Världslighet och Otherworldliness

Avancerad information

Israels Världen bekräfta outlook, Gud är skapare och härskare över denna värld, förstärktes genom inkarnationen av den ideala i köttet, i Jesus Kristus. Han förkastade austerities av Döparen och proklamerade regeln om Gud i denna värld. Ändå kritiserade han skarpt hans "onda och trolöst generationen lärjungar måste vara annorlunda (" det skall inte vara så bland er ") ändå måste älska sin nästa. Så Petrus och Paulus uppmanade konverterar till skyddande "separation" från världen, samtidigt som man betonar inblandning i människors behov och uppdraget att rädda världen. John var kompromisslöst Världen avstå: samhällets organiserade mot Gud "ligger på den onde", kärlek till världen motsäger kärlek till Fadern, men Kristus, världens Frälsare Gud älskar, dör för världen (I Joh 2:2) .

TRO
Religiösa
Information
Källa
webbplats
Vår lista över 2300 religiösa Ämnesområden
E-post
Spänningen ökade mellan världens bekräfta ministerium och Världen avstå koncentration över världen över (mystik) eller på den kommande världen (adventism), som kristna motstått teater, spel och utsvävningar grasserar i den romerska världen ännu vårdas för världens oönskade. Separation förstärkas till förkastande av världen och i slutändan till flykt, som anchorites och munkar föraktade äktenskap, renhet, och alla mänskliga bekvämligheter, i en andlig söka efter en djupare sanning och skådandet av Gud. Samtidigt främjas omvandling av Rom en ny typ av världslighet, ambition för alla frukterna av makt. Två typer av kristna vuxit fram, de religiösa, drogs tillbaka från världen, och den låg, aktiva i världen.

Augustinus höll kristna bör använda men inte njuta av världen, Aquino skulle ålägga naturlig lag på det. Luthers "Kingdom of Grace" (kyrkan) har parallellt med "Guds rike vänstra hand," den sekulära världen, som styrs av lag: kristna lever i båda. Calvin skulle återställa världen till Guds styre genom disciplin, gör världen en stora kloster. För puritanerna, världen Vanity Fair, som reste genom mot den himmelska staden, inte bodde i. Ännu inte världen, men världslighet är syndigt, viljan till världens vägar och priser när hjärtat verkliga lojaliteter ligga någon annanstans.

Artonhundratalet social gospel reformatorer förankring i riket (Maurice), i medkänsla (Gladden), eller i en liturgisk vision av Guds härlighet (Holland, Temple), strävade att förkroppsliga deras andliga vision inom vardagliga värld av löner, hus, arbete, och fred. Men Bonhoeffer insisterade på att världen redan är andlig, försonas, behöver "religionless, att" sammanhängande kristna djupdykning i sitt liv för att bevisa att det inte är gudlösa.

I de spänningar sådana ovärldsliga världslighet den kristna någonsin liv, inte av världen, inlöses från det, oberoende av det, men skickade tillbaka till minister till den, som lever inom den i kraft den kommande världen, i vetskap om att världen är Guds.

REO White
(Elwell evangelikal ordbok)


Denna fråga presenteras i den ursprungliga engelska språket


Skicka ett e-mail eller kommentar till oss: E-post

De viktigaste TROR web-sida (och indexet till personer) är
http://mb-soft.com/believe/belieswm.html'