Jesuiterna, jesuitorden

Allmän information

Society of Jesus, den största romersk-katolska religiösa ordnar, vars medlemmar kallas jesuiterna, grundades av Ignatius Loyola. Välkänd för sin disciplin, baserad på andliga övningar av Ignatius, och för dess långa utbildningen som är så mycket som 15 år , samhället är den styrs av en general som bor i Rom.

Jesuiterna inte bära en speciell vana och inte är föremål för lokala kyrkliga myndigheten.

Bekände medlemmar är bundna av ett löfte om lydnad till påven.

Jesuiterna började som en grupp med sju män som som studenter i Paris tog (1534) löften om fattigdom och kyskhet.

Ordinerade präster, satte de sig till förfogande för påven Paul III, som gav ett formellt godkännande till samhället i 1540.

Ignatius blev (1541) sin första allmänna.

Ordern växte så snabbt att på Ignatius död (1556) den lilla bandet hade utvidgats till att nästan tusen personer.

TRO
Religiösa
Information
Källa
webbplats
Vår lista över 2300 religiösa Ämnesområden
E-post
Från den första, jesuiterna koncentrerat sig på utländska beskickningar, utbildning och stipendier.

Saint Francis Xavier, en av de ursprungliga sju, var det första jesuiten att öppna öst till missionärerna, Matteo Ricci och andra följde vid domstolen i Kina.

Jesuiter etablerade uppdrag i hela Latinamerika och grundade en modell kommun för Paraguays indianer.

En anmärkningsvärd hänsyn till Jesuit uppdrag i Nordamerika finns i jesuiten förbindelser (1632 till 73).

När motreformationen inleddes, jesuitorden var dess drivande kraft.

Under rådet av Trent, flera jesuiter, bland annat Diego Lainez, tjänade som teologer.

Den engelska uppdrag, ett djärvt försök att återta England för katolicism under regeringstid (1558 - 1603) av Elisabet I, leddes av Edmund Campion och ingår poeten Robert Southwell.

Jesuiter etablerade skolor i nästan alla viktiga europeiska stad och var ledare i utbildningen tills den 18: e talet.

Medlemmarna i föreningen lärde söner ledande familjer och tjänstgjorde som andlig rådgivare till kungar.

På grund av omfattningen av jesuiternas inflytande, krafter motsatte sig kraftfullt dem - styrkor bestående av dessa osannolika bundsförvanter som Blaise Pascal och Jansenists, Voltaire, de Bourbon monarkerna i Frankrike och Spanien, och vissa kardinaler i Vatikanen.

Dessa krafter bidrog till att åstadkomma dämpning av samhället (1773) av påven Clemens XIV.

Bland medlemmarna i ordningen vid denna tid var John Carroll, som senare blev den första romersk-katolsk biskop i USA.

. Jesuiten ordning fastställdes på nytt (1814) av påve Pius VII och återupptog sitt arbete.

Jesuit skolor och universitet, såsom Georgetown, Fordham, och Saint Louis i USA, inleddes. I Europa traditioner lärande jesuiten fortsatte med Bollandists, som åtalades för sammanställningen av det liv de heliga, jesuiterna publiceras också flera tidskrifter och tidskrifter.

Medlemmar av ordern var i spetsen för många sociala och teologiska rörelser, flera andra förband vetenskapliga sysselsättningar, såsom studier av jordbävningar.

Bland noterade moderna jesuiterna är poeten Gerard Manley Hopkins, den paleontologen Pierre Teilhard de Chardin, John LaFarge (1880 - 1963), som arbetade för interracial rättvisa och teologen John Courtney Murray.

Cyprianus Davis

Bibliografi


W Bangert, A History of Society of Jesus (1986), M Barthel, The jesuiterna (1984); Hollis C, The jesuiterna (1968).


Jesuiterna - Den jesuitorden

Avancerad information

Society of Jesus (jesuiterna) är en tempelorden grundades av Ignatius av Loyola och godkänts som en romersk-katolsk religiös orden i 1540.

Jesuiterna klassificeras som samarit m.fl. korrekta.

Till skillnad från de flesta tidigare order Det finns inga liknande gren för kvinnor.

I 1534 Loyola och sex kamrater, alla studenter i teologi vid universitetet i Paris, tog löften om fattigdom och kyskhet och lovade att ägna sina liv åt missionsarbete i Palestina, om det var möjligt.

Sedan kriget mellan Venedig och Osmanska riket hållit dem från Palestina, började de predika, undervisning katekes, och gör olika välgörenhetsarbete i städerna i norra Italien.

Så småningom samlades de nyanställda, och eftersom de ville ge bestående struktur för deras sätt att leva, sökte de godkännande från Pope Paul III som en religiös orden.

Ursprungligen medlemskap var begränsad till sextio bekänner präster, men detta var snart upphävas, och de påvar som tilldelats många privilegier på den nya ordning och stött sig på den för många särskilda uppgifter, inbegripet diplomatiska beskickningar till Irland, Sverige och Ryssland.

Jesuiten - bekänt papporna en särskild löfte om lydnad till påven.

Loyola valdes till den första överlägsna allmänt 1540 och tillbringade sina återstående år leda den nya ordningen och skriver sin konstitutioner.

Den nya ordern hade flera särdrag.

Den överlägsna allmänna väljs för livet och utser alla underordnade chefer, och därför jesuiterna är starkt centraliserad.

Lydnad är särskilt betonas.

Det finns inget särskiljande religiösa vana eller enhetlig, såsom tidigare order hade inga särskilda fastar eller kroppsliga austerities, ingen gemensam sång av det gudomliga kontoret.

Loyola krävde att rekryterar noggrant utvalda och utbildade och att de som inte har mätt upp ogillas.

Senare utbildning varade normalt femton år.

Två år i början (LÄROTID) och ett år i slutet av utbildningen (tertianship) ägnades åt den andliga utvecklingen av medlemmarna i motsats till en ett år LÄROTID i den gamla beställningar.

Eftersom jesuiterna skulle vara aktiva i samarbetet med utomstående, disciplin hade klosterväsendet att interioriserats av hård träning. Loyolas andliga övningar formade jesuiterna "inre liv, och en timmes privat meditation dagligen har tvingande för de flesta av beslutet historia.

Jesuiterna var i täten i att sprida systematisk meditation, ett kännetecken för motreformationen fromhet.

För jesuiten och aktiviteter var bön för att stärka varandra.

Popularisering av andliga övningar i retreat rörelsen har varit en viktig samtida Jesuit apostolat, så många som fem miljoner katoliker årligen göra reträtter.

Loyola betonade kvalitet snarare än kvantitet, men jesuitorden växte snabbt.

Det fanns omkring tusen jesuiter av grundarens död 1556, huvudsakligen i Spanien, Italien och Portugal, men även i Frankrike, Tyskland och Belgien, samt missionärer i Indien, Afrika och Latinamerika.

Genom att 1626 fanns det 15.544 jesuiterna. Tillväxten var stabil men något långsammare fram till 1773 då Clemens XIV, efter påtryckningar från Bourbon monarkerna i Frankrike, Spanien och Neapel, undertryckta i samhället.

Några jesuiten hus överlevde i Preussen och Ryssland, där monarkerna vägrade att utfärda dämpning.

I 1814 Pius VII återställde jesuiterna i hela världen. Trots att exil från de flesta europeiska katolska länder vid något tillfälle, jesuiter växte stadigt i antal under de kommande hundra åren och nådde en topp på 36.038 år 1964.

Medlemskap minskade efter Andra Vatikankonciliet, och nådde 27.027 år 1981 med cirka en tredjedel i Europa, en tredjedel i USA och Kanada, och en tredjedel i Asien, Afrika och Latinamerika.

Utbildning blev snabbt den största enskilda jesuiten apostolat. Loyola ledde grundandet av ett dussin skolor i ordning första årtionde.

Genom 1626 jesuiterna riktade fem hundra skolor eller seminarier, ett antal som nästan fördubblats från mideighteenth talet.

De flesta av de jesuitskolor approximeras modern prep skolor, men några var fullfjädrat universitet.

Under den sjuttonde och artonde århundradena en hög andel utbildade katolska män, i synnerhet adeln som tog examen från dessa skolor.

Den grundläggande stadga för dessa skolor var förhållandet Studiorum (Plan of Studies) i 1599, som försökte att rena och förenkla renässansens humanism.

Klassiska språk och litteratur och religion gav läroplanen med aristoteliska filosofien för avancerade studenter.

Deltagande var obligatoriskt och en planerad läroplan som eleverna framåt steg för steg i stav till stor del ersättas med vänlig rivalitet som en sporre att studera.

Jesuiten skolor används drama, ofta med frodig ståt, att inpränta moraliska och religiösa värderingar.

Utbildning är fortfarande en stor Jesuit apostolat i dag, jesuiterna springa omkring fyra tusen skolor över hela världen, främst i uppdrag länder, samt arton amerikanska universitet.

Jesuiterna antog Thomas av Aquino som sin officiella teolog men fritt ändrade sitt system, som i teologin av Francisco Suarez (1548 till 1617).

Mestadels betonade mänskligt agerande i processen för frälsning i motsats till dominikaner, som att lägga mer tonvikt på de prioriteringar som nåd.

Blaise Pascal angrep deras casuistry som laxist.

Jesuiterna avvisade överväldigande principen att ändamålet helgar medlen, som ofta tillskrivs dem.

Framträdande bland de senaste Jesuit teologer är Pierre Teilhard de Chardin, Karl Rahner och Bernard Lonergan.

Jesuiterna redigera närvarande Omkring tusen tidskrifter, inklusive NT Abstracts, Teologi Digest, och teologiska studier.

Traditionellt jesuiterna har reserverat sin aktning för missionsarbete.

Francis Xavier (1506 - 52), den första och största jesuit missionär, lagt grunden för Jesuit verksamhet i Indien, Indonesien och Japan.

Den japanska uppdraget särskilt blomstrade förrän det var utplånats av vilda förföljelse i början av sextonhundratalet.

I Kina Matteo Ricci (1552 - 1610) grundade Jesuit uppdrag där han och hans efterträdare vann skydd av Ming kejsare genom att införa västerländska vetenskapliga och tekniska kunskaper till domstol cirklar i Peking.

De var först med anpassning av evangeliet till kinesiska traditioner och tänkte, men i så här många katolska kritiker ansåg att de hade gått för långt.

Deras skrifter införde Kina till väst.

Målet med Peking uppdraget var omvandlingen av kejsaren, men jesuiterna aldrig fick sin kinesiska Konstantin.

Ricci idé att anpassa kristendomen till den lokala kulturen har tillämpats i Indien Robert De Nobili (1577 till 1658).

Jesuiterna som Jacques Marquette och Issac Jogues arbetade bland indianerna i Nordamerika.

Eusebio Kino (1644 - 1711) inrättades en rad missionsstationer som införde indianerna i norra Mexiko och nuvarande sydvästra USA till avancerade jordbruket.

Jesuiterna kristnades och civiliserade indianerna i Paraguay och Brasilien i organiserad städer (reduktion), som blomstrade under mer än ett sekel fram till jesuiterna undertryckta.

Även jesuiterna saknade grund för att bekämpa protestantismen var de snabbt dras in i kampen.

Många jesuiter publicerade kontroversiella verk, till exempel Peter Canisius och Robert Bellarmine, som båda också skrev katekeser som hade stor användning för tre århundraden.

Andra jesuiter påverkat politiken som domstol predikanter eller bekännare till kejsaren, kungarna i Frankrike, Spanien och Polen samt hertigarna av Bayern.

Långt över tusen jesuiterna dog martyrdöden både i Europa och i uppdragen.

Den romersk-katolska kyrkan har kanoniserade Trettioåtta jesuiter, bland twenty två martyrer.

JP Donnelly


(Elwell Evangelical Dictionary)

Bibliografi


J Brodrick, The Origins av jesuiterna, W Bangert, A History of Society of Jesus, D Mitchell, jesuiterna, J de Guibert, Jesuiterna: deras andliga Läran och Practice.


Bollandists

Allmän information

De Bollandists är en grupp belgiska jesuiter som publicerar Acta Sanctorum, en textkritisk utgåva av livet för de heliga.

Uppkallad efter sin första redaktör, Jean Bolland (1596-1665), de också publicera en kvartalsvis översyn Analecta Bollandiana.


Jesuitorden

Ytterligare information

För närvarande finns det cirka 16.500 jesuitiska präster över hela världen och omkring 3.000 i USA.

Detta är ungefär hälften av sitt antal på 1960-talet.


JESUITORDEN

Katolska Information

(Company of Jesus, jesuiterna)

Se DISTINGERAD också jesuiter, JESUIT URSÄKTANDE, TIDIGT JESUIT generaler och fyra artiklar om historia Society: PRE-1750, 1750-1773, 1773-1814 och 1814-1912.

Society of Jesus är en religiös orden som grundades av Ignatius Loyola. Utses av honom "The Company of Jesus" för att visa sin sanna ledare och soldat anda, titel var latiniserades i "Societas Jesu" i Bull av Paul III godkänna dess bildning och den första formeln för sin institutet ("Regimini militantis ecclesia", 27 september, 1540).

Begreppet "Jesuit" (i femtonde-talet ursprung, enligt en som används alltför ofta eller tillgripits Jesu namn), var för första gången på samhället i förebråelse (1544-52), och var aldrig anställd av dess grundare, men medlemmar och vänner av samhället i tid accepterade benämningen på sunt förnuft.

Föreningen rankas bland religiösa institut som en samarit ordning kontorister regelbundet, det vill säga en kropp av präster som anordnas för apostoliskt arbete, efter en religiös regel, och förlitar sig på allmosor för deras stöd [Tjurar av Pius V, "Dum indefessae", 7 Juli, 1571, Gregorius XIII, "Ascendente Domino", 25 maj 1585].

Som har förklarats under rubriken "Ignatius Loyola, grundare började sin själv-reform, och värvning av anhängare, helt prepossessed med idén om imitation av Kristus, och utan någon plan för en religiös orden eller i syfte att studera till behov av dagarna.

Oväntat förhindrad att utföra denna idé, erbjöd han sina tjänster och i denna efterföljare till påven, "Kristus på jorden", som genast anställt honom i sådana verk som mest angelägna för tillfället.

Det var först efter detta och strax innan den första följeslagare bröt gå på påvens kommando till olika länder, att resolutionen för att grunda ett beslut fattades, och att Ignatius fick i uppdrag att utarbeta konstitutioner.

Detta gjorde han långsamt och metodiskt, första att införa regler och rutiner och se hur de arbetade.

Han har inte kodifiera dem för de första sex åren.

Sedan tre år gavs att formulera lagar visdom som hade bevisats av experiment.

Under de senaste sex åren av Saint liv konstitutioner så sammansatt slutligen reviderats och genomförts överallt.

Detta händelseförlopp förklarar samtidigt hur samhället, även avsett för följande av Kristus, som om det fanns något annat i världen att ta hand om, är också utmärkt anpassad till behoven för dagen.

Det började att sköta om dem innan det började att lagstifta, och dess lagstiftning var en kodifiering av de åtgärder som hade visats genom erfarenhet att räcka för att bevara sin preliminära religiösa principen bland män faktiskt arbetat med kraven i kyrkan i dag inte helt olikt vår egen.

Föreningen var inte grundades med uttalade avsikt att motsätta protestantismen. Varken påvliga skrivelser av gillande eller konstitutioner av beslutet nämna detta eftersom syftet med den nya stiftelsen.

När Ignatius började ägna sig åt kyrkans tjänst, hade han förmodligen inte ens hört talas om namnen på de protestantiska reformatorerna.

Hans tidiga plan var ganska omvandling av muhammedanerna, en idé som, några årtionden efter den sista triumf de kristna över morerna i Spanien, måste ha starkt överklagat till ridderlig spanjorerna.

Namnet "Jesu" Societas hade fötts av en ordning som godkänts militär och rekommenderas av Pius II 1450, vars syfte var att kämpa mot turkarna och stöd för att sprida den kristna tron.

De tidiga jesuiterna sändes av Ignatius först till hedniska länder eller till katolska länder, att protestantiska länder endast på särskild begäran av påven och till Tyskland, vaggan-land reformationen, vid brådskande värvning i brittiska ambassadören. Från början av missionsarbete av jesuiterna bland hedningarna i Indien, Japan, Kina, Kanada, Central-och Sydamerika var lika viktig som deras verksamhet i kristna länder.

Eftersom syftet med föreningen var förökning och förstärkning av den katolska tron överallt, jesuiter naturligtvis strävat efter att motverka spridningen av protestantismen.

De blev de viktigaste instrumenten för motreformationen, den nya erövringen av södra och västra Tyskland och Österrike för kyrkan, och bevarande av den katolska tron i Frankrike och andra länder berodde främst på deras ansträngningar.

Institut, konstitutioner, lagstiftning

Det officiella offentliggörandet som utgör alla de regler i samhället, dess codex legum, har titeln "Institutum Societas Jesu" varav den senaste utgåvan gavs ut i Rom och Florens 1869-91 (för fullständig biografi se Sommervogel, V, 75-115; IX, 609-611, för kommentatorer se X, 705-710).

Institutet innehåller:

(1) De särskilda Bulls och andra påvliga dokument om godkännande Samhälle och kanoniskt avgöra eller som reglerar dess olika verk och dess kyrkliga ställning och relationer.

Förutom de som redan nämnts, andra viktiga Bulls är de som gäller: Paul III, "Injunctum Nobis", 14 mars 1543, Julius III, "Exposcit debitum", 21 juli 1550, Pius V, "Ã † quum reputamus" den 17 januari , 1565, Pius VII, "Solicitudo Omnium ecclesiarum" den 7 augusti 1814, Leo XIII, "Dolemus bland annat" den 13 juli 1880. (2) Examen Generale och konstitutioner.

The Examen innehåller ämnen som skall förklaras för postulants och punkter som de skall behandlas.

Konstitutioner är indelade i tio delar:

etablering, uppsägning, LÄROTID, skolastiska utbildning, yrke och andra kvaliteter av medlemskap, religiösa löften och andra skyldigheter som observeras av Society, uppdrag och andra ministerier, församlingar, lokala och stormöten som ett medel för unionen och enhetlighet, de allmänna och chef överordnade och att bevara andan i samhället.

Hittills i institutets alla är av Saint Ignatius, som också har lagt till "förklaringar" av olika obskyra delar.

Sedan kommer:

Dekret av General församlingar, som har samma myndighet med författningarna,

Regler, allmänna och enskilda etc.

Formler eller föredragningslistan för församlingarna;

Ordinationer av generaler, som har samma befogenheter som regler,

Instruktioner, vissa för överordnade, andra för de som arbetar med uppdrag eller andra verk av bolaget;

Industriae, eller speciella råd för överordnade;

Boken om det andliga, och

förhållandet Studiorum, som har direktiv kraft först.

Konstitutioner, som utarbetats av Ignatius och antogs slutligen av den första församlingen av Society, 1558, har aldrig ändrats.

Dåligt informerade författare har förklarat att Lainez, den andra allmänna, gjort stora förändringar i helgonets uppfattning av ordning, men Ignatius egna senare recension av konstitutionerna, nyligen återges i faksimil (Rom, 1908), exakt överens med texten i konstitutioner nu är i kraft och innehåller inga ord av Lainez, inte ens i deklarationerna, eller läppglans läggas till i texten, som alla är arbete Ignatius.

Texten som används i samhället är en latinsk version utarbetas under ledning av den tredje församlingen, och utsätts för en minut jämförelse med det spanska originalet bevaras i föreningens arkiv, under fjärde församling (1581).

Dessa konstitutioner skrevs efter långa överläggningar mellan Ignatius och hans följeslagare i grundandet av bolaget, som vid första det tycktes dem att de kan fortsätta sitt arbete utan hjälp av en särskild regel.

De var resultatet av lång erfarenhet och allvarliga meditation och bön.

Under hela de är inspirerade av en upphöjd anda av kärlek och nit för själar.

De innehåller ingenting orimligt.

För att uppskatta dem kräver dock kunskap om kanonisk lag tillämpas på klosterlivet och även deras historia i ljuset av den tid som de formulerades.

Oftast de som hittar fel på dem heller aldrig har läst dem eller också har misstolkat dem.

Monod, till exempel i sin inledning till BÃ ¶ hmer essä om jesuiterna ("Les jesuites", 1910, s. 13, 14) påminner om Paris hur Michelet felöversatt ord konstitutioner, s.

VI, c.

5, obligationem annons Peccatum gjorde och det visar sig att de kräver lydnad även till kommissionen av synd, som om texten var obligatio ad peccandum, där den uppenbara betydelsen och syftet med texten är just att visa att överträdelse av reglerna är inte i sig syndig. Monod räknas sådana män som Arnauld, Wolf, Lange, Ranke i den första upplagan av hans "historia", och Droysen, Philippson och Charbonnel, ha upprepat samma misstag, även om den har vederlagt Häusser flitigt sedan 1824 , särskilt genom att Gieseler och korrigeras av Ranke i sin andra upplaga. När konstitutionerna ålägga vad som redan är en allvarlig moralisk skyldighet, eller överordnade, i kraft av sin auktoritet, införa en allvarlig förpliktelse är synd syndig, men detta gäller för sådana överträdelser inte bara i samhället, men ur den.

Dessutom skulle sådana kommandon är sällan ges av överordnade och bara när det goda i den enskilda medlemmen eller det gemensamma bästa oundgängligen kräver det.

Regeln hela är en kärlekens inspirerade av visdom, och skall tolkas i den anda av kärlek som besjälar den.

Detta gäller särskilt dess bestämmelser om kärleksfulla relationer av medlemmar med överordnade och med varandra, genom en manifestation av samvete, mer eller mindre praktiseras i varje religiös ordning, och genom ömsesidig korrigering när detta kan vara nödvändig.

Det gäller också för de metoder som används för att fastställa kompetensen hos medlemmarna för olika kontor och ministerier.

Den främsta makten innehas av den allmänna församlingen, som väljer det allmänna och kan för vissa allvarliga orsaker, avsätta honom.

Detta organ skulle också (även om det ännu har aldrig varit ett tillfälle till att göra så) lägga till nya konstitutioner och upphäva gamla.

Vanligtvis församling sammankallas med anledning av dödsfall av en allmän, för att i utse en efterträdare, och att bestämmelserna för regeringen och välfärd i föreningen.

Det kan också kallas vid andra tillfällen för grovt skäl.

Den består av allmänhet, om livet, och hans assistenter, provinstrupper och två suppleanter från varje region eller geografiska indelningen av samhället valda av överordnade och äldre bekänner medlemmar.

Således myndighet i samhället vilar slutligen på en demokratisk grund.

Men eftersom det inte finns någon bestämd tid för att ringa det allmänna församlingen - som i praktiken sällan sker förutom att välja en ny allmän - myndighetsutövning brukar vara i händerna på det allmänna, i hvilken tillkommer fullheten av administrativa makten, och andlig auktoritet.

Han kan göra vad som helst inom ramen för konstitutioner, och kan även undvara dem för goda ändamål, även om han inte kan förändra dem.

Han bor i Rom och har ett råd bestående av assistenter, fem till antalet närvarande, en vardera för Italien, Frankrike, Spanien, och länderna i spanskt ursprung, en för Tyskland, Österrike, Polen, Belgien, Ungern, Holland, och en för engelsktalande länder - England, Irland, USA, Kanada och brittiska kolonier (utom Indien).

Dessa brukar hålla till dess död i allmänhet.

Om det allmänna genom ålder eller funktionshinder blir invalidiserade för driften av bolaget, en kyrkoherde väljs av en allmän församling att företräda honom.

Vid sin död han namn en så att handla fram till församlingen kan träffas och välja hans efterträdare.

Bredvid honom i rangordning kommer den provinstrupper, cheferna för samhället, vare sig för ett helt land, som England, Irland, Kanada, Belgien, Mexiko, eller, om dessa enheter är för stor eller för liten för att göra bekväma provinser de kan delas upp eller ihop.

Därför finns det nu fyra provinser i USA: Kalifornien, Maryland-New York, Missouri, New Orleans.

I alla finns det nu tjugo-sju provinser.

De provinsiella är utsedd av med gott om administrativa fakulteter.

Han har också ett råd av "rådgivare" och en "admonitor" utses av.

Enligt den regionala komma den lokala överordnade.

Av dessa kollegier, rektorerna för bekände hus, och befälhavarna på noviser är provosts utses av, resten av provinsernas.

För att den allmänna för att ringa och kontrollera så många möten, en fri och omfattande korrespondens hålls, och alla har rätten till privat kommunikation med honom.

Ingen överlägsen, förutom det allmänna, är döpt för livet.

Vanligtvis provinstrupper och rektorerna för högskolor väljs på tre år.

Medlemmar av samhället delas in i fyra klasser:

Nybörjare (oavsett emot som låg bröder för den inhemska och tidsmässiga tjänster av ordern, eller som aspiranter till prästerskapet), som är utbildade i en anda och disciplin i det, därför att den religiösa löften.

Vid utgången av två år nybörjare gör enkla löften, och om aspiranter till prästerskapet, blir bildade skolastikerna, de är kvar i denna klass i regel mellan två och femton år, i vilken tid de kommer att ha avslutat alla sina studier, passera (i allmänhet) en viss period i undervisningen, ta emot prästadömet, och går igenom ett tredje år LÄROTID eller skyddstillsyn (den tertianship).

Enligt graden av disciplin och dygd, och att de talanger de visar (de senare normalt testats av undersökningen som för avläggande av teologie doktor) får de nu blivit bildas coadjutors eller bekände medlemmar i ordning.

Bildas coadjutors, även bildat låg bröder eller präster, gör löften som, om än inte högtidlig, är evig för sin del, medan bolaget å sin sida binder sig till dem, såvida de inte ska begå vissa allvarliga brott. Det uttalade är alla präster, som gör, förutom de tre vanliga högtidliga löften om religion, en fjärde, av särskilda lydnad till påven i fråga om uppdrag, åtagande att åka vart de skickas, utan att ens kräva pengar för resan.

De gör också vissa kompletterande men inte nödvändiga, löften enkel, i fråga om fattigdom, och att vägra yttre utmärkelser.

Det uttalade av fyra löften utgör kärnan i samhället, andra kvaliteter betraktas som förberedande, eller som dotterbolag till detta.

Chefen kontor kan innehas av det uttalade ensam, och om de kan sägas upp, måste de fick komma tillbaka, om villig att följa de villkor som kan föreskrivas.

Annars åtnjuter inte privilegier, och många tjänster av betydelse, såsom regering högskolor, kan innehas av medlemmar av andra kvaliteter.

Av särskilda skäl en del är ibland bekände tre löften och de har vissa men inte alla de rättigheter som bekände andra.

Alla bor i samhället lika, när det gäller mat, kläder, logi, rekreation, och alla är lika bundna av reglerna i samhället.

Det finns inga hemliga jesuiter.

Liksom andra order, Samhället kan, om det kommer att meddela sina vänner deltagarna i sin bön, och om fördelarna med sina goda gärningar, men det kan inte låta dem bli medlemmar i det, såvida de inte leva på beställningen.

Det är definitivt fallet med St Francis Borgia, som gjorde några av probations på ett ovanligt sätt, utanför husen i ordning.

Men detta var för att han skulle kunna avsluta vissa affärsangelägenheter och andra angelägenheter stat, och därmed verkar ju förr i allmänheten som en jesuit, inte för att han skulle stanna permanent utanför det gemensamma livet.

LÄROTID och utbildning

Ansöker om tillträde kommer inte bara från de högskolor som utförs av samhället, men från andra skolor.

Ofta forskarstuderande eller yrkesmässig studerande och de som redan har börjat sin karriär inom näringslivet eller arbetslivet, eller till och med i prästerskapet, ansöka om antagning.

Vanligtvis kandidaten gäller person till provinsiell, och om han anser honom ett sannolikt föremål han hänvisar till honom för granskning till fyra av de mer erfarna fäder. De ifrågasätter honom om ålder, hälsa, position, yrke till sina föräldrar, sin religion och god karaktär, deras beroende av sina tjänster, om sin egen hälsa, skyldigheter såsom skulder eller andra avtalsförhållanden, sina studier, kvalifikationer, moralisk karaktär, personliga motiv samt yttre påverkan som kan få leda honom att söka inträde.

Resultaten av deras ifrågasättande och egna observation de rapporterar solidariskt till den provinsiella, som väger sina åsikter noggrant innan man beslutar för eller emot den sökande.

Nämnvärd kroppslig eller själslig defekt i kandidat-, allvarliga skuldsättning eller annan skyldighet, tidigare medlem i en annan religiös orden ens för en dag, visar på instabilitet av kallelse, unqualifies för inresa. Otillbörlig påverkan, särskilt om utövas av medlemmarna i ordning, skulle motivera strängare kontroll än vanligt i den personliga motiv hos den sökande.

De sökande kan ange när som helst, men oftast finns det en bestämd dag varje år för registreringen, mot slutet av sommarlovet, så att alla kan börja sin utbildning, eller skyddstillsyn, tillsammans.

De tillbringar de första tio dagarna med tanke på vilket sätt de liv de kommer att anta och svårigheter, reglerna i ordning, lydnad som krävs av dess medlemmar.

De gör sedan en kort reträtt, meditera över vad de lärt sig om det samhälle och undersöka sina egna motiv och hoppas på uthållighet i det nya läget i livet. Om alla vara tillfredsställande för dem och den överlägsna eller chef som har ansvar för dem, de är upptagna som nybörjare, bär kontorsarbete kostym (eftersom det inte finns några särskilda Jesuit vana) och börja på allvar livet på medlemmar i föreningen. De stiger upp tidigt, göra ett kort besök i kapellet, en meditation över något ämne valt Kvällen innan, bistå i mässan, se över sina meditation, frukost och sedan förbereda dagens rutin.

Denna består av manuellt arbete inom eller utom dörrar, läsa böcker om andliga ämnen, kyrkohistoria, biografi, framför allt av män och kvinnor skiljer sig för nit och företag i missionär eller utbildningsområden.

Det finns en daglig konferens av befälhavaren för nybörjare på vissa detaljer i institutet, noter som alla är skyldiga att göra, att så var beredd på frågan, att upprepa de viktigaste punkterna.

Närhelst det är möjligt vissa lämnas till vissa tester av deras kallelse eller nyttan, att undervisningen katekesen i byn kyrkorna, till närvaro på de sjuka på sjukhus, att gå omkring på en pilgrimsfärd eller missionär resa utan pengar eller annan bestämmelse.

Så snart som möjligt, alla gör andliga övningar i 30 dagar.

Detta är egentligen den viktigaste test av en kallelse, eftersom det också är i sammandrag de viktigaste arbetet i två år LÄROTID, och för den delen av hela livet för en jesuit.

På dessa övningar konstitutioner, liv och verksamhet bolaget är baserade, så de är verkligen den främsta faktorn i utformandet karaktären av en jesuit.

I enlighet med de ideal som anges i dessa övningar, om oegennyttig överensstämmelse med Guds vilja, och personliga kärlek till Jesus Kristus, novis är utbildad flitigt i meditativa studier av sanningar av religion, har för vana att självkännedom, i konstant granskning av hans motiv och de åtgärder som inspirerats av dem, korrigering av varje form av självbedrägeri, illusion, trovärdig förevändning, och i utbildningen av hans vilja, framför allt i att göra valet av vad som verkar bäst efter noggrant övervägande och utan självisk.

Handling, inte ord, är insisterade på som bevis på verklig tjänst, och en mekanisk, emotionell, eller fantasifulla fromhet tolereras inte.

När novisen gradvis blir därmed mästare hans vilja, blir han mer och mer som kan erbjuda till Gud rimliga tjänst ålade genom Paulus, och syftar till att följa den gudomliga viljan, vilket uttrycks genom Jesus Kristus, genom Hans kyrkoherde på jorden, av biskopar utses att avgöra hans kyrka, genom sin mer omedelbara eller religiös överordnade, och av de civila befogenheter all rätt att utöva myndighet.

Detta är vad som menas med jesuiten lydnad, karakteristiska grund av den ordning, t.ex. en uppriktig respekt för myndigheten att ta sitt beslut och följa dem, inte bara genom yttre prestationer men i all uppriktighet med övertygelsen att detta är bäst, och att kommandot uttryck för den tid Guds vilja, så nära som det kan konstateras.

The noviceship varar två år.

På fullföljas nybörjare gör den vanliga löften om religion, den enkla löfte om kyskhet i samhället som har kraft av ett diriment hinder för äktenskap.

Under noviceship men en kort tid varje dag ägnas åt att se över tidigare studier.

The noviceship över, den skolastiska medlemmarna, dvs de som ska bli präster i samhället, följa en särskild kurs i klassiker och matematik varar två år, vanligtvis i samma hus med nybörjare.

Då, i ett annat hus och grannskap, år tre ges att studera filosofi, ungefär fem år för undervisningen i en eller annan av de offentliga högskolorna i bolaget, fyra år åt att studera teologi, prästerliga uppdragen som tilldelats efter den tredje , och slutligen ett år mer till ett annat skyddstillsyn eller noviceship, syftar till att hjälpa den unge prästen förnya hans anda av fromhet och lära sig att utnyttja till bästa förmåga alla lärande och erfarenhet han har krävt.

I undantagsfall, såsom i detta av en präst som har avslutat sina studier innan beställningen, tar man hänsyn och de utbildningar som inte behöver sträcka sig över tio år, en stor del av dessa medel används i aktiv tjänst.

Syftet med beslutet är inte begränsad till att utöva någon typ av goda gärningar, hur lovvärd (som predika, sjunga kontor, göra bot, etc.), men för att studera på det sätt som den andliga, vad Kristus skulle ha gjort, om han lever i våra förhållanden, samt att utföra detta ideal.

Därför höjd och storhet i mål.

Därför motto Society, "Ad Majorem Dei Gloriam". Därav valet av stöd av lydnad som det karaktäristiska för ordern, att vara förberedd för varje samtal, och att hålla enighet i alla olika verk. Därför, genom att enkelt sekvens, utelämnandet av kontor i kör, av en speciell karakteristisk vana, av ovanliga botöfningar.

Om de protestantiska reformatorerna syftar till en omorganisation av kyrkan i stort beroende på deras särskilda föreställningar började Ignatius med inredning själv-reform, och efter att det hade väl etablerad, kommer allvar predikan av själv-reformen till andra.

Detta var gjort, kyrkan skulle inte, och inte, misslyckas med att reformera sig själv.

Många religiösa utmärkt sig som utbildare innan jesuiterna, men bolaget var den första ordern som ålade genom sin konstitutioner hängivenhet till orsaken till utbildning.

Det var i denna mening, den första "undervisning order".

Ministeriet för bolaget består huvudsakligen i förkunnelse, undervisning katekes, särskilt för barn, administrera sakramenten, särskilt bot och eukaristin, som utför uppdrag i församlingarna i linje med den andliga, styra dem som vill följa dessa övningar i hus reträtt , seminarier eller kloster, ta hand om församlingar eller kollegialt kyrkor, organisation fromma confraternities, sodalities, sammanslutningar av bön, Bona Mors föreningar i sina egna och andra socknar, som sker i skolan varje lönegrad - akademiska, seminarium, universitet, skriver böcker, broschyrer , periodiska artiklar; pågår utländska beskickningar bland ociviliserade folk.

I liturgiska funktioner den romerska riten följs.

Ett korrekt utnyttjande av samtliga dessa funktioner är enligt reglerna noga inramas av allmänna församlingarna eller av generalerna.

Alla dessa förordningar befalla den största respekt hos varje medlem.

I praktiken den överordnade för närvarande är den levande regeln - inte för att han kan ändra eller upphäva en regel, utan för att han måste tolka och bestämma dess tillämpning.

I detta och i dess följder, samhälle skiljer sig från alla religiösa För föregångare dess grundande, att detta i princip, är skyldig att dess liv, aktivitet och möjlighet att anpassa sina institut på moderna förhållanden utan behov av förändring i det instrument eller av reformen i kroppen själv.

Historien om grundandet av bolaget berättas i artikeln Ignatius Loyola.

Kortfattat, efter att ha inspirerat sina kamrater Peter Faber, Francis Xavier, James Lainez, Alonso Salmerà ³ n, Nicolas Bobadilla, Simon Rodriquez, Claude Le Jay, Jean Codure och Paschase Brouet med en önskan att bo i det heliga landet imitera Kristi liv, de gjorde första löften om fattigdom och kyskhet i Montmartre, Paris, den 15 augusti 1534, att lägga ett löfte att åka till det heliga landet efter två år.

När detta visade sig vara inpracticable, efter att ha väntat ytterligare ett år, erbjöd de sina tjänster till påven Paul III.

Helt annat år antogs av vissa i universitetsstäder i Italien, av andra i Rom, där efter att ha mött starkt motstånd och förtal, träffade alla tillsammans för att enas om ett lif genom vilken de skulle avancera i evangelisk fullkomlighet och hjälpa andra i samma uppgift.

Den första formeln Institutets överlämnades till påven och godkänt av viva voce den 3 september 1539, och formellt den 27 september 1540.

Relaterade artiklar

Jesuiten Apologetic framstående jesuiter historia av jesuiterna Innan jesuiten Generals bekämpning Innan bekämpning historia av jesuiterna under bannlysningen (1750-1773) historia av jesuiterna under delårsperioden (1773-1814) historia av jesuiterna efter restaurationen (1814 -1912) information Skrivet av John Hungerford Pollen.

Transkriberas av Michael Donahue.

I tacksamhet för fyra år av jesuiternas utbildning vid Loyola University of Chicago.

AMDG. Den katolska encyklopedien, volym XIV.

År 1912.

New York: Robert Appleton Company.

Nihil Obstat, 1 juli 1912.

Remy Lafort, STD, censuren.

Bibliography Bibliografi. + John Cardinal Farley, ärkebiskop av New York

Bibliografi

Konstitutioner .-- Corpus institutorum Societatis Jesu (Antwerpen, Prag, Rom, 1635, 1702, 1705, 1707, 1709, 1869-70, Paris, delvis upplagan, 1827-38), Gagliardi, De cognitione instituti (1841), Lancicius, De praestantia Instit. Soc.

Jesu (1644), Nadal, Scholia i constitutiones (1883), Suarez, tarmkanalen.

de religione Soc.

Jesu (1625), Humphrey, den religiösa staten (London, 1889), ett sammandrag av avhandling av Suarez, Oswald, Kommentar.

i decem partes Consit.

Soc. Jesu (3rd ed. Bryssel, 1901), Regler för Society of Jesus (Washington, 1939, London 1863).


Den Bollandists

Katolska Information

En sammanslutning av kyrkliga forskare som deltar i redigeringen av Acta Sanctorum. Detta arbete är en stor hagiografiskt samling påbörjats under de första åren av det sjuttonde århundradet och fortsatte till våra dagar.

De medarbetare kallas Bollandists, som efterträdare Bolland, redaktör för den första volymen.

Samlingen uppgår nu till sextiotre volymer i folio, till vilket skall läggas en extra volym, som publicerades i 1875 av en fransk präst, och innehåller främst vissa tabeller och anvisningar underlätta forskning i volymer.

Även Bolland har gett sitt namn till arbetet, är han inte skall betraktas som dess grundare.

Tanken var först utformades av Heribert Rosweyde (född i Utrecht, 1569, d. i Antwerpen, 1629).

Han inträdde i jesuitorden i 1588.

En outtröttlig arbetare och en orädd men klok utredare, trots sina plikter som professor i filosofi i jesuitkollegiet i Douai under de sista åren av det sextonde århundradet, Rosweyde ägnade fritiden sin semester och semester för att utforska biblioteken i kloster utspridda många genom Hainaut och franska Flandern.

Han kopieras med egen hand ett stort antal dokument som rör kyrkans historia i allmänhet och till hagiografi i synnerhet, och finns i gamla texter som finns i manuskript under hans observation en helt annan smak än det revideringar som många redaktörer, särskilt Lippomano och Surius, sedan den senaste och mest firade, hade trott att det är nödvändigt att underkasta dem.

Rosweyde trodde det skulle vara ett viktigt arbete att publicera texterna i sin ursprungliga form. Hans överordnade, som han lämnade in sin plan för 1603 gav den sitt hjärtliga godkännande och tillät honom att förbereda den planerade upplagan, dock utan att befria honom av något av de yrken som han spilla sin oerhörda aktivitet.

Så, för närvarande, fick han bara förmånen att ägna sin lediga stunder till att förbereda arbetet.

Rosweyde upphörde inte att fullfölja sitt projekt, som han offentligt i 1607, liksom planen föreslog han att följa.

Under rubriken: "Fasti sanctorum beslutsmässigt vitae i belgicis bibliothecis manuscriptiae", gav han i en liten volym i 16mo., Utgiven av Plantin pressen i Antwerpen, en alfabetisk förteckning över namnen på de helgon som agerar antingen hade hittats av honom eller kallas till hans kännedom i gamla manuskript samlingar.

Denna lista har fyllt femtio sidor, den INLEDANDE meddelande där han visar karaktär och arrangemang av hans arbete, som han hade tänkt det, tar upp fjorton.

Slutligen arbete innehåller en bilaga av tjugosex sidor som innehåller opublicerade handlingar passion av den heliga kilikiska martyrer, Tharsacus, Probus och Andronicus, som Rosweyde betraktas - felaktigt - som den äkta officiella rapporten från pennan av en justitiesekreteraren vid domstolen i den romerska domstolen.

Enligt detta program samlingen var att omfatta sexton volymer, förutom två volymer av förklaringar och tabeller.

Den första volymen var att presentera dokument om livet i Jesus Kristus och högtiderna är etablerad i ära särskilda evenemang av hans liv, den andra volymen kommer att användas för liv och högtider Jungfru, och den tredje till högtiderna av de heliga hedrad med en mer speciell kult.

De tolv efterföljande volymer för att ge livet för de heliga vars högtiderna firas respektive i tolv månader om året, en volym för varje månad.

Denna kalender arrangemang hade ordinerats av sina överordnade i stället för i kronologisk ordning Rosweyde själv gynnas.

Men detta fram, speciellt på den tiden, enorma svårigheter.

Slutligen sextonde volymen var att framföra den ordning i martyrologies som hade använts vid olika tider och i olika kyrkor i kristenheten.

Den första av de två ytterligare volymer skulle innehålla anteckningar och kommentarer betydelse för liv delas upp i åtta böcker som behandlar respektive av följande ämnen:

Författarna till liv;

lidanden i martyrerna;

bilderna av helgon;

liturgiska riter och seder som nämns i hagiografiskt dokument;

profana tullen som antydningar har gjorts;

frågor om kronologi;

namn på platser som uppstått i samma dokument,

barbariska eller obskyra termer som kan förbrylla läsarna.

Det andra tillägget var att presentera en rad rikliga tabeller som: namnen på de heliga, vars liv hade publicerats i föregående band;

samma namn följt av skiftligen platsen för helgonets födelse, hans plats i livet, hans titel till helighet, tid och plats där han hade levat, och författare av hans liv;

tillståndet för livet i olika helgon (religiösa, präst, jungfru, änka, etc.);

deras position i kyrkan (apostel, biskop, abbot, etc.);

kontoplanen för de heliga att de länder som gjort lysande genom sin börd, apostolat, vistas, nedgrävning,

nomenklatur av de platser där de är hedrade med en särskild kult;

uppräkning av maladies för botande av vilka de är särskilt åberopas;

de yrken som faller inom deras beskydd;

rätta namn på personer och platser som uppstått i den publicerade liv;

de avsnitt i den Heliga Skrift där förklaras;

punkter som kan vara till nytta i religiösa kontroverser;

de som tillämpas i undervisningen av den kristna läran;

en generell tabell över ord och saker i alfabetisk ordning.

"Och ytterligare andra, tillägger författaren," om något av vikt presenterar sig, som våra läsare kan ge oss en idé. "

Kardinal Bellarmine, till vem Rosweyde skickade en kopia av sin lilla volym, kunde inte låta bli att ropa efter att han hade läst det här programmet: "Den här mannen räknas alltså att leva två hundra år längre!"

Han riktar sig till författaren ett brev, i original som finns bevarad i den nuvarande bibliotek Bollandists, undertecknat men inte skriven av hand Bellarmine, där han antyder i polerad men perfekt klartext att han såg planen som FANTASIFULL . Rosweyde var intet sätt förvirrade av detta.

Från flera andra källor han fick uppmuntran, entusiastiska lovord och värdefullt stöd.

Det nya företaget finns en särskild beskyddare, så generös som han var nitisk och upplyst, i Antoine de Wynghe, abbot i den berömda klostret Liessies i Hainault. Vördade Louis av Blois, vars tredje efterträdare de Wynghe var, tycktes ha skänkt till honom hans kärleksfulla hängivenhet för söner av St Ignatius av Loyola.

Den stora sympati för denna religiösa mecenat tog sig uttryck på alla sätt, i rekommendationsbrev till cheferna för de olika husen i stora Benedictine Order som öppnade för Rosweyde och hans medarbetare monastiska bibliotek, i lån och gåvor av böcker, manuskript och kopior av manuskript, och i ekonomiska bistånd.

Rosweyde räknade helt på att slutföra genom eget arbete monumentet som han hade drömt, och på att det till en värdig slut.

I själva verket fick han inte efter de första stadierna av strukturen.

Hans litterära verksamhet var ned på en mängd historiska verk, både religiösa och polemiskt, av vilka några, det är sant, skulle ha senare bildade en del av den stora hagiografiskt sammanställning.

De flesta, dock inte rör något till arbetet.

De skrifter som skulle ha varit tillgängliga är: upplagan av Lilla romerska Martyrology, där Rosweyde trodde han erkände insamling nämns av St Gregorius den store i sin skrivelse till Eulogius i Alexandria, den upplagan av martyrology av Ado Vienne ( 1613), de tio böckerna av livet för fäderna i öknen, som han först publicerades på latin (1615 i fol.) ägnar arbetet med att abboten i Liessies, och senare i Flandern (1617) i föl., med en inskrift till Jeanne de Bailliencourt, abbedissa vid Messines.

Resten, emellertid, som till exempel det flamländska upplagan av Ribadeneira s "Blommor av de heliga" (1619, två folio volymer), "Allmänna Kyrkohistoria" (1623), som han till som en bilaga en detaljerad historia Kyrkan i Nederländerna, både i Flandern, den flamländska liv Ignatius och St Philip Neri, den flamländska översättning av första delen av "Avhandling om Perfection", gjorde honom uppmärksam helt från vad han skulle ha betraktas som hans huvuduppgift.

Det är tack vare honom dock säga att under flera år hans överordnade, och upphör att uppmuntra honom i utövandet av hans projekt har utan tvingas genom nödvändigheten av lediga kontor, att lägga på honom arbetsuppgifter som inte lämnade honom absolut nödvändiga fritid.

Han satte detta anges tydligt själv i en promemoria som riktar sig till dem i 1611, som svar på sin förfrågan om hur han fortskred med att förbereda sitt volymer.

Men det är inte mindre sant att nästan alla sina publikationer, av vilka de viktigaste har nämnts ovan, är av ett senare datum än detta, och utan tvekan Rosweyde själv var främst att skylla för förseningen, som dock inte kan kallas en lyckosamt, eftersom det ledde till fördelaktiga ändringar av planen för arbetet.

Vid tidpunkten för Rosweyde död då, som ägde rum i Antwerpen 1629, inte en sida var redo för skrivaren.

Dessutom överordnade av ordern på deras sida, tvekade att få arbete som bedrivs av annan.

För mer än tjugo år hade dock Rosweyde varit mycket aktiv, han hade fått tillgång till en mängd manuskript och hade tagit i samarbete med många lärda män som hade visat största intresse i hans företag, tack vare deras hjälp, han hade samlat många manuskript och böcker om livet för de helgon, med ett ord, han hade väckt en ivrig intresse för hans sammanställning, så stor och så allmän att det var nödvändigt för att uppfylla den.

Fader John van Bolland (f. på Julemont, i Limburg, 1596, d. i Antwerpen, 12 september, 1665) var vid denna tid prefekt för studier i kollegium Mechlin och hade ansvar för en församling som består av de viktigaste människorna i staden. Den kallades "Latin församling", eftersom alla övningar, predikningar ingår, har genomförts på det språket.

Hans familj antingen tog sitt namn från, eller gav den till byn Bolland, nära Julemont.

Innan sina teologiska studier hade han lärt skönlitteratur med åtskillnad i de tre högre klasserna av humaniora vid Ruremonde, Mechlin, Bryssel och Antwerpen. Den överlägsna i den belgiska provinsen i jesuitorden bad honom att undersöka papper vänster med Rosweyde och rapportera till honom hans uppfattning om vad det var lämpligt att göra med dem.

Bolland gick till Antwerpen, bekantat sig med manuskript, och medgav att arbetet fortfarande var bara en grov och felaktig förslaget, gav skäl att tro att utan en otillbörlig utgifter av arbetskraft kan det komma till ett framgångsrikt slutförande.

Han visade även själv beredd att ta ansvar för arbetet, men bara under två villkor: dels att han bör ha rätt att ändra planen för Rosweyde som han förstod det, för det andra att kopiorna, anteckningar och böcker som hade samlas in av Rosweyde bör tas bort från biblioteket i bekände House, där de var utspridda bland böckerna i allmänt bruk, och avskilt på en plats för sin egen som endast får användas av den nya chefen för företaget.

Läns-, Jacques van Straten, godtas med iver både utbud och villkor.

Bolland togs bort från College of Mechlin och knytas till det uttalade kammaren i Antwerpen, att vara chef för latinska församlingen och biktfader i kyrkan, och med uppgift att utarbeta, i hans fritiden (horis subsecivis) Acta Sanctorum för publicering .

Lyckligtvis hade han inte den ringaste aning om, inte mer än hade den provinsiella, av alla företag inblandade. Han tyckte att han kunde avsluta den genom hans egen blotta ansträngningar, och att efter genomförandet av arbetet korrekt och beredning av historiska, kronologiska, geografiska och andra tabeller, som tillkännagavs av Rosweyde, kunde han fylla i publikationen genom att lägga till en omfattande samling av meddelanden om heliga personer som blomstrade i kyrkan efter det femtonde århundradet, men har inte hedrad med en offentlig kult .

"Och efter allt detta är gjort", skrev han i sin allmänna företal, i början av den första volymen av Januari, "om jag fortfarande har tid att leva, ska jag låna en charm till fritiden i min ålderdom genom samla in de asketiska doktrin återfinns i undervisning de heliga registreras i detta arbete. "

Och ändå började han med att redogöra för en plan för en helt annan vidsträckta sig från Rosweyde, vars program redan bestört Bellarmine.

Rosweyde hade begränsat sitt sökande av originaltexterna till bibliotek i Belgien och angränsande regioner.

Han hade inte gått längre än Paris i söder, eller Köln och Trier i öster.

Bolland gjorde vädjar till medarbetare, antingen jesuiter eller andra, som bor i alla olika länder i Europa.

Då Rosweyde hade föreslagit att publicera till en början bara de ursprungliga texterna, utan kommentarer eller kommentarer, degradera till sista volymerna studierna syftar till att ge en att uppskatta sitt värde och att kasta ljus över sina svårigheter.

Bolland erkänt på en gång hur fel detta plan.

Så han beslutade att ge i samband med varje helgon och hans kult all information han hade kunnat hitta, oavsett källor, att förordet varje text med en förstudie som är avsedda för att bestämma dess författare och dess historiska värde, och för att tillfoga till varje anteckningar förklaring till att rensa undan problem.

Uppgifterna för de olika kontoren fyllda av Bolland, läggas till den väldiga korrespondens som ålagts honom av hans forskning om dokument och andra informationskällor om liv och kulten av helgon som skall behandlas i arbetet, tillsammans med svaren på de många bokstäverna i samråd riktat till honom från alla delar som rör frågor av kyrkliga lärande, lämnade honom ingen fritid för fullgörande av uppdraget som hagiographer.

Alltså efter fem år i Antwerpen, var han tvungen att medge att arbetet var nästan där Rosweyde hade lämnat det, förutom att den mängd material som denne hade börjat klassificera var särskilt utökats, som i själva verket var det mer än fyrdubblats.

Under tiden ivriga önskan om utseendet på hagiografiskt monumentet aviserat Rosweyde nästan trettio år tidigare växte i snabb takt i den lärde och den religiösa världen.

Det fanns inget kvar för Bolland, men att erkänna att företaget var bortom hans individuella styrka och be om en assistent.

Den generösa abbot i Liessies, Antoine de Wynghe, effectually stödde hans efterfrågan genom frivilligt att betala uppehälle för intresseföretagets vem som ska tilldelas Bolland, som bekände huset i Antwerpen, som var beroende av allmosor för troende för dess stöd, kunde inte betala en människa att utföra arbete som inte är helt på sin ministrations. Assistenten valt utan tvekan på Bolland förslag, ty han hade varit en av hans mest lysande elever inom humaniora, var Godfrey Henschen (född i Venray i Limburg, 1601, d. 1681), som kommit in Society of Jesus i 1619.

Han var hos sin tidigare mästare i 1635 och arbetade vid offentliggörandet av rättsakter Sanctorum fram till sin död år 1681, fyrtiosex år senare. Tjugofyra volymer hade då dykt upp, varav den sista var den sjunde volymen av maj.

Han hade dessutom förberett en stor mängd material och många kommentarer för juni.

Det kan säkert säga att Bollandist arbete är skyldig sin slutliga form Henschen.

När han anlände till Antwerpen, hade Bolland lyckats tas i god ordning de dokument som rör de heliga av januari, och hade hittat en förläggare i personen av John van Meurs.

Utan tvivel för att försöka Henschen, bad han honom studera akter februari helgon och lämnar honom varje breddgrad som valet av hans första frågor och sättet att behandla dem.

Bolland gav sedan sig själv helt till tryckningen av volymerna för januari.

Det var på god väg när Henschen kommit till Bolland de första frukterna av sitt arbete inom området hagiografi.

De var studier för historia St Vaast och att St Amand, tryckt senare i den första volymen av februari under dagen för februari sjätte.

Bolland var helt förvånad, och möjligen något förlägen av den stora omfattning och soliditet av det arbete som hans lärjunge var tvungen att visa honom.

Han hade själv inte vågat drömma om något liknande. Hans preliminära kommentarer om de rättsakter från olika helgon av januari var praktiskt taget begränsas till val av manuskript där de texter han publicera hade påträffats till anteckningar, och en förteckning över de varianter i de olika kopiorna och tidigare upplagor.

Kommentarerna och kommentarer av Henschen lösas, eller åtminstone försökt att lösa, som alla problem texten i Apostlagärningarna kan medföra, i fråga om kronologi, geografi, historia, eller filologisk tolkning, och alla dessa frågor behandlades med en lärdom och en metod som skulle kunna kallas helt okänt hittills.

Anspråkslös och förnuftig Savant att han, Bolland genast erkände överlägsenhet för den nya metoden och önskad Henschen, trots den tveksamhet på grund av hans ödmjukhet och den djupa respekt som han höll sin herre, att se kopian redan i pressen.

Han höll upp det för en avsevärd tid att sin kollega att göra tillägg och rättelser han anser nödvändiga eller fördelaktiga.

Sidorna innehåller allt material för de första sex dagarna i januari hade redan kommit från pressen, de sidor som han ansåg vara undermåliga Henschen ersattes av reviderar.

Hans hand är mer tydligt i de följande sidorna, även om han envisades med att anställa en reserv och vaksamhet som ibland tycks ha kostat honom en insats, för att undvika alltför märkt en skillnad mellan Bolland: s kommentarer och sin egen.

Papebroch i sitt meddelande om Henschen tryckt i början av den sjunde volymen av maj, pekar ut som särskilt hans slit ned på de akter St Wittikind, S: t Knut och S: t

Raymond av Pennafort den sjunde januari, St Atticus i Konstantinopel och Välsignade Laurence Justinianus den åttonde, av Sts.

Julian och Basilissa på nionde.

Men från denna dag ", tillägger han," Bolland vänster till Henschen de grekiska och orientaliska helgon, liksom majoriteten av dem i Frankrike och Italien, förbehålla sig endast de av Tyskland, Spanien, Storbritannien och Irland " .

Han fortfarande önskar att associera namnet på Henschen med sin egen på titelbladet av olika volymer, men de ödmjuka religiösa inte skulle tillåta att det ska visas utom hans assistent och underordnade.

Samtidigt Bolland, i sin allmänna förordet till första delen av januari, inte har underlåtit att tala om vad han var skyldig till hans utmärkta medarbetare.

Han insisterade då att att volymen av februari och de följande, namn bör Henschen vara på titelbladet lika tydligt som sin egen och dessutom att i samband med dessa volymer alla kommentarer från pennan av Henschen bör undertecknas med sina initialer och påstod, utan tvekan inte är utan grund, att han fick ett stort antal skrivelser om artiklar skrivna av hans kollega, som fick honom svårigheter.

De två volymerna av januari, med respektive, om vi tar hänsyn till de olika tabellerna och preliminära artiklar, den första, 1.300 sidor, den andra, mer än 1250, verkade under samma år, 1643.

De väckte i den lärda världen positiva entusiasm, som lätt förstås om vi tänker på hur långt den nya publikationen överträffade något sådant känt fram till denna tidpunkt - Golden Legend, Guido Bernardus, Vincent av Beauvais, St Antoninus av Florens, Peter de Natali, Mombritius, Lippomano och Surius.

Det var en annan markant skillnad när, femton år senare, 1658, tre volymer för februari var den publicerats, som visar en betydande förbättring jämfört med dem som gäller för januari.

Grattis och varma encomiums kom från alla håll för att vittna om Bolland och hans följeslagare beundran väckte genom sitt arbete.

Den uppmuntran var inte bara från katoliker. Lärt protestanter av de främsta rang tvekade inte att berömma mycket verkligt vetenskaplig anda som kännetecknade den nya samlingen.

Bland andra som hade hört från före offentliggörandet av februari volymer, var den berömde Gerard Vossius.

Redaktörerna hade tillfredsställelsen att se till att alla dessa approbations som Alexander VII, som offentligt vittnade om att det aldrig hade gjorts ett arbete mer användbart och härlig till kyrkan.

Samma påven, och på hans förslag, Allmänna av Society of Jesus, Goswin Nickel, bjöd omedelbart Bolland till Rom och lovade honom en riklig skörd av material.

Inbjudan var likvärdig med ett kommando, men för den delen denna litterära resa var alltför stor fördel för arbetet i hand för Bolland göra något annat än gärna emot den.

Hitta dock att han var för mycket försvagad av den senaste tidens sjukdom att stå på strapatser av resan, och att dessutom var det nödvändigt för en av redaktörerna att stanna kvar i Antwerpen, centrum för korrespondens, lätt fick han tillstånd av Fader generalsekreterare att sända i hans ställe Henschen, som redan var positivt känd genom sitt samarbete i publicerade volymer.

Vid denna tid hagiographers var sällskap av en ny följeslagare, som kom att följa Henschen om sin resa, och som senare skulle kasta så ära det arbete som hade sina två föregångare.

Detta var Fader Daniel von Papenbroeck, mer känd under något annan form av Papebroch (född Antwerpen, 1628, d. 28 Juni 1714).

Han inträdde i sällskapet i 1646, efter att ha blivit, som Henschen, en lysande elev till Bolland s under humaniora.

Han hade just avslutat sina trettioförsta år när han kallades, i 1659, att ge sig själv helt till arbete hagiografi, där han skulle ha en anmärkningsvärt lång och givande karriär, för det varade till hans död, som inträffade i åttiosjundebolaget året av sin ålder, och de femtio femtedel av sitt arbete inom detta område. Samtidigt som de utsett Papebroch en medarbetare till Bolland och Henschen, de överordnade i beslutet, på initiativ av viktiga personer som ville publiceringen av "Acta Sanctorum skyndade" så mycket som möjligt, lättad fäderna som ansvarar för arbetet i alla andra regelmässiga verksamhet, så att de hädanefter skulle kunna ägna hela sin tid till hagiografiskt arbetet.

De var inte skyldiga att uppfylla alla skyldigheter heliga ministeriet med undantag av distraktion och vila att män av så stor intellektuell aktivitet kan hitta i ett byte av yrke.

Ungefär samtidigt de beviljades en annan fördel.

Vi har sett att Bolland att acceptera varandra för Rosweyde inlägg, hade fått som en särskild plats skall hållas isär för manuskriptet kopior och böcker som samlats in av Rosweyde, som dittills varit spridda bland de böcker som hör till allmänna bibliotek bekände House.

Detta embryo av Bollandist museet bestod av två små brutna rum, upplyst av takkupor så smal att i hörnen var det omöjligt att tillräckligt tydligt för att läsa titlarna på böcker, även vid middagens ljus.

Dessutom väggar var inte utrustad med hyllor där böckerna tänkas.

De var bara staplade ovanpå varandra utan att varje försök till ordning.

Det krävdes Bolland underbara lokala minne för att hitta något i detta kaos.

Om 1660 hade han tillfredsställelsen att ha en rymlig hall på första våningen ställdes till hans förfogande, där böcker och manuskript kan placeras på hyllor i metodisk ordning.

Biblioteket eller "hagiografiskt museet", som det blev vanligt att kalla det, hade redan fått, och fortsatte att få dagliga, tack vare gåvor av generösa välgörare och kloka inköp, många förvärv, så att Henschen under hans litterära Resan kunde säga att han fann mycket få bibliotek, offentliga eller privata, som skulle kunna jämföra med hagiografiskt Museum "i Antwerpen. Detta bibliotek blev mycket anrikat några år senare när Papebroch, genom att hans far, en rik köpman i Antwerpen var möjligt att vända sig till arbetet vilket han anställdes hans förmögenhet.

Bolland två kamrater började sin resa på högtiden St Mary Magdalen, 22 Juli 1660.

Deras gamle mästaren följde dem så långt som Köln, där de lämnade honom efter en veckas vistelse.

En nästan daglig korrespondens hängt med honom och bevarade nästan hela i Bryssel, dels på Kungliga biblioteket och dels på biblioteket i Bollandists, gör att vi kan följa varje steg i den lärda pilgrimsfärd genom Tyskland, Italien och Frankrike.

I Tyskland besökte de successivt Koblenz, Mainz, Worms, Speyer, Frankfurt, Aschaffenburg, Würzburg, Bamberg, Nürnberg, Eichstà ¤ dt, Ingolstadt, Augsburg München och Innsbruck. Överallt namn Bolland se dem ett entusiastiskt mottagande och öppnas varje bibliotek till dem, överallt de hittade värdefullt material att ta med sig för användning i de efterföljande volymerna av "Acta".

En mottagning som inte är mindre trevliga och en skörd ännu rikligare väntade de resande i Italien, Verona, Vicenza, Padua, Venedig, Ferrara, Imola, Florens, Ravenna, Forlà ¬, Rimini, Pesaro, Fano, Sinigaglia, Ancona, Osimo, Loreto , Assisi, Perugia, Foligno, och Spoleto.

De anlände i Rom dagen innan vaka i jul, och stannade där fram till den 3 oktober följande år, 1661.

Under hela denna tid de var överväldigade av all uppmärksamhet och gynnar av Alexander VII, som personligen gjorde utmärkelser för sin rika Chigi bibliotek och leddes av speciella briefing att alla bibliotek bör öppnas för dem, och i synnerhet att de bör få tillgång till manuskript i Vatikanen.

De mottogs med inte mindre artighet av kardinaler, cheferna för de olika order, savants Allatius, Aringhi, Ughelli, Ciampini, och andra, lysande då ljus i huvudstaden i den kristna världen.

De fem eller sex avskrivare till sitt förfogande har hållits konstant upptagen under de nio månader som de var i Rom i överföring av manuskript enligt deras anvisningar, och denna ockupation fortsatte med dem en lång tid efter Bollandists avgång.

Vad gäller Bollandists själva, då var deras huvudsakligen arbetar med att samla in grekiska manuskript, i vilken de noggrant biträdas av den berömda hellenistiska, Laurentius Porcius och abbot Francesco Albani, senare kardinal och påve under namnet Clemens XI.

Den lärde maronitiska, Abraham av Eckel, som just hade kommit till Rom ett stort antal syriska manuskript, var villig att göra utdrag och översätta för dem rättsakter heliga fastställs där.

Ughelli gav dem två volymer i folio av anteckningar som han hade samlats för att fullborda hans "Italia Sacra".

The Oratorians sätta dem i förbindelse med manuskript av Baronius, och en stor samling av livet för de heliga som de hade tänkt att publicera sig.

När de lämnade Rom besökte Neapel, Grotta-Ferrata, och Monte Casino, sedan Florens, där de blev kvar i fyra månader och till sist Milano.

Överallt, som i Rom, lämnade de efter sig avskrivare som fortsatte i flera år arbetet med att transkribera som hade utstakat för dem.

De tillbringade sedan mer än sex månader att resa genom Frankrike, där de stannade successivt i Grande Chartreuse i Grenoble, i Lyon, i klostren i Cluny och CA ® teaux på Dijon, Auxerre, Sens, och slutligen i Paris. De kom i den stora huvudstaden, augusti 11, 1662, och omedelbart få kontakt med alla framstående savants Paris kunde sedan skryta med.

De hittade på deras kommando, med obegränsad låt kopiera oavsett fyllt sitt syfte, den rikedom av hagiografiskt som ingår i denna rika bibliotek i Saint-Germain-des-Prà © s och S: t Victor, liksom de i Celestines och Feuillants , av Wion d'Hà © rouval, de Du, de Sà © guier, och slutligen Mazarine och Kungliga biblioteket.

Sin vistelse i Paris utsträckas över tre månader, varje stund av vilken tid de tillbringat i transkribera och sammanställa, förutom anlita tjänster från flera avskrivare under hela tiden.

De lämnade Paris 9 november och vände sina steg mot Rouen, gick sedan genom EU, Abbeville och Arras, bortsett till sin stora sorg, staden Amiens, på grund av oframkomliga vägar, och omöjligheten att säkra transportmedel.

De nådde Antwerpen 21 December, 1662, efter en frånvaro tjugofem nio månader.

De inte bara tog med dem en enorm massa av dokument skrivs ut av sig själva och av avskrivare de hade varit tvunget att inleda, men de hittade väntar dem i Antwerpen en som nummer från avskrivare de hade anställda i de viktigaste städerna de besökte ( framför allt, Rom, Florens, Milano och Paris) och som fortfarande bedriver med arbetsmarknaden som de hade påförts.

Denna långa resa orsakade liten försening i utvecklingen av det arbete, som, å andra sidan, det var så produktiv av goda resultat.

Tack vare den otroliga verksamhet under de tre framstående hagiographers, tre volymer för mars var de som ges till allmänheten i 1668.

De bar endast namnet på Henschen och Papebroch som Bolland hade gått till ett bättre liv, 12 september, 1665, trettiosex år efter att lyckas Rosweyde i utarbetandet av "Acta Sanctorum".

Sju år senare, 1675, tre volymer för April föreföll, som föregås av förberedande avhandlingar, ämnen som man var motsvarande: i första delen, de två äldsta samlingar av meddelanden om påvarna (kataloger Liberius, och Felix) och den dag då Ambrosius död, både av Henschen, i den andra försöket till en diplomatical avhandling av Papebroch ", vars främsta merit", som författaren själv brukade säga så mycket uppriktighet som blygsamhet, var att det inspirerade Mabillon att skriva hans utmärkta arbete: "De re Diplomática", den tredje, en ny reviderad upplaga av den nya reviderade utgåvan av "Diatribi de tribus Dagobertis", som hade lämnat namn Henschen firade tjugo år tidigare. Traditionen att ha dessa "Parerga" hölls upp i efterföljande volymer, det fanns även en hel volym, "Propylaeum annons Tomos Maii", fylld med noter av Papebroch om kronologi och historia påvar från Petrus till Innocentius XI. En annan lycklig tanke först utföras vid den tidpunkten var publiceringen av den grekiska handlingar i sin ursprungliga text, som tidigare, latin versioner hade bara fått. Den grekiska texten fortfarande förpassats till slutet av volymerna i form av bilagor, det var endast i fjärde volymen av maj att de först trycktes i själva arbetet. De tre första volymerna av maj publicerades 1688. Förutom namn Henschen och Papebroch, titelbladet bar de av Conrad Janninck och Franà § OIS Baert, som hade utsetts till arbetet, de tidigare i 1679, den senare i 1681, samtidigt som Fader Daniel Cardon, som fördes bort av en för tidig död det andra året efter sin utnämning.

Fram till denna tid Bolland och hans första två kamrater hade träffat bara uppmuntran.

En svår storm snart skulle brista på en som nu var chef för företaget och om själva arbetet.

I den första volymen av April Papebroch haft tillfälle att behandla under dagen av den åttonde, Acta St Albert patriarken av Jerusalem, och författare till Carmelite regeln.

I sin preliminära kommentar han bekämpas, inte är tillräckligt jordad, den tradition allmänt mottagits av Carmelites, att ursprunget av ordern daterad tillbaka till profeten Elias, som betraktades som dess grundare.

Detta var signalen till ett utbrott av vrede hos dessa religiösa.

Från 1681 till 1693 föreföll det inte mindre än tjugo eller trettio broschyrer fyllda med kränkande språk mot den olycklige kritiker och prydda med titlar ofta skrattretande genom deras mycket ansträngningar på våld: "Novus Ismaë l, cuius manus contra omnes et manus Omnium contm eum , tande P. Daniel Papebrochius...; Amyclae Jesuiticae, tande Papebrochius scriptis Carmeliticis convictus...., "Jesuiticum Nihil.

.

. "" Hercules Commodianus Johannes Launoius redivivus i P Daniele Papebrochio.

.

. "" RP Papebrochius Historicus Conjecturalis Bombardizans S. Lucam et Sanctos Patres ", etc. Serien kulminerade i det stora quarto volym undertecknat med namnet på fader Sebastian i St Paul, provins i den flamländska-belgiska provinsen Karmelitern Order och rubriken: "Exhibitio errorum quos s. Daniel Papebrochius Societatis Jesu suis i Notis annons Acta Sanctorum commisit kontraindikationer Christi Domini Paupertatem, Aetatem osv Summorum Pontificum Acta et Gesta, Bullas, Brevia et Decreta, förlikning, S. Scripturam, Ecclesiae capitis Primatum et Unitatem, SRE Cardinalium Dignitatem et authoritatem, Sanctos Ipsos, eorum cultum, Reliquias, Acta et Scripta, Indulgentiarum Antiquitatem, Historias Sacras, Breviaria, Missalia, Maryrologia, Kalendaria, receptasque i Ecclesia traditiones ac Revelationes, diverse icke annat quaevis antiqua Monumenta Regnorum ,, Civitatum, AC Omnium FERE Ordinum, idque nonnisi ex MERIS conjecturis, argutiis negativis, insolentibus censuris, satyris Regionum ac sarcasmis, Aethnicis cum, Haeresiarchis, Haereticis aliisque Auctoribus ab Ecclesia damnatis.

Oblata Sanctissimo Domino Nostro lnnocentio XII.

.

.

ae Agrippinae, 1693. "Papebroch, som hade vid samma tid från de mest framstående forskarna livliga protester mot de attacker som han blev föremål, mötte dem först bara med en tystnad som kanske verkade föraktfull. Men att lära sig att aktivt åtgärder vidtogs i Rom för att få ett fördömande av insamlingen av Acta Sanctorum eller några av sina volymer, och hans kamrater bestämde han sig att tiden för tystnaden var över. Det var far Janninck som gick in på listorna i ett öppet brev till upphovsmannen till "Exhibitio Errorum", följt kort därefter av en annan där han svarade på en ny liten bok publicerad som stöd för arbetet i fader Sebastian i St Paul. De två bokstäver tryckta i 1693. var de följdes av en mer utförlig ursäkt för "" Acta publiceras, av samma Janninck i 1695, och slutligen det dök upp i 1696, 1697 och 1698 de tre volymerna av "Responsio Danielis Papebrochii annons Exhibitionem Errorum", där den tappre hagiographer tar upp en av en anklagelserna slungades mot honom av fader Sebastian och confutes var och en med ett svar stabil på argument som det var tempererat i tonen. Den motståndare Papebroch, fruktade de bör inte kunna få domstolen i Rom det fördömande som de var tiggeri, vände sig, i största hemlighet, för domstolen i den spanska inkvisitionen, där de vann på sin sida den mest kraftfulla influenser. Före författare i Antwerpen hade några misstankar om vad det var som plottad mot dem fanns utfärdats, i november 1695, ett dekret av denna tribunal som fördömer fjorton volymer av Acta Sanctorum publicerats fram till den tidpunkten, under de mest rigorösa kvalifikationer och med gå så långt som att varumärket arbetet med varumärket för kätteri. Papebroch var smärtsamt och djupt rörd av slaget. Han kunde lämna alla andra förolämpningar hopas på honom, men han var skyldig att vederlägga anklagelserna om irrlära. Han gjorde det mest häftiga böner och hade alla hans vänner i Spanien på alerten att han får veta som propositioner den heliga tjänstgörande Spanien hade betraktas som kättersk, så att han kunde dra tillbaka dem, om han inte kunde lämna tillfredsställande förklaringar, eller säkerställa korrigeringen av det meningen, om hans förklaringar var godtagbara. Hans ansträngningar visade sig fruktlösa. med minskat allvarligt sjuk i 1701, och anser sig vid tidpunkten för dödsfallet, omedelbart efter att den sista sakramenten han hade en notarie-offentliga upprätta i hans närvaro och inför vittnen en högtidlig protest som visar hur mycket han påverkats av det fördömande som riktats mot hans huvudet av den spanska inkvisitionen. "Efter fyrtio två års idoga slit, ägnas åt att klarlägga rättsakter de heliga, i hopp om att gå till åtnjutande av deras samhälle, frågar jag bara en sak på jorden, och det är att Hans Helighet Clemens XI omedelbart bad att ge mig efter döden vad i livet jag har förgäves försökt att från Innocent XII. Jag har bott en katolik, och jag dör en katolik, genom Guds nåd.

Jag har också rätt att dö en katolsk i ögonen på män, vilket inte är möjligt så länge som förordningen av den spanska inkvisitionen skall finnas rättvist utfärdas och offentliggöras, och så länge folk läser att jag har undervisat i mina böcker kätterska propositioner som jag har fördömt.

Papebroch hade accepterat att överklaga, eller knot beslut av den romerska församlingen av den 22 december 1700, släpps ut på Index hans kronologiska och historiska essä av påvarna, publicerad i "Propylaeum Maii", ett dekret, vilket uttryckligen på tas av avsnitten betydelse för vissa enskilda överläggningar och kräver endast en korrigering av det avsnitt i fråga.

Men han slutade arbeta under de tolv åren och en halv att han fortfarande levde, både genom eget arbete och hans vänner, inte bara för att förebygga bekräftelse från Rom i förordningen av den spanska inkvisitionen, men också för att säkra indragning av dekretet.

Far Janninck var ännu skickades till Rom med detta mål i sikte och stannade där i över två år och en halv, från slutet av oktober 1697, tills juni, 1700.

Han var helt framgångsrika när det gäller det första syftet med sitt uppdrag, som i december 1697 fick han en försäkran om att ingen misstroendeförklaring skulle överföras mot de volymer som fördömde i Spanien.

Förföljarna of Papebroch tvingades att föra talan om ett föreläggande att tysta för båda parter, som tillerkänns dem genom en kort of 25 November, 1698, tacksamt emot av Papebroch. Mer tid krävdes dock att få till stånd ett slutligt beslut i andra frågan.

Oavsett om det bedömdes försiktig i Rom att inte hamna i konflikt med den spanska domstolen, eller huruvida den utdragna affären genom passivt motstånd, dekret av fördömanden som gjorts i 1695 var det inte återkallas förrän 1715, året efter död Papebroch.

Vad gäller "Propylaeum Maii", var det inte återkallat från listan över förbjudna böcker tills den sista upplagan (1900), men det hindrade inte den franska redaktör, Victor Palmà ©, att publicera den i sin omtryck av Acta Sanctorum, vilket han tog sig cirka 1860.

En smärtsam rättegång mot en annan sorts besöktes på Papebroch under de sista åren av det sjuttonde århundradet.

En grå starr drabbar båda ögonen reduceras honom i ca fem år till ett tillstånd av total blindhet, som tvingade honom att ge upp alla litterär gestaltning.

Åsynen av hans vänstra öga restaurerades år 1702 av en framgångsrik operation.

Han tog genast upp sitt arbete igen och fortsatte Acta Sanctorum så långt som den femte volymen av juni, den tjugofjärde i hela samlingen, som dök upp i 1709.

Vikten av ålder - han var då åttioen - tvingade honom att överge de mer krävande arbete Bollandist museet.

Han levde under nästan fem år, vilket han ägnade åt att redigera "Annales Antverpienses" från grunden i Antwerpen ner till år 1700.

Manuskriptet av detta arbete består elva volymer i folio, varav sju på Kungliga biblioteket i Bryssel, de andra troligen ha gått förlorad.

En utgåva av de volymer som har bevarats till oss offentliggjordes i Antwerpen, 1845-48, i fem volymer i oktav.

Vi skall inte gå vidare med historien om Bollandist arbete under sjuttonhundratalet fram till avskaffandet av Society of Jesus, 1773.

Publikationen har fortsatt regelbundet, men med mer eller mindre ojämnheter som till värdet av kommentarerna, upp till den tredje volymen av oktober, som publicerades 1770.

Dämpning av bolaget lett till en kris då arbetet nästan havererat.

Den Bollandists dåvarande var Cornelius De Bye, James De Bue, och Ignatius Hubens.

Fäderna Jean CIA © och Joseph Ghesquià ¨ re hade men nyligen överförts från arbetet.

Den tidigare, vid tidpunkten för avskaffandet av bolaget, var överlägsen i den flamländska-belgiska provinsen, den senare var ansvarig för den planerade publiceringen av "Analecta Belgica", en samling av handlingar som rör historia i Belgien, ett arbete som medel från Musa © e Bellarmine anslogs.

Detta museum öppnades på Mechlin i början av sjuttonhundratalet, i syfte att motsätta sig Jansenists, men var efteråt överförts till det uttalade kammaren i Antwerpen.

Den 20 september 1773 av regeringen presenterade kommissarier sig vid vistelse för bekände jesuiten fäderna i Antwerpen, och innan de församlade samfundet läsa Bull hämning av Clemens XIV och den kejserliga bokstäverna patentet ge dem att utföra den.

De fästs då tätningar till entréer av arkiv, bibliotek och varje rum av kyrkofäderna som innehöll pengar eller föremål av värde.

Ett liknande förfarande ägde rum på samma dag i alla hus i föreningen då gällande i Belgien.

Trots en särskild utfärdades ålägger medlemmarna i den kommission för verkställande av förordningen om det uttalade kammaren i Antwerpen "att kalla CI-devant jesuiter anställda i publiceringen av" Acta Sanctorum "och att meddela dem att regeringen, nöjda med sitt arbete, har avsatts för att utöva särskild uppmärksamhet i förhållande till dessa ".

Fader Ghesquià ¨ re och hans medarbetare i "Belgica" Analecta ingår befann sig i denna eftergivenhet som ges till Bollandists.

Denna positiva inställning av regeringen gav efter olika tröttsamt konferenser, avlägsnande, i 1778, av Bollandists och historiographers Belgien, tillsammans med sina bibliotek, till klostret i Caudenberg, i Bryssel.

Alla var Bollandists att få en årlig pension på 800 floriner, förutom 500 floriner som skall ges till gemenskapen av Caudenberg som betalning för sin mat och logi.

Samma överseende beviljades till Ghesquià ¨ re med hänsyn till hans kontor historiker.

Resultaten av försäljning av volymerna skulle fördelas mellan klostret och redaktörer på villkor att klostret skulle ta hand om saken på sidan och ger en renskrivaren att göra en rättvis kopior av manuskript för skrivare, såväl som religiösa som skall utbildas under ledning eller den äldre Bollandists för det fortsatta arbetet.

Den andra hälften av den vinst som skulle delas i lika delar mellan författarna.

De fyra hagiographers tog sin bostad på klostret Caudenberg, och med samtycke av abbot antagit två unga religiösa assistenter.

En av dessa lämnade snart dem att fullfölja sina vetenskapliga undersökningar, känsla av att han inte hade den kallelse för detta arbete, det andra var John-döparen Fonson, på den tiden (1788) tjugotvå år gammal, vars namn strax efteråt dök upp på titelsidan som redaktör.

Enligt detta nya sakernas tillstånd syntes i 1780 Volym IV i oktober under samma namn som Konstantin Suyskens (död 1771), Cornelius De Hej då, John De Bue, Joseph Ghesquià ¨ re, och Ignatius Hubens, alla tidigare jesuiterna.

I 1786, V verkade Volym, undertecknade med namn på De Bye, De Bue, och Fonson.

I intervallet mellan dessa två volymerna på kåren av hagiographers hade förlorat, i 1782, den yngsta i Antwerpens medlemmar, Ignatius Hubens.

Han ersattes i oktober 1784, av en fransk benediktinska, Dom Anselm Berthod, som frivilligt avgick höga positioner han höll i sin ordning och de för vilka han var avsett, så att han kunde ägna sig åt de lärde arbete som den kejserliga regeringen i Wien anmodade honom att ta upp.

Han kommer att tjänstgöra på den bara lite mer än tre år, för han dog i Bryssel i mars 1788.

Två nya volymer utfärdats från den kungliga pressen i Bryssel, som hade skickats all den utrustning den tryckta anläggning som Bollandists hade bildat i Antwerpen uteslutande för sitt arbete.

Tryckeriet kostnader samt en de av pensioner och ersättningar till stor del bestod till statskassan genom konfiskering av det kapital genom försäljning av deras volymer, kollektiva pensionen till 2.000 Brabant floriner fått från regeringen under hela sjuttonhundratalet fram till dämpning av bolaget, och frikostighet i vissa välgörare.

Detta kapital hade ökat med 1773 till ett belopp på 130.000 floriner ($ 47.166) vilket ger en årlig omsättning på 9.133 floriner och 18 sous som lades resultatet av försäljningen av Acta Sanctorum i genomsnitt 2.400 floriner årligen.

Kejsarinnan Maria Teresia i det sista visade positiva till arbetet i Bollandists.

Samma välvilja var inte upplevt från hennes efterträdare, Joseph II.

The Bollandists kände nu följderna av en av de så kallade reformer införts i kyrkliga området i denna kejserliga filosof.

Bland de religiösa hus avskaffas som onyttig var klostret Caudenberg.

Förordningen av hämningen verkställas i maj 1786.

The Bollandists var först inte inblandade i katastrofen, eftersom de fick en bostad och bibliotek i en del av de byggnader som tidigare tillhörde kollegiet Society of Jesus, och tilläts behålla pensioner och privilegier som beviljats dem i 1778.

Detta var bara ett kort uppskjutande dock av den fullständiga förstörelsen av arbetet.

Redan 1784, fursten von Kaunitz, minister för Josef II och hans främsta rådgivare i fråga om religiösa reform, hade antytt att kejsaren inte var nöjd med långsamma framsteg i företaget, och att för framtiden skulle han förvänta sig att se offentliggörandet av åtminstone en volym om året, så att arbetet kan vara helt klar i tio år.

Ministern gick så långt att skicka bud till kommunen Bryssel att "han tilldelats den bristande aktiviteten på den del av Bollandists för deras önskan att hålla för evigt [Ã ¸ terniser] vinster som härrör från arbetet, och att om de inte ger tillfredsställelse det fanns ingenting att göra än att undertrycka verksamheten. "

Den tilltalade hade inga svårigheter att motivera sig själva.

Men domstolens Wien hade fullt beslutat att höra någon förklaring, och 1788 begärde en rapport från revisionsrätten kan avse utgifter som följer av arbetet i Bollandists.

Slutsatsen härledas från denna rapport var att undertryckandet av detta arbete och den historiographers skulle resultera i en årlig vinst till finansministeriet två till tre tusen floriner.

Handelskammaren dessutom tog det på sig att säga att det var någon fördel att vinna genom att förlänga det.

Den kyrkliga uppdrag och uppdrag av studier (en och samma), rådfrågats i sin tur gav ett beslut med samma innebörd (11 okt 1788).

Det stod

Arbetet i Bollandists är långt ifrån klar, och vi kan inte framhäva oss själva i slutet är ännu i sikte.

Detta arbete har inga meriter, men att vara en historisk repertoar, fylld med en enorm mängd detaljer, som alltid kommer att ha men liten attraktion på riktigt savants.

Det är förvånande att vid tidpunkten för avskaffandet av jesuitorden, bör de ha lyckats intressant regeringen i ett sådant skräp, och att det är så bevisas av de knapphändiga vinst som Bollandists har från sitt arbete. I näringslivet språkbruket .

Det är en mycket dålig investering och som det inte är bättre, betraktas ur vetenskaplig synpunkt är det ganska dags att sätta stopp för det.

Förstärkas genom detta råd, "Regeringen rådet" anmälde revisionsrättens genom en depesch den 16 oktober 1788 att den hade beslutat att sätta stopp för arbetet i "Acta Sanctorum" och att följaktligen början från den Hittills fler betalningar bör det inte göras till fäderna De Bye, De Bue, Fonson, Ghesquià ¨ re, och Cornelius Smet (en tidigare Jesuit, associerade först med Ghesquià ¨ re i publikationen av "Analecta Belgica och senare rekryterades bland Bollandists) av den årliga pensionen för 800 floriner som hade försäkrat dem. Det skulle beslutas senare vad som ska göras med tryck kläder och andra effekter av undertryckt anläggningen. Dessa förstör omfattade bibliotek Bollandists och kopiorna av volymerna redan publicerade som de hade i lager. Detta innebar ingen liten irritation. När serien övergavs skulle det vara svårt att hitta en köpare för dessa verk, och de ville förverkliga så mycket pengar som möjligt från dem. Det beslutades att begära den Bollandists sig att göra de försäljning av dessa effekter till förmån för statskassan. Den Bollandists accepterade villigt avgiften, i hopp om att hålla intakt de skatter av sitt bibliotek och på så sätt säkerställa att en viss åtgärd, återupptagandet av arbetet, om inte på en gång, åtminstone inom den närmaste framtiden.

Cornelius De Bye, som hade varit särskilt uppdrag att genomföra försäljningen, vände sig först till Martin Gerbert, den lärde abbot i klostret S: t Blasius i Schwarzwald.

På uppdrag av regeringen kommissionärer han kallade ett pris för biblioteket samt vilka av de publicerade volymerna som förblev osålda, och erbjöd sig att komma till S: t Blasius under några månader för att träna några av de unga religiösa i klostret för arbetet att offentliggöra Acta Sanctorum.

Sitt brev av den 11 november 1788 förblev obesvarade, antingen som en följd av dispositioner föga gynnsamma för jesuitorden, som hade varit mer än en gång visar sig i denna berömda abbot, eller om det redan tas upp av många viktiga verk, han kände att han inte kunde tänka på företaget ännu en helt ny.

Ungefär samtidigt, dvs i november och december, 1788, Kongregationen för benediktinerna i Saint-Maur i Frankrike, på eget initiativ gjort förskott till tjänstemännen vid den kejserliga regeringen i Wien för förvärvet av Bollandist bibliotek, med en syfte att fortsätta publiceringen.

Detta försök var lika tomt på resultatet.

Det var med klostret av Premonstratensians of Tongerloo att åtgärder slutligen ingicks.

Av ett avtal undertecknat 11 maj 1789, regeringen överförts till klostret the Bollandist biblioteket och Bellarmine Museum, tillsammans med de möbler som hör till dem, och volymer redan tryckta och den grafiska utrustningen.

I gengäld Abbey var att betala regeringen för biblioteken 12.000 Brabant floriner ($ 4,353.84) och för andra saker 18.000 floriner.

Hälften av det senare beloppet överlämnades till de tre hagiographers, De Bye, De Bue, och Fonson.

Dessutom klostret gick att betala en årslön till dessa tre samt Ghesuià ¨ re och Smet.

The Bollandists var knappt etablerat i sitt nya hem när Brabantine revolutionen bröt ut.

Ändå fortsatte de sitt arbete och i 1794 publicerades den sjätte volymen av oktober undertecknade med namn på Cornelius De Bye och James De Bue, tidigare jesuiter, John döparen Fonson, fritt Canon of Caudenberg, Anselm Berthod benedektinklostret och Siard van Dyck, Cyprianus van de Goor, och Matthias Stalz, Premonstratensian kanoner.

Samma år Belgien invaderades av franska trupper och återförenas till den stora republiken.

Kyrkliga gods konfiskerades, präster och religiösa jagas som brottslingar, Premonstratensians of Tongerloo och Bollandists som de hyste tvingade att skingra, och arbetet i Bollandists faktiskt tog bort.

Part of the treasures of the library were concealed in the homes of neighbouring peasants, and the rest, hastily piled into wagons, were taken to Westphalia. When the storm of persecution had somewhat abated, an attempt was made to collect these scattered effects. Naturally many of them were lost or destroyed. The remainder were restored to the abbey of Tongerloo, where they were undisturbed until 1825. Then, as all hope of resuming the Bollandist work seemed lost, the canons of Tongerloo disposed of a great number of the books and manuscripts by public sale. Such as remained were given to the government of the Netherlands, which hastened to incorporate the volumes into the Royal Library of The Hague. The manuscripts seemed destined to a like fate, but as a result of earnest solicitations they were deposited in the Library of Bourgogne, Brussels, where they still remain. Nevertheless, the idea of resuming the publication of the Acta Sanctorum had never been entirely abandoned in Belgium. The prefect of the department of the Deux Nèthes (province of Antwerp), in 1801; the Institute of France, with the Minister of the Interior of the French Republic as a mediator, in 1802; and lastly, in 1810, the Baron de Tour du Pin, Prefect of the Department of the Dyle (Brussels), at the request of the incumbent of the same important office, then the Count de Montalivet, applied to such of the former Bollandists as were still living, to induce them to resume their task once more.

But the attempts were futile.

Matters rested here until 1836. It was then learned that a hagiographical society had been formed in France under the patronage of several bishops and of M. Guizot, Minister of Public Instruction, and that it especially proposed to itself the resumption of the work of the Bollandists. The chief promoter of the enterprise, Abbé Théodore Perrin, of Laval, came to Belgium the same year, 1836, to solicit the support of the Government and the collaboration of Belgian savants. He did not meet with the reception he had hoped for. On the contrary, it aroused indignation in Belgium that a work which had come to be regarded as a national glory should pass into the hands of the French. The Abbé de Ram, Rector Magnificus of the University of Louvain and member of the Royal Commission of History, expressed this feeling in a letter addressed Count de Theux, Minister of the Interior, urgently imploring him to lose no time in securing for their native land of Belgium the honour of completing the great hagiographical collection, and engaged him to entrust the work to the Fathers of the Society of Jesus, by whom it had been begun and carried so far in the preceding centuries. The Minister immediately took the field, and conducted negotiations with such energy that by January, 1837, he received from Father van Lil, Provincial of the Society in Belgium, assurance of the appointment by the Society of new Bollandists, with their residence at the College of Saint-Michel at Brussels. These were Fathers Jean-Baptiste Boone, Joseph Van der Moere, and Prosper Coppens, to whom was added in the course of the same year, Father Joseph van Hecke. The provincial, in behalf of these Fathers, asked the privilege of taking home with them from the Library of Bourgogne and the Royal Library, such manuscripts and books as they would need for reference in the course of their work. Both requests were immediately granted. Moreover, an annual subsidy was promised, which was fixed in May, 1837, at 6,000 francs. This subsidy was continued from year to year under the different governments, both Catholic and Liberal, which succeeded to power, until the parliamentary session of 1868, in the course of which the Deputies cut it out of the budget. It has never been re-established.

Den nya hagiographers började med att upprätta en förteckning över de heliga vars handlingar eller meddelanden återstod att publiceras, det vill säga de som är hedrad i den katolska kyrkan om de olika dagarna i oktober, november och december, början från den 15 oktober , den dag då arbetet i deras föregångare hade stoppas.

Denna förteckning offentliggjordes i mars månad 1838, med en introduktion som innehåller en sammanfattning av historien om Bollandist rörelse, tillkännagivandet av ett återupptagande av arbetet, och en allvarlig vädjan till alla vänner av religiösa lärande, bönfallande sin hjälp i säkerställa vad som var känt av de nya arbetstagare som den mest nödvändig sak för deras framgång, nämligen en hagiografiskt bibliotek.

Detta publicerades under titeln "De prosecutione operis Bollandiani" (i oktav, 60 pp.).

Överklagandet hördes.

De flesta av de europeiska regeringarna, samhällen av lärda män, och flera stora förläggare skickade många kopior av historiska arbeten som utförs av dem, privatpersoner gjort generösa donationer av böcker, ofta dyrbara och sällsynta volymer som hade smyckat sina bibliotek.

Överallt, även om deras litterära resor, Bollandists var tillerkänns de mest entusiastiska och smickrande mottagningar. Den första volymen publicerades efter uppståndelse Bollandism, volym VII i oktober, dök upp i 1845, som innehåller över 2000 sidor i folio.

Det följde successivt Volymerna VIII-XIII av oktober, och I och II i november, förutom "Propylaeum novembris", en utgåva av den grekiska Synaxarion kallade "de Sirmond", med varianter av sextio manuskript utspridda bland olika offentliga bibliotek i Europa .

Författaren till denna artikel anser inte själv kvalificerad för att ge en uppskattning av det arbete som dessa senare Bollandists med själv varit ledamot av kroppen under alltför lång tid.

Han kan dock citera uppskattningar av de mest framstående och som kan forskare inom detta område, som vittnar att de volymer som publicerats av senare Bollandists är på intet sätt sämre än sina föregångare i sjuttonde en artonde århundradena.

De reservationer som gjorts av vissa kritiker i deras beröm i allmänhet på grund av prolixity av kommentarerna, som de tycker är ofta överdrivna, och till försagdhet vissa slutsatser, som inte verkar för dem att överensstämma med vad diskussionerna hade lett dem till förväntar sig.

En annan klass av censorer kritisera Bollandists för tvärtom, anklagar dem för inte visar tillräcklig respekt mot vad de kallar tradition, och för att vara alltför ofta överkritisk. De nuvarande medlemmarna av kroppen är fast beslutna att vara på sin vakt mot dessa strider överdrifter , något, faktiskt, eftersom det blir enklare för dem som tiden går, på grund av den ständiga utvecklingen av goda vetenskapliga metoder.

Vi får tillåtas ett ord till sist om vad som har gjorts under de senare åren till att hålla arbetet fram till den höga samtida historisk lärdom.

Det har ansetts lämpligt, i första hand, att publicera, förutom den stora volymer av de viktigaste samlingen i sig, som visas på obestämd intervall, en regelbundna översyn som syftar främst till att sprida kännedom hos lärde offentligt material som nyligen upptäcktes av Bollandists eller deras vänner som går att fullfölja antingen rättsakter publicerade i volymer redan tryckta eller hela massan av arbetet.

Denna översyn inleddes under titeln "Analecta Bollandiana" 1882.

Uppgå till en volym i oktavformat ett år har det kommit i innevarande år (1907) den tjugosjätte volym.

I volymer efter den sjätte har det förts in, förutom oredigerad handlingar, diverse anteckningar betydelse för hagiografiskt frågor.

Efter offentliggörandet av den tionde volymen, var en kvartalsvis har innehållit en "Bulletin des publikationer hagiogphiques" där är anslag och värdestegringar sammanfattning av de senaste verk och artiklar i recensioner som rör frågor av hagiografi.

Annan tilläggsutrustning verk har utkrävs långa år av mödosam beredning.

De är "Bibliotheca Hagiographica Graeca" och "Bibliotheca Hagiographica Latina", som är i uppräknade under namnet varje helgon, alfabetisk ordning efter deras namn, alla dokument som rör hans eller hennes liv och kult skrivna på grekiska eller i Latin före början av det sextonde århundradet, tillsammans med angivande av alla samlingar och böcker där de kan hittas.

Den första av dessa samlingar, som publicerades i 1895, nummer 143 sidor.

(Det finns för närvarande håller en ny upplaga särskilt förstoras.) Den andra, utfärdat 1898-99, har 1.387 sidor.

Förhoppningen är att en "Hagiographica Orientalis" Bibliotheca snart ska skrivas ut. Dessutom finns det en tredje klass av extra arbeten som Bollandists den nuvarande generationens styra sin verksamhet, och det är de noggranna förberedelserna kataloger som innehåller en systematisk detaljerad beskrivning (om det grekiska och latinska hagiografiskt manuskript av olika stora bibliotek. En stor del av dessa kataloger har införlivats i "Analecta". Dessa är de kataloger den grekiska manuskript i den romerska biblioteken i Barberini, de Chigi och Vatikanen, National Library of Neapel, biblioteket vid universitetet i Messina, och att S: t Markuskyrkan i Venedig, listor över de latinska manuskript i Kungliga biblioteket i Bryssel (2 vols. i oktav), i biblioteken i städer, eller universitet, i Brügge, Gent, Lia ¨ GE, och Namur i Belgien, för de kommunala biblioteken i Chartres, Le Mans, Douai och Rouen, i Frankrike, de i Haag i Holland och i Italien, i Milano (den ambrosianska), samt de olika biblioteken i Rom, även inom den privata bibliotek Hans Majestät Kejsaren av Österrike, i Wien, och som Alphonsus Vinner på Nivelles, och slutligen i Bollandist biblioteket. Förutom "Analecta", har det visat katalogen i den gamla (före 1500) latinska handskrifter i National Library of Paris (tre oktavformat volymer, även tabellerna) och en förteckning över de grekiska manuskript i samma bibliotek (sammanställd i samarbete med MH Omont). Alla dessa publikationer, även om de säkerligen försenar något utseende efterföljande volymer av Acta Sanctorum, har fått för Bollandists varma ord av uppmuntran och beröm av de största lärda.

Det finns en sista detalj som kanske inte utan intresse.

The Bollandists hade funnit sig kraftigt försvårat i arrangemanget av sitt bibliotek på deras vistelse i Rue des Ursuliner i Bryssel som de hade ockuperat sedan återupptagandet av arbetet i 1837.

Under den senare delen av 1905 de överfördes till den nya högskolan i Saint-Michel på Boulevard Militaire, där gott och bekvämt kvartal för biblioteket tilldelades i höga byggnader i den stora anläggningen.

The 150.000 volymer som ingår i deras litterära museum är mest lämpligt anordnade här.

Ett stort utrymme var också isär av historiska och filologiska recensioner (ca 600), nästan alla som skickas regelbundet av lärda sällskap, antingen i onödan eller i utbyte mot "Analecta Bollandiana".

För klass dessa beroende på utgivningsorten och det språk som huvudsakligen används i deras förberedelser: 228 är franska (ett visst antal, som publiceras i Belgien, Schweiz och andra länder än Frankrike), 135, tyska, 88, italienska, 55 , engelska (varav tio är amerikanska), 13, ryska, 11, holländska, 7, flamländska, 7, spanska, 7, kroatiska, 4, svenska, 3, portugisiska, 2, irländska, 2, ungerska, 1, tjeckiska, 1, polska, 1, rumän, 1, Dalmatien, och 1, norska.

Dessutom finns 9 tryckta i grekiska, 6 på latin, 4 i armeniska och 1 på arabiska.

Slutligen, stora hall i närheten av biblioteket har en satts samman, och efter oktober, 1907 blir det öppnas för utländska studenter som kanske vill rådfråga ursprungliga källor till information som kan bistå dem i deras undersökningar.

Noteringarna av Acta Sanctorum hänvisar till tre olika utgåvor.

Den första, den ursprungliga en, som vanligen kallas i Antwerpen upplagan, har tillräckligt beskrivs i artikeln.

De volymer i Antwerpens insamling först omtryckt i Venedig 1764 till 1770.

De nådde sedan till volym VI av september.

Den största skillnaden mellan detta reimpression och Antwerpen upplagan ligger i det faktum att de extra tillägg som diverse kommentarer skrivas ut av Bollandists i slutet av den inre volymer, eller av ett antal volymer införlivas i den venetianska utgåva och gick till kommentar som de avser, och därför innehållet i varje volym är inte i nära korrespondens i de volymer som markeras på liknande sätt i båda versionerna.

Dessutom av parerga eller preliminära avhandlingar utspridda bland Antwerpen insamling har många samlats i tre separata volymer.

Men hela utskrift vimlar av typografiska tabbar.

Slutligen en annan nytryck av Antwerpen publikationen gjordes av den parisiska redaktör, Victor Palmà ©, från 1863 till 1869, transporteras och till den tionde volymen av oktober.

Denna upplaga återger exakt, volym efter volym, den ursprungliga, med undantag för månaderna januari och juni.

De två stora volymer av januari har delats in i tre, och av mängden av juni också vissa ändringar har gjorts i dispositionen av frågan, för att i göra användningen av dem lättare att läsare.

Dessutom var och en av volymerna av de första fyra månaderna skulle lagt ett par opublicerade korta anteckningar (fyllning från ett till sex sidor) Daniel Papebroch fann i sina papper och i samband med kommentarer tryckt i volymen.

Information Skrivet av Charles De Smedt.

Transkriberad av Michael C. Tinkler. Den katolska encyklopedien, volym II.

År 1907.

New York: Robert Appleton Company.

Nihil Obstat, 1907.

Remy Lafort, STD, censuren.

Bibliography Bibliografi.

+ John M. Farley, ärkebiskop av New York


Se även:


Religiösa ordnar


Franciskanerna


Benediktinerna


Cistercians


Trappists


Christian Brothers


Dominikaner


Carmelites


Discalced Carmelites


Augustiner


Marist Brothers

Monasticism


Nunnor


Friars


Convent


Ministeriet


Större order


Vigningen

Denna fråga presenteras i den ursprungliga engelska språket


Skicka ett e-mail eller kommentar till oss: E-post

De viktigaste TROR web-sida (och indexet till personer) är