Hanbaliyyah, Hanbali skolan, Hanbalis

Allmän information

Doktriner

Den Hanbali skolan är den fjärde ortodoxa skolan av lag i sunniislam. Den har fått sitt dekret från Koranen och Sunnah, som han släpper framför alla former av konsensus, åsikt eller slutsats. Skolan accepterar som auktoritativt yttrande från ett följe av profeten, förutsatt att det inte finns någon motsättning med anther Companion. När det gäller sådan tvist kommer yttrande Companion närmast som Koranen eller Sunnah företräde.
TRO
Religiösa
Information
Källa
webbplats
Vår lista över 2300 religiösa Ämnesområden
E-post
Historik Den Hanbali School of Law grundades av Ahmad b.. Hanbal (d.855). Han studerade juridik under olika mästare, däribland imamen Shafi'i (grundaren av sin egen skola). Han betraktas som mer lärd i traditionerna än i rättsvetenskap. Hans status härrör också från hans samling och utläggning av haditherna. Hans stora bidrag till islamisk stipendium är en samling av 50-tusen traditioner så kallade Musnadul-Imam Hanbal ".

Trots betydelsen av Hanbal arbete hans skola inte njuta av populariteten av de tre föregående Sunni skolar av lag. Hanbal anhängare betraktades som reaktionära och besvärlig på grund av sin ovilja att ge personliga åsikt i frågor som rör lag, deras avvisande av analogi, deras fanatiska intolerans av åsikter än sina egna, och de utesluts av motståndare från makten och rättsväsendet kontor. Deras impopularitet ledde till perioder av ökad förföljelse mot dem.

Den senare historia av skolan har präglats av fluktuationer i sina förmögenheter. Hanbali forskare som Ibn Taymiyya (d.1328) och Ibn Qayyim al-Jouzia (d.1350), gjorde display mer tolerans för andra åsikter än sina föregångare och bidrog att göra läror Hanbali mer allmänt tillgängliga.

Från tid till annan Hanbaliyyah blev en aktiv och numeriskt starkt skola i vissa områden som omfattas av den "Abbassid kalifatet. Men dess betydelse har minskat gradvis under de ottomanska turkarna. Framväxten av Wahabi under artonhundratalet och dess utmaning till Osmanska myndighet möjligt Hanbaliyyah att ha en period av återhämtning. Idag skolan är officiellt erkänd som auktoritativ i Saudiarabien och områden inom Persiska viken.

Symboler

Hanbaliyyah äger inte ett särskiljande symbolsystem.

Anhängare

Det finns inga officiella siffror som identifierar antalet personer i samband med skolan.

Huvudsakliga högkvarter / centrerar

Skolan har ingen säte eller sin huvudsakliga.

Bülent Thenay
Översikt av världsreligioner Project


Hanbaliyyah

Allmän information

Ibn Hanbal (d.855), till vilken Hanbali skolan tillskrivs använde grunden för al-Shafi'i för utvecklingen av hans tankegång. Han betonade metoder för att välja Hadith, även föredrar en svag hadith över en stark analogi.

Shaykh Fadhlalla Haeri
Elementen i ISLAM, kapitel 4

Denna fråga presenteras i den ursprungliga engelska språket


Skicka ett e-mail eller kommentar till oss: E-post

De viktigaste TROR web-sida (och indexet till personer) är
http://mb-soft.com/believe/belieswm.html'