Passion Week

Allmän information, Disposition

Den "Passion" omfattar den allra sista veckan i Jesu liv på jorden. Det började på palmsöndagen och avslutades på morgonen den påskdagen.

Den första dagen i Passion-Week, Palmsöndagen

Royal intåg i Jerusalem.

Den andra dagen i Passion-Vecka

Barren fikonträd, rengöring av tempel, Hosianna av barnen.

Den tredje dagen i Passion Week

Frågan om Kristi myndighet, The Question of Tribute to Caesar, änkans Fathing, greker som ville se Jesus, Sammanfattning och Retrospect för offentlig Minsitry av Kristus.

The Last kontroverser och diskurser sadduceerna och uppståndelsen, den skriftlärde och Stora Commandement, Fråga till fariséerna om Davids son och Herre Final Warning to the People: The Eight "elände" Farväl.

Den sista serien i liknelser: Att fariséerna och de människor, på väg till Jerusalem: Liknelsen om arbetarna i vingården, i templet: Liknelsen om "nej" och "Ja" av två söner, The Liknelsen om Evil Husbandmen elakt Förstörda, liknelsen om äktenskapslagen av kungens son och bröllopskläder.

Kvällen den tredje dagen i Passion-Vecka

På Oljeberget: Discourse till lärjungarna om Last Things

Senast liknelser: till lärjungarna om Last Things, liknelsen om de tio jungfrurna, liknelsen om talanger, kompletterande liknelse av Minas och kungens uppgörelse med sin personal och sina upproriska medborgare

Fjärde dagen i Passion-Vecka

Jesus i sin sista SABBATS vila innan sin ångest och Sanhedrists i deras oro, The Betrayal, Judas: Hans karaktär, apostasi, och End

Femte dagen i Passion-Vecka

"Göra sig redo Påsken!"

Den Paschalis Supper, Institutionen för Herren "Supper

The Last Discourse of Christ, The Prayer of INVIGNING

Getsemane

Torsdag natt innan Annas och Caiaphs, Petrus och Jesus

Morgonen långfredagen

"Korsfäst, död och begraven"

Påskdagen

På Kristi uppståndelse från de döda

"På tredje dagen uppstånden igen från de döda, han fara upp till himmelen"


Passion Play

Allmän information

Bygger på händelser i samband med rättegången, korsfästelsen och Jesu Kristi uppståndelse, passion spelar stiftar centrala dramat i den kristna tron.

Det episoder av Passion Play sker vid en rad helgedomar, eller "herrgårdar," en för varje avsnitt.

Mansions arrangeras på olika sätt, oftast så att både artister och publik kan flytta till i tur och ordning.

TRO
Religiösa
Information
Källa
webbplats
Vår lista över 2300 religiösa Ämnesområden
E-post
f= Mansions kan ordnas sida vid sida i en linje, som i Valenciennes Passion, grupperade kring en gård, eller spridas ut över landsbygden. Passion Play följer av andakt som görs av församlingsbor i kyrkan innan stationerna i korset, som visa samma händelser som skildras i pjäsen. Passionen Pjäsen spelades i många mindre städer i Europa under medeltiden, men för det mesta försvann kort därefter.

The Passion Oberammergau i Bayern, fortfarande antagit en gång var 10 år, invigdes i tacksägelse till slutet av digerdöden år 1633.

The Black Hills Passion Play delas årligen i Spearfish, S. Dak.

ET Kirby

Bibliografi


Blackburn, Henry, Art in the Mountains: Story of the Passion Play (1870, repr. 1978), Edwards, Robert, The Montecassino Passion och Poetics of Medieval Drama (1977); Sticca, Sandro, The Latin Passion Play: Its Origins och utveckling (1970), West, Larry E., The Saint Gall Passion Play (1976).


Passion Cycle

Allmän information

Händelserna i Passion är bland de vanligaste frågor av religiös art.

De är populära eftersom de offer för Korsfästelsen är centralt för kristen tro och eftersom Holy Week, då de händelser av Passion uppstår, är kulmen på det liturgiska året.

Några scener från Passion dök upp i den kristna konsten så tidigt som den 4: e århundradet.

Dessa personer blev speciellt vanligt, men i slutet av medeltiden och i början av renässansen, troligtvis på grund skildringar av Jesu lidande var i linje med de tilltagande religiös rörelse som följde på digerdöden och Hundraårskriget.

Också under denna period Pieta infördes och utvecklades.

Även utan bibliska myndighet, blev denna scen del av Passion cykeln.

Den breda överklagande av Passion cykeln tydligt framgår av utskrifter av Albrecht Dürer.

Durer avrättades träsnitt serie kallad Small Passion (1509-11) och de stora passion (1510-11) samt en annan sekvens kallas Engraved Passion (1507-13).

De scener som ingår i dessa cykler variera avsevärt, eftersom de innehåller, respektive, 11 träsnitt och en titelbladet, 36 träsnitt och en titelsidan och 15 kopparstick.

Denna variation är typisk för Passion cykler, eftersom artisterna ofta till scener för att ge ett historiskt sammanhang för Passion eller en epilog att betona dess betydelse.

Eric G. Carlson

Bibliografi


Fergusson, George, tecken och symboler i den kristna konsten (1959).

Denna fråga presenteras i den ursprungliga engelska språket


Skicka ett e-mail eller kommentar till oss: E-post

De viktigaste TROR web-sida (och indexet till personer) är