Filippos evangelisten

Allmän information

Filippos evangelisten var en av de första sju män som valts av apostlarna att vara en kristen diakon och missionär (Apg 6:2-6).

Hans roll som en diakon var att utföra administrativa uppgifter för den kristna gemenskapen.

Philip konverteras den etiopiske hovmannen och samariern anhängare av Simon Magus, som också var en av hans konverterar (Apg 8:4-13, 26-40).

TRO
Religiösa
Information
Källa
webbplats
Vår lista över 2300 religiösa Ämnesområden
E-post
f=


Phil'ip

Avancerad information

Philip, som älskar hästar.

(Easton illustrerad ordbok)


St Philip the Apostle

Katolsk information

Liksom bröderna, Petrus och Andreas, Philip var född i Bethsaida på sjön Genesareth (Joh 1:44).

Han var också bland de omgivande Döparen när denna första påpekade Jesus som Guds lamm.

Dagen efter Peters samtal står i begrepp att ställa upp för Galileen, mötte Jesus Philip och kallade honom till apostolat med orden: "Följ mig".

Philip lydde uppmaningen, och lite senare förde Nathaniel som en ny lärjunge (Joh 1:43-45).

I samband med valet och utsändning av de tolv, är Philip bland apostlarna korrekt.

Hans namn står på femte plats i tre listor (Matteus 10:2-4, Mark 3:14-19, Luk 6:13-16) efter två par bröder, Petrus och Andreas, Jakob och Johannes.

The Fourth Gospel records tre episoder om Philip som inträffade under den epok av den offentliga undervisningen i frälsaren:

Innan den mirakulösa utfodring av myllret, vänder Kristus mot Philip med frågan: "Varifrån skall vi köpa bröd, så att dessa kan äta?"

som aposteln svarar: "Två hundra penny-värde bröd är inte tillräckligt för dem, att var och en kan ta lite" (VI, 5-7).

När några hedningar i Jerusalem kom till Filip och uttryckte sin önskan att se Jesus, rapporterade Philip det faktum att Andrew och sedan pekade på de nyheter Frälsaren (xii, 21-23).

När Philip, efter Kristus hade talat till sina apostlar att veta och se Fadern sade till honom: "Herre, förkunna oss Fadern, och det räcker för oss", han fick svaret: "Den som seeth mig, ser det Fadern "(xiv, 8-9).

Dessa tre episoder lämna en konstant natur-skiss av Philip som en naiv, lite blyg, SANSAD man.

Inga ytterligare egenskaper ges i evangelierna eller de rättsakter, även om han nämns i det senare arbetet (I, 13) som tillhör den apostoliska kollegiet.

Den andra-talet tradition om honom är osäkert, eftersom en liknande tradition registreras om Philip diakonen och evangelisten - ett fenomen som måste vara resultatet av den förvirring som orsakas av förekomsten av de två Philips.

I sitt brev till S: t Victor, skrivit om 189-98 nämner biskop Polykrates i Efesos bland de "stora ljus", som Herren kommer att söka på "sista dagen", "Philip, en av de tolv apostlarna, som är begravd i Hieropolis med sina två döttrar, som växte gammal som jungfrur ", och en tredje dotter, som" levt ett liv i den Helige Ande och vilar i Efesos. "

Å andra sidan, enligt dialogen of Caius, riktade mot en namngiven Montanist Proclus förklarade senare att "det fanns fyra prophetesses, döttrar till Philip, vid Hieropolis i Asien där deras och deras faders grav fortfarande är belägen."

The Acts (XXI, 8-9) nämner faktiskt fyra prophetesses, döttrarna till diakon och "evangelisten" Philip, som då bodde i Caesarea med sin far, och Eusebius som ger ovannämnda utdrag (Hist. Pred., III, XXXII), hänvisar Proclus förklaring till dessa senare.

Uttalande av biskop Polykrates bär i sig mer makt, men det är ovanligt att tre jungfruliga döttrar av aposteln Philip (två begravda i Hieropolis) bör nämnas, och att diakonen Philip bör också ha fyra döttrar, sägs ha blivit begravd i Hieropolis.

Även här kanske vi måste anta en sammanblandning av två Philips ha ägt rum, även om det är svårt att avgöra vilken av de två, aposteln eller diakonen, begravdes i Hieropolis.

Många moderna historiker tror att det var diakonen, det är dock möjligt att aposteln blev begravd där och att diakonen även bott och arbetat där och begravdes där med tre av sina döttrar och att den senare kunde senare felaktigt betraktas som barn av aposteln.

De apokryfiska "Acts of Philip," som dock enbart legendariska och en vävnad av fabler, se även Filips död Hieropolis.

Resterna av Philip som begravdes i Hieropolis översattes senare (som för aposteln) till Konstantinopel och därifrån till kyrkan av Dodici Apostoli i Rom.

Fest aposteln firas i den romerska kyrkan den 1 maj (tillsammans med Jakob den yngre), och i den grekiska kyrkan den 14 november.

[Editor's Note: Festen är nu firas den 3 maj i den romerska kyrkan.]

Publikation information Skrivet av JP Kirsch.

Kopierat av John Looby. The Catholic Encyclopedia, Volume XI.

År 1911.

New York: Robert Appleton Company.

Nihil Obstat, 1 februari 1911.

Remy Lafort, STD, censurerar. Imprimatur.

+ John huvudsakliga Farley, ärkebiskop av New York

Bibliografi

Acta SS. Maj, jag, 11-2, BATIFFOL i Analecta Bollandiana, IX (1890), 204 ff.; Lipsius, Die Apokryphen Apostelgeschicten und Apostellegenden, II, II (Brunswick, 1884), 1 ff.; Bibl.

Hagriogr.

Latina, II, 991; på två Philips cf.

Zahn i Forschungen sur Gesch.

Des neutestamentl.

Kanons, VI (Erlangen, 1900), 158 ff.

Denna fråga presenteras i den ursprungliga engelska språket


Skicka ett e-mail eller kommentar till oss: E-post

De viktigaste TROR web-sida (och indexet till personer) är