Worldwide Church of God - Armstrongism

Allmän information

Denna grupp grundades av Herbert W Armstrong har gjorts känd genom sin tidskrift, The Plain Truth, och radioutsändningar, "The World Tomorrow."

Dess fullständiga namn är Worldwide Church of God, som har sitt säte på Ambassador College i Pasadena.

Armstrongism är en blandning av profetisk tolkning som gäller en version av undervisning i brittiska Israelitism på situationen i USA och en rad andra läror gallrats från adventisterna och Jehovas vittnen. Nyligen Armstrongism har skakats av interna tvister mellan Herbert W Armstrong och hans son Garner Ted.

Dessa omfattar anklagelser om utbredd omoral och korruption.

TRO
Religiösa
Information
Källa
webbplats
Vår lista över 2300 religiösa Ämnesområden
E-post
Jag Hexham

(Elwell Evangelical Dictionary)

Bibliografi


RR Chambers, den enkla sanningen om Armstrongism, M E Jones, ed. Ambassadör rapporten, LF Deboer, New FARISEISM, J Tuit, sanningen skall göra er fria.


Ytterligare information

Artikeln ovan skrevs runt 1990.

Armstrong hade dött 1986, och Joseph Tkach Sr, då ledde kyrkan.

Under de efterföljande åren, kärna kyrkan har inlett ett stort antal förändringar, särskilt i ett antal av dess centrala övertygelser. Därför ursprungliga kyrkan (sedan 1968 kallad Worldwide Church of God) har Armstrong separerade sig från övertygelser Armstrongism .

De två måste nu betraktas som separata enheter.

Armstrongism nu

Armstrongism fortfarande varar i ett brett och varierat sortiment av utbrytargrupper som har avbrutits av de centrala kyrkan under årens lopp. Två av de största av dessa är Garner Ted Armstrong's Church of God International (1978) och Förenade Church of God (1995) .

De flesta traditionella kristna anser Armstrongism vara en kult. Beroendet av en modern person att vara en källa till profetiska insikt (som Armstrong faktiskt aldrig hävdat), "triple tiondet" (10% för regelbunden ge, 10% för välvilliga stöd, och 10% för en årlig högtid), mycket styv Sabbatshållande attityder och en ö från alla andra kristna kyrkor och organisationer som anses Satan drivs, är några av skälen till denna gemensamma uppfattning att Armstrongism inte är riktigt kristen.

Dessutom trodde Armstrong att det inte bara var en Gud, men två, men att han inte tror på treenigheten, och han trodde att alla kyrkans medlemmar kommer att en dag nå Godhood liknande sätt betraktas som icke-kristna.

Många kontrollerande attityder beteenden är också en del av Armstrongism tro, specificera längden på håret, stilar av kläder mm, ingen semester firande, ingen skilsmässa, ingen rökning

Worldwide Church of God nu

Kärnan kyrkan, Worldwide Church of God, kom att inse att många av Armstrongs läror och tro inte bibliskt.

Som ett resultat, som börjar i början av 1995, tro var de som fått avslag och mer ortodoxa kristna tro som accepterats i deras ställe.

Strikt undersökning av varje aspekt av tro och praxis har inletts, för kompatibilitet med Skriften.

Som ett resultat av många länge haft, övertygelse har centrala vänts.

Den Worldwide Church of God har nu nått en väg mycket närmare sann kristendom.

De regelbundna hänvisning till det som en kult har försvunnit och nu är det i allmänhet vara på väg mot att bli en solid protestantiska kristna kyrkan.

Dessa förändringar i undervisning har varit enorm.

Den nästan hela omvänd position på en rad centrala trossatser och sedvänjor har allvarligt skakat kyrkan.

Många pastorer och medlemmar lämnat som ett resultat, ofta att bilda eller gå en Armstrongism grupp splitterskydd. Om medlemskap hade 145.000 över hela världen (89.000 i USA) under slutet av 1980-talet, många avgångar har dessa resulterat i en nuvarande kyrkan på ungefär hälften så storlek, runt 75.000 i hela världen (49.000 i USA).

Dessa minskningar har minskat kraftigt kyrkans intäkter och kassaflöde, och det verkar vara ekonomiskt kämpa nu.

Joseph Tkach har även utfärdat en bred ursäkt på uppdrag av kyrkan kollektivt, om gamla misstag i felaktiga och vilseledande läror.

Om det i det långa loppet kyrkan överlever detta dess förändringar, kommer det att utgöra sannolikt en av de mest slående förändringarna i historien om kristendomen.

Denna fråga presenteras i den ursprungliga engelska språket


Skicka ett e-mail eller kommentar till oss: E-post

De viktigaste TROR web-sida (och indexet till personer) är