Krucifix, Cross

Allmän information

Korset är en av de äldsta och mest universella symboler.

I preliterate samhällen är ofta representerade en kombination av dualities.

Den horisontella armen var förknippade med mark, världsliga, feminina, tidsmässiga, destruktiva och negativa, passiva och död, medan den vertikala armen connoted den himmelska, andliga, maskulinum, eviga, kreativ, positiv, aktiv och livet.

Ofta symboliskt av de fyra astrologiska inslag av jord, vatten, eld och luft, ett kryss var också uppfattas som den kosmiska axel som utstrålade de rumsliga dimensionerna höjd, längd, bredd och bredd, samt anvisningar från norr, öster, söder och väster.

Den ankh (crux ansata) var en Fornegyptiska T - formad cross övervinnas med en loop.

Det symboliserade den kreativa energi av manligt och kvinnligt och det viktigaste i livet.

Den enkla T - formad korset kallas för grekiska bokstaven tau.

Det är ofta kallad Gamla Testamentet passera eftersom Moses förment placeras en fräck orm på ett T-kors (Num. 21:6 - 9), och enligt legenden Israeliterna på Påsk Inför märkt sina dörrar med blodet - dras tau korsar att identifiera sig som Yahweh's anhängare.

Ett annat namn på T-korset är den springande punkten commissa.

I antika asiatiska, europeiska, och före - colombianska amerikanska civilisationer vänster - riktas SVASTIKA eller cruz gammata, tycks ha varit en symbol för solkraft och rörelse. Hinduer se SVASTIKA som ett tecken på den avgick anda, medan buddhister anser att det är en emblem av Buddhas sinne. De tyska nazisterna antog en rättighet - riktas SVASTIKA i sitt parti logotyp, eftersom de trodde att det var en gammal nordisk symbol.

TRO
Religiösa
Information
Källa
webbplats
Vår lista över 2300 religiösa Ämnesområden
E-post
D> De upprättstående stolpe och crossbar användas för att korsfästa Jesus Kristus blev den främsta symbolen för kristendomen. Ett kors stod för både själva korsfästelsen och begreppet den kristna kyrkan. Mer än 50 varianter var att utveckla, men det viktigaste är grekiska korset med liksidig vapen, och de latinska kors, med en vertikal arm passering nära toppen av en kortare horisontell arm.

Det grekiska korset hämtar sitt namn från sin frekventa användning i grekiska och andra östra ortodoxa kyrkor, den latinska kors förordats av västra eller romersk-katolska, kyrkan.

Andra stora profiler inkluderar diagonal eller x - formad, kors som Saint Andrew sägs ha blivit korsfäst och korset Paty (eller patee), i vilket vapen bredda på extremiteter.

En variant av korset Paty är maltesiska korset har åtta punkter. Chi - Rho är ett kors som bildas genom att ansluta sig till de två första bokstäverna i det grekiska ordet för "Kristus".

Den keltiska eller Iona kors, utvecklat i början av medeltiden Irland och Skottland, kännetecknas av en cirkel som omger platsen för passage. Två graderad crossbars ange Lorraine korset förknippas med ärkebiskopar och patriarker, medan påvliga korset har tre graderade crossbars.

Ett vanligt östra ortodoxa variant av korset Lorraine har ett extra crossbar diagonalt placerade nära botten.

Placeringen av korset är ofta symboliskt.

Korsar surmounting orbs eller sfärer hänvisa till den globala triumf av kristendomen.

Ett kors restes på platsen för ett hedniskt tempel anges seger kristendomen och landet erövrades av kristna skulle hävdade ursprungligen genom plantering ett kors i marken.

Korset var inte allmänt avbildas innan den 4: e-talet, när kristendomen blev officiell religion i det romerska imperiet.

Tidigare, när kristna var ofta förföljda, korset var ofta maskerade som ett ankare, eller någon annan vardagliga föremål. Talet kristna hade dock redan börjat att göra ett tecken på korset som en gest av identifiering, välsignelse och warding off onda. I den romerska kyrkan tecken korset gjordes från vänster till höger och i östra ortodoxa kyrkor från höger till vänster.

Ett krucifix är ett kors med en målad eller skulpterade bilden av Kristus. Krucifix dök i 5:e talet, och från den 9: e-talet på medeltida konstnärer allt syftar till en realistisk bild av Kristi lidande.

Renässansen skapade ett mode för ett mer idealiskt tänkt bildspråk som dramatiskt återvände till patos under känslomässiga smak av barockens tid. Under reformationen, protestanter allmänt förkastade användningen av representationsartiklar religiösa bildspråk, och krucifix därför blev förknippad med romersk katolicism.

När konsten att heraldik utvecklades i medeltidens Europa, olika typer av kristna kors var anställd som symboler eller avgifter, i utarbetandet av rockar - av - vapen.

Ett kors med samma vapen och ett diagonalt kors, eller andreaskors, var de mest traditionella heraldiska former.

Många av de insignias för medeltiden och renässansen chivalric order korsar den maltesiska kors, till exempel, var den heraldiska symbolen för riddarna av Malta (den Hospitalers). Flaggorna i Schweiz, Grekland, och de skandinaviska länderna visar olika korsningar.

Den brittiska Union Jack var att slå samman de diagonala korsningar av Saint Patrick (Irland) och Saint Andrew (Skottland) med rak kors Saint George (England).

A Saint Andrew's cross domineras den amerikanska Konfedererade flagg, och det var därefter införlivas med statens flaggor av några tidigare förbund medlemmar.

Robert J Loescher

Bibliografi


GW Benson, The Cross, dess historia och Symbolism (1974), J Campbell, The Mythic Bild (1974), JE Cirlot, A Dictionary of symboler (1962), R Guenon, symboliken i korset (1975), J Hall Ordbok över ämnen och symboler i Art (1979).


Krucifixet

Advanced Information

Tre typer av korset var i bruk: den så kallade St Andrew's Cross (x, den springande punkten decussata), korset i form av ett T (Crux Commissa), och det vanliga latinska Cross (+, Crux immissa).

Vi tror att Jesus bar sista av dessa.

Detta skulle också lättast erkänna fastsättningsmetod styrelsen med trefaldigt inskrift, som vi vet korset bar.

Förutom den allmänna vittnesmål av dem som bodde närmast Temne (Justinus Martyren, Irenaeus och andra), och som, tyvärr!

hade bara för mycket tillfälle att lära sig vad korsfästelse innebar, är positiv till denna uppfattning.

Detta Cross, som St John uttryckligen, Jesus bar från början.

Och så processionen gått vidare mot Golgata. Inte bara platsen, utan även namnet på den som överklaganden så starkt att alla kristna hjärta, är frågan om kontroverser. Namnet kan inte ha varit härrör från skallar som bestämmer om, eftersom en sådan exponering skulle ha varit olagligt, och därför måste ha berott på skallen-liknande form och utseende på plats. Följaktligen, namnet är allmänt förklaras som den grekiska formen av Aramaean Gulgalta eller hebreiska Gulgoleth, vilket innebär en skalle.

Den korta våren dagen var gränsen mot "kvällen sabbaten."

I allmänhet lagen förpliktas att kroppen av en kriminell bör inte lämnas hängande unburied över natten.

(a Mos. 21:23, comp. Jos. Wariv. 5, 2) kanske i vanliga fall judarna kanske inte har överklagat så tryggt att Pilatus som faktiskt be (3 "be" John 19:31). honom att förkorta lidandet för dem på korset, eftersom straffet korsfästelse ofta pågick inte bara i timmar utan dagar, ere död följden.

Men här var en speciell händelse.

Sabbaten om att öppna en "hög - dag", var det både en sabbat och andra PÅSK Day, som ansågs vara i alla avseenden lika helig med den första, nej, mer så, eftersom det - som kallas Wavesheaf sedan erbjuds till Herren.

Och vad judarna nu att Pilatus var faktiskt en förkortning, men inte på något sätt en lindring av straffet. Ibland lades till bestraffning av korsfästelse att bryta ben (crurifragium) med hjälp av en klubb eller hammare.

Detta skulle inte i sig medföra döden, men brytandet av ben var alltid följas av en coup de grace, med svärd, spjut, eller stroke (den perforatio eller percussio sub tyvärr), som omedelbart sätta stopp för vad som varit i livet. ( 1 Comp. Friedlieb, Archaeol. d. Leidensgesch. pp.163 - 168, men framför allt Nebe, oss ii. pp. 394, 395.) alltså "bryta ben" var en typ av höjning av straffet i form av ersättning för sin förkortning av den slutliga stroke som följde.

Det var orättvist att anta, att i sin ångest för att uppfylla lagens bokstav om nedgrävning på tröskeln till att höga Sabbaten, judarna hade försökt att intensifiera lidande Jesus.

Texten ger ingen indikation på detta, och de kunde inte ha bett om det slutliga stroke som drabbade utan att "bryta av ben," som alltid föregås det. Det ironiska i detta pedantisk omsorg för bokstaven i lagen om begravning och hög Sabbat av dem som hade svikit och korsfästes deras Messias den första Påsken - dagen är tillräckligt stor, och, låt oss lägga till, hemska, utan att importera fiktiva element. John, som kanske omedelbart om död Kristus lämnade Cross ensamma rapporter omständighet.

Kanske var det när han samordnat med Joseph av Arimathaea med Nikodemos eller två Marys, om åtgärder för nedgrävning av Kristus, att han fick kännedom om den judiska deputation till Pilatus, följt den till Praetorium och sedan såg hur det var alla som på Golgata.

Han posterna, hur Pilatus anslutit sig till den judiska efterfrågan, och gav anvisningar om crurifragium och tillstånd för efter - avlägsnande av döda kroppar, som annars kunde ha slutat hänga, tills putrescence eller rovfåglar hade förstört dem.

Men John också berättar vad han tydligen anser vara så stor Prodigy att han är speciellt vouches för det, pantsättning eget sanningshalten, som ett ögonvittne, och grundstötning den överklagande till tron hos dem som hans evangelium är riktat till.

Det är klart att vissa saker kom till pass (inte som i våra AV "gjordes") att Skriften bör uppfyllas, eller, för att uttrycka det på annat sätt, som Skriften var uppfyllda.

Dessa saker var två, som en tredje fenomen, inte mindre anmärkningsvärt, skall tilläggas.

För det första, när det crurifragium, soldaterna hade brutet ben i två malefactors och sedan kom till korset för Jesus, de ansåg att han var död redan, och så "ett ben på honom" inte "var brutet. "

Hade det varit annorlunda, Skriften om PÅSK Lamb, (en Ex. 12:46; stel. 9:12) samt att om de rättfärdiga lidande tjänare Jehovah, (b Ps. 34:20) skulle ha varit brutet.

I Kristus enbart dessa två idéer i PÅSK Lamb och de rättfärdiga lidande tjänare Jehovah är sammanbyggda till en enhet och uppfyllda i sin högsta mening.

Och då, med ett konstigt uttryck för omständigheterna, det kom till pass ", i motsats till vad man hade kunnat vänta," ett ben på honom "inte" var brutet "denna tur faktiskt tjänade som finger för att peka på de prognoser som var uppfyllda av Honom.

Inte mindre anmärkningsvärt är den andra faktiskt.

Om korset Kristi Dessa två grundläggande idéer i de profetiska beskrivning av arbetet i Messias hade anges: uppfyllandet av PÅSK Sacrifice, som den konventionen, undergolv alla uppoffringar, och uppfyllandet av idealet med den rättfärdige tjänare av Gud, lidande i en värld som hatade Gud, och ändå proklamerades och förverkliga Hans kungariket, en tredje sanning återstår att ställas ut.

Det var inte i fråga om karaktär, men effekterna av det arbete som utförs av Kristus, dess mottagande, både i nutid och i framtiden.

Detta hade i profetiorna i Sakarja (c Sak. 12:10) som förutsade hur, i dag som Israel slutliga befrielse och nationella konvertering, Gud skulle utgjuta andan av nåd och ödmjuk bön, och som de skall ser på honom som de genomborrat "en anda av sann ånger skulle beviljas dem, både nationellt och individuellt.

Tillämpningen av detta att Kristus är desto mer anmärkningsvärt att även Talmud hänvisar profetian att Messias.

(d sukk. 52 a) och eftersom dessa två saker egentligen till Kristus, både i hans avvisande och hans framtida avkastning, (e Upp. 1:7) så gjorde den märkliga historiska händelse på hans Korsfästelsen återigen peka på det som uppfyllandet av Skriften profetia.

För även om soldater, på att hitta Jesus död, bröt inte ett av hans ben, men eftersom det var nödvändigt att se till sin död, en av dem, med en lans, genomborrat hans sida, med ett sår så djupt, att Thomas kan efteråt ha dragkraft sin hand i hans sida.

(f John 20:27)

Och med dessa två, som uppfyller Heliga Skrift, men en tredjedel phenonmenon förknippades, symboliskt för båda.

Som soldat genomborrat sidan av Döda Kristus "genast kom thereout Blod och vatten."

Det har tänkts av vissa, (1 Så, med olika ändringar, som inte behöver här vara detaljerad, första, Dr Gruner (Comment. Antiq. Med. De Jesu Kristi Morte, Hal. 1805), som dock betraktas Jesus som inte helt död när lans genomborrade hjärta, och sen, Dr Stroud (den fysiska orsaken till död Kristus, 1871), och många tolkar (se Nebe, vi pp. 400, 401).) att det var fysisk orsak till detta, att Kristus hade bokstavligen dog av ett brutet hjärta, och att när lans genomborrade första lungan fylls med blod och sedan HJÄRTSÄCK fylld med allvarliga vätska, (2 men absolut inte genom en uppdelning av serum och den cruor, som är en symbol i början förruttnelse.) det strömmat från såret denna dubbel ström.

(3 Den största och mest tillfredsställande fysikalisk förklaring är den som rev S Haughton och omtryckt i Talmanskonferensen Kommentarer 1 John, pp. 349, 350. Det visar att detta fenomen skulle äga rum, men endast om en person som också korsfästes dog för brott i hjärtat.) I sådana fall lektionen skulle vara att förebrå hade bokstavligen delas hans hjärta.

(ett Ps. 99, 20.) Men vi kan knappast tro att John skulle ha velat förmedla detta utan att tydligt ställa tillbaka, vilket utgår från den del av hans läsare kunskap om ett dunkelt, och det måste läggas till, ett vetenskapligt tveksamt fenomen. Därför har vi inte tror att John, som för de flesta av oss, betydelsen av att lägga på detta, att av kroppen av en död hade strömmat Blod och vatten, att korruption inte fästas på honom.

Då skulle det vara den symboliska betydelsen av det vatten (från HJÄRTSÄCK) och blod (från centrum), en symbolik mest sant om korruption hade ingen makt eller hålla om honom, om än i Death Han var inte död, om Han besegrade döden och korruption, och i detta avseende också uppfyllt de profetiska ideal inte ser korruption. (b Ps. xvi. 10.) För detta symbolisk betydelse i strömmande vatten och blod från hans genomborrade sida, där Evangelist uppehåller i hans Epistle, (c 1 John 6) och dess yttre uttryck i symboliken av två Sacraments kan vi bara peka tankeväckande Christian.

För de två Sacraments innebära att Kristus hade kommit, att över honom, som var korsfäst för oss och älskade oss ända till döden med Hans brutet hjärta, Döden och korruption hade någon effekt, och att han lever för oss med pardoning och rensning makt Hans erbjuds Sacrifice.

Men en annan scen återstår att registreras.

Vare sig före eller, mer troligt, efter den judiska deputation till romersk guvernör, en annan och en konstig ansökan kom till Pilatus. Det var från ett till synes väl känt, en man inte bara av rikedom och anseende, (d Matteus.) Vars ädla bär (4 Detta verkar tyst i uttrycket (AV "ärade") Mark 15:43). motsvarade hans sociala villkor, och som var känd som en rättvis och en god människa.

(e Luke) Joseph av Arimathaea var en Sanhedrist, (5 vidtagits i samband med Lukas 23:51, detta är förmodligen den mening som avses i annat fall skulle vi ha), men han hade inte accepterat vare sig råd eller dåd av hans kollegor.

Det måste ha varit allmänt känt att han var en av dem som väntade på Guds rike. "

Men han hade avancerat än vad det uttrycket innebär. Även i hemlighet av rädsla för judarna.

(John) Han var en lärjunge till Jesus.

Det är konstigt motsats till denna "rädsla" att) t.

Mark säger, att "ha vågat", "han gick i åt Pilatus och bad om Body of Jesus".

Alltså, under de omständigheter de mest osannolika och oförlåtliga, var hans farhågor om till djärvhet, och han, som rädsla för judarna hade behärskat från att öppna avowal av discipleship vid liv - Temne Jesus, inte bara bekände sådana av korsfäste Kristus, (2 Samtidigt tycker jag, att detta kan ha varit representerad av judar som inte riktigt importlandets vad det egentligen var, som snarare en akt av pietas mot Rabbi från Nasaret än en hyllning till Messiahship Jesus.) men tog de mest djärva och besluta steg innan judar och ofrälse i samband med det.

Det gör rättegång få tro och vinden, som quenches den svaga lågan som spelar runt utanför, fläkt i ljusstyrka den eld som brinner djupt inom, men för en Temne osedda.

Joseph av Arimathaea, nu inte längre en hemlig lärjunge, utan fetstil i avowal hans regenter kärlek, skulle visa att de döda kropp av hans Master alla vördnad.

Och gudomligt beställas samstämmig omständigheter inte bara hjälpt sina fromma ändamål, utan satsat alla med djup symbolisk betydelse.

Det var fredag eftermiddag och Sabbaten var närmar sig.

(3 nr Temne var därför att gå förlorade, om vederbörlig ära skulle betalas ut till den heliga organet. Pilatus gav den till Joseph av Arimathaea. Det var i hans makt, och en förmån inte unfrequently som i liknande omständigheter.

(4 Se beviset i Wetstein, ad loc.) Men två saker måste kraftfullt imponerade den romerska guvernören och fördjupat sina tidigare tankar om Jesus: För det första, att döden på korset hade ägt rum så snabbt, en circumatance som han Personligen ifrågasatte Centurion, (b Mark) och sedan det djärva utseende och begäran av en sådan människa som Joseph av Arimathaea.

(5 Arimathaea av Joseph är antagligen den moderna Er - Ram, två timmar norr om Jerusalem, på en konisk kulle, något öster om den väg som leder från Jerusalem till Nablus (Jos. Ant. 8:12. 3), Armathaim i LXX. Invändningen av Keim (som det skulle ta för lång tid att diskutera i en not) har ingen kraft (comp. hans Jesu von Naz. III. s. 516). Det är ett av de undesigned bevisen för riktigheten av Luke, som han beskrev det som hör till judéen. För medan Ramah i Mount Ephraim ursprungligen tillhörde Samaria var det därefter separeras från den senare och gick till provinsen judéen (comp. 1 MACC. 10:38, 11: 28, 34).) Eller gjorde Centurion uttrycka guvernören även några sådana känslor som den som hade funnit yttrande enligt Cross i orden: "Sannerligen här mannen var Guds son?

Närheten till heliga sabbaten, och det behov av brådska, kan ha föreslagit, eller förslag av Joseph att lägga Body of Jesus i sin egen rock hewn nya graven,

(1 Meyer gäller redovisning av Matthew om (27:60) som är oförenligt med meddelandet i Johannes 19:42. Jag kan verkligen inte se någon motsägelse, inte heller hans utelämnande av det faktum att graven var Joseph's tycks mig dödlig . Berättelsen om John är koncentrerad på nedgrävning snarare än dess tillbehör. professor Westcott anser att John 19:41, innebär "att graven där Herren var som valdes inte som sin sista viloplats." Men med detta även jag inte uppfattar bevis.) där ingen hade ännu inte lagd.

(en Luke)

Den symboliska betydelsen av detta är tydligare, att symboliken var undertecknade.

Dessa rock hewn sepulchres och mode om de döda i dem, har varit mycket beskrivs i samband med nedgrävning av Lasaros.

Vi får alltså helt avstå overselves till det heliga tankar att samlas runt oss.

Det korset var sänkt och som på marken, de curel spikarna dras ut, och linor unloosed. Joseph, med dem som deltog honom, "förpackade" Heliga Body "i en ren linneduk, och snabbt som det till rock hewn graven i trädgården i närheten.

En sådan rock hewn graven eller grotta (Meartha) hade nischer (Kukhin), där de döda lades.

. Det kommer att bli ihågkommen, som vid ingången till "graven" och i "berget", det var "en domstol," nio meter torget, där ordinarly de bier deponerades och dess bärare samlades för att göra den sista kontor för de döda.

DIT vi förutsätter Joseph ha som Heliga organet, och sedan det sista avsnittet ha ägt rum.

För nu en annan, kindered att Joseph i sak, historia och läge, hade kommit.

Samma andlig lag, som hade tagit Joseph öppna bekännelse, också begränsas yrket i den andra Sanhedrist, Nikodemos.

Vi minns hur i första han hade, från rädsla för upptäckt, kom till Jesus om natten, och med vilken spänning han vädjade med sina kollegor inte så mycket orsaken till Kristus, som på hans vägnar att lag och rättvisa.

(b Johannes 7:50)

Han kom att föra en "rulle" av myrra och aloes i doftande blandning välkänt att judarna för smörjelsen eller nedgrävning.

Det var i "domstol" i graven att förhastade BALSAMERING, om en sådan kan det kallas, ägde rum.

Ingen av Kristi fd lärjungar verkar ha deltagit i nedgrävning.

John kan ha tillbaka för att få nyheter till och trösta Virgin Mother, de andra också, som "stod efter start, beholding" verkar ha slutat.

Endast ett fåtal trogna sådana, (en Luke) i synnerhet bland dem Maria från Magdala och den andra Maria, mamma till Joseses, stod över mot graven, tittar på en bit var och hur kroppen av Jesus lades.

Det skulle knappast ha varit i enlighet med judiska sätt, om dessa kvinnor hade blandade närmare med två Sanhedrists och deras skötare.

Från där de stod att de endast kunde ha haft en svag uppfattning om vad som gått i domstol, och detta kan förklara hur, när de återvänder, är de beredda kryddor och salvor (b Luke.) För fler utmärkelser som de hoppades betala Döda efter sabbaten var tidigare.

(1 Joh beräknar det till ungefär 100 litras. Liksom med all sannolikhet skulle hänvisa till Roman pounds, på cirka tolv gram vardera, beloppet är stort, men inte sådana att det motiverar en rimlig invändning. En anställd skulle lätt kunna bära den, och Det är inte sagt att det var allt används vid nedgrävning. Om det var möjligt att hitta något liknande användning av uttrycket en frestas att betrakta litras som tyder inte vikten, men ett mynt. I den meningen orden litra är används ibland = 100 denars, då 100 litras skulle = ca 250 liter, men oftare som = 4 dranhms, då 100 litras skulle = ca 12 L. (comp. Herzfeld. Handelsgesch. s. 181).

Men de språkliga svårigheter verkar mycket bra, medan eventuella invändningar till vikten av de kryddor som verkligen är obetydliga.

För den typ av kryddor som används i nedgrävning, se Boka EV.

ch.

xxi.

(som nedgrävning av Lasaros).

I senare tider var en vanlig rubrik och böner med Kabbalistic symbolik (se Perles, Leichenfeierlichk. S. 11, not 12).

Utan tvekan, såren i Heliga Body av vår Herre hade tvättat från Gore.)

För är det av största vikt att komma ihåg att Hast kännetecknas allt som gjordes. Det verkar som om "ren linneduk" där kroppen hade emballeras, nu slits i "dukar" eller delar, i vilken Body, hälsa genom lem, nu var "skyldig" (2 Synopists spela in, att kroppen Jesus var "förpackade" i en linneduk, "John berättar att det var" bundna "med trådar av aloes och myrra av Nikodemos i "delar" eller "dukar," även när de hittades efteråt i den tomma graven, och från deras sida "den servett" eller soudarion, för huvudet. Jag har försökt att kombinera hänsyn till Synoptists och att den John i en fortlöpande berättelse.) utan tvekan mellan skikt av myrra och aloes, chefen är insvept i en servett.

Och så de som honom att vila i den nisch av rock hewn nya graven. Och när de gick ut, de valsade, som var anpassade, en "stor sten", den Golel till nära ingången till graven, (c Sanh. 47 b) förmodligen lutar mot det för att få stöd, vilket var praxis, en mindre sten, den så - kallade Dopheq. (d Ohai. ii 4.) Det skulle vara där en sten lades mot den andra, som på nästa dag, sabbaten men det var de judiska myndigheterna skulle ha anbringat sigill, så att minsta störning kan bli synliga.

(3 Men det måste medges att det finns svårigheter på detta. Se kommentarer på den här punkten på sid. 623 och 631, men espically pp, 636, 637.) Följa delegater från Sanhedrin till ceremonin på att klippa Påsken - kärve.

Lagen hade det, "han skall sätta en kärve (bokstavligen, Omer) med den första - frukterna av din skörd, åt prästen, och han skall vågen Omer inför Jehovah, som skall godkännas för dig."

Denna påsk - kärve var skördas i offentliga kvällen före var det som erbjuds, och det var att bevittna denna ceremoni att folk hade samlats runt de äldste.

Redan den 14 Nisan plats varifrån den första kärve skulle skördas hade märkt ut, genom att knyta ihop i knippen, medan han fortfarande står upp, kornet som skulle minska, enligt anpassade, i skyddade Ashes Valley över Kidron .

När tiden för att minska kärve hade anlänt, det vill säga på kvällen den 15 Nisan, även om det var en Sabbaten, precis som solen gick ner, tre män, alla med en skära och korg, som att arbeta.

Helt klart att få fram vad som var utmärkande i ceremonin, de första bad i närheten tre gånger var och en av dessa frågor: "Har solen gått ner?"

"Med denna skäran?"

"Till detta korgen?"

"På den här sabbaten? (Eller första Påsken - dag)" och slutligen "ska jag dra?"

Med varje gång varit besvaras jakande, de skära ned korn till ett belopp av en ephah, eller ungefär tre pecks och tre pints våra engelska åtgärd.

Detta är inte platsen att följa ceremonin längre, hur säden var threshed ut, uttorkade, marken och en OMER av mjöl, blandat med olja och RÖKELSE, vinkade inför Herren i Templet på andra PÅSK dag (eller 16:e av Nisan).

Men eftersom denna festliga procession började, mitt högljudda demonstrationer, ett litet band av sörjande förvandlats från att ha som sina döda Master in Hans rastplats.

Kontrasten är så tråkigt som det är suggestiv.

Och ändå, inte i templet, och inte heller av präst, men i den tystnad som trädgård graven, var det första Omer i den nya PÅSK mjöl som vinkade inför Herren. "

(1 Se "Templet och dess tjänster," pp. 221 - 224.)

utdrag ur bok 5, kapitel 15, Life och Times Jesus Messias


av Alfred Edersheim, 1886)


Författare Edersheim hänvisar till många referenskällor i hans verk.

Som en Bibliografi resurs, har vi skapat en separat Edersheim Referenser listan. Alla hans serie referenser ange sidnummer i verken refererade.


Cross

Advanced Information

Cross, i Nya testamentet var instrumentet korsfästelse, och därmed användas för korsfästelsen av Kristus själv (Ef 2:16, Heb. 12:2, 1 Kor. 1:17, 18, Gal. 5:11; 6 : 12, 14, Phil. 3:18).

Ordet används också för att beteckna någon allvarlig åkomma eller rättegång (Matt. 10:38, 16:24, Mark 8:34, 10:21).

De formulär där korset representeras är dessa: --


Efter konvertering, så kallade, av Konstantin den store (BC 313), korset först kom till användning som en symbol för kristendomen.

Han låtsades i ett kritiskt ögonblick att han såg en brinnande kors i himlen bär inskriptionen "I hoc signo vinces", dvs Genom detta tecken skall du segra, och att på följande natt Kristus själv verkade och beordrade honom att ta för standardavtalens ett tecken på detta kryss.

I detta utgör en ny standard, kallad Labarum, var tillverkad av, och betalas av den romerska arméer.

Den låg på den nivå av den romerska armén tills undergång i västra imperiet.

Det bar broderade monogram Kristus, det vill säga de två första grekiska bokstäverna i sitt namn, X och P (chi och rho), med Alfa och Omega.

(Easton illustrerad ordbok)


Cross (noun)

Advanced Information

Cross betecknar i första hand "en upprätt svagt eller spel."

På sådana malefactors var spikade för utförande.

Både substantiv och verb stauroo, "att fästa på ett spel eller blekt" är ursprungligen skall skiljas från den kyrkliga form av en två strålade "cross".

Formen på den senare hade sitt ursprung i antikens Chaldea och användes som symbol för guden Tammuz (som i form av det mystiska Tau, den första av hans namn) i landet och i angränsande områden, inklusive Egypten.

Vid mitten av 3:e cent.

AD kyrkorna hade antingen avviker från den, eller hade travestied vissa läror i den kristna tron.

För att öka prestige i den avfallna kyrkans system hedningar inkom till kyrkor förutom förnyelse av tro och tilläts i stort sett behålla sina hedniska tecken och symboler.

Därav Tau eller T i sin vanligaste form, med cross-pjäs sänkte antogs stå för "cross" i Kristus.

När det gäller Chi, eller X, som Konstantin deklarerade han sett i en vision som leder honom att kämpa för den kristna tron, att skrivelsen var den första av ordet "Kristus" och hade ingenting att göra med "korset" (för xulon, "en timmer strålar ett träd", som används för stauros).

Metoden för genomförandet var lånat av grekerna och romarna från fenicierna.

Den stauros betecknar (a) "korset eller spel själv," till exempel, Matt.

27:32, (b) den korsfästelse lidit ", t.ex. 1 Kor.

1:17-18, där "ord på korset", RV, står för evangelium, Gal.

5:11, där korsfästelse är metaforiskt användas av avsägelse av världen, som kännetecknar den sanna kristna livet, 6:12, 14; Ef. 2:16, Phil.

3:18.

Rättsväsendet anpassad genom vilken den dödsdömde som hans spel till avrättningsplatsen, var som Herren dem lidande av hans trogna följeslagare var att uttrycka sin gemenskap med honom, t.ex. Matt.

10:38.


Cross

Judiska synvinkel Information

1.

De spel (σταῦρος = eller) som används av romarna på korsfästelse.

Detta var så bekant för de judar i Nya testamentet gånger att de talade ofta om "kvinnor bär sina kors före dem samtidigt kommer att bli avrättade" (Gen R. lvi.; Pesiḳ. R. xxxi., Ed. Buber, 143b) Som Jesus (Matt. x. 38, xvi. 24, och paralleller, se Korsfästelsen).

2.

En särskild kristen symbol: kallas av judar ( "varp och VOV"); också ( "idol").

När det gäller denna lagen är: "I den utsträckning som det görs ett föremål för dyrkan av kristna, det är att bli behandlad som en idol och vars användning är förbjuden, om det dock är utslitet som dekoration utan religiösa föremål, använda är tillåtet att judarna "(Isserles, Shulḥan" áruk, FORDOM De'ah, 141, 1: R. Mordecai till "Ab. Zarah iii. i namn av R. Eleazar b. Jacob av Worms).

Men att vara en kristen symbol, det har alltid varit noga undvikas genom judar. Fromma judar skulle inte ens bära märken eller dekorationer med korset är knutna till dem, medan en mer liberal som inte tvekar att använda antingen Järnkorset som tyska soldater, eller Röda Korset som är medlemmar i Röda korset.

Att brodera prydnadsbladväxter kors på siden klänningar för Christian ladiesis inte förbjudet att judiska konstnärer, enligt Solomon b.

Adret (se Berliner, "Aus dem Leben der Juden", 1900, pp. 13, 130).

Den judiska motvilja till att använda tecken som påminner om ett kors var så stark att i böcker om aritmetiska eller algebra skriven av judar på plustecknet företräddes av en inverterad "ḳameẓ" ().

Korset som en kristen symbol eller "seal" kom i bruk åtminstone så tidigt som i andra talet (se "aPost. Const." Iii. 17; Epistle av Barnabas, XI.-xii.; Justin "försvar" i . 55-60, "Dial. cum Tryph. 85-97), och märkning av ett kors på pannan och bröstet betraktades som en Talisman mot befogenheter demoner (Tertullianus," De Corona, "iii.; Cyprian "vittnesmål", xi. 21-22; Lactantius "Divinae Institutiones," iv. 27, och på andra håll).

Följaktligen den kristna kyrkofäderna var tvungna att försvara sig, så tidigt som i andra århundradet, mot avgift för att worshipers i kors, som kan dras från Tertullianus, "försvar", XII., Xvii. Och Minucius Felix, "Octavius, "xxix.

Kristna brukade svära vid makten i kors (se Apocalypse av Mary, viii., I James, "Texter och studier," iii. 118).

Trots judiska lärare på medeltiden förklarade att de kristna måste tro när svära i kors, som i själva verket de svär av sann Gud (Isaac av Corbeil i "Sefer Miẓwot Ḳaṭan, 119, citerad av Güdemann," Gesch . d. Erz. u. Cultur i Italien, "1880, I. 90).

Faktum är dock att korset var tillbad som en idol under medeltiden orsakat judarna att undvika (jämför Ex. Xxiii. 13) själva ordet "Cross", samt alla derivat av denna, till exempel "Kreuzer "De kallade ẓelem" eller förkortat "Zal", och staden "Kreuznach" de kallade "Ẓelem-Maḳom."

Flera former av korset tycks ha använts: den enkla form, som ett plustecken, den så kallade St Andrew's cross och latinska kors, som nämns i Hes.

ix.

4 (Hebr.) som "tecken på liv inställd på att män skall kunna räddas" (jämför Aquila, Symmachus, Theodotion och vulgata eller St Jerome, till Ezek. Lc och Tertullianus, "Adversus Marcum," iii. 22; jämföra Job xxxi. 35).

Å andra sidan är det snett eller St Andrew's cross, liknar bokstaven "x" användes i Justin tid (se "försvar", i. 60, där han jämför den kristna kors med cosmogonic utgångspunkt i Platons " Timæus, "36), och var känd även för judarna (se smörjelsen och KABBALA), denna form som den första bokstaven i Χριστός som helst användas.

I judiska kretsar originalet förbindelser med både latin och St Andrew's cross var ganska naturligt ignoreras.

Kaufmann Kohler


Jewish Encyclopedia, publicerade mellan 1901-1906.

Bibliografi


Zöckler, Das Kreuz Christi, 1875, Hastings, Dict.

Bibl.

sv; Cheyne och Black, Encyc.

Bibl.

sv; Winer, BR sv, Herzog-Hauck, Real-Encyc.

sv; Krauss, Realencyclopädie der Christlichen Archäologie, sv


Se även:


Korsfästelsen


Sju ord på korset


Ord inskrivet på korset


Uppkomsten av Jesus

Denna fråga presenteras i den ursprungliga engelska språket


Skicka ett e-mail eller kommentar till oss: E-post

De viktigaste TROR web-sida (och indexet till personer) är