British Israelitism

Advanced Information

Idéerna i denna grupp kan spåras tillbaka till John Sadler's book, Rättigheter Konungariket (1649), men dess moderna form uppstod med John Wilson's Våra Israelitish Origin (1814).

Det första samhället att propagera brittiska Israelite åsikter var det engelsk - Saxon Föreningen grundades i England 1879.

Idag brittiska Israelitism är på tillbakagång och endast ett fåtal spridda grupper förbli, men deras inflytande i en något förvrängd form finns i publikationer som Herbert W Armstrong's The Plain Truth.

Det finns inga godkända versionen av brittiska Israelitism, men följande översikt sammanfattar sina synpunkter.

I Bibeln Gud lovade Abraham att så länge solen och månen och stjärnorna utstå Israel skulle överleva som nation.

Från löften i det Gamla Testamentet står det klart att Israel måste finnas någonstans i dag och måste ha haft en kontinuerlig existens som en nationell enhet tillbaka till tiden för Abraham.

Det krävs kontinuitet innebär att staten Israel, som trädde i kraft år 1948, kan inte nationen Israel. Det aktuella läget i Israel är judiska och därför får inte förväxlas med den historiska nationen Israel.

Marshaling en rad argument från Bibeln och historien, British Israelitism hävdar att Anglo - Saxon människor är det sanna Israel.

TRO
Religiösa
Information
Källa
webbplats
Vår lista över 2300 religiösa Ämnesområden
E-post
D> British Israeliterna hävdar att efter förstörelsen av Davids rike Zedekiah döttrar (Jer. 41:10) undkommit döden i Egypten (Jer. 44:12 - 14) och tog sin tillflykt (Jes. 37:31 - 32) i en av " öar av havet "(Jer. 31:10) som de seglade på ett skepp med Jeremia.

Dessa "öar" var Irland, varifrån deras ättlingar nått England och blev kungahuset.

Alltså den brittiska kungliga familjen är direkt kopplad till Davids ätt.

Den gemensamma människor dock nådde England efter vandrade genom kontinenten i Europa, där de var "sifted genom många nationer" (Amos 9:9). Under denna siktning några riktigt Israeliterna befann sig i västra Europa, vilket gör brittiska Israelitism till påstående medlemmar i Tyskland, Nederländerna och andra delar av Anglo - Saxon världen.

Med Israelite ursprunget till det brittiska folket etablerad OT profetior tillämpas på historien om det brittiska imperiet.

America ingår i systemet genom tillämpning av Gen 49:22, som sägs förutspå utvandring av Pilgrim fäder, som lämnat sina släktingar efter att skapa en ny nation.

Förutom att ta en mycket literalist syn på Bibeln, British Israeliterna tror att den stora pyramiden i Egypten stadfäster dessa sanningar i sina mätningar, som är helig.

British Israelitism inte är en sekt eller kult, utan snarare en gemenskap som finns i många kyrkor.

På sin höjd, omkring 1900, hävdade det över två miljoner medlemmar.

Idag medlemskapet består av flera tusen snarare äldre.

En noggrann undersökning av de texter som används av brittiska Israeliterna att stödja sin argumentation visar att de struntar i reglerna för bibliska BIBELTOLKNING.

Även om deras argument var sant, Paul kommentar i Kol 3:11 skulle tyda på att de är oviktiga.

British Israelitism inte inser att löftena om Gud i OT ibland villkorligt (Deut. 28:58 - 68, 1 Sam. 2:30), medan på andra ställen profetiska språket har en symbolisk eller poetisk kvalitet.

Den historiska argument British Israeliterna är lika svagt och ingen ansedd historiker stödjer dem.

Även om Bibeln inte uttryckligen det faktum, att det tydligt framgår att det - kallade förlorade stammarna av Israel var till stor del upp av stam av Juda.

Jag Hexham


(Elwell evangelisk Dictionary)

Bibliografi


HL Goudge, British Israel Theory; MH Gayer, arvet från det engelsk - Saxon Race, B Wilson, ed. Mönstren för sekterism, Ch.

10, J Tuit, sanningen skall göra er fria, L Deboer, The New Phariseeism.

Denna fråga presenteras i den ursprungliga engelska språket


Skicka ett e-mail eller kommentar till oss: E-post

De viktigaste TROR web-sida (och indexet till personer) är