Parker Society

Avancerad information

Parker Society var det London-baserade anglikanska samhälle som trycks i femtiofyra vacker volymer verk av de ledande engelska reformatorerna av det sextonde århundradet.

Det bildades 1840 och upplöstes 1855 när verksamheten var avslutad.

Dess namn är att Matthew Parker, den första elisabetanska ärkebiskopen av Canterbury, som var känd som en stor samlare av böcker. Incitamenten att grunden till samhället från Tractarian rörelse, ledd av John Henry Newman och Edward B. Pusey .

Några medlemmar av denna rörelse talade nedsättande om den engelska reformationen, och så några medlemmar i Church of England kände behov av att göra tillgänglig i en attraktiv form verk av ledarna för den reformationen.

Således samhället var ett samarbete mellan traditionell High kyrkomän och evangeliska präster, vilka båda hade åtagit sig att reformationen undervisning om rättfärdiggörelsen genom tron.

Samhället hade omkring sju tusen abonnenter som betalat ett pund varje år från 1841 till 1855, alltså för femton pounds abonnenterna fått femtiofyra volymer.

Nivån av kritiska stipendium är ojämn i de volymer, tjugo-fyra redaktörer har använts och uppgiften att komma fram till bästa texten var långt ifrån enkelt.

Vissa av volymerna har ersatts av nyare kritiska upplagor, förblir denna samling idag en av de mest värdefulla källor för studiet av den engelska reformationen.

TRO
Religiösa
Information
Källa
webbplats
Vår lista över 2300 religiösa Ämnesområden
E-post
D> P Toon


(Elwell evangelikal ordbok)

Bibliografi


P. Toon, "The Parker Society," HMPEC 46 (September, 1977).

Denna fråga presenteras i den ursprungliga engelska språket


Skicka ett e-mail eller kommentar till oss: E-post

De viktigaste TROR web-sida (och indexet till personer) är