Franciscans

Friars Minor, Gray Friars, Grey Friars, OFM

Allmän information

Franciskanerna är medlemmar av religiösa ordnar som följer regeln om helige Franciskus av Assisi.

Den första franciskanerna, kallade beslutet av Friars Minor, följde ett ideal av den totala fattigdomen, de hade ingenting gemensamt eller enskilt. Förbjudet att ta emot pengar, levde de från dag till dag genom att arbeta och tiggeri.

När de började studera och bo på universitet, men var de tvungna att ändra sina strikta ideal av fattigdom.

Vid tiden Saint Francis dog (1226), hade så sprids från Italien till England, det Heliga landet, och hela Europa.

Tiggarmunkarna var känd som folkets predikanterna. De bar en grå tunika med en vit sladd i midjan, varför, deras engelska namn Grey Friars.

Från början fanns det oenighet om i vilken riktning ordning skulle ta.

Den franciskanska minister allmänhet Saint Bonaventure, sökt en balans mellan Conventuals, som ville anpassa sin fattigdom till behoven av tiden, och Spirituals, som ville ha en strikt fattigdom.

Grälet intensifierats under det 14: e talet då några av de andliga franciskanerna, kallade Fraticelli dömdes (1317 - 18) av Johannes XXII.

Oenighet om ideal fattigdomen medförde en permanent delning i den 15-talet mellan Friars Minor Conventual och beslutet av Friars Minor.

I den 16: e århundradet, fastställdes beslutet av Friars Minor Capuchin en striktare självständig gren av franciskanerna.

TRO
Religiösa
Information
Källa
webbplats
Vår lista över 2300 religiösa Ämnesområden
E-post
D> Förkunnelse, undervisning, utländska beskickningar och församlingsarbetet fortsätta arbetet franciskanerna idag.

The Poor Clares, franciskan nunnor, är andra ordningen.

Tredje kungörelse omfattar låg kvinnor och män som kombinerar bön och botgöring med vardagliga sysslor. Många systrar, bröder och präster följ Franciscan ideal i samhällen är anknutet till den tredje graden.

Finns Franciscan samhällen i den romersk-katolska kyrkan och anglikanska (eller Episkopalkyrkan) kyrkor.

Den engelska filosofen och vetenskapsmannen Roger Bacon var en Franciscan, liksom filosofen - teologer Duns Scotus och William av Occam.

Andra berömda franciskaner omfatta Sankt Antonius av Padua, två Renaissance påvar, Sixtus IV och Sixtus V, och Junipero Serra, grundaren av Kalifornien uppdrag.

Cyprian Davis

Bibliografi


MD Lambert, franciskansk fattigdom: Läran om den absoluta fattigdomen i Kristus och apostlarna i Franciscan Order, 1210 - 1323 (1961), JR Moorman, A History of the Franciscan Order från sitt ursprung till år 1517 (1968), W Kort, franciskanerna (1989).


Franciscans

Friars Minor

Allmän information

Franciskaner eller ordningsföljd Friars Minor, är en religiös ordning grundades, troligen år 1208, av helige Franciskus av Assisi och godkänns av Innocentius III 1209.

Efter att ägna sig åt ett liv i predikan, service och fattigdom, samlades Francis omkring sig ett gäng 12 lärjungar.

Han ledde dem från Assisi till Rom för att be om välsignelse av påven, som uttryckte tvivel om genomförbarheten av den livsstil som gruppen föreslog att anta.

Innocentius gav dem sin välsignelse, dock under förutsättning att de blir präster och välja en överlägsen.

Francis valdes överlägsen och gruppen återvände till Assisi, där de fått från benediktinerklostret på berget Subasio användning av det lilla kapellet i Santa Maria degli Angeli, kring vilket de hyddor byggda av grenar.

Då, i Kristi efterföljelse, började de ett liv av ambulerande förkunnelse och frivillig fattigdom.

Vid denna tid brödraskapet saknade formell organisation och en LÄROTID, men som lärjungarna ökat och deras undervisning spridning, blev det uppenbart att exemplet Francis inte skulle räcka för att upprätthålla disciplin bland munkarna.

I 1223 Honorius III utfärdade en tjur som utgjorde Friars Minor en formell ordning och inrättade ett ettårigt LÄROTID.

Efter död Francis år 1226, byggdes klostret och basilikan i Assisi.

Sin prakt störde någon, som trodde det oförenligt med Francis ideal fattigdom.

Efter mycket splittring, Gregorius IX bestämt att medel som kan hållas av valda förvaltarna av ordning och att byggandet av klostren inte strider mot intentionerna i grundare.

Med tiden växte ordning, det enda organ med samma effekt som dominikanerna.

Franciskanerna blev emellertid fractionalized, och år 1517 Pope Leo X delade ordning i två organ, Conventuals, som fick företagets egendom, liksom andra klosterordnar och Observants, som sökte följer föreskrifterna för Francis så nära som möjligt.

The Observants har sedan dess varit större gren, och i början av det 16th århundradet tredjedel organ, Capuchins, organiserades av den och gjort oberoende.

I slutet av 19th century Leo XIII grupperade dessa tre organ tillsammans som den första beställningen av Friars Minor, val av nunnorna kallas dålig Clares som andra ordningen, och Tertiarer, män och kvinnor som lever i ett sekulariserat samhälle utan celibat, eftersom Third Order.

Förutom deras förkunnelse och ideell verksamhet, har franciskanerna varit kända för sin hängivenhet för lärande.

Före reformationen i England de hade många positioner inom universitet, framstående bland professorerna är Johannes Duns Scotus, William av Ockham och Roger Bacon.

Ordern har sammanställt fyra påvar - Sixtus IV, Julius II, Sixtus V, och Clemens XIV - och en motpåve, Alexander V.

På sin första resa till Nya världen, åtföljdes Christopher Columbus av en grupp av franciskanerna.

Första kloster i Amerika fastställdes av franciskanerna, i Santo Domingo och La Vega i vad som nu Dominikanska republiken.

Den snabba omvandlingen av de infödda amerikanerna och den därav entusiasm missionären sinnade i Spanien ledde till ytterligare spridning av den ordning i Västindien, före 1505, Ferdinand V, kung av Kastilien, funnit det nödvändigt att utfärda ett dekret som ny klostren bör placeras minst fem mil från varandra.

Medan den spanska franciskanerna småningom spred sig i södra delen av Nya världen så långt som till Stilla havet, de franska munkarna, som hade anlänt i Kanada år 1615, på order av den franska upptäcktsresanden Samuel de Champlain, som inrättades uppdrag i hela norra .

Idag franciskanerna genomföra ett universitet och fem högskolor i USA, och ett seminarium i Allegheny, New York. De har även regelbundna församlingsarbetet, liksom missionsarbete bland indianerna.

Högsta regering beslutet ligger hos en elektiv allmänhet, bosatt på den allmänna Motherhouse, i Rom.

Underordnade är provinstrupperna, som ordförande i alla bröderna i en provins, och custodes, eller vårdnadshavare (aldrig kallat Abbots, precis som deras motsvarigheter i andra order), i spetsen för en gemenskap eller kloster.

Dessa tjänstemän väljs för en period av två år.

I eary 20th Century ett antal Franciscan samhällen för både män och kvinnor infördes genom olika anglikanska kyrkorna.

Mest framträdande av dessa är Society of Saint Francis Cerne Abbas, Dorset, England, som har flera hus på de brittiska öarna och på Nya Guinea.

1967 en liknande grupp i USA förenades med dessa engelska munkarna.


Saint Francis av Assisi

Allmän information

Helige Franciskus av Assisi (1182-1226), var en italiensk mystiker och predikant, som grundade franciskanerna.

Född i Assisi, Italien och ursprungligen namnet Giovanni Francesco Bernardone tycks han har fått lite formell utbildning, trots att hans far var en rik köpman. Som ung man, ledde Francis en världslig, bekymmerslöst liv.

Efter en strid mellan Assisi och Perugia, hölls han fången i Perugia i över ett år.

Medan fängslades, drabbades han av en svår sjukdom då han beslöt att ändra sin livsstil.

Tillbaka i Assisi 1205, framförde han välgörenhet bland de spetälska och började arbeta på återställande av fallfärdiga kyrkor. Francis ändrade karaktär och hans utgifter för välgörenhet retade hans far, som lagligt arvlös honom. Francis sedan kasseras hans rika kläder för en biskop kappa och ägnade de kommande tre åren för att ta hand om utstötta och spetälska i skogen på berget Subasio.

För sin andakt på berget Subasio återställde Francis förfallna kapellet Santa Maria degli Angeli. År 1208, en dag under mässan, hörde han ett samtal sa till honom att gå ut i världen och enligt texten i Matteus 10:5 -- 14, att äga någonting, men att göra gott överallt. Upon återvände till Assisi samma år började Francis predikar.

Han samlade kring honom de 12 lärjungar som blev den ursprungliga bröderna i sin ordning, senare kallad den första ordern, de valde Francis överlägsen.

Under 1212 fick han en ung, väl född nunna i Assisi, Clare, till franciskansk gemenskap, genom hennes fastställdes Order of the Poor Ladies (the Poor Clares), senare andra ordningen av franciskanerna.

Det var förmodligen senare under 1212 att Francis anges för det heliga landet, men ett skeppsbrott tvingade honom att återvända.

Andra svårigheter hindrade honom från att fullborda mycket missionsarbete när han reste till Spanien för att predika för morerna.

År 1219 var han i Egypten, där han lyckades predika för, men inte i omvandling, sultanen.

Francis gick sedan vidare till det heliga landet, stanna där tills 1220. Han ville bli martyrer och jublade när han hörde att fem franciskanska munkar hade dödats i Marocko under fullgörandet av sitt uppdrag. När han kom hem fann han splittring i ledet av munkar och slutade som överlägsen, tillbringa de kommande åren i planeringen vad blev tredje order av franciskanerna, den Tertiarer.

I september 1224, efter 40 dagars fasta, var Francis bad på Monte Alverno när han kände smärta blandat med glädje, och märken av korsfästelsen av Kristus, stigmata, visades på hans kropp. Redovisning av utseendet på dessa märken är olika, men det verkar troligt att de var knölig protuberances av köttet, påminner huvudena på spikarna.

Francis fördes tillbaka till Assisi, där hans återstående år präglades av fysisk smärta och nästan total blindhet. Han blev kanoniserad i 1228.

År 1980 proklamerade Pope John Paul II honom skyddshelgon för ekologer.

I konsten, emblem: t Franciskus är varg, lamm, fisk, fåglar och stigmata.

Hans festdag är den 4 oktober.

Rev Theodore M. Hesburgh


FRANCISKANORDEN

Avancerad information

Franciskanernas Ordern är en av fyra trettonde århundradet order av tiggare (tiggeri) Munkarne (Franciscan, Dominikanska, Carmelite, Augustinian) inrättas för att tillgodose de mest brådskande utmaningen andlig tillbakagång, stadsutveckling, samt snabb spridning av kätteri (särskilt i södra Frankrike och norra Italien).

Den grundades av Franciskus av Assisi och formellt godkännas av Innocentius III år 1210.

Till skillnad från tidigare Monasticism levde tiggarmunkarna aktivt liv i världen som predikanter och ministrar till behövande.

Francis djupa misstänksamhet av formell organisation och lärande och sin extrema syn på proverty (även fysisk kontakt med pengar skulle undvikas) blev i mitten av bittra konflikter inom Order.

Tidigt uppstod spänningar mellan zeloterna, som förespråkade ett strikt iakttagande av grundarens regel, och de fraktioner (den Laxists, gemenskapen) som gynnade olika boende med verkligheten.

Under påvlig ledning kungörelsen organiserades helt av 1240 som ett internationellt organ med endast präster berättigade till kontor (ett avsteg från Francis, som gynnade lekmän) och bestämdes att egendomen kommer att hållas i förvaltningsavtalet att kringgå förbudet mot äganderätten. Under åren 1257-74 spänningar mattades under försonliga ministern allmänna Bonaventure, som fastställde en måttlig balans mellan struktur och vitalitet.

Som en framstående vetenskapsman, representerade han också den ökande tillströmningen av franciskanerna i en värld av lärande inom stads-baserade universitet.

Efter död Bonaventure en bitter debatt uppstod om arten av apostoliska proverty.

Den extrema tanke på Spirituals (tidigare zeloterna) avvisades av påven Johannes XXII, som i 1322 officiellt godkända företagens ägande och hävdade att Kristus och apostlarna som ledare för kyrkan hade egendom. Spirituals som flydde blev känd som Fraticelli .

Även framträdande personerna som ministern allmänna Mikael av Cesena och William av Ockham gick i landsflykt och fördömde påven.

Svåra förhållanden av pest, krig och påvliga schism under och ett halvt sekel innan reformationen ledde till en allmän nedgång i ordningen, men en annan rörelse för att återställa de stränga regel uppstått i Observants.

De var emot av de mer moderata Conventuals, som vissa urbana bostad till avlägsna hermitages. Underlåtenhet att förena dessa grupper ledde Pope Leo X 1517 för att officiellt separera beställa i två fristående grenar, Friars Minor av de återkommande Observants (sträng) och Friars Minor Conventuals (moderat).

Med tanke på deras reformera instinkter, snart Observants uppdelad i flera fraktioner, Discalced (Shoeless), Rocollects, reformeras och Capuchins (pekade kåpa).

Den senare spelade en betydande roll i motreformationen och med 1619 hade fått helt självständigt.

Återigen, försvagade inre splittring och yttre utmaning från upplysningstiden och revolutionära Europa ordern tills allt större påtryckningar ledde Pope Leo XIII 1897 att förena alla Observanta grenar (utom Capuchins, som behållit sin självständighet).

Parallellt med beslut av Friars Minor, med tre oberoende grenar Observants, Conventuals och Capuchins, uppstod två andra Franciscan Order, andra ordningens nunnor (Poor Clares), grundat av Frans och hans efterföljare Clare i 1212, och den tredje Order (Tertiarer) av huvudsakligen lekmän.

Franciskanerna, tillsammans med sina rivaler dominikanerna utgjorde en ny andlig kraft inom trettonde talskyrkan.

Som förespråkare för de enklare apostoliska liv i fattigdom och predikande, slog de ett lyhört ackord bland det ökande antalet stadsborna som hade hamnat utanför klosterlivet och hierarkiska etablering. Men, istället för att bli upproriska kättare, var tiggarmunkarna lydiga tjänare till de etablerade kyrka.

Liksom staden blev universitetet ett stort fokus på sin verksamhet som de ville förbereda intellektuellt för sin världsomspännande mission, konfrontera otrogna, kättare, och likgiltiga både med kristendomens sanning. Nästan varje utestående lärd i den åldern var en munk, inklusive Bonaventure, John Duns Scotus och William av Ockham bland franciskanerna.

Strider mot andan i Francis dock beslutet blev i samband aggressivt med repressiva inkvisitionen och anti-judisk verksamhet i västra kyrkan under sina ansträngningar att konsolidera kristna samhället.

RK Bishop


(Elwell evangelikal ordbok)

Bibliografi


R. Brooke, The Coming of tiggarmunkarna, J. Cohen, The Friars och judarna, L. Little, religiösa Fattigdom och Profit ekonomi i medeltidens Europa, J. Moorman, A History of the Franciscan Order från ursprung till år 1517.


Franciskus av Assisi

Avancerad information

(1182-1226)

Franciskus av Assisi var allmänt beundrade grundare av beslutet av Friars Minor (franciskanerna).

Född Francesco Bernardone, son till en förmögen tyg köpman från Assisi, var han en populär, eldig ungdom, mycket inspirerad av ridderliga ideal Troubador och riddaren.

I hans tidiga tjugoårsåldern han upplevt en gradvis men djup religiös omvändelse, uttryckt i ett antal dramatiska gester såsom utbyte av kläder med en tiggare och kyssa den sjuka handen av en spetälsk.

Efter att han hade sålt familj varor i syfte att bygga en lokal kyrka, väckte hans rasande far, äcklad av sonens ovärldsliga instinkter, honom till dom innan biskopens domstol.

Här Francis avsagt fritt sitt arv och i en minnesvärd handling, klädde av sig sina kläder samt att betyda totalt övergivande till Gud.

Francis tillbringade de närmaste åren att leva som en eremit i närheten av Assisi, tjänande till behövande, reparera kyrkor och locka en liten skara anhängare till hans enkla regel.

Innocentius III: s godkännande av nystartade För år 1210 blev en stor triumf, snarare än att vinna ännu ett hot, kättersk rörelse, "lillebror" har anammat som en stark ström av reformer inom den etablerade kyrkan.

Following a preaching mission in the Islamic East (including a remarkable audience with the sultan in Egypt), Francis returned home in 1219 to face a crisis. The movement now numbered some five thousand adherents, and pressure was mounting to establish a more formal organization. Distressed by this drift away from earlier spontaneity and simplicity, Francis increasingly withdrew to live out his mission by personal example. Intense meditation on the suffering of Christ led to the famous experience of the stigmata, signs in his own flesh of the wounds of his Master. And although he was more a preacher than a writer, in 1223 he completed a second rule (adapted as the official Rule of the Order) and about 1224 his most famous piece, "Canticle of the Sun," a paean of praise for God and his creation. Ill and nearly blind, he was finally brought back to Assisi from his remote hermitage and died on October 3, 1226. He was canonized by his friend Gregory IX in 1228, and his body was soon moved to the newly constructed basilica bearing his name.

The key to Francis's life was his uncompromising attempt to imitate Christ of the Gospels through absolute poverty, humility, and simplicity. He loved nature as God's good handiwork and had a deep respect for women (such as his beloved mother and Clare, his follower). At the same time, his willing obedience to the papacy and the priesthood allowed them to embrace this otherwise radical reformer and saint.

RK Bishop
(Elwell Evangelical Dictionary)

Bibliography
M. Bishop, St. Francis of Assisi; L. Cunningham, St. Francis of Assisi; O. Englebert, Saint Francis of Assisi; A. Fortini, Francis of Assisi; JH Smith, Francis of Assisi.


Franciskus av Assisi

Katolsk information

Grundare av Franciscan Order, född i Assisi i Umbrien i 1181 eller 1182 - det årtalet är osäkert, dog där, 3 oktober 1226. Hans far, Pietro Bernardone, var en förmögen Assisian trasa köpman.

Hans mor, Pica, föga är känt, men hon sägs ha tillhört en adlig familj i Provence.

Francis var en av flera barn.

Legenden att han var född i en stabil härrör från det femtonde århundradet enda, och verkar ha sin upprinnelse i en önskan om vissa författare göra sitt liv likna Kristus.

Vid dopet helgonet fått namn Giovanni, som hans far sedan ändras till Francesco, genom kärlek verkar det för Frankrike, hade dit företag ledde honom vid tiden för sonens födelse.

I alla fall, eftersom barnet döptes i barndomen kan förändringen knappast ha haft något att göra med hans fallenhet för att lära sig franska, som vissa har trott.

Francis fått några elementära instruktioner från präster i St George's i Assisi, men han lärde sig mer kanske i skolan av trubadurer, som var just då göra för förädling i Italien.

Men detta kan vara, han var inte så flitig, och hans litterära utbildning varit ofullständiga.

Även i samband med sin far i handeln, visade han lite sympati för en köpman karriär, och hans föräldrar verkar ha ägnat sig åt alla hans infall.

Thomas av Celano, hans första biograf, talar i mycket svåra termer av Francis ungdomar. Säkert är att helgonet tidiga liv gav något förebud om de gyllene åren som skulle komma.

Ingen älskade nöje mer än Francis, han hade en färdig slagfärdighet, sjöng muntert, förtjust i fina kläder och prålig display.

Handsome, gay, artig och hövlig, blev han snart den främsta favorit bland de unga adelsmännen av Assisi, de främsta i varje vapenbragd, ledare för den civila fester, själva kungen av upptåg.

Men även vid denna tid Francis visade en instinktiv sympati med de fattiga, och trots att han lagt ut pengar frikostigt, flöt det fortfarande sådana kanaler som för att bekräfta en furstlig ädelmod anda. När ett tjugotal, Francis gick ut med stadsborna att bekämpa Perugians i en av de små skärmytslingar så vanliga vid denna tid mellan de rivaliserande städer. Assisians besegrades vid detta tillfälle, och Francis, som är bland de tillfångatagna, hölls fången i mer än ett år i Perugia.

En låg feber som han det kontrakterade tycks ha vänt sina tankar till det som hör evigheten, åtminstone tomheten i det liv han hade gått i spetsen kom till honom under lång tids sjukdom.

Med återvänder hälsa, dock Francis iver efter ära och återuppväckte hans fantasi vandrade i jakt på segrar, omsider beslöt han att anamma en militär karriär, och omständigheter verkar gynna hans ambitioner.

En riddare av Assisi var på väg att gå "den mjuka count", arrangerad av Walter Brienne, som då var i vapen i den napolitanska staterna mot kejsaren, och Francis att följa med honom.

Hans biografier berättar att kvällen innan Francis anges han hade en konstig dröm, där han såg en stor hall hängde med pansar alla markerade med korset.

"Dessa", sade en röst, "är för dig och dina soldater."

"Jag vet att jag ska bli en stor furste", utropade Francis exultingly, som han startade för Apulien.

Men en andra sjukdom greps hans kurs i Spoleto. Där får vi veta, Francis hade en dröm där samma röst befallde honom att vända tillbaka till Assisi.

Han gjorde det på en gång.

Detta var 1205.

Även Francis fortfarande gick ibland i bullriga fester av hans tidigare kamrater, visar hans förändrade väsen tydligt att hans hjärta var inte längre med dem, en längtan efter liv anden hade redan hade det.

Kamraterna twitted Francis på sin tankspriddhet och frågade om han var inställd på att vara gift.

"Ja", svarade han, "jag skall ta en hustru överträffa rättvisa."

Hon var ingen annan än Lady Fattigdom vem Dante och Giotto har gift med hans namn, och som även han nu hade börjat älska.

Efter en kort period av osäkerhet han började söka i bön och ensamhet svaret på hans samtal, han hade redan gett upp sitt gay klädsel och slösaktigt sätt.

En dag, när de passerar umbriska slätten till häst, drog Francis oväntat nära en dålig spetälsk.

Den plötsliga uppkomsten av detta motbjudande fyllt objektet honom med avsky och han instinktivt drog sig tillbaka, men snart kontrollera sin naturliga aversion han demonterats, omfamnade den olycklige mannen och gav honom alla pengar han hade. Ungefär samtidigt Francis gjorde en pilgrimsfärd till Rom.

Smärtade vid snåla utbudet han såg vid grav i Peterskyrkan, tömde han sin handväska detta.

Då, liksom för att sätta sin sparsmakade karaktär på prov, utbytte han kläder med en trasig tiggare och stod för resten av dagen fastande bland horder av tiggare vid ingången av basilikan.

Inte länge efter sin återkomst till Assisi, var medan Francis bad innan ett gammalt krucifix i den övergivna vägkanten Chapel of St Damian's nedanför staden, hörde han en röst som sade: "Gå, Francis och reparera mitt hus, vilket, som ni ser är falla i spillror. "

Med detta uppdrag bokstavligt, som hänvisar till förödande kyrkan där han föll på knä, gick Francis i sin fars butik, impulsivt sammanförs i en massa färgade draperi, och montering hästen skyndade till Foligno, då en mart av viss betydelse, och det säljs både häst och sånt att anskaffa pengar nödigt för restaurering av St Damian's.

Men när den stackars präst som förrättade där vägrade att ta emot guldet sålunda fått, Francis kastade den ifrån honom föraktfullt.

Den äldre Bernardone, en mycket njugga man var uppretad övermåttan vid sin sons beteende, och Francis, för att undvika faderns vrede, gömde sig i en grotta nära St Damian's för en hel månad.

När han kom ut från detta gömställe och återvände till staden, utmärglade med hunger och smutsiga av smuts, följdes Francis av en TUTNING slödder, bombarderade med lera och stenar, och i övrigt hånas som en galning.

Slutligen släpade han hem av sin far slagen, bunden och låst i en mörk garderob.

Freed av sin mor under Bernardone frånvaro återvände Francis på gång till St Damian's, där han fann ett vindskydd med den tjänstgörande prästen, men han nämndes snart innan staden konsuler av sin far.

Den sistnämnda nöjer sig inte med att ha återhämtat utspridda guld från St Damian's, försökte även tvinga sin son att avstå från sitt arv.

Detta Francis var alltför ivrig att göra, förklarade han emellertid att eftersom han hade gått in i Guds tjänst han inte längre står under civil jurisdiktion.

Har därför tagits före biskopen, avskalade Francis själv för mycket kläder han bar, och gav dem till sin far och sade: "Hittills har jag ringt min far på jorden, hädanefter jag lust att bara säga" Fader vår som är i himlen. "" Då och där, som Dante sjunger, var förrättades Francis bröllopet med sin älskade make, Lady Fattigdom, under vilket namn, i den mystiska språk efteråt så bekant för honom, förstod han den totala överlämnandet av alla ägodelar, utmärkelser och privilegier. Och nu Francis vandrade ut i bergen bakom Assisi, improvisera lovsånger som han gick.

"Jag är förebud om den store kung", förklarade han i svar på några rövare, som därefter berövat honom allt han hade och kastade honom hånfullt i en snödriva.

Naken och halv frysta, kröp Francis till en närliggande kloster och där arbetade en tid som DISKPOJKE.

Vid Gubbio, dit han gick bredvid, Francis från en vän, kappa, bälte och personal i en pilgrim som en allmosa.

Återvänder till Assisi, förs han staden tigga stenar för restaurering av St Damian's.

Dessa bar han till det gamla kapellet, som i stället sig själv, och så till sist byggde om.

På samma sätt Francis återställd efteråt två andra övergivna kapell, St Peter's, en bit från staden, och St Mary of the Angels, på slätten nedanför, på en plats som kallas Porziuncola.

Tiden han fördubblade sin iver i barmhärtighetsverk, särskilt inom vård de spetälska.

På en viss morgon år 1208, sannolikt 24 februari, var Francis höra mässan i kapellet av St Mary of the Angels, nära som han sedan byggde sig en hydda, evangeliet om dagen berättade hur Kristi lärjungar skulle ha varken guld eller silver, eller ränsel för resan, eller två lager, eller skor, eller en anställd, och att de skulle uppmana syndare till omvändelse och annonsera ut Guds rike.

Francis tog dessa ord som om de talade direkt till sig själv, och så snart mässan var över kastade bort de dåliga fragment kvar honom av världens varor, hans skor, kappa, Pilgrim personal, och tom plånbok.

Äntligen hade han funnit sitt kall.

Som har fått en grov ylle tunika av "vilddjuret färg", då klänningen som bärs av de fattigaste umbriska bönderna, och knöt den runt honom med knuten rep gick Francis ut på en gång mana folket i land-skapet till bot, broderlig kärlek och fred.

Den Assisians hade redan upphört att håna Francis; de nu stannade i förundran, hans exempel även andra drog till honom. Bernard av Quintavalle, en magnat i staden, var de första att ansluta Francis, och han följdes snart av Peter av Cattaneo , en välkänd kanon av katedralen.

I sann anda av religiös entusiasm, repareras Francis i kyrkan St Nicholas och försökte lära sig Guds vilja i förhållande till dessa genom att tre gånger öppning på måfå i evangelieboken på altaret.

Varje gång det öppnas på ställen där Kristus sade till sina lärjungar att lämna allt och följa honom. "Detta skall vara vår regel om livet", sade Francis, och ledde sina följeslagare till torget, där de genast gav bort alla sina ägodelar till de fattiga.

Efter detta de upphandlade grov vanor likt Francis, och byggde sig små stugor i närheten av hans på Porziuncola.

Några dagar senare Giles, sedan den stora extatiska och Sayer av "goda ord", blev den tredje efterföljare Francis.

Den lilla skara uppdelad och gick omkring, två och två, som gör ett sådant intryck av deras ord och beteenden som förr eller flera andra lärjungarna grupperade sig runt Francis ivrig att dela hans fattigdom, bland dem är Sabatinus, vir bonus et Justus, Moricus, som tillhört Crucigeri, John av Capella, som sedan föll bort, Philip "Long", och fyra andra, som vi bara känner till namnen.

När antalet hans kamrater hade ökat till elva, Francis fann det lämpligt att upprätta en skriftlig regel för dem.

Denna första regeln, som det kallas, av Friars Minor inte har kommit till oss i sin ursprungliga form, men det verkar ha varit mycket kort och enkel, en ren anpassning av evangeliet bud redan utsett Francis till vägledning för hans första följeslagare, och som han önskade att träna i all sin perfektion.

När regeln var färdigt Penitents av Assisi, som Francis och hans anhängare titulera sig som anges i Rom för att begära godkännande från Heliga stolen, även om det ännu inte någon sådan gillande var obligatorisk.

Det finns olika konton Francis mottagning av Innocentius III.

Det förefaller emellertid att Guido, biskop i Assisi, som då var i Rom, berömde Francis Cardinal Johannes av St Paul, och att på initiativ av den senare påminde påven helgonet vars första trevare han, eftersom det visas något plumpt avslås.

Övrigt i webbplatsen för olycksbådande förutsägelser andra i Heliga Kollegiet, som ansåg vilket sätt som föreslås av Francis som osäkert och ogenomförbart, Innocent flyttade det som sägs av en dröm där han såg den stackars mannen i Assisi upprätthålla vacklande Lateran, gav en muntlig sanktioner mot regel in av Francis och beviljade den helige och hans följeslagare tillstånd att predika omvändelse överallt.

Innan vi lämnar Rom alla fick den kyrkliga tonsuren, Francis själv vara ordinerade diakonen senare. Efter återkomsten till Assisi, den Friars Minor - ty så Francis hade döpt sina bröder, antingen efter minores eller lägre klasser, som vissa tror, eller som andra anser, med hänvisning till evangeliet (Matt 25:40-45), och som en ständig påminnelse om deras ödmjukhet - funnit en fristad i en övergiven stuga på Rivo Torto på slätten nedanför staden, men tvingades lämna denna stackars bostad av en grov bonde som åkte i hans röv på dem.

Omkring 1211 de fått ett permanent fotfäste i närheten av Assisi, genom generositet benediktinorden Monte Subasio, som gav dem den lilla kapellet i St Mary av Angels eller Porziuncola.

Angränsande denna ödmjuka fristad, redan kär Francis, den första franciskanska kloster bildades genom uppförandet av ett par små stugor eller celler Wattle, halm och lera, och omges av en häck.

Ur denna lösning, som blev vagga FRANCISKANORDEN (Caput et Mater Ordinis) och den centrala platsen i Life of St Francis, Friars Minor gick ut två och två förmanade folket i nejden.

Liksom barn "slarvig på dagen", vandrade de från plats till plats sjunga i deras glädje, och kallar sig Herrens gycklare.

Vida världen var deras kloster, sova i haylofts, grottor, eller Porches kyrka, slet de med arbetarna på fälten, och när ingen gav dem arbete de skulle tigga.

I en stund Francis och hans kamrater fått en enorm inverkan, och män med olika grader av liv och sätt att tänka flockades till ordern.

Bland de nyanställda som vid denna tid av Francis var den berömda tre kamrater, som sedan skrev hans liv, nämligen: Angelus Tancredi, en ädel kavaljer, Leo, helgonets sekreterare och biktfader och Rufinus, en kusin till St Clare, förutom Juniper, "den berömda narren i Herren".

Under fastan av 1212, en ny glädje, stor som det var oväntat, kom till Francis. Clare, en ung arvtagerska av Assisi, rörd av helgonets predikan i kyrkan St George, sökte honom och bad att få att anamma nya sätt att leva han grundat.

Genom hans råd, Clare, som då var arton, men i hemlighet lämnade sin faders hus på natten till palmsöndagen, och med två kamrater gick till Porziuncola, där munkarna mötte henne i procession, transporterar tända facklor.

Sedan Francis, ha skurit av sig håret, klädde henne i Minorite vana och därmed fick henne till ett liv i fattigdom, botgöring, och avskildhet.

Clare stannade provisoriskt med några Benedictine nunnor nära Assisi, tills Francis skulle kunna utgöra en lämplig tillflyktsort för henne och för St Agnes, hennes syster, och andra fromma flickorna som hade gått med henne.

Han Slutligen upprättades dem på St Damian's, i en bostad intill kapellet han byggde med egna händer, som gavs nu till helgon benediktinorden som hemvist för hans andliga döttrar, och som därmed blev den första klostret i den andra Franciscan Klarissor, numera känd som fattiga Clares.

På hösten samma år (1212) Francis brinnande längtan för konvertering av saracenerna fick honom att gå ombord för Syrien, men att ha lidit skeppsbrott vid kusten i Slavonien, han var tvungen att återvända till Ancona.

Våren efter han ägnade sig åt evangelisation centrala Italien.

Vid denna tid (1213) Francis från greve Orlando Chiusi berget La Verna, en isolerad topp bland de toskanska Apenninerna, stigande omkring 4000 meter över dalen av Casentino, som en retreat "särskilt gynnsamma för kontemplation", till som han kan dra sig tillbaka från tid till tid för bön och vila.

För Francis aldrig helt skilt kontemplativa från det aktiva livet, eftersom flera hermitages samband med hans minne och pittoreska förordningar skrev han för de som bor i dem vittnar om.

En gång i tiden, faktiskt, en stark önskan att ge sig själv helt och hållet till ett liv i kontemplation tycks ha besatt helgonet. Under nästa år (1214) Francis anges för Marocko, i ett försök att nå de otrogna och vid behov göra , att utgjuta sitt blod för evangeliet, men samtidigt ändå i Spanien blev omkörd av så svår sjukdom att han var tvungen att vända tillbaka till Italien igen.

Autentiska detaljer är tyvärr saknas av Francis resa till Spanien och vistas där.

Det tog förmodligen rum under vintern 1214-1215.

Efter återkomsten till Umbrien han fått flera adliga och lärda män i sin ordning, inklusive hans framtida levnadstecknare Thomas av Celano.

De närmaste arton månaderna ska omfatta, kanske det mest obskyra period av helgonets liv.

Att han deltog i Laterankonciliet från 1215 kan mycket väl vara, men det är inte säkert, vi vet från Eccleston dock att Francis var närvarande vid död Innocentius III, som ägde rum i Perugia, i juli 1216.

Kort därefter, dvs mycket tidigt i pontifikat av Honorius III, placeras koncession av den berömda Porziuncola Indulgence.

Det berättas att en gång, medan Francis bad vid Porziuncola verkade Kristus till honom och erbjöd honom vad ja han skulle vilja.

Att frälsa själar var någonsin bördan av Francis böner, och vill dessutom göra sin älskade Porziuncola en fristad där många skulle kunna räddas, han bad ett plenum Indulgence för alla som har bekänt sina synder, bör besöka det lilla kapellet.

Vår Herre denna begäran under förutsättning att påven skulle ratificera Indulgence.

Francis därefter fastställs för Perugia, med broder Masseo, att hitta Honorius III.

Den senare, trots visst motstånd från Curia på en sådan oerhörd fördel beviljade Indulgence, begränsar den dock till en dag per år.

Han fastställdes senare 2 augusti i all framtid, som den dagen för att få denna Porziuncola Indulgence, allmänt känd i Italien som il perdono d'Assisi. Detta är den traditionella konto.

Det faktum att det inte finns någon dokumentation om detta Indulgence vare påvens eller domkapitel arkiv och ingen hänvisning till det i de tidigaste biografier Francis eller andra samtida dokument har lett till att vissa författare att förkasta hela historien.

Detta argumentum ex silentio har dock mötts av M. Paul Sabatier, som i sin kritiska utgåvan av "Tractatus de Indulgentia" av Fra Bartholi har lagt fram alla de riktigt trovärdiga bevis till sin fördel.

Men även de som gäller beviljandet av denna Indulgence som traditionellt anses vara ett faktum historia, medger att dess tidiga historia är osäker.

(Se PORTIUNCULA.)

Den första allmänna kapitlet i Friars Minor hölls i maj 1217, vid Porziuncola, beslutet är indelat i provinser och en fördelning som gjorts av den kristna världen i så många Franciscan uppdrag.

Toscana, Lombardiet, Provence, Spanien och Tyskland överläts till fem av Francis främsta anhängare, för sig själv helgonet reserverade Frankrike, och han verkligen anges för detta rike, men när de anländer till Florens, var avskräcks från att gå vidare genom kardinal Ugolino, som hade blivit beskyddare av beslutet i 1216.

Han skickade därför i hans ställe Brother pacificus, som i världen hade varit känd som poet, tillsammans med broder Agnellus, som senare etablerade Friars Minor i England.

Trots framgången kom verkligen till Francis och hans tiggarmunkarna med det kom också motstånd, och det var i syfte att lugna de fördomar kurian kan ha insupit mot deras metoder att Francis, på initiativ av kardinal Ugolino, reste till Rom och predikade inför påven och kardinalerna i Laterano.

Detta besök i den eviga staden, som ägde rum 1217-18, var uppenbarligen anledning av Francis minnesvärda möte med St Dominic.

Året 1218 Francis ägnas missionär turer i Italien, som var en ständig triumf för honom.

Han predikade ofta utomhus, på torgen, från kyrktrappan, från väggarna Castle Court-varv.

Lockade av den magiska förtrollningen av hans närvaro, beundrande skaror, oanvända i övrigt till något som de populära predika i folkmun, följt Francis från plats till plats hängde på hans läppar, kyrkklockorna ringde på hans inställning, processioner av präster och människor avancerade till träffa honom med sång och musik, förde de sjuka till honom för att välsigna och läka, och kysste själva marken där han trampade, och även försökt att skära bort bitar av rocken.

Det extra entusiasm med vilken helgonet välkomnades överallt var endast jämföras med den omedelbara och synliga resultatet av hans förkunnelse.

Hans uppmaningar till folket, för predikningar de kan knappast kallas, kort, hemtrevliga, tillgiven och patetisk, berörde även de hårdaste och mest oseriösa, och Francis blev i sanning en mycket erövrare av själar.

Sålunda hände det vid ett tillfälle, medan helgonet predikade på Camara, en liten by nära Assisi, att hela församlingen var så rörd av hans "ord av ande och liv", som de presenterade sig för honom i en kropp och bad att att släppas in sin beställning.

Det var för att ansluta sig, så långt som man skulle kunna vilja begär att Francis fram sin tredje order, som det heter numera, i Brothers and Sisters botens som var menat som ett slags mitt tillstånd mellan världen och klostret för dem som inte kunde lämna sitt hem eller svika deras gångbar avocations för att skriva in den första ordern av Friars Minor eller andra Klarissor.

Att Francis föreskrivna särskilda uppgifter för dessa Tertiarer kan inte ifrågasättas.

De skulle inte bära vapen, eller ta eder, eller delta i stämningar, etc. Det är också sagt att han drog upp en formell regel för dem, men det är klart att regeln, som bekräftades genom Nicholas IV år 1289, inte, åtminstone i den form som den har kommit till oss, utgör den ursprungliga regeln om syskonen botens.

Under alla omständigheter är det brukligt att tilldela 1221 som året då grunden till denna tredje ordningen, men datumet är inte säkert.

Vid den andra allmänna kapitel (maj 1219) Francis, böjd för att förverkliga sitt projekt att evangelisera de otrogna, tilldelas ett separat uppdrag att vart och ett av hans främsta lärjungar, själv välja plats för ett krig mellan korsfararna och saracenerna.

Med elva kamrater, inklusive broder Illuminato och Peter av Cattaneo, som Francis segel från Ancona den 21 juni, för Saint-Jean d'Acre, och han var närvarande vid belägringen och tagande av Damietta.

Efter predikan finns på den sammansatta kristna styrkorna, passerade Francis oförskräckt över till de otrogna lägret, där han togs tillfånga och ledde inför sultanen.

Enligt vittnesmål från Jacques de Vitry, som var med korsfararna på Damietta fick sultanen Francis med artighet, men bortom få ett löfte från denna härskare mer överseende behandling för de kristna fångarna verkar helgonets predikan har påverkat lite.

Innan han återvände till Europa, är helgonet tros ha besökt Palestina och det fås för tiggarmunkarna the fotfäste de fortfarande kvar som väktare av de heliga platserna.

Vad som är säkert är att Francis var tvungen att skynda tillbaka till Italien på grund av olika problem som hade uppstått där under hans frånvaro.

Nyheter nått honom i öst som Matthew Narni och Gregorios av Neapel, de två vikarierna-general, som han hade kvar som ansvarar för ordning, hade sammankallat ett kapitel som bland annat nyheter, syftade till att införa nya fastar på tiggarmunkarna strängare än den föreskrivna regeln.

Dessutom Cardinal Ugolino hade tilldelats Poor Ladies en skriven regel som var praktiskt att i Benedictine nunnor, och broder Philip, som Francis hade tagit ut med sina intressen, hade godtagit den.

För att göra saken värre, John av Capella, en av helgonets första följeslagare, hade samlat ett stort antal av spetälska, både män och kvinnor, med syfte att bilda dem till en ny religiös ordning, och hade satt upp för Rom att söka godkännande för regeln han hade utarbetat för dessa olyckliga.

Slutligen ett rykte hade varit jämnt utomlands att Francis var död, så att när helgonet återvänt till Italien med broder Elias - han tycktes ha kommit till Venedig i juli 1220 - en allmän känsla av oro rådde bland munkarna.

Bortsett från dessa svårigheter var att sedan passera genom en övergångsperiod.

Det hade blivit uppenbart att en enkel och välkänd, och BRYSK sätt som hade märkt det franciskanska rörelsen vid dess början var gradvis försvinner, och att de hjältemodiga fattigdom praktiseras av Francis och hans kamrater från början blev mindre lätt som munkarna med häpnadsväckande snabbhet ökade i antal.

Och detta Francis inte kunde undgå att se på hans återkomst. Cardinal Ugolino hade redan tagit på sig uppgiften "att förena inspiration så unstudied och så gratis med en tingens ordning de hade vuxit ifrån."

Detta märklig man, som sedan besteg påvestolen som Gregorius IX, var djupt fäst Francis, som han vördas som ett helgon och även några författare berätta, förvaltas som en entusiast.

Att kardinal Ugolino hade någon liten del i att föra Francis höga ideal "inom räckhåll och kompass" tycks tvekan, och det är inte svårt att erkänna sin hand i viktiga förändringar gjorts i organisationen av ordning i den så kallade kapitel av Mats .

På denna berömda församling, som hölls i Porziuncola vid pingst, 1220 eller 1221 (det finns till synes mycket utrymme för tvivel om det exakta datum och antal av de tidiga kapitlen), ungefär 5000 friars sägs ha varit närvarande, förutom cirka 500 sökande till tillträde till ordern.

Hyddor flätverk och lera tillförsäkras skydd för denna mångfald.

Francis hade med flit inte tar hänsyn till dem, men välgörenhet i närliggande städer försåg dem med mat, medan riddare och adelsmän uppvaktade dem gärna.

Det var vid detta tillfälle att Francis, trakasserat inget tvivel och desillusionerade över den ökande förrådd av ett stort antal av munkarna att koppla av påfrestningarna i regeln enligt maningar den mänskliga klokheten och känsla, kanske icke utrustad för en plats som nu kallas till stor del för att ordna förmågor, avstod från sin post som generaldirektör för beslut till förmån för Peter av Cattaneo.

Men den senare dog i mindre än ett år, som efterträdde honom som kyrkoherde-general av olyckliga broder Elias, som fortsatte att tjänstgöra fram till dess död Francis.

Helgonet, under tiden, under de få år som blev kvar i honom, försökte imponera på munkarna som den tysta undervisning i personlig exempel på vad slags han skulle gärna ha dem vara.

Redan medan passerar genom Bologna vid hans återkomst från öst hade Francis vägrade att besöka klostret där eftersom han hade hört att det kallas för "House of the Friars" och eftersom ett studium hade inletts där.

Han bjöd dessutom alla tiggarmunkarna, även de som var sjuk, slutar det på en gång och det var först en tid efter, då kardinal Ugolino offentligt hade deklarerat huset för att vara sin egen egendom, att Francis led hans bröder komma tillbaka till det .

Ändå stark och bestämd som helgonets övertygelse var och målmedvetet som hans linje togs var han aldrig en slav till en teori i fråga om ceremonier av fattigdom eller något annat, om honom faktiskt, det fanns inget smal eller fanatisk.

Vad gäller hans inställning till studier, desiderated Francis för hans munkar endast sådana teologiska kunskap som var överensstämmande med uppdraget av ordern, vilket är före allt annat ett uppdrag exempel.

Följaktligen är han betraktade anhopning av böcker som i strid med fattigdom hans tiggarmunkarna förkunnade, och han motsatte sig ivrig längtan efter bara bok-lärande, så utbredd i sin tid, i den mån det slog till rötterna av den enkelhet som trädde så stor utsträckning tas essensen av hans liv och ideal och hotade att kväva bönens ande, som han stod att föredra framför alla andra. År 1221, så några författare berätta, Francis utarbetade en ny regel för Friars Minor.

Andra ser denna sk Rule of 1221 inte som en ny regel, men den första som Innocent hade muntligen godkänt, verkligen inte sin ursprungliga form, som vi saknar, men med sådana tillägg och ändringar som har lidit under tolv år.

Men detta kan vara, är sammansättningen kallas av vissa rättsstatliga 1221 mycket till skillnad från konventionella regel som någonsin tillverkats. Det var alltför omständliga och oprecis att bli en formell regel, och två år senare Francis drog sig tillbaka till Fonte Colombo, en eremitboning nära Rieti, och skrev om regeln i mer KORTFATTAD form.

Denna reviderade förslaget han anförtrotts till broder Elias, som inte långt efter deklarerade han hade förlorat det genom oaktsamhet.

Francis därefter tillbaka till ensamheten i Fonte Colombo, och omarbeta regel på samma sätt som tidigare, sitt tjugoförsta tre kapitel reduceras till tolv och några av dess föreskrifter har ändrats i vissa detaljer på initiativ av kardinal Ugolino. Vid denna form regeln godkändes högtidligt av Honorius III, 29 November, 1223 (Litt. "Solet annuere").

Denna andra regeln, som det brukar kallas eller Regula bullata av Friars Minor är ett ända sedan bekände under första Order of St Francis (se artikel i Saint Francis).

Den är baserad på de tre löften om lydnad, fattigdom och kyskhet, särskilt understryker dock på att läggas om fattigdom, som Francis syftade till att göra speciella egenskap hos sin ordning, och som blev kännetecknet att motsägas.

Detta löfte absoluta fattigdomen i första och andra beställningar och försoning mellan de religiösa med en sekulär stat i Tredje ordningens botens är de främsta nyhet som infördes av Francis i monastiska förordning.

Det var under JULDAGARNA i år (1223) att helgonet kom på idén att fira Jesu födelse "på ett nytt sätt", genom att återge i en kyrka på Greccio the praesepio i Betlehem, och han har därför kommit att anses ha invigt populära hängivenhet av Crib.

Julen tycks verkligen ha varit favorit fest Francis, och han ville förmå kejsaren att göra en särskild lag om att kvinnor bör därefter tillhandahålla bra för fåglar och djur, liksom för de fattiga, så att alla skulle få tillfälle glädjas i Herren.

Tidigt i augusti 1224, pensionerad Francis med tre kamrater för att "det robusta rock 'twixt Tibern och Arno", som Dante heter La Verna, där för att hålla en fyrtio dagar snabb inför Mickelsmäss.

Under denna reträtt Kristi lidanden blev mer än någonsin bördan av sina betraktelser, till ett fåtal själar, kanske hade den fulla innebörden av Passion så djupt in.

Det var omkring fest upphöjelse av Korset (14 september) medan han bad på bergssluttningarna, att han såg den underbara synen av Seraph, som en uppföljare som det dök upp på hans kropp synliga märken av de fem såren den korsfäste, som säger en tidig författare, hade sedan länge varit imponerad över hans hjärta.

Bror Leo, som var med St Francis när han mottog stigmata, har lämnat oss i sin skrivelse till helgonets autograf välsignelse, konserverade i Assisi, en tydlig och enkel grund av mirakel, som för övrigt är bättre intygas än många andra historiska fakta.

Helgonets högra sida beskrivs som påverkar öppna sår, som såg ut som gjorts av ett spjut, och genom hans händer och fötter var svarta naglar av kött, var de punkter som böjda bakåt.

Efter mottagandet av stigmata drabbades Francis ökande smärtor hela hans späda kropp, redan brutit med ständig förödmjukelse.

För, nedlåtande som helgonet alltid var svagheterna i andra, han var alltid så skoningslösa mot sig själv som i sista han kände sig tvungen att be om förlåtelse "Brother Ass", som han kallade sin kropp, för att ha behandlat det så hårt.

Utsliten, dessutom, som Francis nu var vid arton års oförtröttliga slit gav hans styrka vägen helt, och ibland hans syn hittills misslyckats med att han var nästan helt blind.

Under ett anfall av ångest, betalas Francis en sista besök på St Clare på St Damian's, och det var i ett litet hus av vass, för honom i trädgården, att helgonet sammansatt som "Canticle of the Sun", där hans poetiska snille utvidgar sig så härligt.

Detta var i september 1225.

Inte långt därefter Francis, i brådskande fall av Broder Elias, genomgick en misslyckad operation för ögonen, i Rieti.

Han tycks ha klarat vintern 1225-26 i Siena, dit han tagits för vidare medicinsk behandling.

I april, 1226 vid ett intervall på förbättring, Francis flyttades till Cortona, och det anses ha paus på Eremitaget i Celle där, att helgonet dikterade sitt testamente, som han beskriver som en "påminnelse, en varning och en uppmaning ".

I detta dokument rörande Francis, skriver från fullheten av hans hjärta, uppmanar på nytt med det enkla vältalighet, de få men klart definierade principer som skulle vägleda sina följeslagare, underförstått lydnad till överordnade som innehar plats Guds bokstavliga iakttagande av regeln "utan gloss", särskilt när det gäller fattigdom, och skyldighet kroppsarbete, det högtidliga ålade alla munkarna.

Samtidigt oroväckande vattusiktiga symptom hade utvecklats, och det var i ett döende tillstånd att Francis anges i Assisi.

En omväg togs av den lilla karavanen som ledsagade honom, för det fruktade följa raka vägen så att inte näsvis Perugians bör försöka göra Francis bort med våld så att han kunde dö i sin stad, vilket skulle träda i besittning av hans eftertraktade reliker.

Det var därför ett starkt skydd att Francis, i juli 1226, bars slutligen i säkerhet på biskopsgården i sin hemstads bland de entusiastiska glädje för hela folket.

I början av hösten Francis, känsla hand död på honom, bars till sin älskade Porziuncola, att han kunde andas sin sista suck när hans kallelse hade uppenbarat för honom och varifrån hans order hade kämpat i sikte.

På vägen dit han begärt att få ställa ner, och med smärtsamma ansträngning han åberopade en vacker välsignelse i Assisi, som dock kunde hans ögon inte längre urskilja.

Helgonets sista dagarna antogs vid Porziuncola i en liten hydda, i närheten av kapellet, som tjänade som en sjukstuga.

Den fördes dit vid denna tid av Lady Jacoba av Settesoli, som hade kommit med sina två söner och ett stort följe att bjuda Francis farväl, orsakade viss bestörtning, eftersom kvinnor var förbjudna att gå in i Friary.

Men Francis i sitt anbud tacksamhet till denna romerska riket, gjorde ett undantag i hennes namn, och "Broder Jacoba", som Francis hade döpt henne med anledning av hennes mod, var den sista.

Dagen före sin död, helgonet, i imitation av sin gudomlige Mästare, hade bröd kommit till honom och trasiga.

Denna han fördelas bland de närvarande, välsignelse Bernard av Quintaville, hans första följeslagare, Elias, hans kyrkoherde, och alla andra i ordningen.

"Jag har gjort min del, sade han bredvid," Kristus kan lära dig att göra ditt. "

Sedan vill ge ett sista bevis på distans och att visa att han inte längre hade något gemensamt med världen, bort Francis hans dåliga vana och lade sig på bara marken, täckt med en lånad trasa, glada över att han kunde behålla tron hans Lady fattigdomen till slutet.

Efter en stund bad han att få läsa till honom lidande enligt Johannes, och sedan i vacklande toner han själv läses Psalm 141.

Vid den avslutande versen, "Ta min själ ut ur fängelset", Francis fördes bort från jorden genom "Syster Död", i vars beröm han strax innan lagt till en ny strof till hans "Canticle of the Sun".

Det var lördag kväll, 3 Oktober 1226, Francis är sedan i de fyrtiotvå femte året i hans ålder, och den tjugonde från hans perfekt omvändelse till Kristus.

Helgonet hade i sin ödmjukhet, sägs det, uttryckte en önskan att bli begravd på Colle d'Inferno, en föraktad kulle utan Assisi, där brottslingar avrättats. Men detta kan vara, hans kropp, den 4 oktober, betalas i triumferande procession till staden, att sätta stopp gjordes vid St Damian's, att St Clare och hennes följeslagare skulle vörda den heliga stigmata nu synliga för alla, och det var tillfälligt ha placerats i kyrkan St George (nu inom inneslutningen i klostret St Clare), där helgonet hade lärt sig läsa och hade först predikade.

Många mirakel registreras ha ägt rum vid hans grav.

Francis kanoniserad på St George's av Gregorius IX, 16 juli 1228.

På den dagen efter påven som den första stenen i den stora dubbla kyrkan St Francis, restes till minne av den nya helgon, och dit den 25 maj 1230, Francis kvarlevor flyttades i hemlighet av broder Elias och begravdes långt ner under högaltaret i nedre kyrkan.

Här, efter att ha legat gömd i sex århundraden, liksom i St Clare's, Francis kista hittades, 12 December, 1818, som ett resultat av en mödosam sök varaktig femtiotvå nätter.

Denna upptäckt av helgonets kropp firas i ordning ett särskilt kansli den 12 december, och att hans översättning av en annan den 25 maj.

Hans fest hålls hela kyrkan den 4 oktober, och intrycket av stigmata på sin kropp firas den 17 september.

Det har sagts ursäktlig värme som Francis trädde i härlighet i hans livstid, och att han är ett helgon som alla efterföljande generationer har överenskommits i canonizing.

Visst är, att även de som bryr sig lite om den order han grundade och som har men föga sympati med kyrkan som han någonsin gav sin hängiven lojalitet, även de som vet att kristendomen som gudomlig, befinner sig, instinktivt så att säga , ser över åldrar för vägledning till den underbara Umbrien Poverello, och åberopar sitt namn i tacksamt minne.

Denna unika position Francis förmodligen beror i stor utsträckning till hans sällsynt älskvärda och älskvärd personlighet.

Få helgon utandad någonsin "den goda lukten av Kristus" i sådan grad som han.

Det var ungefär Francis, dessutom en ridderlighet och en poesi som gav hans andra-världslighet en ganska romantisk charm och skönhet.

Andra helgonen har verkar vara helt död för världen omkring dem, men Francis var någonsin grundligt i kontakt med tidsandan.

Han njöt av sångerna i Provence, gladde sig åt nyfödda fria hans födelsestad, och omhuldade vad Dante kallar behagliga ljudet av hans kära land. Och detta utsökta mänskliga faktorn Francis karaktär var nyckeln till att långtgående, allomfattande sympati, vilket kan vara nästan ringde sin karakteristiska gåva.

I sitt hjärta, som en gammal krönikören uttrycker det, fann hela världen tillflykt, fattiga, sjuka och självdöda är föremål för hans omsorger på ett speciellt sätt.

Likgiltiga eftersom Francis någonsin var i världen dom i sin egen fråga, var det alltid hans ständiga omsorg att respektera åsikter av alla och att såra känslor av ingen.

Varför han förmanar tiggarmunkarna att använda bara låg och betyder bord, så att "om en tiggare skulle komma att sitta nära dem han kan tro att han var men med sina jämlikar och behöver inte rodna på grund av sin fattigdom." One night , säger man, det Friary väcktes av skrik "Jag dör."

"Vem är du", sade Francis uppstår, och varför dör? "

"Jag dör av hunger", svarade rösten av en som hade varit alltför benägen att fasta.

Varpå Francis hade ett bord som ut och satte sig bredvid utsvulten munken, och lest dessa skulle skämmas att äta ensam, beordrade alla andra bröder att delta i måltiden.

Francis devotedness i trösta de drabbade gjorde honom så nedlåtande att han ryggade inte från följer med de spetälska i loathly Lazar-hus och att äta med dem ur samma tallrik.

Men framför allt är det hans kontakter med de felande som avslöjar verkligt kristen anda av hans välgörenhet.

"Saintlier än någon av de helgon", skriver Celano, "bland syndare han var en av dem själva".

Skriva till en viss minister i den ordning, säger Francis: "Det bör finnas en bror någonstans i världen som har syndat, oavsett hur stor soever hans fel kan vara, låt honom inte gå iväg efter att han har en gång sett ditt ansikte utan att visa synd mot honom, och om han inte begära nåd, fråga honom om han inte önskar det. Och det jag kommer att veta om du älskar Gud och mig. "

Igen, medeltida föreställningar om rättvisa i ILLGÄRNINGSMAN var bortom lagen och det fanns ingen anledning att hålla fast vid honom.

Men enligt Francis, inte bara var rättvisa beror även på missdådare, men rättvisa måste föregås av artighet som av en härold.

Artighet, faktiskt, i helgonets pittoreska koncept, var yngre syster till välgörenhet och en av egenskaperna hos Gud själv, som "av hans artighet", förklarar han, "ger sin sol och Hans regn på rättfärdiga och orättfärdiga". Denna vana av artighet Francis försökt någonsin att upphöra om hans lärjungar.

"Den som kan komma till oss", skriver han, "om en vän eller en fiende, en tjuv eller en rånare, låt honom vara vänligt emot", och festen som han spred till svältande rövarna i skogen på Monte Casale räckte till visar att "när han undervisade så han åstadkommit".

Den mycket djur som finns i Francis anbud vän och beskyddare, sålunda finner vi honom vädjar till folk Gubbio att mata den hårda varg som hade ravished sin hjord, ty genom hunger "Brother Wolf" hade gjort detta fel.

Och de tidiga legender har lämnat oss många en idyllisk bild av hur djur och fåglar lika mottagliga för charmen hos Francis milda sätt, trädde i kärleksfull med honom, hur de jagade UNGHARE försökte fånga hans meddelande, hur den halva fryst bin kröp mot honom under vintern för att få mat, hur naturen falken flaxade omkring honom, hur näktergalen sjöng med honom i ljuvaste innehållet i ilex lunden vid Carceri, och hur hans "lilla bröder fåglarna" så lyssnade andäktigt på hans predikan av vägarna nära Bevagna att Francis chided själv för att inte ha tänkt på att predika för dem tidigare. Francis kärlek till naturen också står i bjärt i världen han flyttade in

Han glad att kommunicera med vilda blommor, kristall våren och Friendly Fire, och att hälsa solen som steg på mässan umbriska vale.

I detta avseende, verkligen, St Francis "gåvan av sympati" tycks ha varit ännu större än St Paul's, för vi hittar inga bevis i den stora apostel en kärlek till naturen eller djur.

Knappast mindre engagerande än hans gränslösa känsla av medkänsla var Francis fullkomligt uppriktig och okonstlad enkelhet.

"Dearly Beloved," han en gång började en predikan som följer på en svår sjukdom, "jag måste bekänna för Gud och er att under fastetiden jag har ätit kakor gjort med ister."

Och när väktare insisterade av hänsyn till värmen på Francis med en påsydd räv hud under hans slitna tunika, samtyckte helgonet bara på villkor att ett annat skinn i samma storlek sys utanför.

För det var hans enastående studie aldrig gömma sig från män som som känner till Gud.

"Vad människan är i Guds ögon," brukade han upprepa, "så mycket han är och inget mer" - ett talesätt som gick in i "Imitation, har varit och ofta citeras.

Annan vinnande drag av Francis som inspirerar djupaste kärlek var hans orubbliga omedelbarhet ändamål och STADIG följande efter ett ideal.

"Hans käraste önskan så länge han levde, berättar Celano oss," var alltid att söka bland kloka och enkelt, perfekt och ofullständig, innebär att gå i vägen för sanningen. "Francis kärlek var det sannaste av alla sanningar; därav hans djupa känsla av personligt ansvar gentemot sina medmänniskor.

Kärleken till Kristus och honom korsfäst genomsyrat hela liv och karaktär Francis, och han placerade chef hopp om inlösen och ersättning för en lidande mänsklighet i ordets bokstavliga imitation av hans gudomliga Master.

Helgonet härmade Kristi föredöme så ordagrant som det var i honom att göra det, barfota och i absolut fattigdom, förkunnade han regeringstid av kärlek.

Denna heroiska imitation av Kristi fattigdom kanske var kännetecken av Francis kallelse, och han var utan tvekan, eftersom Bossuet uttrycker det, de mest hängivna, entusiastiska, och desperata älskare av fattigdomen i världen har sett.

Efter pengar Francis mest avskydde oenighet och splittring.

Fred, därför blev hans motto, och det patetiska försoning han har under sina sista dagar mellan biskopen och Potesta av Assisi är lite ett exempel av många av hans makt för att undertrycka stormar passion och återställa lugnet på hjärtan slitits sönder av civila stridigheter.

Den skyldighet som en Guds tjänare, förklarade Francis, var att lyfta upp människors hjärtan och flytta dem till andlig glädje.

Därför var det inte "från klosterlivet torg eller i en omsorgsfull oansvariga bifogade studerande att helgonet och hans anhängare talade till folket," de levde bland dem och brottades med det onda i den ordning enligt vilken folket stönade ".

De arbetade i utbyte mot sina biljetter, gjort de lägsta de mest simpla arbetsmarknaden, och att tala till de fattigaste ord av hopp som världen inte hade hört på mången god dag.

På detta vis Francis överbrygga klyftan mellan en aristokratisk präster och vanliga människor, och även om han lärde inga nya läran, han hittills repopularized den gamla med tanke på berget att evangeliet tog ett nytt liv och framkallade en ny kärlek.

Sådana i kortaste utkast är några av de framträdande dragen som gör siffran Francis en sådan högsta attraktion som alla slags män känner sig dragna till honom, med en känsla av personlig fastsättning.

Få kan dock för dem som känner charmen hos Francis personlighet följa helgonet till sin ensliga höjd fördjupad gemenskap med Gud.

För, men att anställa en "sångare i Herren", var Francis desto mindre en djup mystiker i ordets sannaste bemärkelse.

Hela världen var för honom en lysande stege, montering på pinnar som han närmade sig och såg Gud.

Det är mycket missvisande, för att framställa Francis som levande "på en höjd där dogm upphör att existera", och ännu längre från sanningen att representera utvecklingen av hans undervisning som något där ortodoxin görs underordnad "humanism".

En mycket snabb utredning Francis religiös tro tillräckligt att visa att det omfattade hela den katolska dogmen, varken mer eller mindre.

Om då helgonets predikningar var på det hela moraliska snarare än dogmatisk, det var mindre för att han predikade att uppfylla de önskemål som sin dag, och de som han riktar sig inte hade avlägsnat sig från dogmatiska sanningen, de var fortfarande "åhörare", om inte " doers ", i Word.

Av denna anledning Francis upphäva alla frågor mer teoretisk än praktisk, och återvände till evangeliet. Alltså, för att se i Francis bara kärleksfull vän av alla Guds varelser, är den glada sångaren i naturen, att helt bortse från denna del av hans arbete som är förklaringen till alla de andra - det övernaturliga sida.

Få liv har varit helt genomsyrad av det övernaturliga, eftersom även Renan medger.

Ingenstans, kanske kan det finnas en skarpare inblick i innersta värld av ande, men ändå så nära var det övernaturliga och det naturliga blandas Francis, att hans mycket asketism var klädd ofta i guiden om romantik, som vittne hans frieri Lady fattigdom, i en känsla av att nästan upphört att figurativa.

För Francis ovanligt livlig fantasi var impregnera med bilder av chanson de geste, och på grund av sin betydligt dramatiska tendens, glad han passande sin talan till hans tänkande.

Så, även lett helgonets inhemska vändning till det pittoreska honom att förena religion och natur.

Han hittade i alla skapade varelser, men triviala, några reflektion av den gudomliga fullkomligheten, och han älskade att beundra i dem skönhet, makt, vishet och godhet av sin skapare.

Och så det hände att han såg predikningar även i stenar och bra i allt. Dessutom Francis enkla, barnsliga natur fästes på tanken, att om alla kommer från en far då alla är verkliga kin.

Därav hans vana att hävda broderskap med alla typer av levande och döda ting.

Personifieringen därför av inslagen i "Canticle of the Sun" är något mer än bara en litterär figur.

Francis kärlek till varelser var inte bara barn till en mjuk eller sentimentala läggning, utan den uppstod i stället från att djupt och följa känsla av Guds närvaro, som låg bakom allt vad han sade och gjorde.

Trots detta var Francis vanliga munterhet inte en vårdslösa karaktär, eller av ett orört av sorg.

Ingen såg Francis dolda kamp, hans långa kval tårar, eller hans hemliga wrestlings i bön.

Och om vi träffar honom att göra dumma-show med musik, genom att spela ett par pinnar som en fiol för att ge utlopp för sin glädje, hittar vi också hans hjärta-ont med onda aningar vid svåra slitningar i den ordning som hotade att göra skeppsbrott hans ideal.

Heller var frestelser eller annan försvagning maladies själens vilja helgonet som helst.

Francis lightsomeness hade sin källa i det hela överlämnande av allt detta och går, där han hade hittat det inre frihet som barn till Gud, och det drog sin styrka från sin intim förening med Jesus i nattvarden.

Mysteriet med den heliga eukaristin, som är en förlängning av Passion, hade en dominerande plats i livet för Francis, och han hade något mer på hjärtat än att alla berörda Cultus av sakramentet.

Därför ser vi inte bara höra av Francis trolleri prästerskapet att visa värdig respekt för allt i samband med mässoffret, men vi även se honom sopa ut dåliga kyrkor, Questing heliga kärl för dem och ge dem altar-bröd som görs av sig själv .

Så stor, faktiskt, var Francis vördnad för prästerskapet, på grund av dess förhållande till Adorable sakrament, som i sin ödmjukhet han aldrig vågat att sträva efter värdighet.

Ödmjukhet var utan tvekan helgonets dom dygd.

Idol av en entusiastisk populär hängivenhet, han någonsin verkligen trodde sig mindre än den minsta.

Lika beundransvärd var Francis snabb och foglig lydnad till rösten av nåd hos honom, även under de första dagarna av hans dåligt definierade ambition, när andan i tolkningen svek honom.

Senare, helgonet, med så klart som en känsla av hans budskap som någon profet någonsin haft, gav HELHJÄRTAD överlämnats till vad som utgjorde kyrkliga myndigheten.

Inga reformer var dessutom allt mindre aggressiv än Francis.

Hans apostolat förkroppsligade själva ädlaste andan i reformen, han kämpade för att korrigera missbruk genom att hålla upp ett ideal.

Han sträckte ut sina armar i längtan mot dem som längtade efter "bättre gåvor".

De andra han ensam.

Och på så sätt, utan strider eller schism, blev Guds Poor Little Man of Assisi medel att förnya ungdomarna i kyrkan och att imitera de mest potenta och populära religiösa rörelsen sedan början av kristendomen.

Ingen tvekan om den här rörelsen hade sitt sociala samt dess religiösa sida.

Att tredje Order of St

Francis gick långt mot nytt Christianizing medeltida samhälle är en fråga om historia.

Emellertid var Francis främsta syfte religiöst.

Att återuppväcka Guds kärlek i världen och väcka till liv livet av andan i människornas hjärtan - sådan var hans uppdrag.

Men eftersom St Francis försökte först Guds rike och hans rättvisa, många andra saker har lagts till honom.

Och hans egen utsökt Franciscan anda, som det kallas, går ut i vida världen, blev ett bestående inspirationskälla.

Kanske savours överdrift att säga, som sagt, att "alla trådarna i civilisationen i följande århundradena tycks gå tillbaka till Francis", och att sedan hans dagar "karaktär hela romersk-katolska kyrkan är synligt Umbrian" .

Det skulle vara svårt, ändå, att överskatta effekten av Francis på sinnet av sin tid, eller den livgivande kraft som han förde på de generationer som följt honom.

Att nämna två aspekter endast hans allt överskuggande inflytande, måste Francis säkert räkna bland dem som en värld av konst och bokstäver är djupt skuldsatt.

Prosa, som Arnold påpekat, inte kunde tillfredsställa helgonets brinnande själ, så han gjorde poesi.

Han var, faktiskt, för lite bevandrad i lagar sammansättning att avancera långt i den riktningen.

Men han var den första rop på en begynnande poesi som fann sitt högsta uttryck i "Divina Commedia", varför Francis har stylade föregångare till Dante. Vad helgon gjorde var att lära folk "vana vid konstgjord versifikation av höviska Latin och provencalska poeter, att använda sitt modersmål i enkla spontana hymner, som blev ännu mer populär med Laudi och Cantici av hans poet-anhängare Jacopone av Todi ".

I den mån, dessutom, som Francis repraesentatio, som Salimbene kallar det, av den stabila i Betlehem är den första mysterium-play vi hör talas om i Italien där han sägs ha burit en del i återupplivandet av dramat.

Detta kan emellertid, om Francis kärlek till låten framkallat början av italienska vers, hans liv inte mindre lett till uppkomsten av italiensk konst.

Hans berättelse, säger Ruskin, blev en passionerad tradition målad överallt med glädje.

Full av färg, dramatiska möjligheter och människors intresse, tidiga franciskanska legenden ges populäraste materialet för målare sedan Kristi liv.

Nej förr, fyllde Francis siffra göra ett framträdande i konst än den blev genast en favorit ämne, särskilt med den mystiska umbriska skolan.

Så sant är detta som det har sagts att vi kan genom att följa hans välkänd gestalt "konstruera en historia av kristen konst från föregångarna till Cimabue ner till Guido Reni, Rubens och van Dyck".

Troligen den äldsta avbild av Francis som har kommit till oss är att bevaras i Sacro Speco på Subiaco.

Det sägs att den var målad av en benediktinermunk under helgonets besök där, som kan ha varit 1218. Avsaknaden av stigmata, halo, och titel helgon i denna fresk form dess chef anspråk på att betraktas som en samtida bild; Det är dock inte en verklig porträtt i modern bemärkelse, och vi är beroende av de traditionella presenteradokument Francis snarare om konstnärernas ideal, liksom Della Robbia staty på Porziuncola, som säkerligen helgonets Vera avbildningarna, eftersom ingen bysantinska så kallade porträtt någonsin kan, och grafisk beskrivning av Francis ges av Celano (Vita Prima, c. lxxxiii).

Mindre än medellängd, säger man, och svaga som form, var Francis en lång ändå glatt ansikte och mjuk men stark röst, små lysande svarta ögon, mörkt brunt hår och ett glest skägg. Hans person var på intet sätt införa, men det handlade om helgonet en delikatess, nåd och åtskillnad som gjorde honom mest attraktiva.

Den litterära material för historien om den helige Franciskus är mer än vanligt mycket omfattande och autentiska.

Det finns verkligen inga eller få medeltida liv mer noggrant dokumenteras.

Vi har i första hand helgonets egna skrifter. Det är inte omfattande och skrevs aldrig med syfte att fastställa fram sina idéer systematiskt, men de är präglade av hans personlighet och är märkta med samma oföränderliga drag i hans förkunnelse.

Några ledande tankar tas "från Herrens ord" syntes honom alla sufficing, och dessa han upprepar om och om igen och anpassa dem till behoven hos de olika personer som han tar upp.

Korta, enkla och informella, Francis skrifter andas unstudied kärlek till evangeliet och tillämpa samma praktiska moral, medan de överflöd i allegorier och personifiering och avslöjar en nära sammanflätning av bibliska formuleringar.

Inte alla helgonets skrifter har kommit till oss, och inte ett fåtal av dessa som tidigare tillskrivits honom är nu med större sannolikhet tillskrivas andra. De bevarade och autentiska Opuscula av Francis omfattar, förutom regeln om Friars Minor och några fragment av andra SERAFISK lagstiftning, flera brev, varav en riktar sig "till alla de kristna som bor i hela världen", en serie andliga råd till hans lärjungar, "Laudes creaturum" eller "Canticle of the Sun", och några mindre lovord, en byrå Passion sammanställts för eget bruk, och några andra orisons som visar oss Francis ens Celano såg honom, "inte så mycket en människas bön som bön själv". Utöver helgonets skrifter källorna till historien Francis innehålla ett antal tidiga påvliga tjurar och några andra diplomatiska dokument, som de kallas, med inriktning på hans liv och arbete.

Därefter kommer biografier egentlig mening.

Dessa inkluderar liv skriven 1229-1247 av Thomas av Celano, en av Francis anhängare, en gemensam berättelse om sitt liv som sammanställts av Leo, Rufinus och Angelus, intima följeslagare helgonet, år 1246, och den berömda legenden om St Bonaventure , som kom omkring 1263, förutom en något mer polemik legend kallas "Speculum Perfectionis", tillskriven Brother Leo, den stat som är en kontroversiell fråga.

Det finns också flera viktiga trettonde-talet krönikor av ordning, som om Jordanien, Eccleston, och Bernard av Besse, och inte några senare verk, såsom "Chronica XXIV. Generalium" och "Liber de Conformitate", som är i någon slags en fortsättning av dem.

Det är på dessa verk att alla senare biografier Francis liv bygger på.

De senaste åren har det skett en otrolig upgrowth av intresse i livet och arbetet i St Francis, framför allt bland icke-katoliker, och Assisi har blivit till följd målet med en ny ras av pilgrimer.

Detta intresse, för det mesta litterära och akademiska, centreras främst i studiet av primitiva handlingar rörande helgonets historia och början av Franciscan Order.

Även invigdes för några år sedan fick denna rörelse sin största impuls från publiceringen 1894 av Paul Sabatier's "Vie de S. François, ett arbete som kröntes nästan samtidigt av Franska akademien och placera på Index.

Trots författarens hela brist på sympati med helgonets religiös synvinkel, vittnar hans biografi av Francis stora lärdom, djup forskning och sällsynt viktiga information, och det har öppnat en ny era i studiet av Franciscan resurser.

För att ytterligare denna studie en International Society of Franciscan Studies grundades i Assisi 1902, vars syfte är att samla ett komplett bibliotek med verk på Franciscan historia och att sammanställa en katalog över spridda Franciscan manuskript och flera tidskrifter, ägnas Franciscan handlingar och diskussioner uteslutande, har dessutom varit etablerade i olika länder.

Även om en stor litteratur har vuxit upp kring den siffra på Poverello inom en kort tid, nya viktiga värde ingenting har lagts till det som var känt redan av helgon.

Det energiska forskningsarbete de senaste åren har resulterat i återvinningen av flera viktiga tidiga texter, och har framkallat många riktigt fina kritiska studier om källorna, men mycket välkommet inslag i den moderna intresset för Franciscan ursprung har varit en noggrann - redigering och översättning av Francis egna texter och i nästan alla samtida manuskript myndigheterna betydelse för hans liv.

Inte så få av de controverted frågor knutna till detta är av stor import, även för de som inte särskilt studenter från Franciscan legend, men de kunde inte göras begriplig inom ramen för denna artikel.

Det får räcka, dessutom, att ange endast några av de viktigaste verk på Life of St Francis.

Skrifter St Francis har publicerats i "Opuscula SP Francisci Assisiensis" (Quaracchi, 1904), Böhmer, "Analekten zur Geschichte des Franciscus von Assisi" (Tübingen, 1904), U. Alençon, "Les Opuscules de S . François d 'Assise "(Paris, 1905), Robinson," The Writings of St Francis of Assisi "(Philadelphia, 1906).

Publikation information Skrivet av Paschalis Robinson. The Catholic Encyclopedia, Volume VI.

År 1909.

New York: Robert Appleton Company.

Nihil Obstat, September 1, 1909.

Remy Lafort, censurerar.

Imprimatur.

+ John M.

Farley, ärkebiskop av New York


FRANCISKANORDEN

Katolsk information

En term som vanligen används för att utse ledamöter i olika grunderna för religiösa, vare sig män eller kvinnor, som påstår sig följa regeln: t Franciskus av Assisi i någon av dess olika former.

Syftet med denna artikel är att ange kortfattat ursprung och förhållandet mellan dessa olika stiftelser.

URSPRUNG tre beställningar

Man brukar säga att Franciskus grundade tre beställningar, som vi läser i Office för 4 oktober:

Tres ordines hic ordinat: primumque Fratrum nominat Minorum: pauperumque fit Dominarum medius: sed Poenitentium Tertius sexum capit utrumque.

(Brev. Rom. Serap., I Solem. SP Fran., Ant. 3, ad Laudes)

Dessa tre order - de Friars Minor, fattiga Ladies eller Clares samt Brothers and Sisters botens - är allmänt som den första, andra och tredje Order of St Francis.

Första order

Förekomsten av Friars Minor eller första order datum ordentligt från 1209, vilket år St Francis från Innocentius III en oskriven gillande av den enkla regeln att han hade komponerat för ledning av hans första följeslagare.

Denna regel har inte kommit till oss i sin ursprungliga form, det skrevs därefter av den helige och högtidligt bekräftas av Honorius III, 29 november 1223 (Litt. "Solet Annuere").

Denna andra regeln, som det brukar kallas, av Friars Minor är en närvarande bekände hela första Order of St Francis (se artikel i Saint Francis).

Second order

Grunden för de fattigas Ladies eller andra ordningen kan sägas ha lagts under 1212.

Under det året St Clare som hade bad Franciskus att få utnyttja det nya sättet att livet han hade väckt, grundades av honom på St Damian's nära Assisi, tillsammans med flera andra fromma jungfrur som gått henne.

Det är felaktigt att tro att St Francis någonsin upprättat en formell regel för dessa stackars damer och inte heller ett sådant dokument finns i någon av de tidiga myndigheterna.

Regeln har ålagts Dålig Ladies på St Damian's about 1219 av kardinal Ugolino efteråt Gregorius IX, omarbetades av St Clare mot slutet av sitt liv, med hjälp av kardinal Rinaldo, efteråt Alexander IV, och i reviderad form godkändes av Innocentius IV, 9 augusti, 1253 (Litt. "Solet Annuere").

(Se DÅLIG Clares).

Tredjeorden

Tradition tilldelar år 1221 som datum för grundandet av Brothers and Sisters botens, numera känd som Tertiarer.

Denna tredje syfte utformades av St

Francis som en sorts mitt tillstånd mellan klostret och världen för dem som vill följa i Saint fotspår, var förhindrad genom äktenskap eller andra band från att gå in antingen första eller andra ordningen.

Det har varit några meningsskiljaktigheter om hur långt helgonet komponerat en regel för dessa Tertiarer.

Det är allmänt erkänt, dock att bestämmelsen godkänts av Nicholas IV, 18 augusti 1289 (Litt. "Supra Montem") inte utgör den ursprungliga regeln om tredje ordning.

Några nya författare har försökt visa att den tredje ordningen, som vi nu kallar det, var egentligen utgångspunkten för hela Franciscan Order.

De hävdar att den andra och tredje Order of St Francis inte har lagts till den första, men att de tre grenarna växte Friars Minor, Stackars mina damer och syskonen botens, från låg brödraskap till botgöring som St . Francis första och ursprungliga intention, och skildes från det i olika grupper av kardinal Ugolino, beskyddare av beslutet, under St Francis frånvaro i Öst (1219-21).

Denna intressanta, om än något godtyckligt, är teorin inte utan betydelse för den tidiga historia för alla tre beställningar, men det är ännu inte tillräckligt bevis för att hindra den mer vanliga konto som anges ovan, enligt vilken FRANCISKANORDEN utvecklats till tre olika grenar, nämligen , den första, andra och tredje order, genom processen Dessutom, och inte genom processen av splittring, och detta är ändå utsikten allmänhet emot.

Nuvarande organisation av tre beslut

Första order

Coming bredvid den nuvarande organisationen av Franciscan Order, omfattar Friars Minor, eller första ordningens, nu tre separata organ, nämligen: den Friars Minor egentlig mening, eller förälder stam, grundad på och som har sagts i 1209; den Friars Minor Conventuals, och Friars Minor Capuchins, som båda växte ur moderbolaget stammen och var utgjorde självständiga beslut i 1517 och 1619 respektive.

Alla tre order bekänna den regel om Friars Minor godkänts av Honorius III 1223, men var och en har sina särskilda grundlagar och sin egen minister allmänhet.

De olika mindre grundvalar franciskanska munkar efter regeln av första ordningen, som en gång hade en separat eller nästan eget liv, nu är antingen utrotade, liksom Clareni, Coletani och Celestines, eller har blivit samman med Friars Minor, som i fråga om Observants, Reformati, erinrar sig, Alcantarines, etc. (I alla dessa mindre stiftelser, nu utdöda, se friars minor)

Second order

När det gäller andra ordningen, av dålig damer, som nu kallas Poor Clares, denna beställning omfattar alla de olika klostren i instängd nunnor bekänna the rule of St Clare godkänts av Innocentius IV år 1253, om de följer samma i alla dess ursprungliga stränghet eller enligt de dispenser som beviljas av Urban IV, 18 oktober 1263 (Litt. "Beata Clara") eller grundlagar som utarbetats av St

Colette (d. 1447) och som godkänts av Pius II, 18 mars, 1458 (Litt. "Etsi"). The Sisters of bebådelsen och Conceptionists i viss mån är utlöpare av andra ordningen, men nu följer andra regler än att De fattigas Ladies.

Tredjeorden

I samband med Brothers and Sisters botens eller Tredje ordningens of St Francis, det är nödvändigt att skilja mellan det tredje så sekulariserat och den tredje vanlig ordning.

Sekulära.

Den tredje för världsliga grundades, som vi sett, av St Francis omkring 1221 och omfattar fromma personer av båda könen som lever i världen och efter en lefnadsregel godkänts av Nicholas IV år 1289, och ändras av Leo XIII, 30 maj , 1883 (Constit. "Misericors").

Det omfattar inte bara medlemmar som ingår i logisk studentföreningar, men även enstaka Tertiarer, eremiter, pilgrimer, etc.

Regelbundet.

Den tidiga historia tredje för regelbundna är osäker och är mottagliga för kontroverser.

Vissa attribut dess grundande till St Elizabeth i Ungern år 1228, andra till Saliga Angelina Marsciano under 1395.

Den senare sägs ha fastställts på Foligno första franciskanerkloster slutna tertiär nunnor i Italien.

Det är klart att i början av femtonde samhällen talet eftergymnasial män och kvinnor fanns i olika delar av Europa och att de italienska munkarna i det tredje ordinera regelbundna erkändes som en tiggare beställning av Heliga stolen.

Sedan omkring 1458 det sistnämnda organet har styrts av egen minister allmänhet och dess medlemmar tar högtidliga löften.

Nya stiftelser.

Utöver detta tredje ordinera regelbundna, i egentlig mening, och helt oberoende av det, ett mycket stort antal Franciscan tertiära församlingar - både män och kvinnor - har bildats, framför allt sedan början av artonhundratalet.

Dessa nya stiftelser har tagit som en grund för sina institutioner, en särskild regel för medlemmarna i tredje ordning som lever i samhället som godkänts av Leo X 20 januari 1521 (Bull "Inter").

Även denna regel är en mycket ändrats av sin särskilda författning, som för övrigt varierar kraftigt beroende på i slutet av varje stiftelse.

Dessa olika församlingar regelbundet Tertiarer antingen självständigt eller under biskops jurisdiktion, och för det mesta de franciskanska bara till namnet, inte ett fåtal av dem har övergivit vanan och även den traditionella ur ordern.

Publikation information Skrivet av Paschalis Robinson.

Kopierat av Beth Ste-Marie. The Catholic Encyclopedia, Volume VI.

År 1909.

New York: Robert Appleton Company.

Nihil Obstat, September 1, 1909.

Remy Lafort, censurerar.

Imprimatur.

+ John M.

Farley, ärkebiskop av New York

Bibliografi

För den kniviga frågan om ursprunget och utvecklingen av den tredje order, se MÜLLER, Die Anfange des Minoritenordens und der Bussbruderschaften (Freiburg, 1885), 33 ff; EHRLE i Zeitschr, JK Theol., XI, 743 ff, MANDONNET, Les règles et le gouvernement de l Ordo de Paeniltentia au XIII siccle i Opuscules de critique historique, vol.

l.

fasc.

IV (Paris, 1902); Lemmens i Rom. Quartalschrift, XVI, 93 ff, van ORTROY i Analecta Bollandiana, XVIII, 294 ff. XXIV, 415 ff, D'ALENCON i Etudes Franciscaines, II, 646 kvm, Götz i Zeitschrift för Kirchengeschichte, XXIII, 97-107.

Reglerna för de tre beställningarna är tryckta i Seraphicae Legislationis Spindelväv ursprung (Quaracchi, 1897).

En allmän Conspectus av Franciscan Order och dess olika branscher ges i HOLZ-appel, Manuale, Historia, OFM (Freiburg, 1909); HEIM-Bucher, Die Orden und Kongregationen (Paderborn, 1907), II, 307-533, också Patrem, Tableau synoptique de tout l Ordre Seraphique (Paris, 1879): och Cusack, St Francis och franciskanerna (New York, 1867).


Ordning Friars Minor

Katolsk information

Denna fråga presenteras i den ursprungliga engelska språket


Skicka ett e-mail eller kommentar till oss: E-post

De viktigaste TROR web-sida (och indexet till personer) är