Jafari Skolen of Sharia, Ja'fari, Jacfariyya

Avancerad information

Arabiska: jacfariyya

Den Jafari Skolen of Sharia är lagen system för Twelver Shi'i islam. Jafari används också som ett annat namn för Twelver Shi'is, återspeglar integrationen mellan juridik och teologi i bekännelsen. I många texter och böcker, är Jafari och Twelver Shi'ism inte skiljas, men presenteras som en orientering.

Den fiqh av Jafari är något annorlunda än sunnimuslimska skolor, där det inte är anställda qiyas, men använder intellektet, caql. En annan skillnad är naturligtvis att det inte använder samma haditherna. Många Sunni Hadith är exkluderade på grund av tillskrivs fiender Shi'ism, precis vad som är fallet med Aishas hadith. De har också en rik samling av sina egna unika hadither, relaterat till imamer, som enligt Shia definition inte kunde begå synd eller fela.

TRO
Religiösa
Information
Källa
webbplats
Vår lista över 2300 religiösa Ämnesområden
E-post
Bland skillnaderna mellan sunni-och Shia lag är fokus på taqiyya, tillståndet att ligga när liv och hälsa är i fara, och mut'a, tillfälliga äktenskap.

Tore Kjeilen


Jafari School of Sharia

Shi'a Information

Principerna för juridiska resonemang (rötter fiqh) växte till en viktig arena för stipendium som de behandlade platsen för Hadith och legitimiteten av sådana traditioner, liksom begränsningar och metod för ijtihad. Shi `i muslimska grupper utvecklat egna rättssystem och moraliska föreskrifter, som kom att kallas Ja 'Fari School of Law, så uppkallad efter sin främste företrädare, den sjätte Shi` i Imam Ja `långt As-Sadiq (d. 765) som var den största läraren av sin tid i Medina. Både Abu Hanifa och Imam Malik var bland dem, sade till nummer 4000, som gynnats av hans läror. Ja `Fari fiqh betraktade konsensus som giltigt endast om yttrande Imamen ingick. Den utvecklingslinje i Shi `i rättsvetenskap var mer direkt på grund av tron ​​att Imamerna var ofelbara. Imamerna reflekterade enkelt och därför återges den ursprungliga profetiska undervisningen under olika omständigheter under en tidsperiod. Som ett resultat av denna fördel, de behöver inte ta till analogi (som faktiskt senare blev oacceptabelt i Shi `i teologi) eller var mycket vikt som fästs vid konsensus. De ansåg Ali och Ahl al-Bayt (hushållet av profeten) att vara de bästa uttolkarna av Koranen `en och profetiska läror. Således Shi `i skolan är helt baserad på traditioner och läror från tolv imamer, varje av, vem som utsetts av hans föregångare, från` Ali ibn Abi Talib och därför Profeten själv. Den sista Imamen in ockultation, och hans återkomst är efterlängtad som Frälsaren.

Shaykh Fadhlalla Haeri
Elementen i ISLAM, kapitel 4

Denna fråga presenteras i den ursprungliga engelska språket


Skicka ett e-mail eller kommentar till oss: E-post

De viktigaste TROR web-sida (och indexet till personer) är
http://mb-soft.com/believe/belieswm.html'