Church of England, anglikanska kyrkan

Allmän information

The Church of England är den etablerade kyrkan i England. Det är indelat i två provinser, York och Canterbury, med 43 stift och cirka 27 miljoner medlemmar.

Monarken är tekniskt i toppen av det kyrkliga struktur och ärkebiskopar av Canterbury och York är nästa i raden.

I början av Church of England datum minst till 2d-talet, när handlarna och andra resenärer första tog kristendomen till Storbritannien.

Det är vanligt att betrakta St

Augustinus av Canterbury uppdrag på 597 som markerar den formella inledningen av kyrkan under påvliga myndighet, eftersom det skulle vara hela medeltiden.

I sin moderna form, kyrkan är från den engelska reformationen av 16-talet, då kungliga överhöghet etablerades och ledning av påvemakten förkastade.

Med intåget av brittiska kolonisationen, Church of England etablerade kyrkor på alla kontinenter och uppnått internationell betydelse.

Med tiden har dessa kyrkor blev självständigt, men behöll förbindelser med modern kyrka i den anglikanska kommunionen.

The Church of England identifieras genom att ansluta sig till det trefaldiga ämbetet av biskopar, präster och diakoner och med gemensamma beslut av den dyrkan som finns i boken av gemensamma bön.

Kyrkan är också präglas av en gemensamma inställning av lojalitet till den kristna traditionen, samtidigt som man försöker att rymma ett brett spektrum av människor och åsikter.

Det har i spänning myndigheterna av tradition, skäl och Bibeln, men hävdar prioriteringen av Bibeln.

Det syftar således till att förstå katolska, humanistiska och reformerade element, historiskt företrätt av Anglo-katoliker (stora kyrkan), liberalerna (stora kyrkan) och Evangelicals (låg kyrkan).

TRO
Religiösa
Information
Källa
webbplats
Vår lista över 2300 religiösa Ämnesområden
E-post
D> De etablerade status i Church of England innebär att alla episkopal utnämningar görs av kronan, och alla ändringar av liturgin måste godkännas av parlamentet. I modern tid, dock har parlamentet består av icke-anglikaner och anglikaner, och detta sätter kyrkan i ett besvärligt läge.

Detta har resulterat i insatser, såsom de representeras av Oxford Movement, behålla kyrkans integritet genom att skilja det från staten.

Å andra sidan har det också drivit arbetet med att förstå andra kristna i den nationella kyrkan.

The Church of England har varit aktiv i den ekumeniska rörelsen.

John E bytet

Bibliografi


Moorman, JRH, A History of the Church i England, 3d rev.

ed.

(1973); Welsby, Paul, The History of the Church of England 1945-80 (1984).

Denna fråga presenteras i den ursprungliga engelska språket


Skicka ett e-mail eller kommentar till oss: E-post

De viktigaste TROR web-sida (och indexet till personer) är