Nationell konferens för kristna och judar

Allmän information

Den nationella konferensen för kristna och judar, med huvudkontor i New York City, är en rikstäckande ekumeniska organisationen grundades 1928 för att främja vänskap och samarbete mellan protestanter, katoliker och judar.

I sina ansträngningar att främja ett rättvist samhälle där olikheter respekteras och fördomar övervinnas konferensen hjälper skilda grupper att upptäcka deras gemensamma marken och försöker utveckla metoder och strategier för lösningar till konfliktområden.

TRO
Religiösa
Information
Källa
webbplats
Vår lista över 2300 religiösa Ämnesområden
E-post
D>

Obs!

Det verkar som om NCCJ har nyligen beslutat att ändra sitt namn. Det nya namnet är nationell konferens för gemenskapen och rättvisa. Det har också tagits upp till oss att författaren av ovanstående information kan vara felaktig i och med dagen för bildandet, det är 1927 istället.

De TROR Religious Information Källa webbsida inte står i förbindelse med den organisation som beskrivs i denna presentation. Det händer att vara en av de 1.000 religiösa ämnen som ingår i tro.

Vår lilla protestantiska kristna kyrkan, som skapat och upprätthåller TROR plats, har ingen kontakt med den organisation som beskrivs här, så vi kan inte hjälpa att ge kontakter och adresser. Dessutom, eftersom TROR inte "sälja" något vi inte kan hjälpa att finna böcker, ikoner eller souvenirer.

Denna fråga presenteras i den ursprungliga engelska språket


Skicka ett e-mail eller kommentar till oss: E-post

De viktigaste TROR web-sida (och indexet till personer) är