Forty Martyrs

Katolsk information

Ett parti av soldater som drabbats av en grym död för sin tro, nära Sebaste, i Lesser Armenien, offer för förföljelserna av Licinius, som efter år 316, förföljde de kristna i öst. Den tidigaste hänsyn till deras martyrskap ges av St Basil, biskop av Caesarea (370-379), i en avgiven predikan på högtiden i fyrtio martyrerna (Hom. XIX i PG, XXXI, 507 ff.).

TRO
Religiösa
Information
Källa
webbplats
Vår lista över 2300 religiösa Ämnesområden
E-post
Festen är därför äldre än episcopaten av Basil, vars lovtal på dem förklarades endast 50 eller 60 år efter martyrskap, vilket således historiskt bortom tvivel. Enligt St Basil var 40 soldater som hade öppet erkänt sig kristna fördömts av prefekten att exponeras naken på en frusen damm nära Sebaste en bittert kall natt, att de skulle frysa ihjäl. Bland bekännare, gav en och lämnar hans följeslagare, sökte de varma baden nära sjön som hade förberetts för någon som kan visa sig vara obeständig. En av vakterna som för att hålla vakt över martyrerna såg i detta ögonblick en övernaturlig glans överskuggar dem och samtidigt utropade sig kristen, kastade av sig kläderna och ställde sig bredvid de 39 soldater av Kristus. Sålunda är antalet av 40 förblev klar. I gryningen, var styva kroppar bekännare, som fortfarande visade livstecken, bränt och askan kastades i en flod. De kristna, men samlat värdefulla lämningar och reliker fördelade många städer, på detta sätt vördnad som betalas till fyrtio martyrerna blev utbredd och många kyrkor uppfördes till deras ära. En av dem byggdes i Caesarea i Kappadokien, och det var i denna kyrka som St Basil offentligt levererade sin predikan. St Gregorius av Nyssa var en speciell klient dessa heliga martyrer. Två diskurser i beröm av dem, predikade han i kyrkan tillägnad dem, är fortfarande bevarade (PG, XLVI, 749 ff., 773 ff.) Och på döden av hans föräldrar lade han dem till vila bredvid reliker bekännare. St Ephraem, Syriens, har också eulogized den 40 martyrerna (Hymni i SS. 40 martyres). Sozomen, som var ett ögonvittne, har lämnat oss (Hist. Pred., IX, 2) en intressant redogörelse för upptäckten av relikerna i Konstantinopel genom instrumentalitet av kejsarinnan Pulcheria. Särskild hängivenhet till 40 martyrer Sebaste infördes i ett tidigt skede i väst. St Gaudentius, biskop av Brescia i början av femte århundradet (d. ca 410 eller 427) fick partiklar av askan av martyrer under en resa i öst, och placerade dem med andra reliker i altaret av basilikan som han hade uppförts vid invigningen som han levererade en diskurs, som fortfarande existerar (PL, XX, 959 ff.) Nära kyrkan Santa Maria Antiqua, i Forum Romanum, byggd i femte-talet ett kapell hittas, byggd liksom kyrkan själv, på en gammal plats, och invigdes den fyrtio martyrerna. En bild, bevarad där med anor från sjätte eller sjunde århundradet, skildrar scenen för martyrskap. Namnen på bekännare, som vi hittar dem även i senare källor, tidigare var inskrivna på denna fresk. Handlingar av dessa martyrer, skrivna senare, på grekiska, syriska och latin, är ännu bevarade, även en "Testamentet" av de fyrtio martyrerna. Deras fest firas i den grekiska, liksom i den latinska kyrkan, den 9 mars.

Publikation information Skrivet av JP Kirsch. Kopierat av Mary och Joseph P. Thomas. Till minne av fader Joseph Paredom Den katolska encyklopedien, volym VI. Publicerad 1909. New York: Robert Appleton Företag. Nihil Obstat, 1 September, 1909. Remy Lafort, Censor. Imprimatur. + John M. Farley, ärkebiskop av New York

Denna fråga presenteras i den ursprungliga engelska språket


Skicka ett e-mail eller kommentar till oss: E-post

De viktigaste TROR web-sida (och indexet till personer) är
http://mb-soft.com/believe/belieswm.html'