Qarmatiyyah, Qarmati, Qarmatis, Isma'iliyyah

Avancerad information

Doktriner

De Qarmatis är en schismatic gren av Isma'iliyyah. Deras tro är i många avseenden samma som Isma'iliyyah. De trodde att Shari'ah ska bytas och att uppenbarelser profeter som Mose var Jesus och Muhammed ogiltigt. De trodde också på reinkarnation. De skilde sig från vanliga Isma'iliyyah (representerad av Fatimid kaliferna) att vägra att erkänna Fatimid kalifer som deras imamer. Istället hävdade de att Muhammad ibn Ismail var den sista Imamen som skulle återvända som Mahdi.
TRO
Religiösa
Information
Källa
webbplats
Vår lista över 2300 religiösa Ämnesområden
E-post
Historik Den Qarmatiyyah är en Isma'ilite shiitiska gemenskap som bosatte främst i Bahrain halvön i 10: e århundradet. Det finns olika åsikter om ursprunget till namnet på rörelsen, en av de vanligaste vyerna är att det kommer från namnet på en tidig konvertera, Hamdan b.. Qarmat, ett nötkreatur uppfödare och förare som levde under andra hälften av det 9th århundradet.

Rörelsen fick sin drivkraft från tron ​​på den förestående återkomst Mahdi. Denna drivkraft uttryckte sig i ett antal attacker som genomförts av rörelsen i Irak, en av som hotade att fånga Abbasid huvudstaden Bagdad. År 930 av Qarmatis attackerade Mecka under pilgrimsfärden säsongen döda många invånare och pilgrimer, och tog bort den svarta stenen i Kaba. Avlägsnandet av den svarta stenen symboliserade Qarmati hävdar att islam hade nu kommit till ett slut. (Det var inte förrän 951 att den svarta stenen gicks tillbaka till Mecka.)

I 932 en ung persisk fånge proklamerades som väntade Mahdi. Vid denna punkt händelser spårat ur. Den persiska tros ha beställt mordet på vissa Qarmati ledare och ha krävt samhället att dyrka eld. Så småningom, i syfte att återställa ordningen den persiska själv dödades.

Den efterföljande historia Qarmati rörelsen är en av stadig nedgång. År 1078 den Qarmati staten Bahrein upphörde, medan andra Qarmati samhällen upp av Twelver Shi'ism. Genom det 14th århundradet rörelsen var allt annat än utdöd.

Symboler

Rörelsen har ingen utmärkande symbol system.

Anhängare

Rörelsen har inga samtida anhängare.

Huvudsakliga högkvarter / centrerar

Rörelsen var centrerad kring Bahrain halvön.

Bülent Thenay
Översikt av världsreligioner Project

Denna fråga presenteras i den ursprungliga engelska språket


Skicka ett e-mail eller kommentar till oss: E-post

De viktigaste TROR web-sida (och indexet till personer) är
http://mb-soft.com/believe/belieswm.html'