Rådets Ferrara-Florens

Allmän information

Rådet för Ferrara-Florens (1438-45), höll varandra i Ferrara, Florens och Rom var ett ekumeniskt koncilium i Katolska kyrkan sammankallats för det primära syftet att få slut på schismen mellan att kyrkan och den rysk-ortodoxa kyrkan.

Officiellt var det den andra delen av ett råd som överförts från Basel, även om en grupp av oliktänkande kyrkans kvar i Basel och fortsatte en rival rådet förrän 1449. Både den bysantinske kejsaren Johannes VIII och patriarken av Konstantinopel Joseph II var närvarande i Ferrara-Florens att delvis söka stöd från väst mot turkarna.

Efter mycket diskussion om deras teologiska skillnader, de båda kyrkorna återförenades formellt 1439.

Den ortodoxa ledare hade dock svårt att vinna godkännande från präster i hemmet, och alla sken av enighet upplöstes efter störtandet av det bysantinska riket att de ottomanska turkarna år 1453.

TRO
Religiösa
Information
Källa
webbplats
Vår lista över 2300 religiösa Ämnesområden
E-post
Rådet också förhandlat återförening med flera mindre orientaliska kyrkorna (den armeniska kyrkan, nestorianska kyrkan, Jacobite kyrkan och östlig rit kyrkor), och bestred konciliärt teori (se Conciliarism) uttalas på råd av Constance och Basel.

T. Tackett

Bibliografi


Halecki, Oscar, Från Florens till Brest, 1439-1596, 2d ed.

(1968).


Se även:


Ekumeniska råd

Denna fråga presenteras i den ursprungliga engelska språket


Skicka ett e-mail eller kommentar till oss: E-post

De viktigaste TROR web-sida (och indexet till personer) är