlig uppmjukning av religion gick hand i hand.

För hela medeltiden en munk tillhörde det kloster där han hade tagit för vana, men genom omständigheternas makt han kunde vara borta från det för den större delen av sitt liv.

Därmed de allmänna kapitel befäl vid upprepade tillfällen priorerna ta emot varje år en eller två lovande unga män även om de inte fram några kapitalförsäkringar, så att successivt öka antalet religiösa.

I andra fall där provinserna var många nog men saknade medel för sitt uppehälle mottagande av nybörjare kan stoppas under flera år.

Skyddstillsyn och bildandet av ledamöter

De kläder för nybörjare föregicks av vissa undersökningar av sina föregångare och respektabilitet deras familjer.

Året skyddstillsyn gick i klostret som de kom in, det "ursprungliga klostret" som det hette, och en far fick i uppdrag att ta personlig omvårdnad en novis, lära honom tullmyndigheten i den ordning och ceremonier för kören.

Enligt de äldsta författningarna, kan varje nybörjare ha en speciell herre, men i praktiken en master, hjälp vid behov av en ersättare utsågs för alla.

Noviserna fick inte blanda sig med resten av samhället eller med pojkar i kloster skola, inga kontor som på något sätt skulle kunna äventyra deras huvudsakliga uppgift, dvs.

lära den gudomliga kontoret, fick dem.

Å andra sidan innan var inte att tillåta någon att KLANDRA noviserna eller hitta fel med dem, utom nybörjare-mästaren själv, vars verksamhet var att undervisa, korrigera, vägleda och uppmuntra dem.

Mot slutet av LÄROTID den provanställde röstade på, om han hade gett tillfredsställelse han fick göra sitt yrke, annars han avskedades.

Ett av villkoren för yrket var att nybörjare ska kunna läsa flytande och skriva korrekt.

De som kan le åt sådana elementära krav bör komma ihåg att läsa och skriva innebar en fullständig behärskning av den latinska grammatik och praktiska kunskaper om systemet med förkortningar och sammandragningar, kunskap om paleografin som nu inte krävs något av skolpojkar eller avancerade forskare.

Efter yrke provinsiella bestämde vad som skulle göras med de unga religiösa.

Han kan stå i behov av ytterligare utbildning i grammatik och retorik, eller han kan börja på en gång att studera fysik och logik.

Om hans egen kloster ges ingen möjlighet för dessa strävanden, vilket troligen sällan fallet, skulle han skickas till en annan.

En gång i veckan eller ett par veckor att läraren skulle ha en upprepning av hans lärjungar i närvaro av samhället så att det kan bli känd som hade studerat och som hade varit oaktsam.

Special kloster tilldelades för att studera filosofi och teologi, i England tidigare lärdes ut i Winchester, den senare i Coventry.

Ju högre studier var dock föras på Studia Generalia som i 1324 fanns det åtta: Paris, Toulouse, Bologna, Florens, Montpellier, Köln, London, och Avignon.

Their number was gradually increased until each province had its own, but in earlier times every province was bound to send a certain number of students to each of these studia, and to provide for their maintenance; they were even free to send a larger number than prescribed, but they had to pay for the full number even if they sent less. In addition to the students sent to the studia at the expence of their provinces, others might be sent at the expense of their parents and friends, provided the superiors had given their consent. Thus the number of students at the Carmelite convent at Paris averaged three hundred, in London over a hundred. The majority of students were sent to pro simplici formâ, that is just to complete their course, after which they returned to their provinces.

Endast de mest lovande tilläts studera för grader, eftersom det handlade om en långvarig vistelse vid universiteten, tio, tolv år eller mer, och en motsvarande utlägg.

(For the course of studies and the various steps leading to the degree of Master in Divinity see UNIVERSITIES.) The provincial and general chapters regulated the succession of lecturers on Scripture and the Sentences; particularly at Paris, the foremost university, provision was often made for ten years in advance, so as to ensure a steady supply of able readers and to distribute as far as possible the honours among all the provinces. For the universities would allow only one friar of each of the mendicant orders to take degrees in the course of a year, and each order was naturally anxious to put its most capable men in the foreground. It was therefore not an idle boast when it was said, as we read sometimes, of one or other of the Carmelites, that he was the best lecturer of his term at Paris. As Paris was the most celebrated university, so the doctors of Paris had precedence over those of the other universities. During the schism Paris took sides with the Clementist party whose most powerful support it was. The Urbanist party in the Carmelite Order transferred the prerogatives of the graduates of Paris to those of Bologna, a poor makeshift. There exists a fairly complete list of the Masters of Paris, but only fragmentary information concerning other universities. Unfortunately the register of the English province was destroyed during the Reformation, while the greater part of the archives of Oxford and Cambridge were lost during the Civil War, so that the priceless notices collected by John Bale are the chief sources for our knowledge of Carmelite activity at the English universities. This is the more regrettable as the position of Carmelite friars was regulated by special statutes often alluded to, but nowhere preserved. On their return from the universities the religious were usually appointed to some readership, care being taken that in every convent there should be a daily lecture on Scripture and theology.

Påföljder som fastställs i artikel

Konstitutioner handlar mycket fullt med fel som begås av religiösa och deras straff.

Några ord kommer inte att vara på sin plats när det gäller mer allvarliga överträdelser av disciplin, särskilt brott mot religiösa löften. Faults mot kyskheten straffades med sex månader eller, om beryktade, med ett års fängelse, och förlorade röst och plats i kapitlet om från tre till fem år.

Om särskilda skäl krävs det att straffet har höjts, och i händelse av en allvarlig skandal brottslingen sändes till kök för hårt arbete under ett antal år eller till och med under återstoden av sitt liv.

Om allvarliga misstankar fanns mot någon som det var omöjligt att antingen bevisa eller motbevisa, anklagade fick förmån för kanoniska laxering, dvs har själv förnekat avgiften under ed, producerade han sex andra religiösa goda namn och högt anseende att bekräfta om ed att de ansåg att åtalet ogillas och den anklagade oskyldig.

Om det inte går att hitta sådana vittnen, straffades han som om han hade dömts.

Andra fel som ofta förekommer var öppna olydnad och uppror mot befälet över överordnade, otillbörligt utövande av äganderätt, stöld, apostasi (genom vilket förstås all frånvaro från klostret utan vederbörligt tillstånd, även om det inte fanns någon avsikt att sluta ordern permanent).

Om det i en religiös, skickas från en plats till en annan, stannade på vägen utan ordentlig anledning, eller gick ut ur sin väg utan nödvändighet, straffades han som en avfälling, igen, föreläsare vid universitet lämnar staden före utgången av kursen bedömdes skyldiga till samma brott, hans talan skada äran av ordern.

I alla dessa frågor måste man komma ihåg att det straffrättsliga systemet under medeltiden var betydligt mindre human än det moderna, och att många fel kan tillskrivas de perversa kommer där vi ska ta hänsyn till svaga karaktär eller psykisk störning .

De mer allvarliga fel bedömdes och straffas av provinsernas och allmänna kapitel, till vem var förbehöll sig dessutom absolution av brottslingarna och deras återinträde.

Den allmänna kapitel ges ofta utan pardon att alla fångar utom de som nyligen blivit dömd och det fanns enstaka klagomål om att vissa av de överordnade visade otillbörlig förmånlig behandling, men det material som vi visar att på det hela disciplin var väl underhållet.

Med ett genomsnitt på tjugo tusen munkar eller mer under det femtonde århundradet, är "Chronique scandaleuse" synnerligen obetydlig, ett faktum som talar till förmån för ordning, allt mer som en stor andel av detta antal bestod av studenter vid de stora universiteten utsätts för många frestelser.

Konstitutionella Revideringar

Dessa grundlagar genomgick många förändringar.

Nästan varje kapitel gjort tillägg som avbryts ofta eller kvalificerad genom följande kapitlen. John Balistarius (1358-74) publicerade en reviderad upplaga år 1369 (redigering) och lindring av regeln av Eugene IV krävde en ytterligare översyn under John Soreth (1462, tryckt 1499).

Ändå måste man medge, att lagstiftningen i beslutet rört sig alltför långsamt, och att många åtgärder var inaktuella nästan så snart de passerade.

Dessutom lagar som kan ha varit bra för Norge eller England var knappast tillämplig på Sicilien eller i Sevilla. Dessa enkla fakta står för många klagomål om avkoppling eller brist på disciplin.

Från gillande av beslutet av rådet Lyon tills utbrottet av den stora västerländska schismen (1274-1378) skedde en stadig ökning i provinser och kloster som endast avbröts tillfälligt av digerdöden.

Vid tidpunkten för schismen det lämnades inte till provinserna, mycket mindre till privatpersoner, att välja sitt eget parti, följde de med nödvändighet politiken i det land som de tillhörde.

En folkräkning som vidtagits 1390 visar följande provinser på urbanist sidan: Cypern (antal kloster inte anges), Sicilien, med 18 kloster, England med 35, Rom med 5, Nedre Tyskland med 12, Lombardiet med 12 eller 13, Toscana med 7, Bologna med 8, och Gascogne med 6.

Den Clementist part med den skotska, franska, spanska, och det större antal av den tyska hus, var något mer kraftfull.

Den allmänna, Bernard Olerius (1375-83) är en infödd Calatonia anslöt sig till Clemens VII, och efterträddes först av Raymond Vaquerius och nästa John Grossi (1389-1430), en av de mest aktiva generaler, som under schismen gjort flera stiftelser och underhållas utmärkt disciplin bland de religiösa tillhör hans parti, så att vid EU i 1411 valdes han enhälligt allmänt för hela beställningen.

The Urbanists hade haft lika stor tur.

Michael de Anguanis som efterträdde Olerius (1379-86) har blivit misstänkt, avsattes efter en lång rättegång, den ekonomiska administrationen var långt ifrån tillfredsställande, och förlusten av Paris visade sig vara ett allvarligt slag mot den del av ordern.

Strax efter att återupprätta unionen en radikal förändring av regeln blev nödvändigt.

Detta är, som vi har sett bestod ursprungligen för en handfull eremiter som lever i ett ovanligt milt klimat.

Trots de få ändringar som gjorts av Innocentius IV hade regel visat sig vara alltför svår för dem som tillbringade halva sitt liv i den intellektuella turbulensen på universitetet och den andra hälften i utövandet av den heliga ämbete hemma.

Därför Eugenius IV beviljades 1432 en lindring tillåta användning av kött kött på tre eller fyra dagar i veckan, och avskaffandet av lagen i tystnad och pensionering.

Men även så chefen övergrepp som hade smugit sig in under det fjortonde århundradet var ingalunda avskaffas.

Missbruk, Oegentligheter

Det är nödvändigt att ha en klar uppfattning om dessa missförhållanden för att förstå de reformer som efterlyses i livet för att motverka dem.

Den stadigvarande överordnade.

Även en utmärkt överlägsen riskerar att förlora sin första energi efter ett antal år medan en likgiltig överlägsen sällan förbättras.

Detta är en av de svåraste problemen i historien Monasticism, men erfarenheterna från femtonhundra år har förvandlat skalor för en begränsad ämbetsperiod.

Rätten till privat egendom.

Trots löftet om fattigdom många religiösa har tillåtit användning av vissa inkomster från ärftliga egendom, eller bortskaffande av pengar som förvärvats genom sitt arbete, undervisning, predikan, kopiering av böcker, etc. Allt detta regleras helt av grundlagar och krävde speciella tillstånd från överordnade.

Det var därför helt förenligt med gott samvete, men det nödvändigtvis orsakats ojämlikhet mellan rika och fattiga tiggarmunkar.

Godtagande av tjänster hedersmord utanför ordning.

Från mitten av det fjortonde århundradet påvarna blev mer och mer påkostade i beviljandet av privilegier påvliga chaplaincies osv, till dem som betalade en liten avgift till den apostoliska Chancery.

Dessa privilegier drog nästan religiösa från regeln om sina överordnade.

Återigen föll efter digerdöden (1348) tusentals benefices ledig, som var för liten för att ge liv för en dominerande, och dessa har man sökt ivrigt efter de religiösa, bland annat genom Karmelitorden, som för en obetydlig tjänst, t.ex. enstaka fira mässan i CHANTRY, fått en liten men acceptabel inkomst.

De påvliga dispens AB compatibilibus och nödvändiga tillstånd från överordnade erhölls lätt.

Andra åter hade rätt att tjäna höga präster eller lekmän "i allt bli en religiös" eller att fungera som kaplaner ombord, eller att tillsätta tjänsten som organist i sockenkyrkorna. Alla sådana undantag, av vilka många fall kan citeras tenderade att lossa band religion, de fyllda med stolthet dem som hade fått dem och med avund dem som var mindre lyckligt lottade.

En annan källa till oordning hittades i små klostren med endast ett fåtal religiösa, som naturligtvis inte kan förväntas upprätthålla full respekt och ibland verkar ha hållit knappast någon.

Reformer

Dessa och andra övergrepp ingalunda utmärkande för Karmelitorden, de inträffade, minst sagt, i lika hög grad i alla tiggarordnarna och väckte överallt högljudda rop på reformer.

I själva verket långt före utgången av den västerländska schismen nästan varje beställning invigt den långa rad partiella och lokala reformer som utgör en av de mest uppfriskande inslag i historien om det femtonde århundradet, men om det verkar ha förblivit okända till ansträngande reformivrarna, ingen bestående förbättring var möjlig så länge som roten till det onda har inte tagits bort.

Detta var inte på kraften hos enskilda reformatorer, även om helgon, men krävde samordning av hela kyrkan.

Det krävs ett råd Trent att ta upp hela utformningen av det religiösa livet till en högre nivå.

Det första steget mot reformer i Karmelitern Order är från 1413, då tre kloster, Le Selve nära Florens, Gerona, och Mantua, beslutat anta vissa principer, bland vilka begränsningar i ämbetsperiod till två år, med ett påtvingat semester på fyra år mellan varje två mandatperioder, avskaffandet av all privat egendom, och avgång av alla tjänster som kräver residens religiösa utanför deras kloster.

Efter stora svårigheter, menighet Mantua, som det hette, som erhållits i 1442 kvasi-autonomi under en kyrkoherde-general.

Det väckte gradvis under sig flera andra hus i Italien, men det var först efter döden av allmänna, John Soreth själv en ivrig reformator utan en fiende till alla separatistiska tendenser, att den började spridas med snabbhet.

1602 räknas de femtiotvå hus.

Den mest berömda medlemmen av denna reform var Blessed Baptista Mantuanus (Spagnoli) (qv) som har fyllt posten som kyrkoherde-general sex gånger och blev allmän i hela beställningen.

Stadgarna i den här församlingen trycktes år 1540 och igen år 1602.

Efter den franska revolutionen var det samman med resterna av den gamla stammen av ordern i Italien.

Blessed John Soreth (1451-71) under hela sin långa generaler genomfört en liknande reform, utan på grundval av grundlagarna.

Hans eget liv och arbete är ett bevis på att under vissa omständigheter en långvarig ämbetsperiod kan vara mest lönsamma.

Även officiellt besöka flera provinser etablerade han i vart och ett av dem flera reformerade hus dit de mest innerliga religiösa flockade. Av dessa fick han många privilegier, ingen överlägsen kunde vägra tillstånd för en som vill gå en sådan kloster, bara det faktum att ange ett reformerat hus utelämnas en religiös från straff tidigare ådragit sig, som dock skulle återuppliva skulle han återvända till en icke-reformerad kloster.

Ingen överlägsen kunde dra en medlem av en reformerad gemenskapen, med undantag för att reformera andra hus genom hans instrumentalitet.

Om Soreth var på det hela, framgångsrik i sitt företag han också mött en viss systematisk motstånd från utexaminerade som varit obenägen att ge upp sina privilegier som inte går i kör, av hänsyn till sina måltider privat, och för att ha låg bröder och "fags" [yngre bröder för att utföra vissa simpla uppgifter] för deras personliga närvaro, och som föredrog att dra sig till avlägsna kloster i stället lägga fram regler för det allmänna.

Den senare fått ledigt från Heliga stolen för att fylla upp de luckor som skänka titeln läkare på dem som var kvalificerade inte av en ordentlig kurs på universitet, ett mycket farligt förfarande, som tidigare länge lett till nya och allvarliga övergrepp.

Det har ofta gjorts gällande att Soreth dog av gift, men det finns ingen grund för ett sådant förtal.

Även efter hans död rörelse så lyckligt invigdes inte förlora all kraft, men ingen av hans två närmaste efterträdare förstod konsten att vädja till högre art av hans undersåtar, vilket Soreth hade vunnit sin underbara inflytande.

Christopher Martignon (1472-81) ansågs som en inkräktare, hans val som uppsatts för påtryckningarna från Sixtus IV, hans personliga vän, och Pontius Raynaud (1482-1502) hade rykte om sig att vara en Martinet. Peter Terasse (1503-13 ) besökt de flesta provinserna och har kvar i sitt register (redigering) en levande bild av förhållandena i beslutet omedelbart före reformationen.

Många kloster, kan han stat, reformerades grundligt, medan andra var långt ifrån perfekt.

Han själv var dock alltför generösa med att bevilja licenser och privilegier, och fastän strikta straffa bidrog han inte lite för mycket övergrepp han avsåg att avlägsna.

Hans efterträdare, Blessed Baptista Mantuanus (1513-16), var för gamla och slitna att utöva någon varaktig påverkan.

Han fick dock erkännande och gillande av menighet Albi.

Denna församling hade bildats 1499 av biskop Louis d'Amboise, som sker ingen reformerade kloster i provinsen Frankrike, från Mantuanus bogsera religiösa, varav en dog på vägen, den överlevande hittades i kollegiet Montaigu i Paris tjugotal studerande som är villiga att omfamna det religiösa livet.

De var placerade i klostret i Albi, medan legitim Fångarna utspridda.

Snart andra kloster, Meaux, Rouen, Toulouse, anslöt sig till rörelsen, i spetsen som var Louis de Lyra.

Det beror dock knappast trovärdigt, att den allmänna dog av sorg när han fick höra detta nya spricka i en enhetlig ordning.

Allmänna kapitel i 1503 bannlyste Louis de Lyra på den grunden att rätten att reformera tillhörde de allmänna och inte att själva utgjorde reformatorer.

Men var församlingen redan stark nog att erbjuda motstånd och hade även hittat en ingång till de viktigaste kloster i ordning, som Paris.

Nästa år Terasse tillbringat fem månader där och försökte vinna tillbaka de oliktänkande.

Äntligen en underlig felsyn, beordrade han lärare att lämna Paris i slutet av perioden och studenterna att återvända till sitt eget kloster inom tre dagar.

En naturlig följd var att många av dem formellt anslöt församling Albi som nu fått fullständig kontroll på Paris.

En kompromiss nåddes sedan varvid lediga fylldes växelvis av ordning och menighet Albi.

Baptista Mantuanus erhållits för senare påvens bifall och en utökning av privilegier för sin egen församling.

Trots denna seger den nya församlingen blev offer för splittring och kunde inte göra stora framsteg.

Den ondska som åstadkommits genom reformationen och den civila och religiösa krig vilar tungt på det förrän i 1584, upplöstes av Vatikanen.

En ytterligare reform av något annat slag som klostret Mount Olivet nära Genua, 1514, den bestod i en återgång till den rent kontemplativt liv och den antika åtstramning av ordern.

Den allmänna, Giovanni Battista Rubeo, har lämnat ett rekord som under sitt besök där år 1568, som varade bara tre dagar, avstod han från kött kött.

Denna reform fortsatte långt in på sextonhundratalet.

En senare reform som anpassas efter det att Teresa invigdes i Rennes år 1604 av Philip Thibault (1572-1638) och nio kompanjoner.

Med hjälp av Discalced Karmelitorden han kunde ge det en stabil grund, så att dröja länge, innan man omfamnade hela provinsen Touraine.

Till skillnad från de andra reformer förblev i organisk förening med huvuddelen av ordern, och njöt av förmån för den franska domstolen.

Bland dess största prydnader var Leo of St John, en av de första överordnade och blinda lekbrodern, John St Sampson, författare till flera verk på den kontemplativa livet.

Tillhörighet, Carmelite Sisters

Omkring mitten av fjortonhundratalet flera orter i Beguines på Gueldre, Dinant, etc., närmade John Soreth med begäran att de skall ansluta sig till ordningen (1452).

Han gav dem regeln och konstitutioner tiggarmunkarna, som han lagt till några speciella regler som tyvärr inte verkar kunna bevaras.

Prestige Karmelitern Sisters växte snabbt när hertiginna av Bretagne, Blessed Frances Amboise (1427-85), gick ett av klostren, som hon själv grundat.

Före slutet av seklet fanns kloster i Frankrike, Italien (Lovad Jane Scopelli, 1491) och Spanien. Särskilt i det sistnämnda landet lefnadssätt av nunnorna var beundrade, och flera kloster blev trångt, så att den slanka medel tillgänglig räckte knappast för deras underhåll.

St Teresa och Johannes av Korset

Klostret inkarnationen på Avila var förutbestämd att mode de ljusaste prydnad Karmelitern Order, St Teresa av Jesus.

Född 1515 hon kom in i kloster år 1535 och gjorde sitt yrke under följande år.

Strax efteråt hon blev sjuk och inte kan uppfylla de vanliga uppgifter i en religiös, gav sig själv till den praxis som mentala bön.

Skrämda av hennes regissörer, som trodde hon trancer vara djävulsk illusioner, gick hon igenom en period av interiör försök som väckte i hennes önskan om en mer perfekt liv. Lära att primitiva regeln syftar till kontemplativa liv och föreskrivna flera austerities som hade Sedan doseras med, beslöt hon sig till principen om ett kloster i tretton nunnor i sin födelsestad, som efter många svårigheter bildades den 24 augusti 1562.

Den allmänna, Rubeo (1564-78), som då besökte Spanien, gillade vad Teresa hade gjort och uppmuntrat henne att göra ytterligare stiftelser.

I ett brev från Barcelona (redigering) den utvidgade om välsignelser kontemplativa liv och beviljats tillstånd för inrättande av två kloster för reformerade munkar i provinsen Kastilien.

Men varnade av vad som hade hänt i fallet med menighet Albi han gjorde mycket stränga regler för att undertrycka från början något separatistiska tendenser.

Under femton år Teresa grundade sexton mer kloster nunnor, ofta i tänderna av de mest envisa förtryck.

Bland munkarna hon hittat två villiga helpmates, föregående Anton de Heredia, som redan hade fyllt viktiga poster i den ordning, till exempel att revisorn för civil orsakar vid allmänt kapitel i 1564, och Johannes av Korset, som hade just avslutat sina studier.

De kom in med övernaturliga mod efter ett liv i otaliga vedermödor och anslöt inte bara av ett antal postulants, men också av många av deras tidigare bröder i religion.

Provinsen Kastilien är numerärt svaga, står det uppenbart att de provinsiella harmades avgång för så många av hans undersåtar, varav många var de mest pålitliga och lovande.

Det påvliga sändebudet, Hormaneto, var böjd positivt till reformen.

Som apostoliska besökare av religiösa ordnar han förde påvens befogenheter och ansåg sig ha rätt att upphäva begränsningarna av det allmänna.

Han beviljas ledighet för grunden till andra kloster av munkar, utöver de två som föreskrivs i den allmänna, och för att utvidga reformen till provinsen Andalusien. Av en nästan obegriplig felsyn han utsåg besökare av Calced Karmelitorden denna sista heter provinsen Jerome av Guds moder (Jerome Gratianus, 1545-1615) som hade just gjort sitt yrke bland de reformerta eller Discalced Karmelitorden, och som dock nitisk och försiktig, kunde göra något anspråk på stor erfarenhet av det religiösa livet.

The Calced Karmelitorden vädjade till Rom, och resultatet blev att det allmänna tog en stor motvilja till den nya reformen.

Han själv var en reformator, och hade gynnade grundandet av ett kloster för reformerade nunnor i Alcalá de Henares med Maria av Jesus (1563), och för en reformerad kloster av munkar på Onde i Aragonien under James Montanes (1565), och i hans Visitations han tillgrep ofta till drastiska åtgärder för att åstadkomma förbättringar, dessutom var han en strikta disciplinära, bestraffa fel med en stränghet som för oss verkar otänkbart.

När han upptäckte att faran han hade strävat efter att undvika, dvs.

en upprepning av de störningar som orsakas av menighet Albi, verkligen hade förekommit, beslöt han att utrota den nya reformen.

Allmänna kapitel i 1575 beslutat att avskaffa Discalced Karmelitorden, hotade att skicka Mariano del Terdo, tidigare en eremit, och Baldassare Nieto, en före Minim, förpliktas att deras gamla boningar, tre andalusiska klostren i Grenada, Sevilla och Peñuela, vara stängd, och tiggarmunkarna att återvända till sitt rätta kloster inom tre dagar.

Det aktuella kapitlet (redigering) är tysta när det gäller nunnor, men det är känt från korrespondens Teresa att hon fått order om att välja en av hennes kloster sitt stanna kvar, till och avstå från ytterligare stiftelser.

The Discalced tiggarmunkarna dock förlita sig på de befogenheter som de hade fått från Nuncio motstod dessa kommandon och gick så långt som att hålla en provinsiell kapitel på Almodóvar (1576).

Allmänna skickade en besökare med omfattande befogenheter, Girolamo Tostado, som sedan några år varit hans officiella följeslagare och kände till hans avsikter.

Vid denna avgörande tidpunkt nuntie dog och efterträddes av Sega, som först var opartisk men snart började det gå vilt mot reformen.

En andra kapitlet har hållits på samma plats (1578), den sändebud bannlyste alla capitulars, Johannes av Korset greps i klostret inkarnationen på Avila där han biktfader och skyndade till Toledo, där han kastades i en fängelsehåla och grym behandling, andra fängslades på annat håll.

Förföljelsen varade i nästan ett år tills omsider Philip II ingrep.

Reformen har alltså visat sig vara för stark, man beslutade att ge den partsbehörighet genom att inrätta en särskild provins för Discalced munkarna och nunnorna, men under lydnad till det allmänna (1580).

Första provinsiella var Jerome Gratianus som alltid varit den främsta stöd St Teresa.

För henne var det som att se en triumf för hennes arbete, men dör den 4 oktober 1582, slapp hon den smärta som splittring bland munkarna sin egen reform måste ha orsakat henne.

När grundade sitt första kloster hon hade bestämt mål i sikte.

Inte bara var hon angelägen att återinföra det kontemplativa livet, men att veta hur många själar dagligen försvinner på grund av kätteri och otro hon ville nunnorna för att be och offra sina mortifications för konvertering av otrogna och kättare, medan munkarna var också att engagera aktiv del i arbetet.

Hon blev mycket glad när Johannes av Korset och hans bröder gick från by till by instruera de okunniga i den kristna läran, och glädjen visste inga gränser då, år 1582, sändes missioners av ordern ut till Kongo.

Denna första missionär expeditionen, samt en andra, fick ett abrupt slut genom missöden till havs, men en tredjedel var framgångsrik, åtminstone så länge den fick stöd hemifrån.

Jerome Gratianus, provinsens, var hjärta och själ i dessa företag.

När hans ämbetsperiod löpte han ersattes av en man av en helt annan stämpel, Nocoló Doria, känd i religion som Nicholas Jesu (1539-94), en från Genua som hade kommit till Spanien som representant för en stor bank hus, i vilken egenskap han kunde göra viktiga tjänster till kungen.

Strävar efter ett högre liv, distribueras han sin enorma förmögenhet bland de fattiga, tog vigningen och gick reformerade munkarna i Sevilla (1577).

Han steg snabbt från värdighet till värdighet, och samtidigt engagerad i grundandet av ett kloster i sin födelsestad, valdes provinsiell av Discalced Karmelitorden.

Utrustad med en järnvilja och okuvlig energi, han började genast att forma sina undersåtar efter sina egna idéer.

Jag känner bara gamla lager av ordning under oroliga tider före separation av sin provins, var han inte är knutna till beslutet som sådant.

Han ökat snarare än minskat överträdelse genom att lägga åt sidan på ett svepskäl och mot önskemål tiggarmunkarna, det ärevördiga Karmelitern liturgi till förmån för den nya romerska Office böcker, och genom gatuprostitution värdelösa privilegier från Rom, han återkallade missioners från Kongo, avsagt sig en gång för alla varje idé att sprida ordning bortom gränserna för Spanien, begränsade aktivt arbete till ett minimum, ökade austerities, och utan samråd kapitlet införs ett nytt bilda en regering som, sades det vid den tidpunkten, var mer lämpligt för bevakningen av en oregerlig Italien än i riktning mot en religiös ordning.

Han degraderas Johannes av Korset till en out-of-the-way klostret och på bräckligaste förevändning utvisas Jerome Gratianus.

Slutligen vid allmänt kapitel i 1593 föreslog han "för att få fred och ro och för många andra orsaker", total separation av Discalced Karmelitorden från resten av ordern, vilket beviljades av en Bull av den 20 december, i samma år. Doria blev nu den första generaldirektören för Discalced Karmelitorden.

Han dog några månader senare.

Det vore orättvist att förringa sina förtjänster och talanger, men det måste erkännas att det i många avseenden hans ande var emot stick till den höga föreställningar om Teresa och generösa dispositioner av Johannes av Korset, medan obefogad utvisning av Jerome Gratianus är en skamfläck på hans rykte.

Det var, sade han på sin dödsbädd, det enda som bekymrade honom. Spanska Karmelitorden har praktiskt taget avsagt sig alla yttre arbete och intresse, vidare historien om denna gren reduceras till tillkännagivanden om grunderna i kloster, och verkligen uppbyggliga livet för många munkar och nunnor.

I slutet av sjuttonhundratalet Spanien besatt åtta provinser med omkring 130 kloster av munkar och 93 nunnor.

Ju större antal av dessa kloster slogs ned 1836, men många har renoverats sedan 1875, då den gamla spanska församlingen förenades med den italienska församlingen.

De utgör nu en kungörelse från Discalced Karmelitorden, utan underindelning.

Den portugisiska provinsen var skild från den spanska församlingen 1773 av politiska skäl, det hade twenty-en kloster av munkar och nio nunnor, nästan alla som var sekulariserade 1834.

Missionsarbete

Som sagt, de två första missionären företag fick ett tidigt slut, en på grund av skeppsbrott medlemmarna i den andra är tagna av Privateers.

När den är satt befria missioners, istället för att återuppta resan till Afrikas västkust, gick till Mexiko, där de lade grunden för en provins som under tiden omfattade tjugo kloster av munkar och tio nunnor, men slogs ned slut av regeringen.

Så tidigt som 1563 Rubeo hade beviljats ledighet till Calced munken, Francisco Ruiz, att göra stiftelser i Peru, Florida, och på andra ställen, nominera honom samtidigt kyrkoherde-general. By 1573 fanns kloster i Santa Fe (New Mexico), Nya Grenada, och andra platser, och bestämdes att öka ytterligare.

Kapitlet av 1666 tog saken på allvar i hand och efter att vissa reformer har genomförts provinserna Bahia, Pernambuco, och Rio de Janeiro uppfördes 1720.

Det fanns också kloster i Guadeloupe och San Domingo, och mycket tyder på att grunden övervägdes, när de inte har gjorts, i FILIPPINERNA så långt tillbaka som 1705.

The Discalced Karmelitern nunnor i den spanska församlingen fann sin väg till staterna i Sydamerika så tidigt som i början av sextonhundratalet, flera av deras kloster finns fortfarande existerar, och andra har nyligen rests i Argentina, Bolivia, Brasilien, Chile , Colombia, Ecuador och Peru.

The congregation of St. Elias of Discalced Carmelites, otherwise called the Italian congregation was erected at the instigation of Clement VIII. By a strange irony of fate Nicolò Doria, who afterwards resisted the spreading of the order beyond the Peninsula and the Spanish colonies, had been commissioned in 1584 to establish a convent at Genoa. This was followed by one in Rome, Santa Maria della Scala, destined to become the nursery of a new congregation and the living example of perfect observance, and another at Naples. Several of the most prominent members of the Spanish congregation had been sent to these foundations, among them Ven. Peter of the Mother of God (1565-1608), and Ferdinand of St. Mary (1538-1631), who became the first superiors; Ven. John of Jesus Mary (1564-1615), whose instructions for novices have become authoritative, and whose incorrupt body is still preserved in the convent of St. Sylvester near Monte Compatri; Ven. Dominic of Jesus Mary (1559-1630), the great wonder-worker of his time, and Thomas of Jesus (1568-1627) to whose genius for organization not only the order but the Catholic Church is deeply indebted. With men such as these at its head the congregation spread rapidly, not alone in Italy but through the length and breadth of Europe, and attracted men of high social position. The Archduke Albert of Austria and his consort, the Infanta Isabel Clara Eugenia of Spain having applied in Rome for a colony of Discalced Carmelites, the pope nominated Thomas of Jesus founder of the Belgian province. So successful was he that in the course of twelve years he erected ten convents of friars and six of nuns. The establishment in France was more difficult; systematic opposition from various quarters rendered each foundation a hard task, yet from 1611 till the end of the century almost every year saw the foundation of one or two new convents. Germany, Austria, Poland, even distant Lithuania, were opened to the disciples of St. Teresa. The spread of the congregation may perhaps best be illustrated by statistics. In 1632 the reform counted 763 priests, 471 clerics and novices, and 289 lay brothers, total 1523. In 1674 there were 1814 priests, 593 clerics and 747 lay brothers, total 3154. In 1731 the total had risen to 4193 members. No later statistics are available, but it may be taken that the increase continued for another twenty years until the spirit of Voltaire began to make itself felt. Comparatively little has been published about the foundations, the annals of the order reaching only as far as 1612, and much manuscript material having been lost, but a great deal is still waiting for the hand of the chronicler.

Även om utövandet av den kontemplativa liv fick en framträdande plats även av de italienska församlingen fick aktivt liv långt större omfattning än i den spanska delen av ordern.

Nästan från början beslutades det av princip och i full harmoni med de kända avsikter Teresa, som missionär företagen var helt förenligt med andan i församlingen.

Påven själv föreslog Persien som det första området arbetsrätt för Carmelite missioners.

Sådan var nit av fäderna samlats i kapitel som vart och ett av dem förklarade sig villig att lägga ner sitt kontor och gå ut för konvertering av otrogna så fort hans överordnade skulle ge honom tillåtelse att göra det.

Detta löfte till våra dagar som varje medlem i ordning.

Det var inte förrän 1604 som den första expedition ledd av Paul Simon Jesus Maria skickades faktiskt ut till Persien.

Tre fäder, en låg bror, och en högre, fortsatte genom Tyskland, Polen och Ryssland, efter loppet av Volga, seglade över Kaspiska havet, förrän efter mer än tre år av stora påfrestningar de nådde Isfahan den 2 December, 1607 .

De träffade överraskande framgång, och är snabbt förstärkas skulle snart kunna utvidga sin verksamhet till Bagdad, Bassora, och andra städer, som tränger in i Indien där de grundade blomstrande uppdrag i Bombay, Goa, Quilon, Verapoly, och på andra håll, även i Peking.

Vissa av dessa uppdrag är fortfarande i händerna på ordning, även om de politiska händelserna i den artonde och nittonde århundradena visat sig ödesdigert för andra.

Ett annat område av arbetskraft var Främre Orienten, Konstantinopel och Turkiet, Armenien och Syrien.

Till dessa lades i 1720 "ett nytt uppdrag i Amerika i stadsdelen kallas Mississippi eller Lusitania, som erbjöds av kapten Poyer i namn av det franska företaget, men under vissa förutsättningar".

Om det verkligen detta uppdrag accepterades, verkar det inte ha varit länge välmående.

En av de lyckliga resultat av inrättandet av uppdrag i Levanten var återvinning av berget Karmel, som hade förlorats till beslutet i 1291.

Prosper av den Helige Ande på sina resor till och från Indien har upprepade gånger besökt det heliga berget och övertygade sig själv om att iaktta försiktighet och finkänslighet det kan återvinnas.

För en tid överordnade var ingalunda välvilligt inställda till projektet, men de äntligen möblerad honom med nödvändiga befogenheter, och ett kontrakt om denna inverkan undertecknades i Caiffa, 29 November, 1631.

Onuphrius of St James, en belgisk och två kompanjoner hade i uppdrag att återupprätta religiösa livet på den plats där Karmelitern ordning hade sitt ursprung.

De nådde Alexandrette den 5 November, 1633, och i början av följande år intog berget Karmel.

För celler, var retoriken, matsal och kök de använde grottorna skära i den levande stenen och deras liv i punkt av åtstramning och ensamhet värda profeter som hade bott på Karmel.

Till sist blev det nödvändigt att bygga en ordentlig kloster, där de installerades 14 December, 1720, bara att plundras några dagar senare av turkarna, som är bunden fäderna till händer och fötter.

Detta kloster fungerat som sjukhus under Napoleons kampanj, de religiösa drevs ut, och vid deras hemkomst, 1821, det sprängdes av turkarna.

En italiensk lekbrodern, Johannes Döparen i sakramentet (1777-1849), har fått order om att bygga upp det, och som har samlats allmosor i Frankrike, Italien och andra länder, lade grundstenen i det nya tyget 1827.

But as it became necessary to do the work on a larger scale than formerly, it was completed only by his successor, Brother Charles, in 1853. It forms a large square block, strong enough to afford protection against hostile attempts; the church is in the centre with no direct entrance from outside; it is erected over a crypt sacred to the Prophet Elias, and has been elevated by the pope to the rank of minor basilica. There are few travellers of any creed who in the course of their journeys in the Holy Land do not seek hospitality on Mount Carmel.

Det får inte utgå ifrån att Karmelitorden skonades de faror som missionär livet är utsatt.

Johannes av den korsfäste Kristus, en av de första band av missioners skickades ut till Persien möts med ett fientligt mottagande i närheten av Moskva, och kastades i en fängelsehåla där han stannade i tre år.

Han äntligen släpptes och ingenting skrämma, fortsatte sin resa till Isfahan. Another lekbrodern Charisius en Sancta Maria, led martyrdöden år 1621 på ön Ormuz, han var bunden vid ett träd och skar upp levande.

Välsignade Dionysius Födelsekyrkan (Pierre Bertholet), och Redemptus en Cruce, en portugisisk lekbrodern utsattes för tron på Sumatra den 28 November, 1638.

Den förra hade varit pilot och kartograf till portugisiska vicekungen, men gav upp sin ståndpunkt och blev Carmelite novis på Goa.

Strax efter hans yrke vicekungen gång krävde hans tjänster under en expedition till Sumatra, Dionysius vigdes till präst för att han skulle samtidigt fungera som kaplan och piloten och Redemptus gavs honom som sällskap.

Knappt hade ankaret fartyget avgivits vid Achin än ambassadör med sin svit greps trolöst, och Dionysius, Redemptus, och ett antal andra dödades med utsökt grymhet.

De två Karmelitorden var saligförklarades år 1900.

Övriga medlemmar i ordning lidit martyrdöden i Patras i Achaia 1716.

För att garantera en stadig tillgång på missioners den ordning som fastställts några missionär högskolor.

Den ursprungliga idén var att grunda en särskild församling under namnet Paulus, som helt ska ägna sig åt missionsverksamhet.

Heliga stolen som beviljats tillstånd och placeras kyrkan St Paul i Rom (numera Santa Maria della Vittoria) vid disposition av församlingen, på andra men tyckte att projektet tilläts släppa och missionären karriär öppnades för alla medlemmar italienska församlingen.

De som manifesterade en talang i denna riktning, efter att ha avslutat sina ordinarie studier sändes till College of S. Pancrazio i Rom (1662) eller den i St Albert i Louvain (1621) att studera kontroverser, praktisk teologi, språk, och naturvetenskap.

Efter ett år som de tilläts ta missionären ed, och efter ett andra år återvände de till sina provinser till en ledig plats i ett av uppdragen nödvändigt att utse en ny arbetare, som dessa innebär för var beredd att sända ut effektiva ämnen med mycket kort varsel.

Prästseminariet i beskickningar étrangers i Paris grundades av en Carmelite, Bernard of St Josef, biskop i Babylon (1597-1663).

Ett försök i denna riktning hade gjorts strax efter rådet av Trent, men följdes inte upp.

Påven, slog med missionsiver av Karmelitorden, hört Thomas om Jesus som att det bästa sättet att åstadkomma konvertering av otrogna.

Denna religiösa, i hans verk "Stimulus missionum" (Rom, 1610) och framför allt "De procurandâ salute omnium gentium" (Antwerpen, 1613), som fastställs lärjungarna då Heliga stolen som faktiskt inletts och organiserade den Heliga Congregation of Propaganda, andra fäder, särskilt Ven.

Dominic Jesus Maria, bidragit till dess framgång genom att samla in medel, Tjuren av institut av Gregorius XV betalar bara en hyllning till nit av Karmelitorden.

Vid fastställandet uppdrag beslutet hade för inte bara konvertering av otrogna utan även protestanter.

Teresa själv hade varit djupt drabbats av utbredningen av lutherdomen, därmed grunden för holländska, engelska och irländska uppdrag.

Historien om de första av dessa är bara delvis känd, de tre var det minst brottas med svårigheter, och även om hinder aldrig skulle vilja, kunde den inte passera genom de faror som var en fråga om nästan dagligen i England och Irland.

De mest prominenta medlemmar var Peter i Guds moder (Bertius, död 1683) och hans bror Cæsar St Bonaventure (död 1662), söner Peter Bertius, rektor vid universitetet i Leiden, en berömd konvertera till den katolska tron .

Tjänsteresor på de brittiska öarna

Inrättandet av ett uppdrag i England går tillbaka till år 1615.

Thomas Doughty av Plombley, Lincolnshire (1574-1652), förmodligen själv en omvänd, trädde Karmelitern LÄROTID av La Scala i 1610 efter att ha tillbringat några år på engelska College där han hade tagit vigningens.

Efter några månader var han tvungen av hälsoskäl att återvända till England, men förblev i korrespondens med den ordning och skickade några postulants till Belgien.

Slutligen återtog han det religiösa livet och efter yrke fortsatte till London, där han hade ansvaret för viktiga förhandlingar.

Efter att ha bekantat sig med den spanska ambassadören och har säkrat en chaplaincy honom själv och hans efterföljare, introducerades han till domstolen och fick förtroendet från Queen Anne av Danmark. Trots att han aldrig var säker från präst-jägare och hade många hairbreadth rymningar.

Andra missioners har gått med honom, drog han sig tillbaka till ett land ställe i närheten av Canterbury där han avled efter en lång tids sjukdom.

Han var författare till flera kontroversiella och andliga böcker mycket uppskattad på sin tid.

För år förespråkade han högt inrättandet av en engelsk LÄROTID på kontinenten, där han samlade de nödvändiga medlen, men tyvärr överordnade inte se deras sätt att ta upp idén och när det äntligen som var ute den kom för sent till vara till någon större praktisk användning.

Nästa missioner, Eliseus St Michael (William Pendryck, 1583-1650), en skotte och en omvänd, som hade fått sin religiösa utbildning i Paris och Genua, anlände till London med bokstäver patent utgör honom kyrkoherde provinserna och chef över uppdrag.

Han ledde för det mesta en mycket pension livet men inte undgå förföljelse, mot slutet av sin verksamhet blev han inblandad i en av de otaliga tvister om omfattningen av påvens makt, tvingad att rättfärdiga sin inställning innan sändebud i Belgien han återvände till England krossade med besvikelse.

Bland de prominenta missioners måste anges Beda av sakramentet (John Hiccocks, 1588-1647), en ombyggd Puritan, som var först chef över missionär college i Louvain. Strax efter sin ankomst till London blev han erbjuden en resa ständer Lord Baltimore i Newfoundland, vilket han tycks ha varit benägen att acceptera, men när förmögenheter från Rom kom var han i fängelse, efter att ha överraskats av präst-jägare försök att skriva till sina överordnade.

Under flera månader har hans öde liksom som en bror religiös och medfånge var osäker, men är äntligen befria genom ingripande av den franske ambassadören han tillbaka till Belgien.

Han genomgick fängelse för andra gången i Holland, men efter en lång stund kom tillbaka till London, där han återupptog sitt missionsarbete. Francis of the Saints (Christopher Leigh, 1600-41) dog av pesten kontrakterade i fängelse.

Johannes Döparen Mount Carmel (John Rudgeley, 1587-1669) tillbringade en stor del av sitt liv i fängelse.

Josef från St Mary (Nicholas Rider, 1600-82), efter många års givande verksamhet ägnade sin ålderdom till utbildning av aspiranter till turordningen, dessa sändes utomlands för sina LÄROTID och studier och vid deras hemkomst utsågs till ena eller andra av missionsstationerna hör till ordningen.

Den mest anmärkningsvärda män i en lång rad missioners var Beda St Simon Stock (Walter Joseph Travers, 1619-96) och hans halvbror, Lucian of St Teresa (George Travers, 1642-91).

Son till en Devonshire präst, var inskrifven Walter Travers till London advokat.

En äldre bror som har blivit en katolik och en jesuit, Walter, som vill vakta sig mot ett liknande öde, började studera kontroversiella verk med resultatet att han blev övertygad om sanningen i den katolska kyrkan som han reste till Rom för att delta.

Han blev student den engelska College och därefter in Karmelitern ordning i vilken han fyllt olika kontor.

Han var aktiv i London under hela perioden för återställande och har lämnat en förteckning över hans olika erfarenheter.

Vid utbrott av Oates "Plot han var tvungen att återvända till Italien, men efter några år återupptog sitt arbete i London, fram till ålderdomen och sorg över sin brors död tvingade honom att dra sig tillbaka till Paris där han dog i doft av helighet. Han hade trösten att högtidligt inviger ett kapell i Bucklersbury i London, liksom de i Heresford och Worcester, men den orange revolutionen löste det arbete som påbörjats av honom.

George Travers, efter ett utsvävande liv, av misstag träffade sin bror i London, blev räddad av honom, instruerade och emot i kyrkan.

Han gjorde sina studier under Josef från St Mary, och inträdde i LÄROTID i Namur.

Vid utbrottet av tomten sändes han till London, där han passerade många spännande äventyr.

En tid efter den orangea revolutionen han blev förrådd av en falsk vän, och kastades i fängelse, dit hans anklagare, på en annan avgift, följde honom.

Den här mannen led av en smittsam sjukdom som Lucian, medan sjuksköterskor honom, upphandlats och där han dog, 26 juni 1691.

Mycket mindre är känt om missioners av sjuttonhundratalet än för dem i den sjuttonde.

Deras liv, men fortfarande utsätts för faror, var i regel tyst, och för övrigt verkar konsten att skriva memoarer har gått förlorad under House of Orange.

En av de mer framträdande missioners av denna period var Francis Blyth.

År 1773 den engelska uppdrag förvärvade kollegiet för jesuitorden, nyligen förtrycks på Tongres, där ett antal missioners förbereddes för sitt arbete före franska revolutionen svepte över Belgien.

Försvinnandet av denna kortlivade etablering behandlas dödsstöten för Karmelitern uppdraget i England.

Några missioners varit stationerade på olika platser, men de fick inga nya hjälp och lite uppmuntran, tillhör uppdraget och dess bibliotek och arkiv försvann genom orättfärdiga lagar som gjorde det sista kommer en katolsk olaglig.

I samband med den katolska emancipation, Francis Willoughby Brewster var tvungna att fylla upp en parlamentarisk papper med lakoniska kommentar: "Nej överlägsen, ingen underlägsen, är den sista människan". Han dog i Market Rasen i Lincolnshire 11 januari 1849.

Cardinal Wiseman, angelägen om att införa Discalced Karmelitorden i hans ärkestift erhöll år 1862 ett beslut om bemyndigande för honom att välja ut några lämpliga ämnen.

Hans val föll på Hermann Cohen (Augustinus Maria av sakramentet, 1820-71), en ombyggd Judisk Hamburg, ursprungligen en lysande musiker, vars omvandling och inträde i en strikt ordning hade vållat stor uppståndelse i Frankrike.

Han öppnade ett litet kapell i Kensington Square, London, augusti 6, 1862, där det nya samfundet kämpat mot många svårigheter, inte minst som var deras djupa fattigdom.

Innan länge en bekväm plats hittades efter rymliga kyrka, ritad av Pugin och invigdes av kardinal Manning 1866, och ett kloster, som blev färdig 1888.

Ett andra hus har grundats i ett avlägset land distrikt i Somerset, den engelska semi-provinsen bildades kanoniskt 1885.

Fadern Hermann inte att slutföras av hans verk, har kallats till Spandau till ministern till den franska krigsfångar dog han av smittkoppor och begravdes i Berlin.

Strax efter det engelska uppdraget ett liknande företag som startades i Irland av Edward of the Kings (Sherlock, 1579-1629) och Paul St Ubaldus, vilka båda hade gjort sitt LÄROTID i Belgien och hade med all sannolikhet att studera vid missionären College i Louvain.

Även om förföljelse i Irland var, om möjligt, mer brutal än den i England, hade katolska missioners stöd för de fattigaste grupperna, som höll orubbligt i sin tro, och bland vilka de rekryterats.

Förutom ett kloster i Dublin grundade de bostäder i ruinerna av flera tidigare Carmelite kloster (som de kallades), dvs.

på Athboy, Drogheda, Ardee, Kilkenny, Loughrea, Youghal, och andra platser.

Många av dessa var utan kortlivade existens.

Ungefär samma tid Calced Karmelitorden återvände till Irland, och det uppstod en tvist om äganderätten till dessa kloster.

Vid separation av order som det var bestämt att Discalced Karmelitorden inte skulle ta bort något av klostren i deras Calced bröder.

Heliga stolen beslutade år 1640 att den tidigare bör behålla innehavet av de fyra gamla klostren de då bebodda, så återstod fortfarande twenty-åtta hus för Calced Karmelitorden att återuppliva.

Knappt hade detta beslut som fattats Irland än Cromwell förföljelse sätta stopp för ytterligare öka och krävde upplösning av de samhällen som hade uppförts.

Flera munkar intjänade martyriets krona, dvs.

Thomas Aquinas St

Teresa, som dödades vid Ardee 1642, Angelus of St Joseph, präst (George Halley), en engelsman som sköts 15 augusti 1642, och Peter av Guds moder, låg broder, som hängdes i Dublin , 25 mars 1643.

Det finns anledning att tro att andra mötte ett liknande öde, men inga uppgifter finns bevarade, många, men drabbades fängelse.

Sådana händelser berättade om livet i provinsen.

Kanoniskt uppförd 1638, upplöstes den 1653, men återupprättades under jämförelsevis lugn stund för restaurationen.

1785 ett kapell och kloster byggdes i närheten av ruinerna av klostret Loughrea, grundades 1300 och från 1640 i händerna på Teresian tiggarmunkarna, som ändå var flera gånger tvungen att överge det.

Bygga vidare operationer genomfördes 1829 och igen i slutet av seklet.

Året 1793 bevittnade utläggande av grundstenen till Teresa kyrka, Clarendon Street, Dublin.

Denna kyrka, som också genomgick täta ändringar och utvidgningar, fungerade som ett möte rum under Daniel O'Connell kampanj, som avslutades den katolska Emancipation Act.

Det ansågs att i detta fall av intresse för kyrkan var identiska med dem i landet.

En tredje kloster byggdes vid Donnybrook nära Dublin 1884.

The Calced Karmelitorden verkar ha försökt en mission i England i början av sextonhundratalet när George Rainer dödades (ca 1613).

Inga uppgifter är kända om hans liv och missionären projekt verkar ha dött med honom.

I Irland, men de bar på en blomstrande uppdrag från den tidiga delen av samma århundrade, och de har i dag sex kloster och en högskola som är välbesökt.

Deras kyrka i Whitefriars Street, Dublin, är välkänd för katoliker och är en arkitektonisk kuriositet. Åtgärder vidtogs för omkring 1635 för att göra en stiftelse i Amerika, och en ansökan överlämnades till påven för bifall av uppdraget bygger där, men för vissa eller annan anledning verkar det inte ha haft ett bestående resultat.

De nederländska provinsen dock grundades hus i Leavenworth (1864) och Scipio, Anderson Co, Kansas (1865), Englewood, Bergen Co, New Jersey (1869), New Baltimore, Somerset Co, Pennsylvania (1870), Pittsburg , Pennsylvania (1870), Niagara Falls, Kanada (1875), och St Cyril's College, Illinois (1899), medan de irländska Calced Karmelitorden bosatte sig i 1888 i New York City och i Tarrytown, New York, och det bayerska Discalced Karmelitorden på Holy Hill och Fond du Lac, Wisconsin (1906).

Vardagen

Livet på en Carmelite är något annorlunda beroende på den gren av den ordning som han tillhör, och huset där han bor.

Livet i en LÄROTID, till exempel, skiljer sig även för dem som tagit sina äktenskapslöften, från att i ett kollegium, eller i ett kloster som är avsedda för vård av själar.

Det är också strängare bland Discalced Karmelitorden, som håller ständig abstinens (med undantag av svaghet eller sjukdom) och som ökar i natten för recitation av den gudomliga Office, än bland Calced Karmelitorden, som har anpassat sin regel till behov gånger.

Tidigare hela Office sjöngs varje dag, men när det sextonde århundradet utövandet av psykisk bön blev mer och mer universellt, särskilt genom inflytande av Teresa och Johannes av Korset, övergavs sången till en recitation i monotone utom på vissa fester.

The Calced Karmelitorden följer fortfarande liturgin i kyrkan i den heliga graven i Jerusalem, en Gallo-romersk Rite, praktiskt taget identisk med den i Paris i mitten av det tolfte århundradet. Det genomgick vissa förändringar under medeltiden och var helt och tillfredsställande reviderades 1584.

The Discalced Karmelitorden, av skäl som anges, antagit nya romerska liturgin år 1586.

I alla kloster en viss tid ges till mental bön, både på morgonen och eftermiddagen.

Det är allmänt görs gemensamt, i kören eller vältalighet, och är avsedd att imponera själen med Guds närvaro och eviga sanningar.

Andra religiösa övningar och privata andakter komplettera det som redan nämnts.

Regeln om fasta, något mindre stränga bland Calced Karmelitorden, bevaras överallt, även om kyrkan har i många avseenden mildras sin lagstiftning i denna fråga.

The Discalced Karmelitorden (Teresians) i allmänhet barfota, annars den enda skillnaden för vana att de två grenarna består i FASHIONING av de olika plaggen.

Vanan av låg bröderna är som det kören religiösa, förutom att bland Discalced Karmelitorden de bär en brun mantel och ingen huva, men i den spanska församlingen de använder huven, och, sedan 1744, en vit mantel.

Rätt färg på vanan har ofta varit föremål för något animerade diskussioner mellan de olika grenarna av ordern.

Desert Kloster

En märklig institution är att den "öknar".

Minnet av berget Karmel och rent kontemplativt liv, samt formulering av regeln, som föreskriver att bröderna skulle bo i deras celler eller i närheten av dem, mediterar dag och natt om Herrens lag, utom när andra nödvändiga yrke kalla dem borta, hade vaknat på många en önskan om en uteslutande andligt liv.

Man har märkt att några av de första generalerna lämnade sitt kontor för att ägna resten av sitt liv åt kontemplation, och i författningar och andra handlingar undantag görs ibland till förmån för klostren "ligger i skogen", långt borta från mänsklig bostäder.

Bland dessa klostren, för att nämna två, Hulne i England och Liedekerke i Nederländerna.

En av de första Discalced Karmelitorden i Spanien, Thomas av Jesus, som redan har nämnts i samband med tjänsteresor, kom på idén att grunda en "öken", där religiösa bör finna ett tillfälle för att ni ägnar hela sin tid och energi åt odling i en anda av kontemplation.

Med undantag för fyra eller fem som var att varaktigt stanna kvar där, var varje munk att spendera utan ett år i "öknen", och sedan tillbaka till ett kloster varifrån han hade kommit, så att det är hela samhället som består av starka och frisk medlemmar, ingen avkoppling dock lätt skulle bli nödvändigt.

Efter viss tvekan de överordnade tog upp idén, och en lämplig plats har hittats, invigdes den första "öknen" 28 juni 1592, kl Bolarque, på stranden av floden Tejo i Nya Kastilien.

Resultatet var så uppmuntrande att man beslutat att grunda ett sådant hus i varje provins, så att det har varit helt twenty-två "öken", av vilka många har dock försvunnit under perioder av politisk agitation.

De var byggda efter sättet av en Charterhouse, men i mindre skala.

Ett antal celler, som båda bildar ett litet hus med fyra rum med en kanyl trädgård, byggdes i form av en fyrkant, en flygel som innehöll kapellet, sakristian, bibliotek, etc. I de äldre "öknar" kapellet var placeras i mitten av fyrhörning.

The matsal, kök, rån och andra beroenden var kopplade till de huvudsakliga klostret, alla byggnader var vanligt, att på grund av sin åtstramning än deras prydnadsfunktion.

Sättet att leva, också, liknar den Carthusians, (OBS: LÄNK WORD Carthusians till ordentlig artikel "KARTUSIAN ordning,":) men är betydligt allvarligare.

The Chant av den gudomliga ordningen är mer högtidlig än i andra klostren, mer tid ägnas åt mental bön, den snabba är mycket sträng, tystnaden alla utom oavbrutet, bara en gång varannan vecka the eremiter efter hur de gamla anchorites, samlas för en konferens på någon andlig fråga, många volymer av dessa konferenser är fortfarande bevarade och en del har skrivits ut.

En timmes umgänge följer konferensen.

Den tid som inte ägnas åt bön och läsning spenderas i kroppsarbete, den religiösa hitta ockupationen odling av deras trädgårdar.

Studie egentligen inte är tillåtet, så att belastningen på sinnet blir alltför svår.

Varje "öken" ägde omfattande skäl som lades ut i skogar med många bäckar och dammar.

På samma avstånd från klostret och från varandra fanns små hermitages består av en cell och kapell, dit tiggarmunkarna pensionerade under vissa perioder av året, eftersom advent och fastan, för att kunna leva i en ensamhet ännu djupare än klostret.

Där följde alla övningar i samhället, reciterar sina kontor vid samma tidpunkt och med samma högtidlighet som bröderna i kören, och ringde sin klocka med anledning av kyrkklockor.

Tidigt på morgonen två grannländer eremiter serveras varandras Mass På söndagar och högtider gick de till klostret för mässan, kapitel och vesper, och återvände på kvällen till sina hermitages, med bestämmelser för följande vecka.

Även på Eremitaget de gått på bröd, frukt, örter och vatten, men när i klostret sin mat var mindre sparsamma, men även då snabbt nästan lika hög som i början av munkar. Trots detta strikt iakttagande "öknar" var aldrig används som platser för straff för dem som begått något fel, utan tvärtom som en fristad för dem som strävar efter ett högre liv.

Ingen skickades till "öknen" utom på egen enträgna begäran och då endast om hans överordnade ansåg att sökanden hade fysisk styrka och brinnande iver att bära och dra fördel av åtstramning av eremit livet.

Bland de mer berömda "öken" bör nämnas de San Juan Bautista, som grundades år 1606 i Santa Fe, New Mexico, Bussaco (1628), nära Coimbra, Portugal, nu en trädgårds-anläggning och rekreation marken, Massa (1682), nära Sorrento, Italien, välbekant för besökare till Neapel på grund av fantastisk utsikt över de klyftor i Neapel och Salerno inhämtas från terrassen i kloster, och Tarasteix (1859), nära Lourdes, Frankrike, som grundats av fader Hermann Cohen.

The Calced Karmelitorden försökte införa ett liknande institut men var mindre framgångsrika.

André Blanchard erhållits år 1641 påvens bifall till grundandet av ett kloster på La Graville nära Bernos, i Frankrike, där den ursprungliga regeln om St Albert, utan mitigations Innocentius IV bör bevaras och livet under ledning av eremiter på Mount Carmel kopierat, allt gick bra tills ankomst, 1649, av en pseudo-mystiker, Jean Labadie, tidigare en jesuit, som i en otroligt kort tid lyckats så påverkar de flesta av de religiösa, som omsider biskopen skulle ingripa och upplösa samhället.

Annan "öken" grundades av Calced Karmelitorden 1741, vid Neti nära Syrakusa till ära Madonna della Scala.

Ett förslag som framfördes under sextonhundratalet till Discalced Karmelitorden av italienska församling att införa ständig psykisk bön efter det sätt på vilket i vissa klostren den ständiga sjunga av det gudomliga kontoret, eller Evig tillbedjan av sakramentet praktiseras, nämligen av reläer av religiösa beslutade var emot av kapitlet som är helt olämpliga.

Exterior Yrken

Förutom de rent kontemplativt liv ledde i "öknen", och de särskilda religiösa övningar praktiseras i alla klostren (men i olika mått), består förnämsta sysselsättning i ordning nu i vården av själar och missionsarbete.

Så länge Karmelitorden ockuperade en väldefinierad position vid universitet och deltog i det akademiska arbetet, ett stort antal odlas nästan uteslutande högre studier.

Under medeltiden utsatta för Karmelitern skrifter var nästan alltid, inbegripet redogörelse för ett antal bibliska skrifter, föredrag om olika böcker av Aristoteles, domarna, och kanonisk rätt, och predikningar De tempore och De Sanctis.

I den långa listan över Carmelite skrifter bevarade av Tritheim, Bale, och andra, dessa ämnen förekommer om och om igen.

Flera munkar är kända för att ha odlat studier i astronomi, som John Belini (1370) och Nicholas de Linne (1386), medan andra rörde sig med det ockulta vetenskaper, t.ex. William Sedacinensis, vars stora verk om alkemi rönt betydande modet under medeltiden ; Oliver Golos utvisades ordning på grund av hans alltför stor kunskap om astrologi (1500).

Det fanns poeter Även inom ordning, men medan många hyllades rättvist för renhet och elegans, stil, som Lawrence Burelli (ca 1480), bara ett säkrat bestående berömmelse, Välsignad Baptista Mantuanus.

Andra sköna konsterna fanns representerade, målning främst genom Philippo Lippi i Florens, vars liv, tyvärr fick honom att entledigas vanära.

Även om många munkar odlade musik, ingen riktigt framträdande namn kan nämnas.

I den femtonde eller sextonde århundraden anspelning ofta till Carmelite organister tjäna olika kyrkor utanför den ordningen, med en ledighet som erhållits från det allmänna för att reparera organ varhelst hans tjänster kan komma att krävas.

Vid universitetet

När Karmelitorden först dök vid universiteten, var de två stora skolor dominikanerna och franciskanerna redan bildats, och det var inget utrymme för en tredjedel.

Några försök att höja undervisning Johannes Baconthorpe till rangen av en teologisk skola gick om intet.

Majoriteten av föreläsare och författare tillhörde Thomistic skolan, särskilt efter den stora kontroverser om nåd tvingat olika order att välja sida.

Denna tendens blev så intensiv att Karmelitern Salmanticenses gjort det deras skyldighet att följa undervisningen av Angelical läkarbesök även i de minsta detaljerna. Controversy invigdes av Guy de Perpignan, allmän 1318-20, författare till "Summa de hæresibus", den ämne togs upp på nytt vid tidpunkten för Wycliffite bekymmer och ledde slutligen till att viktiga verk av Thomas Netter de Walden, den "Doctrinale" och "De Sacramentis et Sacramentalibus", som visade sig vara en guldgruva för controversialists under flera århundraden.

Inga epokgörande arbete gjordes vid tiden för reformationen, och ordern förlorat alla sina norra och större delen av sin tyska provinser.

Även om få Carmelite controversialists finns på den katolska sidan (den mest kända är Evrard Billick), fanns det knappt några framträdande medlemmar bland dem som förlorat sin tro.

Mystical Theology

Även skolastiska filosofi och teologi, liksom moralisk teologi, har hittat några av sina främsta exponenter bland Karmelitorden (t.ex. Salmanticenses), andra grenar av vetenskapen är mindre generöst odlas, det område som absolut färskmalen öppnades av dem är mystiskt teologi. Under medeltiden denna fråga hade behandlats endast i den mån normal krävs studier, och för de munkar som skrev om det var få och långt emellan, inte heller verkar ha utövat stort inflytande.

Allt detta ändrades med inrättandet av Teresain reformen.

Som redan har sagts, St Teresa leddes, okänd för sig själv, till den högsta plan av den mystiska liv.

Med hennes underbara gåva av introspektion och analys, och hennes ständiga rädsla för swerving, vare sig det är aldrig så litet, från undervisning i kyrkan, utsätts hon sina egna personliga erfarenheter för noggrann prövning, och alltid sökt råd och ledning lärde präster, främst i Dominikanska Order.

När den helige Johannes av Korset gick reformen, han, färska från föreläsningen rum i Salamanca och utbildad i filosofi och teologi i St Thomas, kunde ge henne ljus över företeelser psykologi och gudomlig nåd.

Båda dessa helgon har lämnat skrifter om mystisk teologi, Teresa inspelning och förklara på ett enkelt men träffande uttrycker sina egna erfarenheter, John tar upp frågan mer i abstrakt mening, fortfarande några av hans skrifter, särskilt "Ascent of Mount Carmel, skulle nästan kunna vara en kommentar om liv och "Interior slott" av Teresa.

Det finns inga bevis för att han skulle ha dragit sin kunskap från studien, han var obekant med verk av St Bernard, Hugo av Sankt Victor, Gerson, och lågtyska mystiker och visste ingenting om det mystiska skola de tyska dominikanerna; han tycks ha känt Augustinus och de andra fäder endast i den mån BREVIARIUM och teologiska läroböcker innehåller utdrag ur deras skrifter.

Han var alltså inte på något sätt påverkats av de synpunkter som tidigare mystiker och hade inga svårigheter att hålla sig borta från den inslagna vägen, men han utvecklat sitt system från sin egen och Teresa personliga erfarenhet som ses i ljuset av Scholastic teologi, och med ständigt hänvisar till ord i den Heliga Skrift. För analogier och liknelser av tidigare mystikerna hade han ingen smak, och ingenting var längre ifrån honom än strävan att gå in hemligheter Himlen och blick bakom gudomliga uppenbarelsen.

En order som ger en sådan framträdande plats i det kontemplativa livet kunde inte annat än ta upp ämnet och studera den i alla aspekter.

Den experimentella delen, som naturligtvis inte beror på viljan hos den enskilde, men som ändå, bistås av ett visst anlag och förberedelser, fann alltid ett hem, inte bara i "öknen" och klostren i Karmelitern nunnor , men i andra hus också; annaler beslutet är fulla av biografier djup mystiker.

Med tanke på risken för självbedrägeri och diabolisk illusion som nödvändigtvis ansätter sökvägen till det mystiska, är det förvånande hur fria Karmelitern Order har varit från sådana blots.

Sällsynta fall är om registrering av munkar eller nunnor som lämnade säker grund för krokiga vägar i en falsk mystik.

Mycket av denna gottgörelse från fel måste tillskrivas utbildningen direktörer själar få, som ger dem möjlighet att urskilja nästan från början vad som är säkert från vad som är farligt.

Symtomen på påverkan av goda och onda andar har förklarats så tydligt av Teresa och Johannes av Korset, och en försiktig reserv på alla som inte tenderar direkt till främjande av dygd har varit så brådskande rådde, att fel kan krypa upp om det finns en brist på öppenhet och enkelhet på den del av ämnet.

Därför har bland det stora antalet mystikerna det varit ett litet fåtal vars mystik är en öppen fråga.

Flera stora teologer försökt minska mystisk teologi till en vetenskap.

Among these must be reckoned Jerome Gratian, the confessor and faithful companion of St. Teresa; Thomas of Jesus, who represented both sides of the Carmelite life, the active part as organizer of the missions of the Universal Church as well as of his order, and the contemplative part as founder of the "deserts". His great works on mystical theology were collected and printed at the bidding of Urban VIII; Philip of the Blessed Trinity (1603-71), whose "Summa theologiæ mysticæ" may be taken as the authoritative utterance of the order on this subject; Anthony of the Holy Ghost, Bishop of Angula (died 1677), author of a handbook for the use of directors of souls, entitled "Directorium mysticum"; Anthony of the Annunciation (died 1714), and, finally, Joseph of the Holy Ghost (died 1739), who wrote a large work on mystical theology in three folio volumes; all these and many more strictly adhered to the principles of St. Teresa and St. John of the Cross and to the teaching of St. Thomas Aquinas. The ascetic part was not less cultivated. For elevation of principles and lucidity of exposition it would be difficult to surpass Ven. John of Jesus-Mary. The difficult art of obeying and the more difficult one of commanding have been dealt with in a masterly manner by Modestus a S. Amabili (died 1684). The Calced Carmelites, too, have furnished excellent works on different branches of mystical theology.

Foundations of Women

The Carmelite nuns established by St. Teresa spread with marvellous rapidity. Such was the veneration in which the foundress was held in Spain during her life-time that she received more requests for foundations than she could satisfy. Although very careful in the selection of superiors for new convents she had not always the most capable persons at her disposal and complained in several instances of the lack of prudence or the overruling spirit of some prioresses; she even found that some went so far as to tamper with the constitutions. Such incidents may be unavoidable during the first stage of a new order, but Teresa strove to counteract them by detailed instructions on the canonical visitation of her convents. She desired one of her favourite subjects, Ven. Anne of Jesus (Lobera, born 1545; died 4 March 1621), prioress of Granada to succeed her in the position of "foundress" of the order. Hence, when Nicolò Doria changed the manner of government of the Discalced Carmelites, Anne of Jesus submitted the Constitutions of St. Teresa (already revised by the General Chapter of 1581) to the Holy See for approbation. Certain modifications having been introduced by successive popes, Doria refused to have anything to do with the nuns. His successors, however, reinstated them, but maintained the prohibition in vigour for the friars against making foundations outside Spain and the Spanish colonies. A convent, however, had already been inaugurated at Genoa and another was in contemplation in Rome, where some ladies, struck with the writings of St. Teresa, formed a community on the Pincian Hill under the direction of the Oratorians, one of the members being a niece of Cardinal Baronius. On the arrival of the Discalced friars in the Holy City it was found that the nuns had much to learn and more to unlearn. Other convents followed in rapid succession in various parts of Italy, the beatification and canonization of St. Teresa (1614 and 1622) acting as a stimulus. Not all convents were under the government of the order, many having been from the first subject to the jurisdiction of the local bishop; since the French Revolution this arrangement has become the prevailing one. In 1662 the number of nuns under the government of the Fathers of the Italian Congregation was 840; in 1665 it had risen to 906, but these figures, the only ones available, embrace only a very small fraction of the order.

Omkring början av sextonhundratalet Mme Acarie (Välsignad Marie om inkarnationen,) 1565-1618 var förmanade i en uppenbarelse av Teresa att introducera sin beställning till Frankrike.

Flera försök gjordes att få några nunnor utbildats av den heliga STIFTERSKA själv, men den spanska överordnade förklarat sig inte skicka frågor bortom Pyrenéerna.

M. (sedermera kardinal) de Bérulle, agerar på uppdrag av Mme Acarie och hennes vänner fick ett kort från Rom möjligt för honom att gå med stiftelsen, men eftersom den innehåller vissa klausuler motbjudande för honom, t.ex. att nya grunder bör stå under regering tiggarmunkarna så snart dessa bör fastställas i Frankrike, och eftersom den inte innehåller några andra som han hade räknat på, fick han genom den franske ambassadören en order från kungen kommenderade allmänna skicka vissa nunnor till Paris.

Bland dem var Anne av Jesus, och Ven.

Anne of St Bartholomew (1549 till juni 7, 1626), sedan en låg syster, som hade varit St Teresa's assistent under de senare åren av hennes liv.

Sammanlagt sju systrarna lämnade Spanien till Paris, där de kom i juli 1604, som inkom Princesse de Longueville och andra damer dom.

Eftersom det blev snart uppenbart att M. de Bérulle hade sina egna idéer om regeringen i den ordning, som han var angelägen om att umgås med de franska Oratory grundades av honom i avvaktan på upprättandet av ett "beslut av Jesus och Maria hade han i kontemplation, lämnade sex av de foundresses Frankrike inom några år, medan den sjunde förblev under protest.

Den franska Karmelitern nunnor ut (med få undantag) under regeringen i Oratorians, jesuiterna, och sekulära präster, utan någon officiell förbindelse antingen med spanska eller italienska församling Discalced Karmelitorden, bildar en församling med undantag från resten av ordning.

De sprids mycket snabbt, hålls i hög aktning av biskopsämbetet, domstolen och folket.

Tyvärr mor-hus i Paris (Couvent de l'inkarnationen, Rue d'Enfer) blev under några år ett av centrumen för jansenisterna, men i övrigt franska Karmelitorden har speglat ära på kyrkan.

Bland de mest kända franska Carmelite nunnor kan nämnas Louise de la Miséricorde (1644-1710), vilken som duchesse de la Vallière hade en olycklig roll i domstol skandalerna under Louis XIV, som hon försonad genom många år av ödmjuk botgöring, Ven .

Térèse de Saint Augustin (Mme Louis de France, 1737-87) dotter till Louis XV, trots hennes upphöjda födelse, valde för sig ett av de fattigaste kloster, Saint-Denis i närheten av Paris, där hon utmärkte sig genom utövandet av heroiska dygd.

Under revolutionen alla samhällen upplöstes, en av dem, som Compiègne, strävat efter att hålla så långt som omständigheterna medgav de ceremonier som föreskrivs i regel tills de sexton nunnor alla som grips, kastas i fängelse, drog till Paris försökte, dömd till döden, och förpassades till giljotinen, 17 juli 1794, de var saligförklarades 1906.

En annan karmelitnunna genomgick Mother Camille de l'Enfant Jésus (Mme de Soyecourt) med sin gemenskap långa fängelsestraff, men är äntligen befriades hon blev avgörande för att återupprätta inte bara sitt eget utan många andra kloster. När i början av nittonhundratalet lagen om religiösa sammanslutningar stiftades fanns drygt hundra Carmelite kloster i Frankrike med flera förgreningar i avlägsna delar av världen, även Australien och Cochin Kina.

Till följd av den franska lagstiftningen många samhällen tog sin tillflykt till andra länder, men några är fortfarande i sin kloster.

Avsluta Paris till Bryssel, Ven.

Anne of Jesus blev STIFTERSKA av belgiska Carmel.

På hennes inrådan av Infanta Isabel Clara Eugenia kallas tiggarmunkarna från Rom, med följden att grunden ökat snabbt.

En av dessa, i Antwerpen, berodde på Ven.

Anne of St Bartholomew, som, medan i Frankrike, hade befordrats från låg syster till priorinna, har lärt sig att skriva genom ett mirakel, hon var bidragande till att leverera Antwerpen från en belägring.

Belgiska Carmel skickas kolonier till andra länder, Tyskland och Polen, där Mother Teresa av Jesus (Marchocka, 1603-52) blev berömd.

Ett annat kloster grundades i Antwerpen för engelska damer (1619), som förstärktes av holländska systrar, år 1623 var det lossnat från ordning och placeras under biskop, och i sin tur gjorde stiftelser på Lierre 1648, och Hoogstraeten under 1678 som alla blev hemvist för många ädla engelska damer under tider av strafflagar.

Vid utbrottet av den franska revolutionen nunnorna tvingades fly landet. Efter en kort vistelse i närheten av London gemenskapen i Antwerpen uppdelad i två sektioner, en väg till Amerika, den andra lösa ytterst till Lanherne i Cornwall, varifrån de skickas ut en utlöpare som fast äntligen Wells i Somerset (1870), den gemenskap av Lierre hittat ett hem i Darlington, Co Durham (1830), och som Hoogstraeten, efter mycket vandring, fast äntligen på Chichester, Co Sussex, 1870.

Lägg därtill den franska flyktingar finns det för närvarande har sju klostren i Carmelite nunnor i England.

Ett tidigare projekt till ett kloster i London, med Mary Frances av den Helige Anden (Princess Elenore d'Este, 1643-1722, moster av Queen of James II) som priorinna, gick om intet på grund av den orangea revolutionen, men det verkar att ungefär samma tid ett samhälle grundades vid Loughrea i Irland.

Ibland nunnorna haft svårt att uppfylla alla krav i regeln, varför de tvingas ofta att lägga bort vanan och ta sekulär dräkt. Flertal kloster var etablerade i Irland på sjuttonhundratalet, men i vissa fall blev det nödvändigt för nunnorna att ta sig så långt att omständigheter som att öppna skolor för fattiga barn.

Det finns för närvarande tolv kloster i Irland, mestadels under episkopal jurisdiktion.

Den andra delen av den engelska befolkningen i Antwerpen, som består av mamma Bernardine Matthews priorinna och tre systrar, anlände till New York, 2 juli 1790, tillsammans med sin biktfader, Rev Charles Neale, och rev Robert Plunkett.

På fest i St Teresa den 15 oktober samma år invigdes det första klostret, tillägnad-Cœur på egendom Herr Baker Brooke, omkring fyra miles från Port Tobacco, Charles Co, Maryland.

Brist på stöd tvingade systrarna att söka en lämpligare plats, och den 29 September, 1830, stiftelsens stenen lades för ett kloster i Aisquith Street, Baltimore, dit samhället flyttade följande år, mamma Angela St

Teresa (Mary Mudd) är sedan priorinna.

År 1872, under priorship Moder Ignatius (Amelia Brandy), den nuvarande (1908) kloster, hörnet av Caroline och lina / rep Streets invigdes.

Detta gemenskapen en stiftelse i St Louis, 2 oktober 1863, fastställdes först på Golgata Farm, och sedan 1878 inom staden.

Grunden i New Orleans går tillbaka till 1877, då Mother Teresa av Jesus (Rönn) och tre nunnor tog ett hus i Ursuline Street, i avvaktan på att bygga ett kloster i Barrack Street, som avslutades den 24 November, 1878.

Klostret vid Boston grundades 28 augusti 1890, och i sin tur visat att i Philadelphia, juli 26, 1902, mor Gertrud på Sacred Heart är den första priorinna.

I maj 1875, några nunnor från Reims, anlände till Quebec och hittade en lämplig plats på Hochelaga nära Montreal, där de etablerade, klostret Our Lady of the Sacred Heart.

En annan kanadensisk stiftelse försök från Baltimore under samma år misslyckades, och var tvungna att ge upp efter några år.

Liv Nunnor

Livet på en karmelitnunna något skiljer sig från en munk, eftersom det finns en väsentlig skillnad mellan att ambitionen är präst och som av en lekman.

Aktivt arbete, till exempel vårda de sjuka och undervisning, är uteslutet i en instängd kloster.

Karmelitern syster lever ett kontemplativt liv, en betydande del av sin tid som ägnas åt gudstjänst, meditation och andra fromma övningar, resten upptagna av hemarbetet och andra yrken.

Livet är nödvändigtvis strikt, de fastande svår, och det finns många möjligheter att utöva dygd.

Olika Carmelite Institutioner

Flera religiösa institutioner har samlats Carmel.

Under medeltiden finner vi bifogas många kloster och kyrkor förankring, det vill säga hermitages för eremiter som på egen begäran murades upp med biskopen och som utövade stort inflytande över befolkningen på grund av deras exempel, deras austerities, och deras uppmaningar.

Bland de mer berömda Karmelitern eremiter kan nämnas Thomas Scrope av Bradley, i Norwich, som senare blev Titulärbiskop av Dromore i Irland och apostoliska legat på Rhodos, och välsignad Jane i Toulouse (början av femtonde århundradet) vars Cultus godkändes av Leo XIII.

Troligen ända sedan ankomst tiggarmunkarna till Europa, erkände var grundare av kloster och välgörare ordningen under rubriken Confratres, som gav dem rätt att delta i böner och goda gärningar i ett avsnitt eller hela ordern, och att suffrages efter sin död.

Varken sådan Confratres, eller ens texten brödraskap bokstäver, innehåller något omnämnande av förpliktelser som åligger dem.

Bokstäverna var först beviljas först efter moget övervägande, men från slutet av det femtonde århundradet var det mindre svårt att få dem, i många fall den allmänna räckte många tomma formulär till provinstrupperna och priorerna som distribueras av dem efter eget gottfinnande.

Av detta brödraskap, som stod i något organiskt samband med beställningen, uppstod i det sextonde århundradet, enligt all sannolikhet att brödraskap mellan skulderblad.

En annan brödraskap var ett skrå fastställdes i 1280 i Bologna, och kanske på andra ställen, som höll sina möten i Karmelitern kyrkan och från tid till annan gjorde ett erbjudande på en viss altare, men annars var helt oberoende av ordning.

Som vi har sett, frågade några samhällen av Beguines i Nederländerna under 1452, för anslutning till beslutet, och därmed gav upphov till den första klostren i Carmelite nunnor.

Vid en senare period Herman Sankt Norbert (död 1686), predikade i 1663 på Termonde avgöra fem Beguines, bland dem Anne Puttemans (död 1674), att sälja sin egendom och hittade församling Maricoles eller Maroles, som var samlade till storleksordningen 26 mars 1672, de syssla med utbildning av fattiga flickor och med vården av de sjuka i sina hem, och har fortfarande många kloster i Antiokia Mechlin, Gent, och speciellt Brygge.

Ett samhälle trettiosju eremiter som lever i olika hermitages i Bayern och Tyrolen har bett om sammanläggning beviljade allmänt kapitel i Discalced Karmelitorden från 1689 att de önskar under vissa villkor, bl.a. att inte mer än fyra eller fem ska leva i varje hermitage, men dekretet upphävdes 1692, av vilken anledning är okänt, och alla samband mellan dessa eremiter och ordning avlägsnades.

Carmelite Tertiarer

Tertiarer eller medlemmar av den tredje eller sekulära Order kan delas upp i två klasser, de som bor i eget hem och de som bor i samhället.

Den förstnämnda klassen är först träffade i mitten av det femtonde århundradet, då påvestolen gett sitt tillstånd till Karmelitorden att införa en tredje order på sekulära personer, efter samma modell som liknande institutioner knutna till andra tiggarordnarna.

Den äldsta tryckta missaler och Breviaries innehålla riten för mottagandet av dessa personer, dessa var kända sedan av löptid bizzoche, som sedan har fått en något obehaglig innebörd.

Det ansågs att recitera vissa böner (i Teresian reformen också att öva meditation), för att hålla vissa fastor och abstinences, avstå från världsliga nöjen, och att leva i lydnad till överordnade i ordning, och man kan bära en karakteristisk vana som liknar det av munkar eller nunnor.

Tertiarer lever i gemenskap följa en regel liknande, men mindre stränga än att av munkarna, det finns två grupper av högre bröder i Irland, ett i Clondalkin, där de har ett internat-skola fastställts tidigare till 1813, och en annan i ansvarar för en asyl för de blinda, vid Drumcondra nära Dublin.

Det finns också Tertiary fäder (infödda) i ärkestiftet Verapoly i Indien, etablerad 1855, som tjänar ett antal uppdrag.

Tertiär systrar har ett kloster i Rom grundades av Livia Vipereschi för utbildning av flickor, de var godkända av Clemens IX 1668.

Den österrikiska församling har haft sedan 1863, tio hus delvis i undervisningssyfte, dels för vård av tjänare.

I Indien, också det är infödda Tertiary systrar i Verapoly och Quilon med tretton hus, internatskolor, och barnhem.

Eftergymnasial kloster grundades i Luxemburg 1886.

Slutligen måste nämnas Karmelitern Tertiarer på Sacred Heart nyligen fastställdes i Berlin, med barnhem och förskolor i olika delar av Tyskland, Holland, England, Böhmen och Italien.

Statistik

För närvarande (1908) finns det omkring 80 klostren i Calced Carmelite munkar, har cirka 800 medlemmar och 20 kloster nunnor, 130 klostren i Discalced Carmelite munkar, med omkring 1900 medlemmar, antalet kloster för nunnor, däribland franska föregående till avlagd föreningen lag, var 360.

Publikation information Skrivet av Benedict Zimmerman.

Dedikerad till St Teresa av Jesus The Catholic Encyclopedia, Volume III.

År 1908.

New York: Robert Appleton Company.

Nihil Obstat, November 1, 1908.

Remy Lafort, STD, censurerar. Imprimatur.

+ John huvudsakliga Farley, ärkebiskop av New York

Bibliografi

En betydande del av denna artikel bygger på opublicerat material, följande meddelanden är inte fullständig och till stor del föråldrade.

ALLMÄNT KÄLLOR: MIGNE, Dict.

des ordres religieux, I, 635 ff.; Bullarium Carmelitanum, vol.

I och II, ed.

MONSIGNANUS (Rom, 1715, 1718), vol.

III och IV (Rom, 1768), ed.

Ximenes (Rom, 1768); RIBOTI, Speculum Carmelitarium, ed. CATHANEIS (Venedig, 1507), ed.

Daniel A Virgine MARIA (2 vols. I fol., Antwerpen, 1680), innehåller Corpus medeltida Carmelite historiker och flera avhandlingar och polemiska skrifter, och praktiskt taget ersätter författare så som: Falcone, Chronicon Carmelitarium (Placenza, 1545); BRUSSELA , Compendio Historico Carmelitano (Florens, 1595); BOLARQUEZ, Chronicas dell 'Orden del Monte Carmelo melitano (Palermo, 1600); AUBERTUS MIRæUS, Carmelit. Ordinis Origo (Antwerpen, 1610), J. DE Carthagena, De antiquitate Ordin.

BMV de Monte Carm.

(Antwerpen, 1620).

Dominicus A Jesu Spicilegium episcoporum, Ordin.

Karamell.

(Paris, 1638), Daniel A VIRG.

MARIA, Vinea Carmeli (Antwerpen, 1662), med en synchronological tabell som omfattar händelserna under den tid då St

Simon Stock (1165-1265) av SEGHERUS Pauli, som studenten gör klokt i att hantera kritiskt.

De tre första vols.

av LEZANA, Annales sacri prophetici et Eliani Ord.

(4 vols., Rom, 1645, 1650, 1653 och 1656), innehåller liv profeten Elias, historien om ordning under den gamla lagen, vid Kristi ankomst, och under medeltiden så långt som 1140 , den fjärde vol., som kan ha bestående värde som omfattar perioden från 1140 till 1515, är i många avseenden otillfredsställande och ytliga.

Philippus A SS.

Trinitate, Kompendium historiæ Carmelitarum (Lyons, 1656); IDEM teologins Carmelitana (Rom, 1665); IDEM Decor Carmeli (Lyons, 1665); HAITZE D 'ACHE skrev mot detta arbete Les Moines empruntés, som Jean de Vaux svarade med réponse pour les Religiuex Carmes au livre intitulé: Les Moines empr.

(Köln, 1697).

LOUIS DE Ste Thérèse, La succession du S. Prophète Elie (Paris, 1662), JOHANNES-NEPOMUCENUS A S.

FAMILIA, vere PETRUS RENERUS, Histoire de l'Ordre de ND du Mont Carmel sous ses neuf premiers généraux (Maastricht, 1798), publicerades anonymt; denna skribent uppriktigt antar tesen om Bollandists.

Alexis-LOUIS DE S. Josef, sommaire Histoire de l'Odre de ND du Mont Carmel (Carcassonne, 1855), Ferdinand de Ste Thérèse, Ménologe du Carmel (3 vols., Lille, 1879), inte alltid är tillförlitliga, CAILLAUD, Origine de l'Ordre du Carmel (Limoges, 1894), Zimmerman, Monumenta historica Carmelitana (Lérins, 1907) har hittills bara en vol. innehållande de äldsta författningarna, handlingar allmänna kapitel, biografiska och kritiska anmärkningar på den första generaler, listor i Masters i Paris, och olika samlingar av brev.

Inga kritiska historia, dock KORTFATTAD har hittills prövats, men det råder ingen brist på material i offentliga arkiv och i de olika grenarna av ordern

Origins: Bibliografin i striden om antiken i ordning det extremt lång tid, men av något allmänt intresse, de viktigaste verk är: (1) till förmån för den traditionella uppfattningen: Daniel A Virgine MARIA, op.

cit.; Sebastianus A S.

PAULO, Exhibitio errorum (Köln, 1693), (2) mot traditionen: Acta SS., April, I, 764-99, maj, II, Commentar.

apologet., 709-846, PAPEBROCH, Responsio annons Exhib.

fel.

(3 vols., Antwerpen, 1696); IDEM Elucidtio.; Reusch, Der Index der verbotenen Bücher (Bonn, 1885), II, 267 ff.

ALLMÄN HISTORIA AV ORDER: Gulielmus DE SANVICO (1291), Tritheim, De ortu et progressu; de Viris Illustribus, PALæONYDORUS, knippe trimerestus (Mainz, 1497, Venedig, 1570), omtryckt i Daniel A Virgine MARIA, op.

cit., Lucius, Bibliotheca Carmel.

(Florens, 1593); Cosme DE Villiers de S. Etienne, Bibliotheca Carmelitana (2 vols., Orléans, 1752), som whould jämföras med MSS.

korrigeringar och kompletteringar av NORBERTUS A S. JULIANA i Kungliga biblioteket i Bryssel.

De Smedt, Introductio allmänhet.

ad histor.

Eccles.

(Gent, 1876); Hurter, Nomenclator (Innsbruck, 1893), Chevalier, Rép.

Topo-Litteraturf., sv; KOCH, Die Karmelitenklöster der niederdeutschen Provinz (Freiburg im Br., 1889), Zimmerman, Die heil.

Einsiedeleien IM Karmeliten-Orden, i Stimmen v. Berge Karmel (Graz, 1898-1900); IDEM Die englischen Karmelitenklöster (Graz, 1901-1903).

Reformer: Reform av Mantua: PENSA, Teatro degli uomini illustri della famiglia di Mantova (Mantua, 1618), Fellini, Sacrum Museion s.

Congreg.

Mantuanæ (Bologna, 1691); VAGHI, Commentarium fratrum et sororum Ordin.

BVM de Monte Carm. Congreg.

Mantuan.

(Parma, 1725).

Om reformen av Touraine (Rennes), LEO A S. JOHANNE, L'esprit de la Réforme des Carmes en France (Bordeaux, 1666); Sernin-MARIE DE S. ANDRÉ, Vie du Ven.

Fr.

Jean de S. Samson (Paris, 1881). Reform av Teresa (1) Spanien: Förutom sina egna skrifter, Franciscus A S. Maria m.fl.: Reforma de los Descalços (6 band., Madrid, 1644), del av detta arbete, vilket är partisk till förmån för Doria och mot S: t Johannes av Korset och Jerome Gratianus, har översatts till italienska (Genua, 1654) och Frankrike (Paris, 1665; Lérins, 1896); Grégoire de S. Joseph, Le père Gratien et ses juges (Rom, 1904), även tr.

Den.

och Sp., IDEM., Peregrinación de Anastasio (Burgos, 1905), utgiven anonymt.

(2) Portugal: MELCHIOR A S. Anna m.fl., Chronica de Carmelitas Descalços (3 vols., Lissabon, 1657).

(3) Italien och andra länder: Isidor A S. Joseph.

Petrus A S. Andrea, Historia generalis fratrum discalceator.

(2 vols., Rom, 1668, 1671); Eusebius AB OMNIBUS Sanctis, Enchiridion chronologicum Carmel.

Discalceat.

(Rom, 1737), LOUIS DE Ste Thérèse, Annales des Carmes déchaussés de France (Paris, 1666, Laval, 1891), Henricus-MARIA A SS.

SACRAMENTO, Collectio Scriptorum Ord.

Karamell.

Excalceat.

(2 vols., Savona, 1884), ytliga.

På uppdrag: JOH.

En Jesu-MARIA, Liber seu historia missionum (1730); Paulinus A S. BARTHOLOMæO, Opera (Rom, 1790); BERTHOLDE-Ignace de S. ANNE, Hist.

de l'éstablissement de la mission de Perse (Bryssel, 1886), Albert-Marie du S. Sauveur, Le sanctuaire du Mont Carmel (Tournai, 1897), den ursprungliga utgåvan publiceras utan erkännande, av Julien DE Ste Thérèse (Marseille, 1876 ), Henricus A S. FAMILIA, Leven der gelukzaligen Dionysius en Redemptus (Ypres, 1900); RUSHE, Carmel i Irland (Dublin, 1897, Supplement, 1903), Zimmerman, Carmel i England (London, 1899).

KARMELITNUNNA nunnor: HOUSSAYE, M. de Bérulle et les Karmelitorden de France (Paris, 1872); GRAMIDON, Notices historiques sur les origines (Paris, 1873); HOUSSAYE, Les Karmelitorden de France et les grundlagarna (Bryssel, 1873), Albert - MARIE DU S.

Sauveur, Les Carmes déchaussés de France (3 vols., Paris, 1886) med ett tillägg på Jansenist oroligheterna i klostret inkarnationen i Paris, Mémoire sur la Fondation, le gouvernement et l'iakttagande des Karmelitorden déchaussées (2 vols. , Reims, 1894), anonyma, genom Karmelitern nunnorna i Rue d'Enfer, Paris, med en värdefull bibliografi, Chroniques de l'ordre des Karmelitorden (9 vols. delvis i Troyes, 1846, dels vid Poitiers, 1887) ; BERTHOLD-Ignace DE STE ANNE, Vie de la Mère Anne de Jésus (2 vols., Mechlin, 1876, 1882), La vie et les instructions de la Ven.

Anne de S. Barthelemy (anonyma, av en ensam i "Desert" av Marlaigne), (New ed., Paris, 1895), Sylvain, View du P. Hermann (Paris, 1881), tr.

Germ.

och IT.; Carmel i Indien (anonym) (London, 1895); Ignace de S. Jean L'VANGÉLISTE, Vie et vertus héroiques de la Mère Thérèse de Jesus (Marchocka) (Lillie, 1906); Vie de la Mère R. Camille de l'Enfant Jésus född de Soyecourt (anonyma), ed.

D'Hulst (Paris, 1898); Bedingfield, Life of Margaret Mostyn (London, 1884), HUNTER, en engelsk Karmelitern: Life of Catherine Burton (London, 1876); Currier, Carmel in America (Baltimore, 1890).


St Teresa av Avila

Katolsk information

Teresa Sanchez Cepeda Davila y Ahumada

Född i Avila, Gamla Kastilien, 28 mars 1515, död i Alba de Tormes, 4 oktober 1582.

Det tredje barnet till Don Alonso Sanchez de Cepeda och hans andra hustru Doña Beatriz Davila y Ahumada, som dog när helgonet var hennes fjortonde året togs Teresa upp av hennes fromma far, en älskare av allvarliga böcker, och ett anbudsförfarande och fromma moder.

Efter hennes död och äktenskapet mellan hennes äldsta syster sändes Teresa till hennes utbildning till augustinska nunnor i Avila, men på grund av sjukdom lämnade hon i slutet av arton månader, och för några år kvar hos sin pappa och ibland med andra släktingar , bland annat en farbror som gjorde henne bekant med bokstäverna av Hieronymus, som avgjorde hennes anta det religiösa livet, inte så mycket genom en dragning mot det, som genom en önskan om att välja det säkraste tillvägagångssättet.

Det går inte att få sin fars samtycke hon lämnade sitt hus okänd för honom i november, 1535, ange Karmelitern Klostret i inkarnationen på Avila, som då räknade 140 nunnor.

Skiftnyckeln från hennes familj fick henne en smärta som hon någonsin sedan jämföras med döden.

Men på en gång hennes far gav och Teresa tog vana.

Efter hennes yrke under det följande året blev hon mycket allvarligt sjuk och genomgick en lång kur och så oskickliga medicinsk behandling, att hon var reducerad till en mycket bedrövligt skick, och även efter partiell återhämtning genom förbön St Joseph, förblev hennes hälsa permanent nedsatt.

Under dessa år av lidande hon började bruket av mental bön, men fruktar att hennes samtal med vissa Världen sinnade släktingar, frekventa besökarna på klostret, gjorde henne ovärdig gracerna Gud skänkt på henne i bön, sättas ut, tills hon kom under inflytande av först dominikanerna, och sedan av jesuiterna.

Under tiden Gud hade börjat besöka henne med "intellektuella visioner och locutions", är att manifestationer som den yttre sinnen var på något sätt påverkat de sett saker och orden hörs är direkt imponerad över henne och gav henne underbar styrka i rättegångar , tillrättavisa henne för otrohet, och trösta henne i trubbel. Det går inte att förena en sådan nåd med hennes brister, som hennes känsliga samvete representeras som en svår fel, hon hade tillgång till inte endast de mest andliga bekännare hon kunde hitta, men också till viss fromma lekmän , som aldrig misstänka att kontot hon gav dem i hennes synder var överdriven, trodde dessa manifestationer som ett verk av den onda anden.

Ju mer hon försökte motstå dem mer kraftfullt gjorde Gud arbetar i hennes själ.

Hela staden Avila var bekymrad över rapporterna om visionerna om denna nunna.

Det var förbehållet Franciskus Borgia och Petrus av Alcantara, och därefter till ett antal dominikaner (i synnerhet Pedro Ibañez och Domingo Bañez), jesuiter, och andra religiösa och sekulära präster, att urskilja Guds verk och vägleda henne på en säker väg.

Redogörelsen för hennes andliga liv i "Life skriven av sig själv" (som slutfördes år 1565, en tidigare version går förlorad), i "Relations", och i "Interior slottet", utgör en av de märkligaste andliga biografier med som bara "Confessions of St Augustine" tål jämförelse.

Denna period hör även sådana extraordinära manifestationer som stickande eller transverberation i hennes hjärta, det andliga espousals, och den mystiska äktenskapet.

En vision av platsen avsett för henne i helvetet om hon skulle ha varit otrogen mot nåden, bestäms henne att söka ett mer perfekt liv.

Efter många bekymmer och mycket motstånd Teresa grundade klostret Discalced Carmelite nunnorna i Primitive Rule of St Joseph på Avila (24 augusti, 1562), och efter sex månader fått tillåtelse att ta upp sin bostad där.

Fyra år senare fick hon besök av generalsekreterare Karmelitorden, John-Döparen Rubeo (Rossi), som inte bara gillade vad hon hade gjort men som avstängts för grunden till andra kloster av munkar och nunnor.

I snabb följd hon etablerade sin nunnor i Medina del Campo (1567), Malagon och Valladolid (1568), Toledo och Pastrana (1569), Salamanca (1570), Alba de Tormes (1571), Segovia (1574), Veas och Sevilla ( 1575), och Caravaca (1576).

I "Book of Foundations" hon berättar historien om dessa kloster, nästan alla som fastställdes trots våldsamt motstånd men med uppenbar hjälp från ovan.

Överallt fann hon själar generös nog att omfamna austerities av de primitiva regeln om Karmel.

Efter att ha gjort bekantskap med Antonio de Heredia, prior i Medina, och Johannes av Korset, etablerade hon reformer bland tiggarmunkarna (28 november 1568), den första klostren är de Duruelo (1568), Pastrana (1569 ), Mancera, och Alcalá de Henares (1570).

En ny epok inleddes med inloppet till religion Jerome Gratianus, eftersom detta märklig man anförtrodde nästan omedelbart av sändebud till myndigheten i besökaren apostoliska av Karmelitern munkarna och nunnorna i gamla iakttagande i Andalusien, och därmed ansåg sig vara berättigad att upphäva de olika begränsningar insisterat på den allmänna och den allmänna kapitel.

På död sändebud och ankomsten av hans efterträdare en fruktansvärd storm brast över Teresa och hennes arbete, som varar i fyra år och hotar att förinta den framväxande reformen.

De incidenter av denna förföljelse är bäst beskrivna i hennes brev.

Storm på passerade längd, och provinsen Discalced Karmelitorden, med stöd av Philip II, godkändes och kanoniskt fastställde den 22 juni 1580.

Teresa, gamla och bryts i hälsa var ytterligare stiftelser på Villnuava de la Jara och Palencia (1580), Soria (1581), Granada (genom hennes assiatant den högvördige Anna av Jesus), och vid Burgos (1582).

Hon lämnade det senare i slutet av juli, och stannar vid Palencia, Valldolid och Medina del Campo, nådde Alba de Torres i september, lidande intensivt.

Snart tog hon till sin säng och avled den 4 oktober, 1582, dagen efter, på grund av reformen av kalendern, som räknas som den 15 oktober.

Efter några år hennes kropp överfördes till Avila, men senare reconveyed till Alba, där den fortfarande bevarade okorrumperad.

Hennes hjärta också, visar märken av Transverberation, utsätts där för vördnad för de trogna.

Hon saligförklarades år 1614, och kanoniserades 1622 av Gregorius XV, festen fastställs den 15 oktober.

Teresa ställning bland författare på mystisk teologi är unik.

I alla hennes skrifter i detta ämne hon behandlar sina personliga erfarenheter, som en djup insikt och analytisk presenter möjligt för henne att förklara tydligt.

The Thomistic substrat kan spåras till inflytandet från hennes bekännare och direktörer, av vilka många tillhörde dominikanorden.

Hon hade själv inga anspråk på att grunda en skola i den accepterade bemärkelse, och det finns inga spår i hennes författarskap något inflytande Areopagita, det Patrisisk eller Scholastic mystiska skolor, som representerade bland annat av den tyska Dominikanska mystiker. Hon är ytterst personlig, hennes system går precis så långt som hennes upplevelser, men inte ett steg längre.

Ett ord måste läggas på stavningen av hennes namn.

Det har sen blivit på modet att skriva hennes namn Teresa eller Teresia, utan "h", inte bara på spanska och italienska, där "h" kunde ha någon plats, men även på franska, tyska och latin, som borde bevara etymologiskt stavningen.

Eftersom den härstammar från ett grekiskt namn, Tharasia, den helige hustru St Paulinus av Nola, bör den skrivas Theresia på tyska och latin, och Thérèse på franska.

Publikation information Skrivet av Benedict Zimmerman.

Kopierat av Marie Jutras. The Catholic Encyclopedia, Volume XIV.

År 1912.

New York: Robert Appleton Company.

Nihil Obstat, 1 juli, 1912.

Remy Lafort, STD, censurerar.

Imprimatur. + John huvudsakliga Farley, ärkebiskop av New York


Johannes av Korset

Katolsk information

Grundare (med Teresa) av Discalced Karmelitorden, doktor mystiska teologi, f.

på Hontoveros, Gamla Kastilien, 24 juni, 1542, d.

på Ubeda, Andalusien, 14 december 1591.

John de Yepes, yngsta barn Gonzalo de Yepes och Catherine Alvarez, dålig silke vävare i Toledo, visste från hans tidigaste år det svåra i livet.

Fadern, ursprungligen en bra familj, men arvlös på grund av sitt äktenskap under hans rang, dog i blomman av sin ungdom, änkan, biträdd av sin äldste son, hade knappast möjlighet att erbjuda de absolut nödvändigaste.

John skickades till de fattiga skolan i Medina del Campo, dit familjen hade gått att leva, och visade sig vara en lyhörd och flitig elev, men när lärling till en hantverkare, han verkade oförmögna att lära sig någonting.

Därpå guvernör på sjukhuset i Medina tog honom i sin tjänst, och för sju år John delade sin tid mellan väntar på de fattigaste av de fattiga, och frekvent en skola av jesuiterna.

Redan på att tidig ålder han behandlade sin kropp med största möjliga återhållsamhet, två gånger han räddades från en säker död genom ett ingripande av den heliga jungfrun.

Oroliga för hans framtida liv, fick han i bön att han skulle tjäna Gud i en för den antika perfektion som han var att bidra till igen.

Den Karmelitorden har grundat ett hus i Medina, fick han där vanan den 24 februari, 1563, och tog namnet John St Matthias.

Efter yrke han fick ledigt från sina överordnade att följa till punkt och pricka den ursprungliga Karmelitern regel utan mitigations beviljats av olika påvar.

Han skickades till Salamanca för högre studier, och prästvigdes 1567, på sin första mässan han fått försäkran om att han skulle behålla sin dopet oskuld.

Men krymper från ansvar av prästerskapet, beslöt han att gå med i Carthusians.

Men innan några ytterligare steg han gjort bekantskap med Teresa, som hade kommit till Medina hittade ett kloster för nunnor, och som övertalade honom att stanna kvar på Karmelitern och att bistå henne i upprättandet av ett kloster av munkar utför primitiva regeln.

Han följde henne till Valladolid för att få prak CAL erfarenhet av hur livet som leds av den reformerade nunnor.

Ett litet hus har erbjudits, St John beslöt att prova på när den nya form av liv, även om Teresa trodde inte någon, hur stor hans andlighet, kunde bära besvären i ruckel.

Han fick sällskap av två kompanjoner, en före detta innan och en låg bror, med vilken han invigde reformer bland munkarna, 28 november 1568.

Teresa har lämnat en klassisk dscription av den typ av liv som leds av dessa första Discalced Karmelitorden, i käkar.

XIII och XIV i sin "Book of Foundations".

Johannes av Korset, som han nu kallade sig, blev den första befälhavaren noviser, och lade grunden för den andliga byggnadsverk som snart skulle ta majestätiska proportioner.

Han fyllde olika tjänster på olika platser tills Teresa kallat honom till Avila som regissör och biktfader till klostret av inkarnationen, som hon hade utsetts priorinna.

Han blev kvar där, med några avbrott, i över fem år. Samtidigt sprids reformen snabbt, och dels genom den förvirring som orsakas av motstridiga order som utfärdats av den allmänna och den allmänna kapitel på ena sidan och den påvliga sändebudet på andra , dels genom mänsklig passion som ibland gick höga, blev dess existens allvarligt hotad.

Johannes beordrades av sin provinsiell att återvända hem till sitt yrke (Medina), och då han vägrade att göra detta på grund av att han höll sitt ämbete inte av beslutet, utan från det apostoliska delegat, han var greps natten till den 3 December, 1577, och fördes bort till Toledo, där han lidit mer än nio månader nära fängelse i en smal, kvävande cell, tillsammans med sådana ytterligare straff som skulle ha krävts vid ett skyldiga till de mest allvarliga brotten.

Mitt i sitt lidande han besökte med himmelsk tröst, och några av hans utsökta poesi är från denna period.

Han lyckades fly på ett mirakulöst sätt, augusti 1578. Under de kommande åren var han sysselsatt främst med stiftelsen och regering kloster i Baeza, Granada, Cordova, Segovia, och på andra ställen, men tog ingen framträdande roll i de förhandlingar som ledde till inrättandet av en särskild regering för Discalced Karmelitorden.

Efter död Teresa (4 oktober, 1582), när de två parterna i moderaterna under Jerome Gratianus, och Zelanti under Nicholas Doria kämpat för övertaget stödde Johannes tidigare och delat hans öde.

För en tid fyllde han tjänsten som kyrkoherde provinsiella i Andalusien, men när Doria ändrade regeringen i syfte att koncentrera all makt i händerna på en permanent kommitté, motstånd St John och stödja nunnorna i deras strävan att säkra den påvliga gillande för landets grundlag, drog på sig missnöje för den överlägsna, som berövat honom hans kontor och förvisas han till ett av de fattigaste kloster, där han blev allvarligt sjuk.

En av hans motståndare gick så långt att gå från kloster till kloster material insamling i syfte att få allvarliga anklagelserna mot honom och hoppas för hans utvisning från den ordning som han hjälpte till att grunda.

Som hans sjukdom ökade han flyttades till klostret Ubeda, där han först behandlades mycket ovänligt, hans ständiga bön, att "lida och att förakta", är alltså bokstavligen uppfyllda nästan till slutet av sitt liv.

Äntligen Men även hans motståndare kom att erkänna hans helighet, och hans begravning var vid ett stort utbrott av entusiasm.

Kroppen, fortfarande okorrumperad, som har konstaterats under de senaste åren, flyttades till Segovia, bara en liten del kvar på Ubeda, det fanns några tvister om dess besittning.

Ett underligt fenomen, för vilka ingen tillfredsställande förklaring har lämnats, har ofta observerats i förening med relikerna efter S: t Johannes av Korset: Francis de Yepes, bror till helgon, och efter honom många andra personer har lagt märke till utseende i hans reliker av bilder av Kristus på korset, jungfru, St Elias, St Francis Xavier, eller andra helgon, enligt hängivenheten hos betraktaren.

Den saligförklaring ägde rum den 25 januari 1675, översättning av hans kropp den 21 maj samma år, och kanonisering den 27 december 1726.

Han lämnade följande verk, som för första gången framträdde i Barcelona 1619.

"The Ascent of Mount Carmel, inflammerade en förklaring av några verser som börjar:" I en mörk natt med orolig kärlek ".

Detta arbete skulle ha omfattat fyra böcker, men avbryter mitt i den tredje.

"The Dark Night of the Soul", en annan förklaring av samma vers, bryta i andra boken.

Båda dessa verk skrevs strax efter hans flykt från fängelset, och fastän ofullständig, kompletterar varandra och bildar en hel avhandling om mystiska teologi.

En förklaring till det "andliga Canticle" (en omskrivning av Höga visan) börjar med "När har du gömt dig själv?"

sammansatt del under sin fängelsevistelse, och kompletteras och kommenteras några år senare på begäran av vördnadsvärde Anne av Jesus.

En förklaring av en dikt som börjar: "O Living Flame of Love", skriven omkring 1584 på befallning av Dona Ana de Penalosa.

Vissa instruktioner och anvisningar i frågor som andlig.

Tjugotal brev, främst till hans botgörare.

Tyvärr större delen av hans korrespondens, bland annat flera brev till och från St Teresa, förstördes, delvis av honom själv, dels under de förföljelser som han föll offer.

"Dikter", varav twenty-sex har varit hittills publicerats, dvs., Tjugo i äldre upplagor, och nyligen sex upptäckte delvis på Nationalbiblioteket i Madrid, och dels på klostret Karmelitern nunnor i Pamplona.

"A Collection of Spiritual sentenser" (i vissa versioner av många hundra, och i andra förekommer tre hundred och sextiofem) kan knappast räknas som ett självständigt arbete, eftersom de väljs ut från hans skrifter.

Det har noterats att det under hans studier Johannes relished särskilt psykologi, det är tydligt framgår av hans skrifter.

Han var inte vad man skulle kalla en vetenskapsman, men han var intimt bekant med "Summa" of St Thomas Aquinas, som nästan varje sida av hans verk bevisar.

Heliga Skrift han tycks ha känt utantill, men han tydligen fått sina kunskaper mer genom meditation än i föreläsningssalen.

Men det finns inga spår av inflytande på honom om de mystiska lära av kyrkofäderna, Areopagita, Augustinus, Gregory, Bernard, Bonaventure, osv, Hugh of St Victor, eller de tyska dominikanska skolan.

De få citat från patristic verk lätt spåras till BREVIARIUM eller "Summa".

I avsaknad av någon medveten eller omedveten påverkan av tidigare mystiska skolor, sitt eget system, likt Teresa, vars inflytande är uppenbart hela, skulle kunna kallas empirisk mystik.

Båda startar från sina egna erfarenheter, Teresa avowedly så, medan St John, som nästan aldrig talar om sig själv, "uppfinner ingenting" (för att citera Cardinal Wiseman), "lånar ingenting av andra, men ger oss klart resultat hans egen erfarenhet av sig själv och andra. Han ger dig ett porträtt, inte med en fin bild. Han representerar idealet med en som har gått, som han hade gjort, genom karriär i det andliga livet, genom sin kamp och segrar .

Hans axiom är att själen måste tömma sig av själv för att fyllas med Gud, att det måste renas från de sista resterna av jordiska slagg innan det är lämpligt att bli förenad med Gud.

Vid tillämpningen av denna enkla maxim han visar den mest kompromisslösa logik.

Tänk om själen som han tar vara stadigvarande i delstaten nåd och gjuts till bättre saker, förbi han den på själva vägen det ligger i sitt yttrande till Gud, och öppna inför ögonen ett antal sår som Det var helt okunnig, dvs.

vad han kallar för den andliga huvudstaden synder.

Inte förrän dessa bort (en mycket stor uppgift) är det lämpligt att få tillträde till vad han kallar "Dark Night", som består av passiva laxering, där Gud av tunga prövningar, särskilt sådana interiör, fulländar och fullföljer vad själen hade börjat av sig självt. Det är nu passiv, men inte inerta, för genom att till den gudomliga verksamhet som det samarbetar i måttet av sin makt.

Här ligger en av de väsentliga skillnaderna mellan St John's mystik och en falsk kvietism.

Den perfekta laxering av själen i det nuvarande livet lämnar det fritt att handla med underbar energi: faktum är att det kan nästan säga att få del i Guds allmakt, vilket framgår av den fantastiska bragder så många helgon.

Eftersom själen framgår av Dark Night det träder i hela noonlight beskrivs i "Andliga Canticle" och "Living Flame of Love".

St John leder det till de högsta höjderna, i själva verket till den punkt där det blir "delaktig av gudomlig natur".

Det är här som nödvändigheten av den tidigare rensningen är tydligt uppfattar smärtan av dödande alla sinnen och den behörighet och fakulteter själen god marginal återbetalas av den härlighet som nu avslöjas i det.

St John har ofta framställs som en grym karaktär, ingenting kunde vara mer osant.

Han var verkligen sträng i extrema med sig själv, och i viss mån även med andra, men båda hans skrifter och från nedfall av dem som kände honom, ser vi i honom en man överfyllda med kärlek och godhet, ett poetiskt sinne djupt påverkad av allt som är vackert och attraktivt.

Publikation information Skrivet av Benedict Zimmerman.

Kopierat av Marie Jutras. The Catholic Encyclopedia, Volume VIII.

År 1910.

New York: Robert Appleton Company.

Nihil Obstat, 1 oktober 1910.

Remy Lafort, STD, censurerar. Imprimatur.

+ John huvudsakliga Farley, ärkebiskop av New York

Bibliografi

Det bästa livet: t Johannes av Korset skrevs av Jerome de San José (Madrid, 1641), men inte godkänts av överordnade, det togs inte med i The Chronicles of ordern, och författaren förlorat sin ställning annalist på grund av det.


Se även:


Mysticism


Religious Orders


Franciscans


Benedictines


Jesuiterna


Cistercinerordnarna


Trappistorden


Christian Brothers


Dominikaner


Augustiner


Marist Brothers

Monasticism


Nunnor


Friars


Convent


Ministeriet


Större order


Vigningens

Denna fråga presenteras i den ursprungliga engelska språket


Skicka ett e-mail eller kommentar till oss: E-post

De viktigaste TROR web-sida (och indexet till personer) är