Book of Common Order

Allmän information

Book of Common Order var en bok sammanställas i 1550-talet och 1560-talet av skotska protestantiska reformatorn John Knox och andra. Book of Common Order tjänade som dyrkan boken av kyrkan av Skottland från 1564 till 1645.

Boken var först ut i 1556 under titeln bok Genève. Denna version, som ursprungligen titeln bok Our Common Order, blev flitigt i de omdanade kyrkorna (se reformationen). Det passerade flera upplagor mellan 1556 i Genève, Schweiz, och 1644 i Edinburgh, Skottland. Boken innehöll Psaltaren samt instruktioner till ministrarna om hur man utför grundläggande uppgifter såsom böner, val och samordning av ministrar, val av äldste och diakoner, visitation av sjuka och bannlysning.

Kyrkan av Skottland anpassade boken till moderna behov, utfärda auktoriserade upplagor 1928 och 1940. Book of Common Order slutligen ersattes i skotska kyrkor av den engelska bönen bokar.

TRO
Religiösa
Information
Källa
webbplats
Vår lista över 2300 religiösa Ämnesområden
E-post
Book of Common Order Avancerad information

Titeln använts historiskt av kyrkan av Skottland och tillhörande presbyterianska kyrkor för sina liturgiska handböcker. Den senaste utgåvan bär namnet publicerades för kyrkan av Skottland i 1979 och innehåller former av service i den traditionella "Du" stil itu Gud liksom i mer samtida "Du" form.

Innehållet i denna bok är gudstjänst (tre fulla och en förkortad order för nattvarden tillsammans med en översiktlig ordning för offentlig dyrkan när nattvarden inte firas), tjänster för Christian inledande firandet av äktenskap, begravningar, och den samordning och upptagande av äldste. Den innehåller också en Evangeliebok, två uppsättningar samlar, och lämpliga förord ​​för den kristna året.

Den första boken att bära denna titel publicerades av myndighet av generalförsamlingen av kyrkan av Skottland i 1562 och innehöll texter för ämbete sakramenten. Två år senare ytterligare en utgåva ingår material för alla ändamål, inklusive metrisk psalmer och versioner av andra delar av Skriften. Den första upplagan hade till stor del på vad som var känt som John Knox Genevan service Bool (1556), som infördes av den reformatorn för den engelska församlingen i Genève, som bestod till stor del av exil från regeringstiden av Mary. Försöket att ersätta Book of Common Sortera efter sk Laudian liturgi 1637 fälls den högtidliga League och konventionen, men i 1644 den ersattes av registret över offentlig gudstjänst.

Eftersom Book of Common Order aldrig varit en absolut Formulary som Book of Common Prayer i England, utan snarare en standard och modell av dyrkan, var minister ges frihet för extempore bön samt flexibilitet i användning. Detta ledde till mycket "fria" typer av tjänster i vissa kyrkor under artonde och nittonde århundradena, men detta århundrade har sett uppståndelsen av Book of Common Order. Förenade Frikyrkan av Skottland publicerade en bok av denna titel 1928, och därefter kyrkan av Skottland sig efter återförenas med den kyrka, producerade 1940 upplaga av Book of Common Order, senare reviderades 1952. Förutom de vanliga tjänsterna, hade denna handbok intressanta former för invigningen av olika kyrkliga byggnader och möbler samt några användbara hängiven material böner för speciella tillfällen och nåd.

DH Wheaton
(Elwell evangelikal ordbok)

Bibliografi
WD Maxwell, en sammanfattning av kristna dyrkan, H. Davies, dyrkan och teologi i England, jag 274-93, IV, 370-72.

Denna fråga presenteras i den ursprungliga engelska språket


Skicka ett e-mail eller kommentar till oss: E-post

De viktigaste TROR web-sida (och indexet till personer) är
http://mb-soft.com/believe/belieswm.html'