ÖPPENHJÄRTIG Gospel Church - Aimee Semple McPherson

Allmän information

Amerikansk evangelist Aimee Semple McPherson, b.

i närheten av Ingersoll, Ontario, Kanada, 9 oktober 1890,, d.

September 27, 1944, grundade International Church i ÖPPENHJÄRTIG Gospel.

Konverterade och hennes första man, Robert Semple, en pingströrelsen evangelist, hon gick med honom i väckelse kampanjer och sedan på missionsfältet i Asien.

När han dog 1910, återvände hon till USA med sin nyfödda dotter gifte sig Harald McPherson, en livsmedelsbutik säljare från Rhode Island, och började hålla väckelser.

TRO
Religiösa
Information
Källa
webbplats
Vår lista över 2300 religiösa Ämnesområden
E-post
"Syster" Aimee's följande växte, men hennes äktenskap började misslyckas, och i 1918 hon bosatte sig i Los Angeles.

Samma år hon etablerat ett huvudkontor där och tillbringade de närmaste 5 åren på väckelse vägen.

Hennes dröm om inrättande av en mer permanent "fyrkant rörelse" byggd kring hennes förståelse av de fyra roller Jesus Kristus - Frälsaren, döparen, healer, och som kommer kung - blev verklighet när hon öppnade (1923) Angelus Temple, en 5.300 auditorium.

Hon grundade senare en radiostation, en bibelskola, en evangelisk organisation, och Internationella kyrkan i ÖPPENHJÄRTIG Gospel (1927).

Skandal rörde upprepade gånger hennes personliga liv - främst i 1926 när hon försvann för en månad, återkom med berättelsen att hon hade blivit kidnappad, och var försökte (mål ogillas) för mened.

Men hon framhärdade och hennes rörelse växte.

När hon dog 1944 av en oavsiktlig överdos av barbiturater, ledning av hennes kyrka gick till sin son, Rolf McPherson.

John F Piper

Bibliografi


GH Douglas, kvinnor av tjugotalet (1986), AS McPherson, The Story of My Life (1951), Thomas L, Storming Heaven (1970).


ÖPPENHJÄRTIG Gospel Church - Aimee Semple McPherson

Avancerad information

(1890-1944)

Aimee Semple McPherson var en pingstvän väckelsens och radio pionjär, en av Amerikas mest kända religiösa figurer på 1920-talet och 1930-talet.

Hon gifte sig första mannen som hade varit inflytelserika i sin konvertering, Robert Semple, en pingströrelsen minister, med vilken hon gick till Kina som missionär 1908.

När Semple dog återvände hans fru till USA.

Hon gifte sig sedan Harold McPherson, från vilken hon senare skilde sig. En tredje äktenskap och en skilsmässa kom senare.

Med sin mamma som följeslagare Aimee Semple McPherson började efter första världskriget en mycket framgångsrik serie väckelse turer över hela USA.

"Syster Aimee" var en attraktiv kvinna som visste hur man utnyttjar sin livliga personlighet och fängslande energi för att vinna uppmärksamhet i media. Hon bröt ny mark i radio evangelisation (1922) och kan ha deltagit i ett iscensatt kidnaping av sig själv i 1926, ett mål som fortfarande klädd i dunkel.

Hennes undervisning var nog inte lika viktig som hennes personlighet i sin stora framgång, men det innehöll standard fundamentalistiska och pingströrelsen inriktningar: helgelse, dopet i den Helige Ande och tungotalet, Kristus som Frälsare och healer, tro healing, och den förestående Kristi återkomst.

I 1922 hon bosatte sig i Los Angeles, där hon predikade för tusentals varje vecka på henne $ 1,5 miljoner Angelus Temple.

Internationella kyrkan i ÖPPENHJÄRTIG Gospel uppstod som ett resultat av hennes tjänst 1927.

Det fortsatte under ledning av sin son efter att hon dog, och nu till långt över 100.000 medlemmar över hela världen.

En del av känslan kring McPherson karriär uppstod från anklagelser, romantiska och på annat sätt, som hon förstod att utnyttja till sin egen fördel.

Hon var en kraft i amerikansk populära religionen som flammade stigar som andra, som inte nödvändigtvis har sina övertygelser, har följt.

MA Noll


(Elwell Evangelical Dictionary)

Bibliografi


McPherson, The Story of My Life, Thomas L., Storming Heaven.

Denna fråga presenteras i den ursprungliga engelska språket


Skicka ett e-mail eller kommentar till oss: E-post

De viktigaste TROR web-sida (och indexet till personer) är