Saint Joachim

Allmän information

Saint Joachim var gift med Saint Anne och far till jungfru Maria. Han är inte nämns i Bibeln. Nonbiblical The Gospel of James, en apokryfiska bok, är den enda källan till information om honom. Feast dag (som delas med Saint Anne ): 26 juli (västra), 9 september (östra).

TRO
Religiösa
Information
Källa
webbplats
Vår lista över 2300 religiösa Ämnesområden
E-post
Saint Joachim Avancerad information

(Catholic Perspective)

(Första århundradet f.Kr.)

I yttrandet från St Peter Damian det är onödigt och klandervärd nyfikenhet att undersöka de saker som evangelisterna inte berätta för oss, och han anger släktskap av Jungfru Maria som ett exempel. I denna fråga, de som dömer annorlunda kan få lite tillfredsställelse för sin "nyfikenhet". En apokryfiska arbete är Protevangelium James, som trots sitt namn har ingen av äktheten av Heliga Skrift, med andra liknande apokryfiska fungerar den enda information vi har om föräldrarna till Maria, med sina traditionella namn, Joachim och Anne, måste slutligen spåras till dem. of St Joachim, som St Anne, vi vet absolut ingenting med säkerhet, men vi är fria att behålla så fromma tro något i en uncanonical bok som inte står i konflikt med undervisningen i kyrkan eller med andra vissa sanningar, och det är en utbredd tradition att vår Lady var ett barn av löfte som närstående i den så kallade Gospel of James. Detta har nämnts här i St Anne, den 26 juli.

Högtiden av båda föräldrarna i allt heliga Guds moder har observerats i öst, den 9 september, från tidig gånger, men i väst inte förrän långt senare. Som St Joachim har inte hört talas om det femtonde århundradet, och dess nuvarande datum fastställdes inte förrän 1913. Benediktinorden, liksom vissa Öst katoliker, fira Joachim och Anne tillsammans, den 26 juli.

Se bibliografiska fotnot under St Anne.


St Joachim

Katolsk information

Joachim (vars namn betyder Jahve förbereder), var far till den heliga Jungfru Maria.

Om vi skulle lyda varning i Peterskyrkan Damian, borde vi anser det vara blameable och onödiga nyfikenhet och fråga om de saker som evangelisterna ansåg det inte lämpligt att berätta, och i synnerhet om föräldrarna till den heliga jungfrun (Serm. III de Nativ. BMV). Tradition ändå, grundad på mycket gamla vittnesmål, mycket tidigt hyllas Saints Joachim och Anne som far och mor till Guds moder. True, tycks denna tradition att vila i slutändan på den så kallade "Gospel of James", att "evangeliet om Jesu födelse av den välsignade Maria", och Pseudo-Matteus, eller "Book of the Jungfru Jungfru Maria och barndom Frälsaren ", och detta ursprung är sannolikt att väcka välgrundade misstankar. Man bör ha i åtanke dock att de apokryfiska karaktär dessa skrifter, det vill säga att de avvisats från Canon, och deras ungenuineness innebär inte att inte bry helst bör tas till vissa av sina påståenden, sida vid sida faktiskt med omotiverade och legendariska fakta, de innehåller historiska data lånat från tillförlitliga traditioner eller handlingar, och hur svårt det än det är att skilja på dem agnarna från ogräset, det skulle vara oklokt och okritisk urskillningslöst för att avvisa hela. Vissa kommentatorer, som tror att släktforskningen från S: t Lukas är att den heliga jungfrun, hitta nämner Joachim i Heli (Luk 3:23; Eliachim, dvs jeho-Achim), och förklara att Josef hade, i ögonen av lagen, blir genom äktenskapet son Joachim. Att detta är syftet och innebörden av evangelisten är mycket tveksamt, och så är identifieringen föreslås mellan de två namnen Heli och Joachim. Inte heller kan det hävdas med säkerhet, trots att myndigheten i Bollandists att Joachim var Heli son och Josefs bror, eller, vilket ibland bekräftas från källor av mycket tvivelaktigt värde, att han hade stora besittningar i hjordar och flockar. Mycket mer intressant är den vackra rader som "Gospel of James" beskriver hur, på sin ålders höst, Joachim och Anne fick belöning för sina böner för att få frågan. Traditionen säger att föräldrarna till den heliga jungfrun, som, tydligen, först bodde i Galileen, kom senare att bosätta sig i Jerusalem, där den heliga jungfrun kläcktes och föddes upp, där även de dog och begravdes. En kyrka, känd under olika epoker i St Mary, St Mary UBI nata est, St Mary i Probatica, Heliga Probatica, St Anna, byggdes under det fjärde århundradet, möjligen av S: t Helena, på platsen för House of St Joachim och St Anne, och deras gravar hedrades där intill slutet av det nionde århundradet, då kyrkan byggdes om till en muslimsk skola. Kryptan som tidigare ingick de heliga gravarna återupptäcktes den 18 mars, 1889.

St Joachim hedrades mycket tidigt av grekerna, som firar sin fest dagen efter den heliga jungfruns födelsedag, latinarna var långsamma med att erkänna det i sin kalender, där det konstaterades plats ibland den 16 september och ibland den 9 december uppdrag av Julius II till den 20 mars, undertrycktes den högtidlighet femtio år senare, återställs genom Gregorius XV (1622), som fastställs av Clemens XII (1738) på söndagen efter antagandet, och slutligen upphöjd till att dubbla det andra klass av Leo XIII (1 augusti 1879).

Information om publikation skriven av Charles L. Souvay. Kopierat av Paul T. Crowley. In Memoriam, Mr Francis Crowley & Mr Francis McHugh The Catholic Encyclopedia, Volume VIII. År 1910. New York: Robert Appleton Company. Nihil Obstat, 1 oktober 1910. Remy Lafort, STD, censurerar. Imprimatur. + John huvudsakliga Farley, ärkebiskop av New York


Se även:
Saint Anne


Denna fråga presenteras i den ursprungliga engelska språket


Skicka ett e-mail eller kommentar till oss: E-post

De viktigaste TROR web-sida (och indexet till personer) är
http://mb-soft.com/believe/belieswm.html'